בית"ר ירושלים - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Alvaro Recoba, ‏10/6/05.

1. Melixon 15 Member

אוהא... קטינים
    קטינים לא יודעים כלום מהחיים שלהם עד שהם מגיעים לגיל 18...

2. נדב מיכאלי Member

תיק בר און -רפי גמיש

לפני 18 שנה. באביב 1987 ,רוני בר און ,הוביל את בית"ר ירושלים מעמדת היו"ר לניצחון 0:2 על מכבי תל אביב ולאליפות היסטורית. "זה באמת היה מוזר ,הערבוב הזה בין עצב כבד של ערב יום הזיכרון לשמחה ספונטנית" , הוא משחזר.
    "לא רק אני הייתי קצת מבולבל ,גם כל הקהל שלנו. אני זוכר שעליתי לשידור ברדיו וביקשתי מרבבות האוהדים לקדש את היום החשוב הזה ואת משפחות השכול ולעצור ליממה את השמחה.אני יודע שזה לא היה קל,הרי רק שעה קודם לכן זכינו באליפות המדינה,אבל הקהל שלנו ידע לעשות הפרדה,ואני גאה על כך .
    זה מראה שלמרות הסטיגמה שלהם,הקהל של בית"ר יודע איך להתנהג".
    בגיל 57,כחבר כנסת שורשי מטעם הליכוד, רוני בר און הוא אחד הפרלמנטרים הבולטים והדעתנים במליאה. בין ניהול ועדת הכנסת,גיבוש הצעות חוק,קצת קל לשכוח שבאמצע שנות השמונים העליזות האיש הזה היה אחד מאושיות הספורט המוכרות בעיר,וכמובן נדבך בולט בזכייה הראשונה באליפות המדינה והפיכתה של בית"ר למועדון מוביל בביצה המקומית.
    למרות הרזומה המרשים ,בר און אוהד את הצהובים בעיקר מהכורסה בבית.
    הוא אומנם מעיד על עצמו כמי שדי התנתק מהכדורגל המקומי ולא ביקר במגרשים כבר שנים,אבל גם מטווח רחוק בית"ר נמצאת אצלו עמוק בתוך הלב.
    "אני עדיין נהנה מכדורגל,בעיקר תוצרת חו"ל" ,הוא מספר.
    "אני משתדל לנסוע לראות הרבה כדורגל.הכדורגל חייב להיות טוב בשביל שנוכל ליהנות ממנו. בגלל זה צריך אווירה,מתקנים והכי חשוב,רמה גבוהה. באליפות אירופה האחרונה ממש התמלאתי קנאה כשראיתי את יוון ,שעד לפני 10-15 שנה היתה ברמה של נבחרת ישראל,חוגגת את התואר . אני כואב את מצב הענף פה אצלנו" .
    איך נוצרו הפערים הללו בינינו ובין מדינות כמו טורקיה ויוון ?
    הכל תוצאה של ניהול לא נכון.
    הן שכנות שלנו,ומזג האוויר והמנטליות שלהן ושלנו זהים.
    זה נכון שיש להן עדיפות מבחינת כמות האוכלוסיה,אבל עדיין אין סיבה להבדלים כאלה קיצוניים. קשה לי להבין איך הכדורסל שלנו מצליח להגיע להישגים והכדורגל לא . ואני לא מדבר רק על מכבי ,תראה את נבחרת העתודה,מתי נבחרת ישראלית בכדורגל הגיעה להישגים כל כך גדולים? אני לא רואה שום סיבה שההצלחות האלו,אם יהיה ניהול נכון וחכם,לא יהיו גם נחלת הכדורגל.
    מה היית משנה בכדורגל בארץ?
    דבר ראשון, את ההתייחסות לתשתית של הענף . לא יכול להיות מצב שבו בשנת 2005 ישחקו באורוות כמו שיש בפתח תקווה,שכונת התקווה או נתניה . גם אין שום היגיון שקבוצה כמו בני סכנין תשחק את כל המשחקים שלה במגרש לא ביתי .
    זאת פגיעה אנושה לא רק בה ,אלא גם בתחרותיות של הליגה. דבר שני,הדאגה לנוער.
    היה פעם רעיון לקחת את מקווה ישראל ולהפוך אותו למתקן אימונים סטייל קלייר פונטין בצרפת.
    לאסוף שם את כל כשרונות הכדורגל מגיל שמונה ועד לצבא,לגדל אותם בתנאי פנימייה ולדאוג לטיפוח שלהם כמו שצריך.
    ברור שלא נהפוך לצרפת,כיוון ששם יש 60 מיליון תושבים,אבל אני מבטיח לך שהשדרוג שיעברו השחקנים יהיה עצום"
    למרות המשימות בכנסת והמרחק שכפה על עצמו,בר און עדיין שומר על קשר עם הכדורגל המקומי.
    הוא אומנם מקפיד על דיסטנס,אל תחלואי הענף יושבים לו טוב בתוך הראש.
    בניגוד לרבים אחרים,לאיש לא ברור מה מביא את הכדורגל שלנו לתחתית.
    כשהוא מדבר על הכשלים,הוא טורח לציין בראש ובראשונה את הניהול החובבני.
    "בכדורגל שלנו יש בעיה חד משמעית של התנהלות" הוא פוסק, "ואני מדבר על דרך ניהול ,קביעת מדיניות ,עמידה בלחצים ,תכנון לטווח ארוך וכמובן עמידה בו. כל אלה פשוט לא קיימים בכדורגל הישראלי. היום כולם מחפשים סיפוקים מיידיים ורווחים קצרי טווח. הישגים ועכשיו ומיד. הדוגמה הכי טובה לכך היא בית"ר .אין שם מחשבה לטווח הארוך ,מספר שחקני הבית בקבוצה הוא מועט מאוד,ולכן גם ההזדהות של הקהל עם הקבוצה הולכת ופוחתת.כשניהלתי את בית"ר באמצע שנות ה-80 ,85 אחוז מהשחקנים היו כאלה ששיחקו באגודה מגיל אפס. זאת הסיבה העיקרית לכך שהם חשו מחוייבות ענקית לסמל המועדון. מאז לא גדל בבית"ר אף כוכב. אבל לא מדובר רק בבית"ר,לדעתי כל הספורט בירושלים בקריסה טוטלית".
    למה זה קרה?
    "ההתייחסות לספורט לא נמצאת בראש סדר העדיפויות בעיר. יש פה הרבה נושאים שדורשים טיפול צמוד,ובספורט כמעט ולא משקיעים משאבים ,וחבל " .
    אז אתה בעצם תומך במאבק של הקבוצות הירושלמיות נגד העירייה?
    אני לא בקיא בפרטים ,אבל אתה חושב שבעבר קיבלנו יותר כסף ממה שמקבלים היום?ממש לא.
    גם בימי לא היתה שום תמיכה של גורמים חיצוניים.מה,לטדי קולק היו יותר כספים מהיום?מה שכן,בניגוד לתקופתי,הסכומים שמשלמים כמשכורת הם מטורפים ואין להם שום ביסוס כלכלי " .
    מה זאת אומרת?
    באירופה,איפה שמשלמים כסף גדול,יש לקבוצה בסיס כלכלי שנשען על אלפי אוהדים שקונים מנוי מדי שנה.בארץ זה לא קיים. שוב הבעיה היא בבעלים,שלא מסוגלים לעמוד בלחצים ונכנעים לדרישות המוגזמות של השחקנים. חבל לי על בית"ר ,כי היא אולי הקבוצה היחידה בארץ שיכולה לבנות לעצמה בסיס כלכלי שכזה. היא כמו מכבי תל אביב בכדורסל,הקבוצה של המדינה. אבל את האמירה הזאת צריך להצדיק בכל פעם מחדש,אי אפשר להמשיך לחיות על המיתוס הזה. היום הקהל כבר לא מגיע,האוהדים הולכים ונעלמים כי אין להם מה לראות.
    אם יימשך הרצף הזה של כשלונות ויכולה לא טובה,הקהל ייעלם. מדובר באיום שאף אחד לא רואה.כדי שבית"ר תשוב להיות אימפריה חייבים להחזיר לצופים את האמון והחשק " .
    לדבריך,קהל גדול ותומך הוא רק פונקציה של הישגים ?
    "לא רק. אם הקבוצה תיהיה טובה,הקהל לא יבוא לקלל,אלא לשמוח,לעודד את הקבוצה ולהרים את השחקנים על הכתפיים.
    מה שקורה היום הוא תוצאה ישירה של הכדורגל הגרוע וחוסר הנשמה שהקהל מקבל. זאת הסיבה שהם פורקים תסכולים. זה מוביל להתייחסות של השחקנים עצמם. היום השחקנים לא ממש מקצועיים. אלו ששיחקו בתקופה שלי הבינו שהמלחמה על הקריירה שלהם היא יומיומית. תראה את אורי מלמיליאן ,הוא הקפיד על שעות השינה שלו,תזונה נכונה,אימונים מפרכים,ובלי בילויים . היום כל הצעירים משחקים משחק אחד טוב ,ומיד התקשורת מכתירה אותם לכוכבים וכותבים עליהם בלי הפסקה.
    השחקנים מסתנוורים,מפסיקים לשמור על אורח חיים ספורטיבי ומתחילים לבלות לפני משחקים במועדונים.אין לזה צורה."
    אולי פה מתחיל הכישלון של אלי אוחנה כמאמן ?
    "שטויות,אלי הוא מאמן מצויין. אדם עם יכולות הנהגה מדהימות,איש כריזמטי שסוחף אחריו את ההמון. הבעיה היא לא בו,הוא לא אמור להיות גננת.נתנו לו חבורה של ילדים ואמרו לו,תגיע להצלחות.זה לא רציני,הכלים שהעמידו לו לא ראויים ולא רציניים וצריך להודות בכך ".
    אבל כבר שנתיים ברציפות שהוא רחוק מלספק את הסחורה
    "האשמה היא בבעלי הבית. כמו שאני מבין את הדברים,אלי מבין המון בכדורגל ויכול לסחוף אחריו גם את השחקנים וגם את האוהדים. מדובר בנכס שלא הרבה מאמנים יכולים להתהדר בו .
    כל מאמן שהיה מגיע לבית"ר בשנתיים האחרונות לא היה מצליח.אם ייתנו לאוחנה את השקט והכלים המתאימים הוא יצליח להוביל את בית"ר לתארים רבים "
    לא עדיף לתת צ'אנס למלמיליאן ?
    " אני לא אוהב את כל ההשוואות האלה. אורי הוא מאמן מצויין,וזמנו לאמן בבית"ר יגיע. שניהם אנשי מקצוע עם תכונות ייחודיות. אצל אלי אפשר לציין את הכריזמה ואצל אורי אני הכי אוהב את המחשבה,תמיד לטווח ארוך "
    אילו צעדים צריכים לעשות כדי להחזיר את בית"ר לגדולה ?
    "מי שלא מסוגל לעמוד בתנאים של הקהל,שיסיק את המסקנות וישים את המפתחות. הקהל של בית"ר תובעני מאז ומתמיד,הוא רוצה ליהנות מהקבוצה,והיום לא מספקים לו את זה. האחראים צריכים לעשות טוב טוב בדק בית."
    בימי התהילה של בר און בבית"ר,בעלות פרטית לא היתה קיימת. מאחורי הקבוצה עמד מרכז חזק שהתווה דרך ומדיניות. גם הח"כ מבין שבעידן המקצועני טוב שהדינוזאורים הללו הולכים ומתאדים. למרות זאת הוא כואב את העובדה שהבעלות על בית"ר היא פרטית במאה אחוזים. "אני חושב שזאת טעות" , הוא מדגיש , "בית"ר היא נכס של קהילה והיה חייב להשאיר פתח קטן של שליטה לציבור האוהדים. מעין מניית זהב שכזאת. לדוגמא,כשממשלת ישראל מכרה את אל על ,היא השאירה גרעין שליטה קטן שמבטיח את העתיד של החברה. אותו דבר היה צריך להיעשות בבית"ר.לקהילה צריכה להיות מילה בקבוצה.אחרת קורים דברים לא טובים."
    למה אתה מתכוון?
    "העובדה שבית"ר איבדה את המגרשים בבית וגן היא אסון. זה היה נכס אדיר של הקבוצה ,ולמרות שהיא היתה בחובות של שנים ארוכות,לא חשבו למכור את הנכס הזה. אני לא הייתי מוותר על המגרשים הללו בעד שום הון שבעולם "
    בעלי הקבוצה טוענים כל הזמן שהם רק מפסידים כספים ?
    "אז שילכו הביתה. בית"ר ירושלים זה לא עונש,בעליה הקבוצה לא צריכים ליילל כאילו רע להם לנהל את הקבוצה.פעם התרחשו מלחמות עולם כדי לקבל את הניהול על המועדון. כשאני לקחתי את בית"ר ,המצב הכלכלי היה קשה מאד. יעצו לי ללכת על עונה פיננסית,וסירבתי. אתה יודע למה? כי בית"ר של אמצע טבלה היא בזבוז עצום של משאבים. לעומת זאת בית"ר של מאבקי ירידה או אליפות היא מתכון בטוח לרווחים. הקהל של בית"ר יגיע לתמוך ומדובר בקהל עצום. אם בית"ר תספק לאוהדים את מה שהם רוצים לראות ותרוץ בצמרת ,אני מבטיח לך שטדי יהיה מלא בכל משחק ומשחק.
    בפועל מה שקורה בבית"ר הוא בדיוק ההפך- בשנתיים האחרונות אין איום ממשי של ירידה,למרות מה שאומרים וניראה לעין. ברגע שלא מאיימים על הצמרת אז הקהל לא מגיע,אבל אי אפשר להאשים אותו. אם הליגה עוד לפני שהתחילה ,וגם בגביע עפים בסיבובים הראשוים ,איך אפשר למלא יציעים?חייבים להשקיע הרבה יותר,ואז גם יקבלו יותר "
    איפה אתה רואה את הבעיה הגדולה של בית"ר?
    "יש משפט שאומר,החיפזון הוא מהשטן. בכדורגל זה תופס פי מאה. מי שנכנס לענף בלי תוכנית לטווח ארוך ולא משנה לו מה יקרה מחר,לא יכול להצליח. תראה אילו קבוצות מצליחות היום :
    מכבי חיפה - ששחר מנהל שם את העניינים קרוב ל-20 שנה והפך את הקבוצה לפס יצור של שחקנים לחו"ל. הוא קונה ,מטפח ומוכר במיליונים. למה זה לא יכול לקרות בבבית"ר? כי אין פה סבלנות.כדורגל זה ענף לרצי מרתון,אנשים עם סבלנות,יכולת ניתוח,תכנון ובעיקר שכל ההצלחה שלה נבנית על תשתית של מחלקת נוער מטופחת וחזקה.
    מכבי פתח תקווה -מבחינת העוצמה והתמיכה שהיא זוכה לה,לא יכולה להיות קבוצת נוער בבית"ר ,אבל שם לא שומעים על שביתות שחקנים ועל מוסר תשלומים ירוד ובטח שלא על קרקס מטופש כמו הרדיפה אחרי שיימן "
    אם היו שואלים אותך ,אילו שינויים היית עושה?
    "קודם כל ,לא להחתים שחקנים שבית"ר עבורם היא ברירת מחדל. לא צריך להתעקש ולרדוף אחר שחקנים,הם אלו שצריכים להתחנן כדי להגיע לקבוצה כמו בית"ר . בעבר המועדון היה מקפצה בקריירה של שחקנים ,והשחקנים מודעים לזה. זה המצב שצריך להיות גם היום.אבל כשיש מוסר תשלומים ירוד,ולא מגיעים לתארים ,שחקנים מתחילים להסס בנוגע להגעה לירושלים. קח את עידן טל,שחקן ירושלמי במקור,ששיחק בשלוש קבוצות שונות בארץ,ואף אחת מהן לא היתה בית"ר . חוץ מזה ,הייתי מחזיר את דדש. הוא עשה דברים מדהימים בבית"ר,השקיע המון כסף והגיע לתוצאות מדהימות. מוזר לי שהבעלים הנוכחיים לא נעזרים בו,הם היו חברים ובעצם הוא הביא אותם לבית"ר,לכן אני לא ממש מבין את קרבות האגו האלה. יעשו טוב בעלי הקבוצה אם ישתמשו בניסיון שיש לו "

3. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

חברים, אני מבקש מכם לעסוק בכדורגל (אפילו אם בבית"ר לא עושים זאת). חייהם האישיים של השחקנים או רכילויות זולות כמו אלה שמתפרסמות ב-ONE, כאן לא מקומם.

4. בית"רי מלידה Member

גל, לא הבנת את הפואנטה:

הסיפורים שהובאו לכאן מתוך ONE מטרתם אינה להיכנס לחייהם הפרטיים של השחקנים אלא להראות כמה ההתנהלות בבית"ר שכונתית ומגוחכת - בחורות, קאזינו , וילד שלא יכול להפרד מהפלייסטיישן שלו.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

ואחר כך מתפלאים למה הקבוצה הזו לא מצליחה לחזור לימיה הגדולים... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx

5. John Barnes Member

בית"ר חייבת להתחנן לדדש שיחזור אליה, גם אם זה אומר לפרוש שטיח אדום מת"א לבית וגן. שכונה אמיתית מה שהולך במחנה האימונים, מי שמע פעם על איסור לחלק מהמשחקנים על כניסה לקזינו?. איזו דוגמא הצעירים אמורים לקחת ממי שאמור לחנך אותם?. עם דדש, פרשת הקונגולזים לא הייתה. כי פשוט, הם לא היו בבית"ר ירושלים, דדש לא טיפש כמו פניג'ל. הוא לא היה משאיר את בית"ר בחוסר מוחלט של וודאות בנושא זרים, כחודש לאחר שהוחתמו (!). עם הכסף שפניג'ל יכול להביא, והניהול של דדש, יכול להיות שזה שילוב מנצח. לצערי אני לא רואה את זה קורה.

6. בית"רי מלידה Member

מליחי, אולי תתעסק במכירת פלאפונים? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

7. נדב מיכאלי Member

בשום פנים ואופן לא .
    אצל דדש לא היה שכונה?
    לא היו העלמות מס?חוזים כפולים?"מתנות מתחת לשולחן"?
    זמנו של דדש עבר.
    נכון הוא הביא תארים ,אבל גם הביא את בית"ר לשפל כלכלי שכמעט הוריד אותה לליגה ארצית.

8. בית"רי מלידה Member

אז תמשיך להנות נדב ממאיר, אוחנה , עזו ושאר מריעין בישין

באמת איזה חרא היה דדש , הביא לנו מאמנים גרועים כמו אלי "השריף " כהן, ודרור קשטן האפס הזה

ובכלל:

איזה שחקנים גדולים הביא מאיר - שאנדור, גרשנייב, טרטיאק, חרזים שניים, פישונט , שאלוי.....אין על מ..מא...מאי..ליאור מאי....

בקיצור נדב:

תמשיך לאכול את סיפורי הסבתא שמאיר מוכר לך על " שלומם של 35 אלף אוהדים שרוצים לראות את בית"ר " עלאק....

ועכשיו אל תעצבנו אותי למה יש לנו שני חיילים הרוגים 3 קשה ואחד קל מירי של מחבל בציר כיסופים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

9. נדב מיכאלי Member

לגבי דדש : הוא היו"ר המיתולגי של בית"ר והוא צריך להישאר כזה.
    מה שדדש עשה לכדורגל בכלל ולבית"ר בפרט לא יקחו ממנו לעולם.
    אבל כיום זמנו עבר.
    אני רוצה יו"ר סטייל אבשלום נוריאל או איזי שירצקי מקריית שמונה.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בואו נאמר דבר כזה...משה דדש לא היה נקי? סבבה. הוא היה יו"ר מצוין של בית"ר? סבבה. אם הוא יחזור להיות יו"ר היום? אין לי ספק שכל הדברים הרעים שהוא עשה בעבר, הוא לא יעשה אותם כיום, כי בפעם הבאה שיתפסו אותו, הוא יילך לכלא, רק בארץ שלנו בן אדם כמוהו לא נמצא היום מאחורי סורג ובריח...ראבאק להעלים מס! של מיליונים! בואו נאמר דבר כזה: אם הוא יהיה היו"ר...הוא יהיה תלית שכולה תכלת...

11. נדב מיכאלי Member

אבל זה לא יקרה יותר.
    כבודו במקומו מונח.

12. אלי מתחן Member

משה דדש ומאיר פניג'ל הם שני אנשים שלא הייתי רוצה לראות בהנהלה של המועדון.

13. Jim_Magilton Member

למעשה, לא הייתי רוצה לראות בהנהלה של המועדון שלי אף עסקן ספורט ישראלי!!! (חוץ משמעון מזרחי כמובן)

14. בית"רי מלידה Member

יופי!

שללת את שניהם - אז את מי אתה מציע? את דני גרעפס?

אהוד פדרמן יכול להיות בחירה לא רעה בכלל !

15. אלי מתחן Member

יש מספיק אנשים שיסכימו להיות בראש מועדון כמו בית"ר.