בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. Messinho Member

אני חושב ש"אוי דוידוביץ'" פחות טוב מקאלה... לאנשים יש זיכרון קצר והרוב שכחו את הטעויות שהוא היה עושה בחיפה (אהמ מאלאמו).
    ואניימה נתן עונה חלשה בהפועל, לא יודע אם הוא מתאים.
    מבין השוערים בארץ אני לא רואה מישהו שעדיף על קאלה, אני באמת חושב שהוא הטוב בארץ

נערך לאחרונה ב: ‏3/8/08
  2. beitar4ever Member

אוי באמת ,מה עשית ממנו ואן דר סאר?
    זה נכון שהוא הרשים מאוד מול הפועל ת"א והביא לנו את הגביע, אבל גם העונה יכלנו לראות אצלו המון טעויות קריטיות שלא קורות אצל שוערים. השוער הזה הוא שוער בינוני שלא מתאים לקבוצה כמו בית"ר .

3. oFiRzZz Member

די כבר .. נמאס שכל שחקן של נתניה אנדרייטד וכל שחקן של "הגדולות" הוא אוברייטד .
    מה אניימה עשה העונה ??
    שטראובר כבר עונותיים אחד מ2 השוערים הכי טובים בישראל .

4. JR-Riquelme Member

למה אנדרייטד?
    אני חושב שבן דיין המגן השמאלי הכי טוב בארץ, שכטר אחד החלוצים הכי טובים בארץ, סטרול היה בלם גדול, כמו גם מארין שהוא אחד מ3 הבלמים הכי טובים שיש...

אני חושב ששטראובר שוער טוב אבל לא מספיק טוב לקבוצה כמו בית"ר. גם שהוא היה במכבי לא תפסתי ממנו.

5. oFiRzZz Member

דיברתי בכלליות ..
    יש אנשים שמזלזלים ..

לגבי שטראובר , לא יודע , השנה האו היה השחקן הכי טוב של נתניה . בלעדיו לא היינו מגיעים למקום השני .
    אבל כל אחד והדעה שלו ..

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

JR-Riquelme - אתה ראית בעונה האחרונה משחקים של מכבי נתניה? מהמקום שלירן שטראובר נמצא היום, הוא לא רואה את טברטקו קאלה גם עם משקפת.

אם בית"ר ירושלים שואפת להיות קבוצה ברמה אירופאית, היא לא צריכה שוער כמו טברטקו קאלה. היא צריכה מישהו שינחה את הקו האחורי ולא אחד שאם אריק בנאדו לא מחזיק אותו קצר, אז הוא עושה שטויות כדי להבליט את עצמו. כמו ש-Raulito ציין, מספיק להסתכל על הפנים של אריק בנאדו כדי להבין עד כמה טברטקו קאלה לא מתאים לקבוצה. במכבי חיפה, ניר דוידוביץ' היה תופס את אריק בנאדו ביד ומצמיד אותו לשחקן שלו בכל פעם כשלקבוצה היריבה היה מצב נייח. אתם מדמיינים את זה קורה עם טברטקו קאלה? הוא בעצמו צריך הכוונה מאריק בנאדו כמעט בכל התקפה.

7. beitar4ever Member

אתה צודק בכל מילה. קאלה הוא לא דמות שמקרינה ביטחון לשחקני ההגנה שלו ,ולכן יש להחליפו בעונה הבאה ואולי אפילו עוד העונה באוואט שיכול להיות תחליף פנטסטי במקומו.

8. Don Joan Roman Member

שוער מעולה, אם צריך להשאיר או לא? אני אתמוך בכל החלטה של הצוות המקצועי למרות שהלב אומר להשאיר, אני לא אשכח בחיים שהבן אדם הזה נתן לי לחוות אושר של זכייה בגביע המדינה, אני לא אשכח לבן אדם את ים הפעמים שהוא הדף כדורים בלתי אפשריים כדי שלא נספוג, אני לא אשכח את כל הדברים הטובים שהוא עשה בשביל הקבוצה שאני אוהב ואת כמות הפעמים שהוא גרם לי לשמוח ולהינות, בטח שלא אחריי טעות או שניים בזירה האירופאית, נכון טעויות כואבות אבל טעויות שקורות גם לגדולים ממנו וטובים ממנו במשחקים מכריעים יותר כמו דיוויד סימן למשל.

זה מסוג הטענות שמרתיחים אותי.
    מה זה לבזבז מקום של זר על שוער? במה שוער שונה משחקן הגנה/קישור/התקפה? אתה צריך להביא שחקן זר במקומות שחסר לך ואם זה שוער אז תביא שוער, אם זה בלם אז תביא בלם ואם זה קשר תביא קשר.

מאיפה המצאת את הקשקוש הזה? טברטקו קאלה הוא אחד האנשים הכי אהובים ומוערכים על ידי השחקנים בקבוצה, הוא השוליה של בואטנג בכל מה שקשור לבידור בחדר ההלבשה, הוא דואג לשוערים הצעירים במחלקות השונות כמו אבא, רק משיחה קצרה עם אריאל הרוש אתה יכול ללמוד עד כמה קאלה מפרגן לו ומסביר לו ותורם לו.

וזאת הבעיה מספר אחת שלו, לוקח לו זמן כדי לסמוך על בני אדם וחבל מאוד אבל מפה ועד להגיד שהוא אדם לא נוח וששחקנים לא סובלים אותו יש הבדל גדול וזה שקר גס.

אוואט לדעתי שוער טוב מקאלה אבל יש בניהם הבדל אחד גדול ברמה הכלכלית ובשאלה האם אוואט מוכן לחזור לשחק בארץ או לא, בית"ר לא תשלם לשוער שכר של מיליון יורו.

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ולצד האוי דוידוביץ שהזכרת גם היו לו תצוגות אירואיות במשחקים האירופיים בשנים האחרונות. שלא נדבר על כך שגם בשני המשחקים מול מאלמו ורוזנבורג, משחקים בהם הוא היה אשם בספיגת השער, הוא היה מצויין לאורך כל המשחקים. כמעט בכל משחק הציל 3-4 שערים בטוחים.

אני חולק עלייך. לדעתי דוידוביץ ברמה גבוהה יותר, ונכון ששני הצדדים טועים לא מעט, אבל טעות כמו מול מאלמו זאת לא טעות של חשיבה לא נכונה/ החלטה שגויאה. יצא טוב, הכדור החליק, ברח או כל סיבה אחרת. אם תהיה אותה הסיטואציה עוד 4-5 פעמים הכדור יישאר אצל ניר בידיים. במקרה קאלה, זאת טעות בחשיבה, טעות שמושרשת שלא בדיוק מקרית.

10. Don Joan Roman Member

דוידוביץ' שוער טוב יותר מקאלה ולו רק בשל העובדה שהוא סומך על שחקני ההגנה שלו, לא משנה איך קוראים להם ונוסך עליהם ביטחון, הוא נותן להם לעבוד בניגוד לקאלה שלא סומך על שחקנים חדשים עד כדי כך שהוא לא נותן להם לעבוד אלא מנסה להציל אותם כשלא צריך..
    מבחינת כל שאר הדברים שקשורים לשוער: כדורי גובה, עבודת קו, פנדלים, אחד על אחד הם שוערים בדיוק באותה הרמה, שניהם טובים יותר מאניימה שהוא אמנם שוער שלא עושה טעויות קריטיות(בניגוד לדוידוביץ' וקאלה שעושים לפעמים) אבל גם שוער שלא מביא נקודות בניגוד לקאלה ודביודביץ'.

11. Messinho Member

Alon Harazi
    תפיסת כדורי גובה זה מיומנות... ואם דוידוביץ' טעה בזה נגד מאלאמו אז כנראה שהוא קצת לוקה במיומנות הזאת
    ככה שזה לא "מקרי" כמו שאתה אומר

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כן, הוא לא יודע לתפוס כדור פשוט, אוקי.

13. Dimitar Berbatov Member

אם זה לא מקרי אז תביא עוד דוגמות שמראות שדוידוביץ' לוקה ביציאה לכדורי גובה.

אני לא אוהב את קאלה, את כל ההצגות שלו אחרי שהוא מקבל פס פשוט וקופץ כאילו כרגע בעטו לו בעיטה לחיבורים והוא הדף אותה. אני חושב שיש הרבה שוערים ישראלים טובים ממנו. שטראובר (הזלזול שלך בו ריקלמה מטופש), דוידוביץ' כמובן, אוואט ואפילו אוהד כהן. אני מאוד מקווה ששנה הבאה אוואט יעמוד בין הקורות ואני חושב שעם משכורת גבוהה הוא גם יגיע. זה לא שקבוצות מספרד או אנגליה רודפות אחריו, לדעתי הוא יכול להגיע לקבוצה עם פוטנציאל להצליח באירופה. גם אם אוהד כהן יגיע במקום קאלה אני יהיה מבסוט, אנדרייטד גדול.

אני חושב שמה שדור התכוון הוא שקאלה לא שוער טוב יותר משוערים ישראלים כמו אוהד כהן, שטראובר, דוידוביץ' ואוואט, ועדיף לשום להחתים שוער ישראלי ולהביא זר על עמדה בעייתית, כמו למשל המגן השמאלי שכל פעם שאנחנו משחקים באירופה אני מת מפחד שמישהו מגיע לאחד על אחד עם יואב.

14. Don Joan Roman Member

אני לא מדבר על דור, אני מדבר על המשתמש "הפועל רעננה" שפשוט סתם בא וזרק "לא צריך לבזבז מקום של זר על שוער" כאילו שלא צריך להביא שוער זר גם אם זה יהיה קסיאס.
    דור הסביר את עצמו וזה בסדר גמור כי הוא טוען שיש שוערים ישראלים טובים ממנו ושבית"ר צריכה שוער ישראלי, למרות שאני לא בהכרח מסכים איתו כי לדעתי השוער הישראלי היחיד שטוב יותר מקאלה הוא דודו אוואט, במיוחד אם קאלה יקבל את האזרחות שלו.

15. idos87 Member

לפי דעתי יבריץ' הוא שוער טוב שמתשווה לקאלה, ואני מאמין שנראה את זה בעונה הקרובה.
    בעונה שעברה הייתה לו הגנה מחוררת ובכל זאת הוא הצליח להשאיר במו ידיו את מכבי ת"א בליגה. לקאלה יש הגנה מצויינת שנותנת לו ביטחון בעמידה בשער. ליבריץ' יש יכולות של יציאה לכדורי גובה ואחד על אחד ברמות גבוהות מאוד. לקאלה יש את העניין של הצלות של שערים בטוחים. לכל אחד מהם יש יכולות טובות ואני מקווה שהמאצ'-אפים העונה של בית"ר נגד מכבי בעמדות השוער יהיו מעניינים מאוד.