לא כל שחקן שנראה נמוך קומה הוא שחקן חלש. דוגמא לשחקן חלש זה עמית בן שושן שעושה על הבלמים של הקבוצה היריבה מקסימום לחץ של רוח... אבל מסי? אני ראיתי הרבה פעמים את מסי עובר בכוח שחקנים. הוא שחקן מאוד חזק למרות שהוא נמוך. כל עוד ליצחקי אין את הכישרון של רוביניו הוא יהיה חייב להשקיע המון זמן על הפיזיות שלו כי ככה הוא לא יכול להצליח בשום ליגה גדולה באירופה.
למסי יש כוח בגלל שבגיל צעיר עבדו איתו על פיתוח,עוצמה וסיבולת. עד גיל 19 השחקנים שלנו משחקים שווה מול שווה מול נבחרות כאלו(כך זה נראה לנו),מאחר ואנחנו עסוקים בלפתח טקטיקה וטכניקה,בעוד האירופאים והדרום אמריקאים עסוקים בלפתח את השריר. אם אנחנו היינו משקיעים את מירב התקציבים שלנו במאמני אתלטיקה השחקנים שלנו היו יוצאים סייחים צעירים ובגיל 19 היינו מקבלים טנקים.אח"כ היינו יכולים ללמד אותם כל דבר אפשרי. מה שאנחנו לא קלטנו אף פעם שמבחינה טקטית אנחנו לא נפלנו אף פעם מאף מדינה מאחר ויש לנו מאמנים לא רעים(והיו כאן מאמנים זרים-מנדי,נילסן,פרננדז,מתיאוס),הבעיה היתה תמיד שיש דברים שאי אפשר ללמד את השריר אחרי גיל 19 וזאת עובדה פזיולוגית. כמו שתינוק הוא היצור הכי גמיש בעולם ככה שחקן חייב להיות מקסימום מנוצל פיזית עד גיל 19 כדי שאח"כ יוכלו למתוח את הגבולות הטקטיים שלו עד הקצה. שחקן פיזי טוב זה שחקן טקטי מעולה. וזה למה אנחנו הישראלים לא נגיע לשומקום.
DON JOAN ROMAN יש לי כתבה מאוד מעניינת בשבילך, זה על פרננדס: http://sports.walla.co.il/?w=//1319856 ------------------------- לפחות עפ"י כמה אתרי תקשורת מסתמן ששום הולך על מערך של 4-5-1 שזה אומר אבראו חלוץ יחיד או שאתם יכולים לקרוא לזה 4-3-3 מכיוון שברוכיאן וזדנברג ישחקו כקשרים/חלוצים. חוליית ההגנה סגורה כבר כאשר בה יפתחו אלברז (ימין), זיו(שמאל) ,בן יוסף(בלם קידמי), בנאדו(בלם אחורי). בקשר לחוליית הקישור לפחות עפ"י מה שקראתי באחת הכתבות מסתמנת חוליית קישור כזו: במרכז יפתחו עידן טל ,בואטנג ודריו פרננדס שהרשים מאוד את שום ולכן יזכה לחולצת ההרכב. קשרים התקפיים- זנדברג משמאל וברוכיאן מימין. בעמדת חלוץ החוד ישחק אבראו. ככל הניראה תמוז שהרשים במהלך מחנה האימונים לא יפתח, כנ"ל לגבי בן שושן שהבקיע שלושער מול הרצליה. אם תשאלו אותי מה אני חושב על ההרכב אני יגיד לכם שאני דווקא מאוד מרוצה מהעובדה הזו שגם זנדברג וגם פרננדס משחקים מכיוון שלשניהם היה מחנות אימונים מצוינים, אבל אני מאוד מקווה שההתקפה תדפוק כמו שצריך כי שום לקח פה סיכון גדול . אבראו ניראה עדיין לא בשל להרכב(לפחות עפ"י משחקי האימון), ולכן אני מאוד מקווה שזנדברג משמאל וברוכיאן מימין יתפסו יום טוב ויסייעו לו ככל האפשר כדי להכניסו לקצב המשחק. -------------------------------- אני עורך עוד פעם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx בשביל להכניס עוד כתבה מעניינת, הכתבה היא על הדמות החשובה ביותר בויסלה ועל הדמות שמטילה אימה על קאלה בלילות, אני מדבר על פאבל ברוז'ק: http://sports.walla.co.il/?w=/7/1319297
אלי גוטמן המלשין סיפר למאמן קראקוב שבית"ר משחקת 4-3-3 ושהשחקן שמנהיג ומווסט את כל המשחק שלנו הוא בואטנג. בטח יהרגו את בואטנג עם משחק לחץ כמו שהרבה כמו קבוצות בארץ (במיוחד מכבי ת"א ומכבי הרצליה) עשו לו בשנה שעברה. לפי איך שזה נראה בראיונות של אנשי קראקוב הם לא מבינים כל כך שליריבה שתשחק מולם יש שחקנים יותר איכותיים כמעט בכל אספקט (אולי אפילו בפיזיות).
אוי ואבוי. צריך להעמיד אותו לדין על בגידה במולדת. כאילו המאמן של ויסלה היה צריך את גוטמן כדי שיספר לו מי מנווט את המשחק של בית"ר. 5 דקות צפייה במשחק אימון של בית"ר והוא קולט את זה לבד. עזוב, רק ממבט על הסגל הוא יכול להבין מי האיש המשמעותי בקבוצה. הוא לא צריך את גוטמן בשביל זה.
זה לא העניין... אני לא מאמין בשטויות האלה של הכנה וטקטיקות לפני משחק... אבל זה העניין של הפרנציפ... מה אתה הולך מספר לו כל מני דברים ? אחר כך שלא יתפלא שהוא מגיע לטדי הוא מגיע לגיהנום.
כאילו שאם הוא היה מטעה ומספר לפולנים שכדאי להם לשים לב לדוד אמסלם, כי הוא האיש המסוכן באמת בבית"ר, אז האוהדים היו מקבלים אותו עם בונבוניירה ופרחים. בעידן הטכנולוגי של היום אין שום משמעות למרגלים ספורטיביים כאלה או אחרים. כולם יודעים הכל על כולם ויש שקיפות כמעט מוחלטת. עדיף לבית"ר להתרכז במשחק עצמו כי זה לא יהיה כזה קל כמו שאולי נדמה.
לבחור שהביא לי את הכתבה על דאריו, לי אתה לא צריך לספר עליו כי אני וחברי לצוות בית"ר נט עשינו את המחקרים שלנו אודות השחקן הזה ואודות כל שחקן שנחת בבית"ר ירושלים מאז שהאתר נרכש לעל ידי אסף שקד, בנוסף כמו שאמרתי הוא גם מציג איכויות מאוד טובות במשחקי האימון ובאימונים עצמם. בנוגע להרכב: לדעתי זה ההרכב הכי טוב שבית"ר יכולה להעלות מול קראקוב משום שברק עדיין אל בכושר ל-90 דקות, אפילו לא ל-60, עמית לדעתי לא יכול לסחוב אותנו מול המגדלים הפולנים(אולי בהמשך כשהם יהיו עייפים, המהירות והנמרצות שלו יכולות לעזור) וטוטו רק תוקע את אבראו, עם זנדברג, פרננדס ואבירם יהיה מי שירים ומי שימסור כדורים על הארץ, בכלל יש לי תחושה טובה לגביי מיכאל זנדברג בהתמודדות הזאת ואני לא אחד מהחסידים שלו. בנוגע לגוטמן: שיעשה מה שבראש שלו, שימסור מידע למי שהוא רוצה ושיסתיר מידע ממי שהוא רוצה, סתם איש נלוז ולא מעניין.
ראיתי אתמול את דאריו משחק באימון והוא לא הלהיב אותי במיוחד, כמובן שזה לא אומר כלום אבל אני סתם לא מבין על מה כל הרעש ממנו.
אני מקווה שמול קראקוב הוא יציג את היכולת שגרמה לאלפי יוונים להתאהב בו ולצוות המקצועי והשחקנים להתרשם ממנו חזק.
גם נתניה בחצי גמר הרגו את בואטנג ,אבל זה טוב לנו אם יתרכזו רק בבווטנג כי השחקן הכי טוב של ויס-בע הוא באמצע ,ואז ברוכיאן וטוטו ינצלו את המהירות באגפים לשלללוח כדורים בגבוה לאבראו ,ו עם דבאל עד השער . אני אומר שעם שום עבד על דבאל פסים כמו שעשינו בגביע נגד נתניה והפועל אנחנו פותחים אותם .. ונשים להם :aaa7: :aaa7: :aaa7: אגב ,מישהו יודע אם יעשו לי בעיות אם אני ישים שלט שכתוב :"WELCOM TO ISR-HLL" ?
ניראה לי שלא יסכימו לך. כל עוד יש את הכתובת HELL-גהנום, המשטרה לא תאשר שלט כזה על היציעים, לפחות כך היה בעונה שעברה אני זוכר (אוהדי בית"ר תלו את השלט והמשטרה קלטה אותו ומיד הורידה אותו מן היציע).
YM.MO וואלה אני לא מוצא סיבה שלא יאשרו לך את השלט שנה שעברה נגד קופנהאגן היו שלטים נגד קופנהאגן כמו FUCK OPENHAGEN והרשו להכניס.. קיצר לא נראה לי תהיה בעיה וזה גרוע לנו אם הם יהרסו את בואטנג כי הוא הברמוטר שלנו במרכז המגרש...