אני התאכזבתי , כי בכל זאת להפסיד לרעננה זו בושה מסוימת , ואני מאוכזב שאני לא זוכה לראות עוד משחק של הקבוצה שלי נגד קבוצות כמו מכבי ת"א ובית"ר , ואני מאוכזב מכל הפסד של הקבוצה גם אם זה גביע הטוטו , זה הפסד שיגרום לאוהדי הקבוצות האחרות לחגוג עלינו כי זה לא סתם הפסד ,
ידענו בושות יותר גדולות במפעל הזה. מבחינתי זה שווה ערך לליגת מילואים. אתה חושב שלדוגמא אוהד יונייטד מצוי באמת מתאכזב מזה שקבוצת המילואים שלהם הפסידה? לא נראה לי. אז זה אותו דבר.
שיחגגו עד מחר ושבו זמנית יסתכלו טוב טוב מי מוליכה את הטבלה בפער גדול בזכות ולא בחסד. ממתי אכפת לנו מה יגידו אחרים? זה תמיד מבאס לראות את הקבוצה שאתה אוהד מפסידה, גם במשחקי אימון, אך מבחינתנו גביע הטוטו יותר מזיק מאשר מועיל, גם מענק הזכייה לא יעזור לנו, אני חלילה לא אומר זאת מיהירות, אלא כי זו המציאות.
אז שיתנו לשחקני הנוער לשחק , שיעלו הרכב שני אבל לפחות 80 % שחקני הרכב שני או שחקני נוער , שאתה מעלה הרכב ראשון מינוס שניים שלושה שחקנים אתה מצפה לקחת את המפעל הזניח הזה , שיעלו עם שחקני הנוער מה יש ? מה זגורי לא מספיק טוב לטוטו? טאווטחה שאומנם שיחק אבל לא פתח , אגב מימון היה זוועה .
כמו שכבר אמרתי באשכול אחר בתחילת השנה-עדיף לבטל את המפעל הזה ולעשות סופר קאפ בין האלופה למחזיקת הגביע.ממילא אף קבוצה לא באמת לוקחת ברצינות את גביע השוקו.
משחק חלש מאוד של מכבי ת"א, הגיע לבית"ר לנצח בצדק, מכבי אומנם החזיקה בכדור רוב המחצית השניה אבל לא תרגמה אותו למצב אחד, 700 שחקני התקפה מפריעים אחד לשני והאמת שמכבי התחילה לרוץ דווקא כשבוזגלו נכנס, אבל זה רק מראה עד כמה מכבי היתה חלשה אם זה המצב. מצב הכי טוב של מכבי היה של כחלון במחצית הראשונה שהוציא מהרוש הצלה מרהיבה. בכל אופן יבוריאן ואבידור לדעתי סיימ את דרכם במכבי ת"א, יבוריאן בוודאי אחרי הטיילת שביצע היום.
יש מצב שיבוריאן יהיה בחוץ, אבל אבידור? לא נראה לי. הוא צעיר, הם עדיין יתנו לו צ'אנס, בטח עד סוף העונה. לפני כן זה יפתיע אם מכבי ישחררו אותו או אפילו יעבירו אותו לקבוצה אחרת.
אני לא יודע מה איתכם אבל לשמוע כאן אוהדים שאומרים שההפסד הזה בכלל לא מזיז להם זה לדעתי מוזר. נכון זה בסך הכל גביע הטוטו, אבל בכל זאת זה חצי גמר, זה עוד כסף למועדון, ויותר מזה, זה משחק רשמי של מכבי חיפה שהיא מגיעה בו פייבוריטית וצריכה לנצח. אני מקבל את זה שמן הסתם הליגה ומשחקי גביע המדינה חשובים יותר, אך בכל זאת זה תואר וזה מעמד שהייתי שמח לראות את הקבוצה שלי מתקדמת בו. זה שחלק מהאוהדים כאן כתבו שיותר חשוב להם לנצח בליגה זה ברור ומובן, אבל את אלו שכתבו שזה לא מזיז להם כלל זה קצת מוזר לדעתי. אולי אני קצת מוזר בקטע הזה, אבל אני רוצה שכל משחק הקבוצה שלי תנצח, וכן אני מתאבס גם אם זה בסך הכל חצי גמר גביע הטוטו, משחק אימון או לפעמים גם במנג'ר כשאני מאמן באנגליה ואני שמח לראות שבליגה הישראלית הקבוצה שזכתה באליפות היא הקבוצה שלי. אגב, מבחינה מקצועית, אחרי המשחק הזה הבנתי את ההבדל הגדול בין טשרייה שעד עכשיו הערכה שלי אליו הייתה זהה לזה של מימון. או שהאחרון שיחק בחוסר ביטחון מוחלט או שהוא פשוט שחקן ברמה הרבה פחות גבוהה משחשבתי. החורים שהוא עשה אתמול היו יכולים להספיק לסיבוב שלם. קינן לידו היה פשוט נראה אומלל. בנוגע לקטן, אני הייתי משאיר אותו על הספסל, לכל מקרה שלא יהיה. אמרתי זאת בתחילת המשחק כשראיתי אותו צופה במשחק ביציע ולא מהספסל. הנה, מסתבר שהוא כן היה יכול לתרום לנו בחצי השעה האחרונה של המשחק.
טישיירה הבלם הטוב בקבוצה ביי פאר. שי מימון בלם בינוני ומטה,אף פעם לא הבנתי למה יש כאלה שמחזיקים ממנו.
אני מוכנה להפסיד כל שנה בגביע הטוטו לקבוצות תחתית כמו רעננה ולהשאר עם מאזן כזה בליגה. מפעל מיותר בעיני, ואם זו הסטירה שהיינו צריכים לקבל לאחר תקופה אני שמחה שזה קרה במפעל הזה. עדיף מיום שבת בוינטר שלא נדבר על עוד שבועיים בקריה. שורה תחתונה-רעננה רצתה יותר והגיע לה להמשיך לגמר. כל השחקנים שלנו אתמול היו חושך, במיוחד בהגנה.
ממש לא הייתה אתמול חגיגה של כדורגל בר"ג. למרות שדווקא כן ציפיתי, בכל זאת מכבי חיפה מכבי תל אביב ובית"ר ירושלים אבל רק 10000 צופים הגיעו לשני המשחקים. סתם לשם השוואה בשנה שעברה בחצי גמר גביע הטוטו בין מכבי להפועל תל אביב ואשדוד נגד סכנין הגיעו לא פחות מ20 אלף צופים שהיציע המערבי היה מלא לחלוטין וגם במזרחי הייתה כמות יפה. בפן המקצועי מכבי ובית"ר הציגו משחק חלש, לפחות אם משווים אותו למשחק שהיה לפני שבועיים. מכבי הרבתה להחמיץ, בית"ר שיחקה יעיל יותר והצליחה להבקיע ובזה זה מסתכם. חבל שלא עלינו, היה נחמד לזכות שוב גם בגביע הטוטו אבל בכלל לא נורא, מה שחשוב באמת זה הליגה וגביע המדינה.
אני ממש לא חושב שההפסד אתמול להפועל רעננה יכניס את מכבי חיפה למרה שחורה או יפגע בה בליגה בצורה כזו או אחרת. אני גם לא חושב שהיא הייתה צריכה כאפה כדי להתעורר, הרי היא לא משחקת חלש, היא פשוט שומרת כוחות כשצריך. ההפסד של חיפה אתמול מנע רק דבר אחד - גמר אטרקטיבי של גביע הטוטו. מה שכן, לחיפה מגיעה ביקורת על הזילזול. הקבוצה כבר הצליחה לעלות פעמיים ליתרון כתוצאה משערים יפים וגם רעננה לא שיחקה עם ההרכב המלא שלה - סטיבן כהן למשל, שהוא חצי קבוצה, פתח את המשחק על הספסל. אני חושב שהמשחק הזה יכול להשפיע על רעננה הרבה יותר. הקבוצה קיבלה זריקת ביטחון עצומה וכעת היא לא תרגיש נחותה. הלוואי ויזכו בגביע הזה גם. משחק בין מכבי לבית"ר חייב להניב התלהבות רבה יותר, גם אם מדובר במפעל זניח. בכל-אופן, שתי המחציות היו שונות לגמריי. בית"ר פתחה את החצי הראשון בצורה חזקה והגיע לה להוביל, אבל דווקא כאשר הייתה פחות טובה, היא הצליחה לכבוש. ריקן עשה מהלך התקפי ראוי סוף-סוף ותמוז בעט לרשת עם הרבה רגש. אבל כאן נגמרו הדברים הטובים בבית"ר, פרט להרוש כמובן. נו טוב, אולי גם בנאדו היה בסדר גמור ביחס למשחקיו הקודמים. מדהים איך לקבוצה הזאת לא נשאר כלום - רק להעיף כדורים ליצחקי וזהו. בית"ר לא מסוגלת להניע כדור או לחבר שתי מסירות והאמצע שלה פשוט חלש. דה להאסה משתדל, אבל זה לא מספיק. מכבי בלי אילייב מאוד לא מסוכנת ולא חדה. הוא ובוזוגלו הוסיפו המון למשחק שלה אמש, אבל הם לא היו חדים מול השער, בעיקר בוזגלו שהיה יכול לכבוש. האכזבה הגדולה היא מיבוריאן. מכבי לא תשמור על התואר שלה כבר.