אלו כבר שטויות שלא קשורות לכלום. לא מחשקי האימון הם הסיבה להפסד אלא החוסר אכפתיות של 90 אחזו מהשחקנים.
מגיע לשחצנות והיהירות הבית"רית... אבל העיקר שיש 150 מיליון העיקר שיצחקי חזר העיקר שסגרו כבר דילים לברצונה העיקר שלבית"ר אין מושג. תודה לויסלה שהחזירה אותם למציאות.
אחרי תצוגת הנפל אתמול , הטיפשות של שום ושפיגל נשארת - רוצים להשאיל את סבסטיאן אבראו , הרי זה ברור שבעונה הבאה נשתתף בגביע אופ"א/ליגת האלופות אז במקום שהוא שוב יצתרך להתרגל לקבוצה רוצים להשאיל אותו = טימטום!
הכישלון במשחק הזה הוא כולו של שום. שום שידר היסטריה ולחץ בהתנהלות שולו עוד לפני ההגרלה:"תביאו חלוץ אחר"הביאו לו את אבראו. רצה מחליף לאלברמן-הביאו לו את אוחיון. רצה גם חלוץ נוסף ומיותר על הבלטה של תמוז ובן שושן-עשו לו ספינים ואין סוף סיבובים כדי להחזיר את יצחקי(שזה מלכתחילה היה הדבר הכי מיותר ופאטתי שקבוצה ישראלית ומועדון עשו אי פעם). 1.הוא לא שידר התנהלות מסודרת מאחורי הקלעים. 2.הוא לא הביא תחליפים ראויים לתפקידים הנכונים:בלם ושוער אלא לעמדות שגם ככה יש בהן שחקנים(אוחיון?יצחקי?). 3.כל סימפוזיון הביזיון במחנות האימונים,הטיסה,התקשורת הוא תוצאה של חוסר ניסיון של ההנהלה והמאמן נטו.מה הפלא שקבוצה מגיעה לשחק שני הרכבים שונים בשני משחקים שונים ועולה ומשנה פעמיים בכל משחק את המערך שלה?כל זה מראה על הכנה לקויה. שום יכול לדבר עוד 100 שנה על ה"שמפיוס" עם מכבי חיפה.אבל זה היה ולא יהיה עם בית"ר.זה היה עם מועדון גדול,עם התנהלות אחרת,לא אחד שהיה נותן לו להשתולל ככה עם הארנק ובמגרש.
ארקדי גאיידמאק:"את ההחלטה המקצועית שלי אני כבר קיבלתי, אך אודיע עלייה רק ביום שני" http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg824052.Xxx הסוף? אני חושב שיצחק שום היה צריך להתפטר מיוזמתו אחרי המשחק אתמול. אם כל הקבוצה לא מתפקדת אז האשמה כולה במאמן. אם פרננדס יכל לשחק מחצית שלמה, הוא היה צריך לפתוח בהרכב ולא היה טעם להכניס אותו אחרי פיגור של 3-0. קצת קשה להעיף מאמן אחרי משחק אחד, אבל אני חושב שזו פשוט חוסר מקצועיות הדרך בה שום הכין את השחקנים שלו. בית"ר אתמול לא עשתה שום דבר על המגרש וההגנה שלה הייתה מבולבלת. מה שמדהים זה שהשחקנים של בית"ר לא נלחמו בכלל ונתנו לשחקנים של ויסלה יותר מדיי שטחים ריקים. התבוסה יכלה להיות יותר כואבת במידה וטל הטיפש היה מורחק. שום לקח את הקבוצה הכי יקרה בכדורגל הישראלי ופשוט לא עשה איתה שום דבר, אני חושב שההשפלה אתמול כואבת אפילו יותר מההפסד לדייגים ההם, כי כולם כבר חשבו שבית"ר הפיקה את הלקחים ודיברו על זה שפעם התקציב היה נמוך, אבל היום הוא לא. מעבר לשום, לפי דעתי גם שפיגל שאף פעם לא התלהבתי ממנו, צריך ללכת גם הוא. בצד השחקנים: קאלה צריך לקבל בעיטה ואולי גם שניים נוספים. אני לא חושב שבית"ר צריכה סגל כל-כך עמוק רק לליגה. אולי על טל הייתי מוותר וגם על עוד שחקן התקפה.
אם ללכת על-פי הספר, אזיי מקומו של יצחק שום לא בבית"ר ירושלים לאחר התבוסה המעליבה שאירע אתמול. וכנ"ל שפיגל. את האחרון הביאו על מנת להוסיף אפקט מקצועי וכוח לליגת האלופות, את שומי הביאו על סמך ההצלחה החיפאית באירופה. הרי ברור מאליו שליגת האלופות זה המבחן של בית"ר, ובליגת האלופות כל העיניים מופנות לשום, ואלא שבליגה לא כל-כך, משום שהליגה היא סך-הכל המשחק המקדים, החימום הקל בליגה הקלה שלנו שלמעשה מעצבת את בית"ר ורק נותנת לה להיות חזקה יותר. לצערינו הרב במבחן האמיתי בית"ר לא עמדה והודחה מסיבות כאלו ואחרות שנרצה לשכוחן ונקווה שלעתיד, אולי אולי... מי יודע... הכדורגל הישראלי והחובבני יפיק סוף סוף לקחים ובפרט בית"R. אולם, מן העבר השני אל בטוח שזה המהלך הכי חכם - רק לחשוב שוב על חיפושים אחר מאמן, על זמן ההסתגלות וההתאקלמות שיצטרך לעבור, ובקיצור... צפויה להיות זאת סוג של מהפכה והתחלה של הכל מחדש .
דודו אוואט פנוי? עכשיו להביא אותו במקום קאלה. לא לחכות עוד שנייה כי כל זמן מיותר. והאמת, ראינו שגל אלברמן הוא 70% מבית"ר. וראינו משהו עוד יותר גדול מזה - גל אלברמן הוא ביי פאר הישראלי הטוב ביותר שיש כרגע. המפגשים האלה הראו את זה בצורה הכי טובה
בושה. כל הכבוד שמכבי חיפה,הפועל ת"א,מכבי ת"א ואפילו קצת מכבי פ"ת: נמחק. כל אירופה מסטלבטים כרגע על ישראל.
בבית"ר קודם כל צריכים להרים את הראש אחרי ההפסד כי לא יעזור כלום אם נזכיר את ההפסד הזה בכל פעם מחדש, זהו זה היה , וזה מאחורינו. עכשיו צריכים לראות איך ממשיכים הלאה עם הסגל. אני אישית חושב שצריך לנפות כמה שחקנים מהסגל מכיוון שסגל כ"כ גדול זה לא נחוץ לקבוצה. הייתי מנפה את עידן טל, זנדברג, זיו ותמוז. כל השחקנים האלו בכלל לא נחוצים לבית"ר. ברגע שתיגמר העונה בית"ר צריכים להביא גם שוער חדש לקבוצה כי עוד עונה עם קאלה באירופה ,אצלי לא תתקבל , לא משנה אם הוא יביא דאבל או טריפל, חייב שוער טוב באירופה. בקשר למה שאמרתם על אלברמן, אני רוצה לתקן אתכם, הוא היה 80% מהקבוצה שלנו, הוא היה ממש חסר במרכז הקישור ואוחיון עם כל הכבוד לא הצליח למלא את מקומו לפחות במשחק אתמול. בקשר לשום , אני לא יודע מה צריך לעשות איתו, מה שבטוח הוא נכשל לפי דעתי. אם לפטר אותו? את ההחלטה הזו נשאיר כבר לגאידמק.
הכישלון של שום הוא בבניית הקבוצה הזו. המשחק אתמול לא קשור לכלום, לקחת את חבורת הכלומניקים ששיחקו אתמול, ולעשות מהם קבוצה מקצוענית, זה משול להוצאת מים מן הסלע. לשחק כדורגל הם יודעים, ולדבר בעיתון הם אלופי אירופה, אבל ברגעים המכריעים, כשצריך להוציא מעצמך הרבה יותר, הם עושים במכנסיים. קשה לי להאמין ששום יכל להכין אותם למשחק הרבה יותר טוב, זה לא שפתאום בנאדו ועידן טל יקבלו שכל ויהפכו לשחקנים מקצועניים. יש לו מספיק ניסיון ברגעים כאלה, וקשה לי להאמין שמדובר באשמתו. אם הוא ילך הביתה או לא, זה לא משנה, האפסיות בבית"ר ובכדורגל הישראלי כל כך גדולה, שנצטרך הרבה יותר מסתם להחליף מאמן, כדי לחפות עליה. מה לעשות, אפשר לזכות בישראל באליפות עם בנאדו, קאלה וזיו כמגן, באירופה זה לא יעבוד. מי שהיה שקט לפני חודש, כשהוא ראה את הסגל של הקבוצה, ופתאום קופץ אחרי המשחק אתמול, הוא צבוע.
דבר ראשון אני באמת שלא מבין מה הבעייה שלך לגבי בנאדו. הוא היה לא מספיק טוב אתמול, זה נכון, אבל פרט לכך הוא מציג יכולת פנטסטית בליגת העל כבר כמה שנים, רואים שהגיל לא משפיע עליו. גם בזירות האירופאיות הוא היה זה שבדר"כ הציג מנהיגות וקור-רוח. בנאדו שותף בכל-כך הרבה משחקים גדולים גם במדי הנבחרת, כך שלבוא ולעקוץ אותו אחרי אתמול זו לדעתי צביעות. גם לגבי קאלה, לבוא ולהגיד ששום היה צריך לזרוק אותו אחרי שגיאה אחת שלו נגד קופנהאגן זו שטות, זה נקרא להיות חכם בדיעבד. לכל שחקן בכדורגל מגיע יותר מצ'אנס אחד. אם שום או מי שיעמוד על הקווים בבית"ר(מעניין אם זה יהיה גרנט) ימשיכו לתת לקאלה עוד צ'אנסים, אחרי שהוא שוב שוגה, זו נקראת טיפשות. יצחק שום אשם בביזיון אתמול בכך שכל הקבוצה שלו הייתה חלשה והם לא התכוננו למשחק כמו שצריך. אני לא מסכים בכלל עם האמירות שהוא לא בנה את הקבוצה כמו שצריך. בכל קבוצה יש חולשה מסויימת ואצל בית"ר החולייה החלשה היא יואב זיו, קשה לבנות קבוצה מושלמת. בנוסף, ההגנה של הקבוצה מורכבת משנייים מהבלמים הטובים בכדורגל הישראלי ומבן-יוסף שיחסית לבלם מחליף הוא מצויין. בחלק ההתקפי יש לבית"ר יותר מדיי שחקנים מהרמות הגבוהות(או לפחות כאלו עם שם גדול כמו זנדברג למשל), ואי-אפשר בכל עמדה לעשות אותו דבר. בנוסף, על הספסל מחכים גם קוז'וקין ואמסלם שיחסית לליגת העל הם טובים מאוד. מתוך אתר Sport5
אני מאוד מקווה שארקדי יפטר את שום , אני מאוד מחבב את שומי כמאמן אבל הוא פישל בענק וצריך לשלם את המחיר , שפיגל צריך לעוף בבעיטה לאי הזה שהוא מקבל ממנו "השראה" , כן בטח. אלי ארזי צריך גם הוא לפנות את המקום . לפני שאתם מתנפלים עליי הנה הפתרונות - דדש/אברהם לוי במקום ארזי , מלמיליאן במקום שפיגל , ובעמדת המאמן הייתי רוצה לראות את לואיס פרננדז איתו שיחקנו כדורגל מצוין , יצחקי ברוכיאן ובן שושן פרחו אצלו והקבוצה עמדה נכון על הדשא . אם פרננדז לא יבוא האופציה הישראלית הכי טובה היא רוני לוי.
הסגל הוא סגל מוכשר ומצוין פשוט לא חיברו אותו נכון . בואטנג הוא לא האשם היחיד והעיקרי , אם במשחק הכי חשוב העונה השחקנים לא עולים לטרוף את הדשא תנחש אתה מי אשם.