בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. Don Joan Roman Member

לדעתי עידן טל הוא שחקן חיוני לבית"ר, מעבר לזה שהוא שחקן כדורגל טוב הוא גם מנהגי על המגרש ומחוצה לו והרבה פעמים כשהיה קשה אז הוא לקח על עצמו את המשחק כדי לעורר את החבר'ה, אני מסכים שהוא לא מציג את יכולת השיא שלו אבל הוא בהחלט לא מהשחקנים הגרועים בבית"ר, להפך העובדה שהוא כה רב גווני(יכול לשחק כפליימיקר, קשר אחורי, קשר 50/50 שמאלי וכקשר שמאלי) מאוד עוזרת לבית"ר, יש לפחות שניי שחקני שבית"ר צריכה להחליף לפניי עידן טל.

ד"א מספיק להסתכל לו על התלוש משכורת שממילא מנופח על ידי התקשורת בצורה חסרת תקדים.

2. shabaaz Member

אנשים פה בכלל לא מגזימים לגבי קאלה..ממש לא.
    קאלה כרגע נמצא במה שעבור שוער אמורה להיות שיא הקריירה והנסיון.
    מה לעשות שקאלה כששוער לא צבר ניסיון בפרט,ורוב הנסיון של בית"ר במפעים אירופאים הוא עלוב למדי.וזאת עובדה ומי שמתכחש אליה זורע חול בעיניים של רובנו.סטטיסטיקה פשוטה.ואני לא מדבר על קבוצות מאיי פארו(בית"ר יכולה לגם להביא את נדבד ודל פיירו,שחקנים מנוסים לא אומר נסיון).

ועכשיו בנוגע לקאלה:קאלה התאמן אצל אובארוב שלדעתי הוא מאמן שוערים מספר 1 היום יחד עם אסאייג.
    צריך לזכור שלא משנה כמה כישרון יש לשוער אם אין לו מאמן שוערים טוב הוא לא שווה בשיט.קאלה היה שוער בינוני אבל עם נתונים טובים ואובארוב שיקם אותו,קאלה זרק הכל תמורת חוזה טוב אחרי שנה.אז זה מה שבית"ר קיבלה:שוער עם פוזות,פיזיות ולא הרבה טכניקה ומחשבה.לא גרוע,אבל לא ענק.בטח לא מהגדולים שהיו כאן:אובארוב,צ'אנוב,כהן,בוני ועוד.

מצד שני צריך לזכור דוגמא בולטת משנת 93-מכבי חיפה עוברת את טורפדו מוסקבה 3:1 שבשער שלה עומד זולטן וג.שוער ענק,כשרוני.לדעתי השוער הכי מבטיח שנחת בארץ.ו...?
    וג הגיע ב-94 לכאן וחזר אחרי שנה לרוסיה כמו רוב הזרים ששפירא ז"ל שפך עליהם כסף.
    מסקנה:המערכת בבית"ר עומדת ביותר מידי לחצים כדי לשפוט את השחקנים,בפרט זה שחקנים מנוסים כמו קאלה,שהוא לא מהמוכשרים שבהם.

3. Fernando Torres9 Member

נוכחותו של עידן טל בקבוצה חשובה. מעבר ליכולותיו המקצועיות הטובות, על המגרש הוא אחד מהשחקנים שמובילים את הקבוצה איתם. סוג של מנהיג. אין לשפוט אותו לשווא, ע"פ משחק אחד.

4. JR-Riquelme Member

נו באמת...
    אם תגידו לי במה עידן טל מועיל על המגרש אז אני יפסיק לחשוב שהוא צריך לעזוב. אבל הוא לא מועיל, הוא לא נותן מסירות שחותכות הגנה, הוא לא מארגן את המשחק ואפילו לא מנסה, את זה עושים בואטנג ופרננדס. שחקן מיותר שיש את פרננדס על המגרש, גם שהוא נוגע בכדור לא קורה מזה כלום. הוא לא מוסיף כלום!
    ג'ו קול - לא צריך לראות 100 משחקים כדי לראות שפרננדס שחקן שמעיז יותר מטל, שחקן עם שליטה יותר טובה שיודע מה לעשות עם הכדור. יש שחקנים שלא צריך לראות אותם כל כך הרבה לדעת מה הם שווים.
    ברוכיאן - בית"ר לא צריכה גרזן? ראית את הקישור הפרוץ שלה נגד קראקוב? וחאלאס להגיד משחק אחד משחק אחד, עם גרזן אמיתי ליד דרק בית"ר שולטת במרכז בקלות נגד קראקוב. ובואטנג לא יכול לבד, ראינו מה קורה ש2 שחקנים נדבקים לו לנשמה כל הזמן שהוא עם הכדור.
    Don Joan Roman - יש שחקנים שצריך להעיף לפני טל. עמית בן שושן ויואב זיו.

נערך לאחרונה ב: ‏4/8/08
  5. Don Joan Roman Member

לא נותן מסירות שחותכות הגנה? מה זו המסירה הזו שהוא נתן לכריסטיאן אלבארז מול קופנהאגן? כדור אדיר בול לרגל שכריס הפך לבישול ענק לברק יצחקי.
    מה זו המסירה שהוא נתן נגד הרצליה לברק יצחקי? מה זו המסירה שהוא נתן נגד מכבי פ"ת למיכאל זנדברג? מה זה ההרמה שהוא נתן לרומולו באשדוד?

חשבת על זה שיכול להיות ששום לא רוצה שהוא יעשה את זה? כל פעם ששום מעיר/העיר לעידן טל שהוא צריך לקחת על עצמו יותר, עידן לקח על עצמו יותר.

אולי, זה לא פוסל את העובדה שעידן טל הוא שחקן טוב.

,
    זה לא קרה בגלל עידן טל כי הוא לא שיחק במרכז השדה הוא שיחק מעט מאחורי אבראו ובגלל שהוא לא היה טוב אז פרננדז נאלץ לעשות את זה והפקיר את האמצע, במחצית השנייה כשזנדברג נכנס ועברנו ל4:4:2 דאריו ודרק היו מעולים, את דרק סגרו ודאריו לקח על עצמו את בניית המשחק, אבל זה לא אומר שעידן טל לא מסוגל לעשות את זה.

ביום שיעיפו את בן שושן ו/או אבירם מבחינתי אפשר לסגור את המועדון.

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Don Joan Roman - עידן טל הוא כשלון ענק. בטח ביחס למה שציפו ממנו. משחקן שהוא אחד המעוטרים בכדורגל שלנו, שיצא לשתי גיחות באנגליה ויש לו מספר דו ספרתי וגבוה של הופעות בנבחרת ישראל, אתה מצפה להרבה יותר. בעונה שעברה יצחק שום נתן לכל הקבוצה לסחוב אותו על הגב שלה, רק כדי להצדיק את הגעתו. בסיבוב השלישי, אחרי שהאליפות הייתה כבר מובטחת, יצחק שום נתן לו את המפתחות מתוך אמונה שזה יחזיר אותו לעניינים (אפילו שהוא היה צריך לחזור לכושר טוב הרבה לפני כן) וזה לא יהיה תלוש להגיד שבית"ר ירושלים הייתה קרובה לאבד את כל היתרון שהיא צברה במהלך כל העונה בפסגה בגללו. הסטטיסטיקה שלו אמנם נראה 7 שערים, אבל אסור לשכוח ש-2 מתוכם היו פנדלים ועוד 2 היו בעיטות דרדל'ה שנכנסו רק כי פגעו בשחקני הגנה בדרך (5-0 מול מועדון ספורט אשדוד, 2-0 מול מכבי נתניה) ואולי אפילו יש שערי חוואה נוספים שאני לא זוכר.

7. Messinho Member

ולמרות זאת אתה היית מת שהוא ישחק בקבוצה שלך

אנשים כאן סתם מחפשים אותו
    הבן אדם שחקן טוב ומנהיג גדול שבית"ר צריכה

חוץ מזה אתם לא משלמים לו את המשכורת ככה שזה לא אמורה להיות הדאגה שלכם

אפשר לחשוב שיש לנו מקום לעוד כמה זרים כדי שנוכל להביא שחקן יותר טוב (לא שצריך להביא לו מחליף)
    אני שואל ברצינות,
    לא מספיק קישור מרכז שדה שכולל את בואטנג, פרננדז, עידן טל, אוחיון, ברוכיאן? צריך להביא עוד שחקן? תהיו רציניים

8. Raulito Madridista

ציפו מעידן טל שיישדרג את המשחק של בית"ר ירושלים וזה ממש לא קרה. רק באמצע העונה הוא התחיל להביא את היכולת שלו לידי ביטוי. אני חושב שלא משנה איזה שחקן יתופקד לצידן של אלברמן ובואטנג, הוא ייראה טוב, לפעמים אם הקבוצה כל-כך מצליחה ומחוברת אז היא מצליחה כמעט להסתיר את החלקים היותר חלשים שלה. אני בדיעה שאם שום יספסל את טל אז המשחק של בית"ר ייזרום טוב יותר והיא לא תסבול מכך, בניגוד לנזק שייגרם אם בואטנג לא יישחק.
    אני בכלל לא מבין את האובססיה של שום למערך שכולל שלושה קשרים במרכז השדה. גם נגד יריבות חלשות כמו הרצליה או מכבי פ"ת(סתם זרקתי שמות), הקבוצה לא יכולה לשחק עם שני קיצוניים ושני חלוצים?; עם ברוכיאן וזנדברג באגפים, כאשר בחוד נמצאים רומולו ותמוז(אחרי שיצחקי הלך) הקבוצה הייתה יכולה לפרוץ בונקרים בקלות יותר.
    על העובדה שעידן טל שחקן מוביל אין וויכוח ולמרות שהשורה לא הופנתה אליי, אני בהחלט הייתי מביא אותו להפועל בלי לחשוב פעמיים, אבל עם הסגל הנוכחי שיש לה לדעתי בית"ר יכולה לוותר עליו, לפחות בכל הקשור להרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏4/8/08
  9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש כאן כמה יהלומים שפעילים בפורום 'הקופסא - הדור הבא'. הם כבר יגידו לך שגם לפני שנתיים, כשהוא עוד היה בחו"ל, לא רציתי לראות את השחקן הזה בקבוצה שלי. לי זה היה ברור שהמקרה שלו לא יהיה שונה משל יניב קטן ואני שמח לראות שצדקתי.

אולי נסגור את כל הפורום, כי אנחנו לא משלמים כסף לשחקנים ולקבוצות שמדי יום אנו דנים עליהם באייסוקר?

10. Messinho Member

יש את אופצית משה אוחיון
    בגלל שפרננדז ועידן טל הם שחקנים דיי דומים שמתופקדים פחות או יותר באותו מקום וזה יכול ליצור בעיה (אני לא מסיק שום דבר מ45 דקות ראשונות של העונה, זאת רק אופציה) שאחד יפריע לשני
    משה אוחיון להבדיל משניהם הוא ימני והוא אוהב לשחק מאחורי החלוצים
    אני לא פוסל אפשרות של קישור כזה:
    פרננדז-בואטנג
    ----אוחיון----

צריך לנסות את זה

11. Messinho Member

אני אמרתי שהמשכורת שלו לא צריכה להיות הדאגה של אף אחד בגלל שכמה אנשים כאן אמרו שהוא מרויח יותר מדי כסף

12. Football God Member

מה יהיה איתכם?"על ראש הגנב בוער הכובע" שמעתם כבר?
    אף אחד פה בתגובות האחרונות לא הזכיר את המשכורת שלו.
    ורגע יש לי שאלה.שחקן שמרויח כסף כזה לא אמור להראות תמורה במגרש?מה כסף גדל על העצים עם כל הכבוד לארקדי?אנשים פה השתגעו לגמרי עם הכספים שמחולקים לשחקנים שתורמים כל כך מעט(גרשון,טל וכו').
    עידן טל פשוט שחקן לא מועיל,הוא החוליה החלשה בקבוצה.איך יש לו אומץ עוד להתעצבן שהוא יצא במחצית,איך שהוא שיחק זה היה חושך.ואל תתחילו לכתוב לי משחק אחד וכל השטויות האלה.הבן אדם היא כלכך אנמי בשנה שעברה שאם לו קוראים לו עידן טל האוהדים כבר היו גורמים להעיף אותו.

אגב התגובה של The Yellow Diamond-כל מילה בסלע.

13. JR-Riquelme Member

כמה דברים לגבי טל:

1. עידן טל לא מוסיף שום דבר מעבר למה שיש למשחק של בית"ר, הוא לא יעיל בשיט, לא עבודת הגנה, לא משלים את בואטנג, לא תומך בהתקפה
    2. יש שחקן על המשבצת שלו וזה פרננדס שיותר טוב ממנו
    3. לא צריך להשאיר את טל ולהביא עוד שחקן שהוא גרזן מהסיבה שזה סתם ייצור עומס מיותר על העמדה, מה גם שעידן טל לא יכול לשבת על הספסל משתי סיבות: הוא שחקן עם אגו גדול שלא יכול לקבל את זה שהוא לא מספיק טוב להרכב והוא לא מספיק טוב, ושחקן עם משכורת כזאת לא יכול לשבת על הספסל

14. Dimitar Berbatov Member

טוב, כמה דברים:
    1. אתם מגזימים ומקצינים מאוד עם היכולת של עידן טל בשנה שעברה. כמובן שציפו ממנו להרבה יותר, אבל אחרי סיבוב ראשון חלש ובעיקר שני משחקים מתחת לכל ביקורת נגד קופנהאגן הוא השתפר פלאים ולדעתי סיפק את הסחורה. וכן, בשנה שעברה הוא הועיל ועוד איך, הוא הוסיף עוד חכמה ואפשרות מסירה טובה לקישור, עשה את עבודת ההגנה שלו בשקט וביעילות. אין לי מושג על מה אתה מדבר ריקלמה.

2. ריקלמה, בוא אני יעביר לך שיעור קצת בחייטות. גרזן משמע - קשר אחורי, ולנו כבר יש אחד כזה, בואטנג שמו. לשחק עם שני קשרים אחורים בלי יכולת לתמוך בהתקפה זה טימטום. ושוב פעם, אתה לוקח את קראקוב כדוגמה, עידן טל בעצמו כעס על התפקוד הקדמי שלו נגד קארקוב. ואחרי שהוא יצא ופרננדז הלך קצת יותר אחורה, מרכז הקישור נראה הרבה יותר טוב. ועוד משהו, לדעתי המחצית הראשונה שבה בואטנג נשאר לבד בקישור האחורי, רק מראה שבמשחקים כאלה צריך לשחק ב 4-5-1.

15. Don Joan Roman Member

ממש לא.

הכל תלוי בציפיות, אם ציפית שהוא ייתן עונה עם שבעה עשר שערים ועוד 10 בישולים, בטח שתתאכזב, אני לא אגיד שעידן טל ענה על כל הציפיות שלי ממנו כי אז אני אשקר אבל על חלק מהן בהחלט כן.

גם עידן, גם אתה וגם אנחנו יודעים שמה שכמעט ומנע מבית"ר את האליפות זה הטיפשות שלנו בפריצה לכר הדשא דקה 87 ומה שביא את הדאבל זו ההצגה של קאלה בגביע, בלעדיה לא היה לנו לא צ'מפיונס, לא גביע ורק אירופה.

אסור לשכוח גם שהוא סיים עם חמישה בישולים, ואסור לשכוח שאצל קשר אחורי לא הכל מסתכם בהבקעת שערים.

כל שחקן צריך תקופת התאקלמות מסויימת, בטח שחקן שבוא נאמר לא ממש קיבל קרדיט בקבוצה הקודמת שלו.

גל יגיד לך שלעידן טל היה חלק חשוב מאוד בעונה המוצלחת שעברה על השחקן מספר אחד, כי עידן טל ידע מתי אלברמן יוצא ושהוא צריך להישאר מאחורה כדי לחפות על שטויות שבואטנג אוהב לעשות לפעמים, בבית"ר של אשתקד תמיד שחקן מרכזי אחד בקישור עשה את העבודה, פעם זה גל, פעם זה דרק ופעם זה עידן טל, בגלל שגל אלברמן ודרק היו כ"כ איכותיים בדקות הטובות שלהם, הדקות הטובות של טל נראו כחלשות יותר.

שונה ועוד איך שונה, יניב קטן מאז שחזר הוא ביזיון של שחקן, עידן טל אמנם פחות טוב ממה שהיה לפניי החזרה לארץ אבל בהחלט מועיל יותר לבית"ר, בעיקר במנהיגות שלו.

בדיוק.