בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

תשכחו מהאופציה שהתחת יסכים לאמן בארץ. הוא עצמו אמר שהוא קיבל הצעות מקבוצות בכירות בחו"ל וסירב-לא בטוח שזה נכון, אבל גם אם זה לא נכון גרנט גאון התקשורת לא ישפיל את עצמו ויחזור לארץ על חשבון אותן הצעות.

2. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

JR ריקלמה, אני כותב על כדורגל, אתה כותב על הדבר הזה שמשחקים בישראל, לכן אנחנו לא יכולים להסכים. אני חושב שאם אין אופציה טובה יותר משום (בטח לא מר "אליפות בלי מאמן" או חלילה גרנט התולעת), אז צריך להישאר איתו ולא להיחפז למסקנות לאחר משחק אחד, ואתה רוצה להעיף את כולם, חילופים כפולים בדקה ה-30 וכו'. מדובר בשני ענפים שונים ולכן אי ההסכמה בינינו היא לגיטימית לגמרי. הלאה.

3. JR-Riquelme Member

בטח שצריך להעיף ולעשות ניקוי בקבוצה. שיחקו כמו שחקנים שרחוקים מאוד מאוד ממה שהם מקבלים כל חודש.
    אם אתה רואה שלא הולך - אתה צריך לעשות חילוף. הוא חיכה עד המחצית - וראינו שעד המחצית כבר ויסלה סגרה את הסיפור.
    כל עוד ימשיכו ללטף שוערים כמו קאלה אחרי טעויות, הוא ימשיך לעשות טעויות. צריך להוציא עליו את הגרון. לא יעמוד עם הלחץ וימשיך, צריך להעיף. פשוט מאוד. אם גם שנה הבאה בואטנג חוזר על התצוגות האלה שהוא נתן נגד ויסלה(גם נגד קופנהאגן הוא היה חלש), צריך להעיף גם אותו.
    בית"ר צריכה לנסות כל הזמן להשתפר ולהשתדרג ולא להרים ידיים ולהיכנע כמו שאתה עושה.

4. mr.shmactics Member

הכדורגל שלנו לא יתקדם גם בעוד 200 שנה אנחנו נישאר במקום.
    כל עבד ניהיה פה מלך,כל אפס עושים אותו שחקן...
    קאלה? זה שוער בלי יסודות שקצת זינוקים ועוונתות עשו אותו פה מלך.
    יואב זיו ? אני לא רוצה לדבר עליו אני צריך עמוד שלם בשביל זה רק דבר אחד מפריע
    לי אף אחד לא נותן לו ביקורת בתקשורת מה רק אני רואה שהוא זבל?
    בן יוסף? מה אין לו שכל? מזה הטעויות החורים האלו , כל שנייה גליצ' מעיף תכדור לשום מקום
    ורק מזמין עוד התקפות.

זנדברג? אני מקווה להמשיך לראות אותו באומן...
    בואטנג? כנראה שרמה גוררת רמה שנתיים בכדורגל הישראלי רק החלישו את השחקן הזה.
    טל? אני באמת אהבתי אותו אבל נראה שאין לו עוד כח לכדורגל.
    אוחיון? לא הוכיח את עצמו בכדורגל הישראלי איך יוכיח את עצמו במעמד כזה.

ברוכיאן ויצחקי זה 2 השחקנים היחידים שאני מנקה מאשמה אתמול.

שום אחראי שום צריך ללכת.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/08
  5. *הפועל-רעננה* Member

אוקיי, ונגיד ששום הולך... חשבתם מי יכול למלא את מקומו?!
    שום וגרנט היחידים שיש להם ניסיון באירופה.
    וחוץ מהם, אני מתפלל שלא יהיה מישהו אחר שיאמן את בית"ר...

6. The Rossoneri Member

צריך לזעזע את המערכת בבית"ר ירושלים.
    יצחק שום נכשל כמאמן פעמיים רצופות על הקווים, באירופה ולכן רצוי מאמן אחר. לואיס פרננדז נראה לי אופציה ראויה וטובה מהסיבה שלואיס יודע לייצב הגנה, להתאים קישור ופשוט ללמד כדורגל. הוא מקצוען ולמרות שהוא צריך להוריד פרופיל בהרבה מקרים. אני חושב שהרב-גוניות שלו, הצבע, המקצוענות, המשמעת, העמדת שחקנים על המגרש ויסודיות תעזור לבית"ר ירושלים ואולי, בעתיד, תמנע גם לילות מביכים כאמש.
    אלי אוחנה הוא לא מאמן טוב, היה שחקן אדיר אך כמאמן הוא רע מאוד. הצליח להוריד קבוצה כהפועל כפ"ס ליגה למרות עליונותה על קבוצות ליגה אחרות אשר לא ירדו ונשארו בליגה, ללא צדק.
    אורי מלמיליאן, עוד סמל בית"רי, גם הוא לא יועיל. בבית"ר מתעקשים על אירופה ואורי, חסר ניסיון באירופה או בכל קבוצה גדולה אחרת. הוא לא יעמוד בלחץ, אין לו מספיק ניסיון, אין לו שם שיביא לקבוצה זרים ברמה גבוה, אין לו תפיסת-עין כמאמן והוא רק יגרע בעתיד.
    רק מאמן זר יוכל להביא את השינוי למועדון.

לגביי סגל הקבוצה: טברטקו קאלה הוא שוער של פוזה בלבד. הוא אוהב לזנק באופן מרשים ולשחק את ה-"משוגע חסר המעצורים". אף פעם לא תפסתי ממנו שוער ברמה גבוה. זה התחיל בהפרשת איציק קורנפיין מהקבוצה, ללא כל צדק והמשיך עם הבאתו של קאלה הקרואטי. קורנפיין, שלא היה עושה את הטעויות הנוראיות של קאלה מול קופנהאגן ומול ויסלה קראקוב, פרש ממשחק פעיל בעקבות אילוץ מטוטמם וחסר כל טעם של צמד ה-ש'. מה שמצחיק הוא שזה היה בגלל הגיל וקאלה, בעצמו, שוער מבוגר, אז מה עשיתם בזה בדיוק? להפריש שוער טוב יותר ואחראי יותר בשביל שוער ללא שום יציבות ומבוגר גם הוא? שום היגיון. היום, הם אוכלים את הכובע.

את יואב זיו יש לזרוק מהסגל. מגן פשוט עלוב. אין צורך להכביר במילים.
    דרק בואטנג הבין שהוא לפחות 2/3 רמות מעל הליגה הישראלית והחל, כבר מעונה שעברה, לשחק בזילזול כך שלקבוצה לא יוצא מכך כלום. יש להחתים אותו על חוזה במהרות האפשרית ולמכור אותו בסכום גבוה. ההשקעה הכספית העצומה עליו לא הייתה שווה למרות שהוא שחקן מצוין ואחד הטובים שנחתו בישראל.
    יש להביא בלם זר מגן זר ומאמן שייצב את ההגנה הכ"כ חלשה של בית"ר ואולי, לשם שינוי, הקבוצה בעונה הבאה תעשה משהו יותר גדול באירופה ולא תסיים את העונה האירופאית שלה כ"כ מוקדם.

7. Number 8 Member

לא עולה לי שמות אחרים ששיחקו בבית"ר מלבד אוחנה ומלמיליאן. רק לשניהם יש קשר ישיר לכדורגל. גם יוסי מזרחי עלה לי לראש, אבל אני לא רואה מצב שהוא חוזר לבית"ר אחרי דבריו של גאידמק. כל עוד גאידמק שם, מזרחי לא ידרוך בבית וגן.
    בקשר לשני המאמנים שלא קשורים לבית"ר - היחידים עם קבלות הם רוני לוי וראובן עטר. חשבתי גם על גיא לוי. גרנט לא יגיע לאמן בישראל אחרי שאימן את צ'לסי.

שחקנים שחייבים לעוף מבחינתי:
    בראש ובראשונה טברטקו קאלה - אחראי להדחה בעונה שעברה נגד קופנהאגן, ויש לו אחראיות ענקית גם הפעם. בית"ר הייתה צריכה להעיף אותו בסיום העונה, אבל בגלל שעצר כמה פנדלים, השאירו אותו. כנראה ששכחו למה הביאו אותו. את אותם פנדלים גם קורנפיין היה עוצר. בית"ר עשו את הטעות שלהם, השאירו אותו לעוד עונה, ושוב אכלו אותה. הפעם אין מקום לטעויות בעניין הזה.

תומר בן יוסף - ישב הרבה זמן על הספסל, חיכה להזדמנות שלו, ועד שקיבל אותה, עשה במכנסיים. אולי יצא משהו טוב לבית"ר בכך שגילתה כמה בלם עלוב הוא. מזל שהוא לא הגיע למכבי.

יואב זיו - קשר בתחפושת מגן שמאלי. אולי על הליגה שלנו זה עובד, וגם זה לא תמיד, אבל לא באירופה. חד וחלק - החוצה.

עידן טל - להעיף כמה שיותר מהר. הגיע בתרועה גדולה, ומלבד חצי עונה סבירה וכמה פנדלים, הוא לא עשה כלום. להעיף ויפה שעה אחת קודם.

טוטו תמוז - הוא בכה לאימא שלו שהוא לא מקבל מספיק הזדמנויות משום, "הוכיח" את עצמו במחנה האימון או לפחות זה מה שאומרים, קיבל משומי צ'אנס ולא ניצל אותו. שווה להעיף אותו רק על שני המחציות החלשות שלו בשני המפגשים.

גם בנאדו וזנברג לא נקיים מאשמה, אבל לא צריכים לשחרר אותם. אתמול ראיתי את המשחק הכי חלש של בואטנג בשנתיים שלו בארץ. אין לי מושג למה הקבוצה רוצה להשאיל את אבראו... היחידים שנקיים מאשמה הם דריו פרננדז וברוכיאן.

אה, וכמובן, ארזי ושפיגל הביתה. שומי? עדיין לא הגעתי להחלטה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/08
  8. Fabio Junior Member

1. מעניין אם בתחילת הקיץ היו אומרים לך שיואב זיו מוכן להגיע כמגן שמאלי למכבי על חשבון שטרית ותמוז לצד קאמאנן, מה היית אומר.
    2. איפה לעזאזל תמצא בית"ר שוער במקום קאלה?
    3. רוצים להשאיל את אבראו כי הוא יקר מאוד, וטוב מדי לליגה הישראלית. במחיר שהוא לוקח, עדיף למצוא קבוצה שתסכים לשלם את שכרו.
    4. גיא לוי, רוני לוי, ועטר של השנתיים האחרונות הגנתיים מאוד ולא מתאימים לבית"ר.
    לדעתי לואיס פרננדז או שלמה שרף יכולים להתאים מאוד לבית"ר, אבל אף אחד מהם לא יגיע.

9. Number 8 Member

1. קראת ולא הבנת? אחרת אני לא מבין מה הבעיה כאן - "אולי על הליגה שלנו זה עובד, וגם זה לא תמיד, אבל לא באירופה". המטרה של בית"ר ירושלים היא הצלחה באירופה, ויואב זיו לא מגן שמתאים לקבוצה שרוצה אירופה, כי הוא לא מגן(!). המטרה של מכבי ת"א היא לא אירופה אלא שיקום, והמטרה כמובן היא להתברג בצמרת בליגה, דבר שיואב זיו יכול לעזור(שוב, רק בליגה).
    אף פעם לא החזקתי מתמוז, תמכתי בשום שלא נתן לו הרבה דקות, ושני המפגשים הוכיחו את הטענה שלי. העדפתי ואני מעדיף גם עכשיו את יבוריאן על פניו. ושוב, אם בית"ר רוצה להצליח באירופה, תמוז הוא לא החלוץ שהיא צריכה. הייתי רוצה אותו כחלוץ שלישי במכבי, כי זה למעשה המקום שלו. על הספסל.

2. חסרים שוערים זרים? ואם כבר שוערים, אז יש אחד, תופתע אבל ישראלי דווקא שפנוי בשוק, ושמו דודו אוואט. אין לו קבוצה כרגע, ואם בית"ר תציע לו הרבה כסף שיש לה, הוא ירוץ לכאן.

3. רוצים לשחרר חלוץ שיכול לעשות בית ספר לכל הגנה בליגה. השכר זה הבעיה של בית"ר? נו באמת...

4. תיתן לכל אחד מהמאמנים האלה את החלק ההתקפי של בית"ר, הם ישחקו התקפי. קשה לשחק התקפי כאשר אין לך את הכלים לכך.
    חוץ מזה, אין מאמנים אחרים ברמה בשוק הישראלי. ולא, גם לא אלי כהן המהולל.

נערך לאחרונה ב: ‏8/8/08
  10. beitar4ever Member

1. מה אתה כ"כ מתלהב מזיו, אני אישית לא מתלהב ממנו, הוא פשוט שחקן שכונה שכבר בעונה שעברה זעקתי שיעיפו אותו. בקשר לתמוז תאמין לי ,הייתי מעדיף שילך למכבי .
    2.יש המון אפשרויות : אוואט, דוידוביץ' או שאפילו שוער זר בא בחשבון, רק לא קאלה.
    3.את אבראו דווקא הייתי משאיר ,הוא עוד יבקיע המון שערים העונה.
    4. לואיס פרננדס הוא בהחלט מאמן שהייתי שמח לראות בבית"ר, מאמן מהרמה הכי גבוהה שהייתה בישראל.

11. Fabio Junior Member

סבבה, אז שיחררת את זיו, הוא לא מתאים לאירופה (סתם קיבל הצעה מקופנהאגן או לא זוכר מאיפה, למרות שגם אני לא מחזיק ממנו מי יודע מה).
    את מי תביא? זר? יש כבר חמישה זרים.
    ובנוגע למאמן, אם אני זוכר נכון, מזרחי שוחרר משום שהוא לא שיחק כדורגל התקפי.
    לא שלו היה חלק התקפי גרוע.. לא שללוי היה חלק התקפי גרוע בחיפה, ולא שלגיא לוי היה חלק התקפי גרוע בנבחרת הצעירה..

12. FelaKaT Member

שום היה חייב ללכת כבר אחרי הניצחון 1-0 בטדי על חיפה בשנה שעברה וגם רשמתי את זה, הוא מאמן שלא מתאים למנטליות של בית"ר.

לגבי השחקנים-יואב זיו ותומר בן יוסף לא היו אשמים בכלום בשני המשחקים וכל אלו שנטפלים אליהם מושפעים מסטיגמות, להפך, בן יוסף היה טוב אתמול ולא רע במשחק הראשון.

עם זיו זה יותר בעייתי, אם כי הייתי שם אותו כמגן ימני, שם הוא היה מצויין ומביא מגן שמאלי.

כל הזרים, מלבד פרננדס הביתה יחד עם עידן טל ובנאדו.

לואיס פרננדס צריך להיות המאמן.

13. Number 8 Member

אלירן דנין. כך בית"ר ישחררו מגן שהוא לא מגן, ירויחו מכך, וירויחו גם את דנין.

רוני לוי שיחק התקפי שלקח שלוש אליפויות עם מכבי חיפה, אך בשנתיים האחרונות פחות. הוא לא שינה את הגישה שלו בבת אחת. בכל מקרה, הכל באוויר, ושום דבר לא רלוונטי נכון לעכשיו.

14. אלי מתחן Member

בן יוסף היה גרוע בכל אחד מהמשחקים שהוא שיחק מאז שהוא עשה מעצמו קנבארו והתחיל עם הדיבורים.
    במשחק בטדי קרקוב תקפו כמעט ורק מהאגף של יואב זיו, וכמעט תמיד גם הצליחו, אתה רואה את הקשר של זה ליכולת שלו?

לא משנה מי המאמן שיבוא במקום מי שעכשיו, שום הפסיד את המשחק אתמול במו ידיו, לא סתם השחקנים נראו כאלה חסרי מושג. שלא נדבר על העובדה שעידן טל משחק 60 דקות ביכולת הכי גרועה שראיתי אי פעם משחקן. ב2-0 חילוף שיזעזע את המערכת יכול לעבוד, במקום זה הוא העדיף לחכות על המחצית ולא לעשות חילוף שישנה משהו במשחק אלא להשאר עם חלוץ אחד, שלא בדיוק הסתדר מול 2 בלמים.

15. FelaKaT Member

שטויות. בן יוסף היה מעולה תחת מזרחי (שיחק כשבנאדו היה פצוע) ומאז שיחק אולי משחק בסבב. אף בלם לא יהיה טוב במשחק פעם בשנה.

נכון, כי בית"ר שיחק בטדי בלי קשר שמאלי וזיו תמיד לבד באגף, ולא פלא שתמיד הוא טוב כשהוא משחק בימין, בצד ימין אלברז, אלברמן בזמנו וברוכיאן היו סוגרים את אגף ימין. אצל זיו זה הוא ובמקרה הכי טוב גרשון. אני לא אומר שהוא מגן מעולה, אבל בשוק הישראלי הוא הטוב ביותר שיש, בטח שבאגף ימין.