בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. Football God Member

ביית"ר היא לא צ'לסי.אומנם לשתי הקבוצות יש בעלים שהוא אוליגרך,אבל ההבדל הוא שבצ'לסי יודעים מה לעשות עם הכסף,איך להשתמש בו,בעוד ביית"ר מבזבזת הון על שחקנים סוג ז'.
    בישראל בחיים לא יוכלו לבנות קבוצה בתוך שנה שנתיים ולהגיע להישגים באירופה.אולי בארץ חארטה כזאת יכולה לזכות אותך בדאבלים וכו',אבל בזירה האירופאית הקבוצה תכשל כל פעם מחדש וזה בדוק.
    בואו נסתכל מלמטה.מחלקת הנוער.מי מנהל את כל העסק?גיא עזורי?ניסים בכר?סמי מלכה?כל האנשי מקצוע האלה צריך להחליף.
    צריך להתחיל לבנות פנימייה בירושלים.לשמה צריכים להגיע כל השחקנים הכי טובים בארץ מגיל 15.לבייתר יש כסף,הם יכולים להביא איש מקצוע מאירופה שמבין בדברים האלה.למשל איש מקצוע מאנגליה ספרד או גרמניה שהוא מנהל מחלקת נוער במועדון גדול.פשוט לשלם לו פי 3 כדי להביא אותו לפה,שישריש בנו אימונים,תזונה ומתקנים אירופאים.
    אחרי הבאת איש מקצוע רציני ממועדון גדול אפשר להתחיל לחשוב על הבאת ילדים כישרוניים שבשביל זה צריך סקאוטים.ושאני כותב סקאוטים,זה לא צריך להיות איתן מזרחי או שמוליק לוי היקרים,זה צריך להיות סקאוט כמו בנו של נילסן שמועסק כרגע בנתניה.סקאוט באפריקה,סקאוט בדרום אמריקה.מה הביג דיל כאן?
    ככה יהיה לנו שחקנים לקבוצה הבוגרת.כי מה המטרה במחלקת נוער?להגיד יש לנו מחלקת נוער מפוארת ולא לעלות אף שחקן לקבוצה הבוגרת?אבירם ברוכיאן ועמית בן שושן הם השחקני בית היחידים שיש לנו שהם עוד משחקים.

עכשיו אני אתייחס למצב הנוכחי של ביית"ר,איך המנהלים הגדולים "בנו" אותה.מישהו יודע מה הגיל של אריק בנאדו?של שמעון גרשון?השחקנים האלה בקושי סוחבים,ומישהו רואה מחליפים באופק?מי תומר בן יוסף "המהיר" שכל שחקן נערים בפולין יותר מהיר ממנו.איזה בלמים יהיו לנו לאחר מכן?למה לא להביא עם הכסף הזה בלמים צעירים ואיכותיים מחוץ לארץ?
    יואב זיו מגן?יואב זין הוא בכלל חלוץ מטרה!פשוט הופעות עלובות בזירה האירופאית,מול הכח עמידר זאת לא חוכמה.
    עכשיו לסוגיית החלוצים.מישהו מוכן לספור כמה חלוצים ביית"ר הביאה ואחרי כמה זמן הם עפו כמו טיל הביתה?אין כשלון יותר גדול מזה.זה רק מראה כמה אפסים מקבלי ההחלטות בביית"ר.כל שנה מביאים אותו שיט ועד שהוא קצת מתרגל לארץ המוזרה שלנו-מעיפים אותו.למה לא לתת זמן?מה בוער לכם?מה הם חושבים שהם יביאו חלוץ שיתאקלם תוך דקה וחצי.
    התנהלות ביזיון.במיוחד ששוער כמו אוואט מחכה בספרד לקבוצה ואנחנו עוד סומכים על השוער הדביל הזה ששמו קאלה.

2. Raulito Madridista

מסתמן: אלי ארזי ימליץ בפני גאיידמאק למנות את עזורי למאמן

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/770/833.Xxx

מחר צפוי לפגוש ארזי, שהציע את התפטרותו, עם ארקי גאיידמאק, כדי להחליט בנוגע לעתידם של יצחק שום וגיורא שפיגל, שרבים הסיכויים שלא ימשיכו בייחד, אך השאלה מי יודח ואולי אף שניהם. המועמד המועדף על אלי ארזי לתפקיד המאמן הוא גיא עזורי, מאמן קבוצת הנוער של בית"ר, שזכה עימה שנתיים ברציפות באליפות, ולפי הפירסומים ב'מעריב ספורט', ארזי ימליץ בפני גאיידמאק למנות את גיא עזורי כמאמן הקבוצה הבוגרת, תפקיד אותו מילא מספר מחזורים בעונת 06\2005. מינוי של עזורי הוא חלק מהתוכנית של בית"ר בכדי 'לחזור לשורשים הבית"ריים', ונוסף על כך, מינוי שלו אמור להיות זול מאוד עבור גאיידמאק, שהפסיד הרבה כסף עקב ההדחה המוקדמת של בית"ר באירופה.

---------------------------------------------------
    במידה והצעד הזה אכן ייתבצע זה חתיכת הימור של המערכת של בית"ר, כי עזורי בכל-זאת חסר ניסיון בכל הקשור לאימון קבוצה בוגרת. בית"ר אולי נראתה לא רע כאשר אימן אותה לפני ארבע עונות למשך מספר שבועות, אבל זה לא רציני. מה שכן, אני חייב להגיד שיש במאמן הזה משהו חיובי מאוד, הוא חכם, אחד שמבין את המשחק, הוא יודע לגרום לשחקנים לשחק בשבילו ולהגיע ללב שלהם וגם חייבים לומר שהוא מאמן שלא עושה חשבון(כמובן שעם סוללת הכוכבים הזו התכונה הזו תעמוד בפני מבחן. שכחתי לציין משהו - עזורי עדיף פי אלף על פני אלי אוחנה.
    מה שלא ייקרה, יהיה מאוד מעניין בבית"ר בימים האלו.

נערך לאחרונה ב: ‏8/8/08
  3. JR-Riquelme Member

עזורי עדיף פי אלף על אוחנה כי...?
    הוא הוביל קבוצה לרמות הגבוהות של הכדורזבל שלנו או בגלל שהוא עדיין לא אימן קבוצה לאורך שנה שלמה?

4. Raulito Madridista

התכוונתי יותר לומר שלדעתי עדיף לבית"ר ללכת על עזורי ולא על אלי אוחנה.
    כי אני התרשמתי מאוד מגיא עזורי, אני כבר ציינתי בהודעה שלי את התכונות החיוביות שלו.
    אוחנה לא עשה שום דבר כמאמן וקיבל אינסוף-צ'אנסים. הוא נכשל בבית"ר יותר מפעם אחת, גם בכפר-סבא הוא נכשל בעונה החולפת כשהוריד קבוצה עם סגל מוכשר מאוד לליגה הלאומית. אוחנה הוא אוברייטד, נוצרה לו תדמית של מאמן טוב משום מה והוא ממש לא כזה. המועדונים לוקחים אותו אך ורק בגלל היותו שחקן מדהים בעבר, לא בגלל יכולות אימון מדהימות או דברים כאלו. נמאס כבר לראות את אוחנה מבזה את עצמו על הקווים, גם לעזורי מגיעה הזדמנות.

5. JR-Riquelme Member

לא אמרתי שלעזורי לא מגיעה הזדמנות(גם אני תופס ממנו אבל הוא לא הוכיח כלום), ולא אמרתי שאוחנה מאמן מדהים, ונראה לך שהוא אוברייטד? תראה איך האוהדים של בית"ר מתבאסים שהוא יכול להיות המאמן של הקבוצה שלהם, וזה אוחנה(!).
    אוחנה מאמן בינוני, ועד שעזורי לא יוכיח כלום הוא לא יותר טוב מאוחנה. אני בכל מקרה לא חושב שבית"ר צריכה ללכת לא על אוחנה ולא על עזורי, אוחנה לא מספיק טוב ועזורי לא הוכיח שום דבר, שיעבור איזו שנה בקבוצת מרכז טבלה ואם הוא יראה שם יכולות אימון טובות אז אני חושב שבית"ר צריכה לקחת אותו. אבל לא עכשיו.

6. Dimitar Berbatov Member

דור, אני אחרון שלא אסכים איתך בנוגע לאוחנה. הוא אוברייטד מטורף וכל מי שמבין קצת בכדורגל יגיד לך שהוא לא ראוי לאמן בליגת העל ושהוא מאמן בה רק בגלל השם אלי אוחנה. אבל כמו שאוחנה לא עשה שום דבר כך גם עזורי לא עשה שום דבר (אולי מלבד העבודה הנהדרת בנוער) ואני לא חושב שעדיף לבית"ר ללכת על עזורי במקום אוחנה. לעזורי יש תכונות חיוביות והוא פוטנציאל למאמן טוב מאוד בעתיד. אבל כמו שאמרת זה הוא הימור.

אני בעד לואיס פרננדס אבל אני לא מאמין שהוא יחזור לכאן, אני מאמין שיש לו אופציות טובות יותר ולא נראה לי שגידמאק יפנה אליו בכלל. פרננדס הוציא מבית"ר אז את הכדורגל הכי יפה שראיתי ממנה. כדורגל שוטף, משחק מרגל לרגל, פשוט נהנתי לראות כל דקה ודקה. אם פרננדס לא יגיע אני חושב שצריך ללכת על רוני לוי. יש לו קבלות באירופה, הוא עשה קמפיין נהדר באופ"א וגם באלופות היה קרוב מאוד להגיע לשלב הבתים ורק סיבות שונות ומשונות מנעו ממנו להגיע לשם. וכן, הוא נכשל בשנה האחרונה בחיפה, אבל אנשים שכחו שהוא לא היה האשם הבלעדי. בשורה התחתונה הוא האופציה הישראלית הטובה ביותר.

אני שומע וקורא תגובות נלהבות מאוד מהאפשרות שאוחנה יחזור. יש קבוצה של אוהדים שנגדו, אבל אני חושב שהם מיעוט. כנראה שרוב הקהל מעדיף שם גדול, סמל ושחקן עבר על-פני מאמן מצוין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/8/08
  7. Raulito Madridista

איך אתה רוצה שעזורי יוכיח לך שהוא שווה משהו, אם הוא מעולם לא קיבל צ'אנס?;
    אלי אוחנה לא עבר שום שיפשוף בקבוצת מרכז טבלה וזה לא הפריע להנהלת בית"ר למנות אותו כמאמן ראשי בעונת 00\1999, אז זה אומר שיש הרבה 'קיצורי דרך' בכדורגל. אני חושב שזה מעשה פסול מלכתכילה, אבל אוחנה נכשל לא משום שהוא חסר ניסיון, אלא בגלל העובדה שהוא פשוט מאמן גרוע, אם הוא נכשל שנה אחרי שנה אז זה אומר משהו על היכולות או יותר נכון חוסר יכולות שלו. אני רוצה להדגיש שישנם גם 'קיצורי דרך' שהופכים למוצלחים.
    אני חושב שהמאמן הכי מתאים לבית"ר הוא לואיס פרננדז, הוא באמת התחיל בבית"ר איזשהו תהליך והביא לקבוצה הרבה זרים איכותיים, לדעתי אם הוא היה נשאר עד היום אז בית"ר הייתה מועדון אחר לגמריי ומעבר לאליפיות שהקבוצה הייתה משיגה, היא גם הייתה מראה לנו ערך מוסף ואולי אפילו חלק מאספקטים של כדורגל אירופאי, מבחינת כושר גופני או הנעת הכדור. בקיצור פרננדז מאמן פנטסטי, השאלה אם בית"ר מסוגלת להביא אותו לשורותיה, אני חושב שכרגע המצב יהיה קצת קשה. אני רק ציינתי שאם בית"ר צריכה לבחור בין עזורי לאוחנה, אז עזורי זו הבחירה הנכונה.

רוני לוי הצליח להסתכסך עם כל-כך הרבה אנשים ממכבי חיפה וזה מלמד על האופי שלו. הוא מאמן טוב, אבל הוא מוכן למות למען העקרונות שלו ויש בכך הרבה חסרונות. אני לא בטוח שהוא האיש המתאים לבית"ר כרגע. עבור אוהדי בית"ר חבל ששלמה שרף יושב בבית. זה היה מאוד מרתק לראות אותו מקבל את הקבוצה כרגע, אבל עושה רושם שהוא גמור מנטאלית ואין לו כוחות לאימון. הוא מעדיף לפרשן, הדבר הכי קל.

8. REAL MADRID Member

דור, אני בטוח שאם שרף יקבל הצעה מארקדי שכוללת 6-7 ספרות אז הוא לא יסרב לחזור ולאמן. מקסימום הוא מסודר מפיצויים של הפיטורים.

9. Dimitar Berbatov Member

ובדיוק בגלל זה אני חושב שהוא מתאים מאד לבית"ר. הוא מאמן שלא מתפשר על שום דבר, קשוח עם עקרונות, לפעמים יש בכך חסרונות, אבל במצב של בית"ר כרגע אני רואה בכך יתרון. אצל רוני לוי לדוגמה לא היה קורה מה שקרה עם קאלה. הוא היה מחזיק אותו קצר. אצל רוני לוי בואטנג לא היה עושה מה שמתחשק לו ועושה כאלה שטויות.

אפשר להתווכח על האופי שלו, על הקרירות שלו כלפי השחקנים, הנטייה שלו להסתכסך עימם והשמירה המוגזמת על העקרונות שלו, אבל הוא מאמן טוב מאוד (ויגידו מה שיגידו אוהדי חיפה) בעיקר מבחינה טקטית, ולמרות שנוצרה לו סטיגמה של מאמן הגנתי, אני זוכר את הבית-ספר שחיפה האכילה את כל הליגה ב- 04/05 ו05/06.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/8/08
  10. FelaKaT Member

רוני לוי הוא ההפך הגמור מבית"ר ירושליים. הוא בכיין, יש לו אופי גרוע, פחדן כמעט כמו שום והכי גרוע הקהל שלנו לא אוהב אותו. הדבר הכי חזק אצל רוני לוי זה להכין את הקבוצה שלו למשחק מסויים, אבל יש טובים ממנו בזה ולא בגלל זה בית"ר צריכה להביא אותו.

שוק המאמנים הישראלים דל (השמות שנזרקים בכלל לא גורמים לי להיות אופטימי, ועם כל הכבוד לעטר, מלמיליאן ואוחנה, הם לא אלו שצריכים לקבל את בית"ר במצב הזה) ואין מנוס מלפנות לשוק הזר כאשר המועמד המוביל צריך להיות פרננדז (בתקופתו, לאף אחד לא היה ספקות לגבי זיו, בן יוסף, ברוכיאן ובן שושן והיו דקות של כדורגל מצידה של בית"ר שלא נראה כמותו בארץ), כאשר צריך לתת לו יד חופשית ולהרשות לו לעשות ניקוי יסודי.

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

גיא עזורי??

המועדון הזה הופך להיות בדיחה. אפילו מאיר פניג'ל לא היה עושה דבר שכזה. העיקר שאלי ארזי, שנמצא בכדורגל בדיוק שנה, המליץ.

עזורי, שהוא אגב מעריץ גדול של אוחנה, סובל מאותם תסמינים כמו של מורהו הדגול - הוא לא מאמן. הוא מקסימום מורה לספורט. מילא, אם הקבוצה היתה בקרבות נגד הירידה, אבל אתה מפטר את שום, בגלל שהוא לא הגיע לאירופה, ומביא את גיא עזורי? אולי נביא את פייגנבויים, נראה לי גם אחלה אופציה!

אם נניח והיה קורה דבר כזה, ובית"ר היו באמת מחליטים שזהו - לוקחים איש מקצוע אמיתי, אחד עם ניסיון ורקורד מוכח גם באירופה (כלומר, מאמן זר), נותנים לו את החופש והזמן לעשות מהפיכה בסגל, להטמיע בקבוצה חסינות מנטלית ולהפוך אותנו לקבוצה מקצוענית, אז הייתי מרוצה. אבל אפילו אם גיא עוזר-לי לא יתמנה למאמן, ואפילו אם יגיע פרננדז, למישהו יש ספק בכלל שכל האוהדים קוראים לו להתפטר אחרי שני משחקים? שמספיק איזו תצוגת אימים אחת של השחקנים, כדי שהצהובון "ידיעות ספורט" ישים תמונה שלו בעיתון עם הכיתוב "הביתה"? שהשחקנים, כמו כשנילסן הגיע לנבחרת ישראל, יתחילו להתלונן שהאימונים קשים, והשיטה לא מובנת וכו'?

12. FelaKaT Member

לא שאני בעד עזורי, אבל מה ההבדל בין המינוי שלו, לבין המינוי של גוארדיולה למשל?

נ.ב: רק עכשיו ראיתי את גיבובי השטויות של andrea21 על גאידמק כמו :

יאללה, תן את העבירות שהוא הורשע בהם או את הסיבות בגינם הוא צריך לשבת בכלא, תמשיך עם שמות בתי הכלא בהם הוא ישב וגם שמות המדינות הרבות בהם הוא מבוקש. נראה מה אתה יודע על העבר של הבן אדם הזה.

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. יכול להיות שגוארדיולה יהיה כישלון מוחלט בבארסה, לך תדע.
    2. זוכר את מר "טקטיקה שמקטיקה"? עוזר-לי הוא מעריץ דגול שלו ושל שיטות האימון שלו. כל מילה נוספת מיותרת.

14. roeiuzan Member

לא קונה את הסיפורים שרוצים להחליף את שום ושפיגל משום שאין כבר זיקה לסמל בבית"ר ירושלים. מי שאחראי למצב הזה זה גאידמק עצמו, הוא ברצונו, ובצדק, החליט לשדרג את בית"ר כלכלית ומקצועית, להביא שחקנים מהשורה הראשונה ובכך לזלול תארים.

האם אוחנה ומלמיליאן יעשו יותר משום? האם אפשר ללמד את עידן טל, שבמקור הוא בכלל מהפועל ירושלים ועבר תקופה בהפועל ת"א, מה חשיבותה של המנורה כלפי האוהדים? אפשר להסביר זאת לפרננדז? לבואטנג? לגרשון? שלא יתחילו עכשיו למצוא תירוצים... אם אוחנה, ובעיקר מלמיליאן ימונו למאמני בית"ר ירושלים האליפות ממש אבל ממש לא תהיה בהישג יד.

15. Lupo Member

לגאידמאק יש חלק גדול בזה, אבל הוא כנראה הבין את הטעות שלו. עכשיו הוא רוצה לעשות שינוי, והשינוי יהיה גם בחלק המקצועי. מהיום אני לא חושב שנראה שחקנים כמו בואטנג או אבראו מגיעים לביתר.
    יתחילו להביא זרים אנונימים ו"זולים" יחסית לביתר.
    אם אוחנה יבוא הוא יבנה על ברוכיאן, יצחקי בן שושן, תמוז.. כל השחקנים הצעירים של המועדון שיודעים קודם כל מה זה ביתר, ולא מה זה כסף.
    בכל מקרה, אם שומי ושפיגל הולכים הביתה(ואני מאמין שזה יקרה), סוף עידן בביתר.