בית"ר ירושלים - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Alvaro Recoba, ‏10/6/05.

1. נדב מיכאלי Member

בוא אני יסביר את זה שוב.
    חליבה בקושי ושיחק העונה אין לדעת באיזה כושר הוא יהיה במהלך העונה.
    אנסומבו וטוטואנה היו חלק חשוב בהפועל חיפה בעליית הליגה והגעה לגמר גביע המדינה נגד סכנין .
    אבל אם הם כל כך טובים אז איך הפועל חיפה לא ניצחה 17 משחקים העונה ?
    טוטואנה השנה היה בינוני ברוב העונה פרט למחזורי הסיום שם הוא הפציץ,כנ"ל אנסומבו.
    אם הם לא מסוגלים לתפקד בקבוצה כמו הפועל חיפה כמעט כל העונה למה שהם יתפקדו בצורה טובה יותר בבית"ר?
    אחת הסיבות שהם לא תפקדו היתה הלנת השכר וכידוע גם בבית"ר יש את התופעה המדאיגה הזאת .
    דבר נוסף יואב זיו השנה היה מצויין אצל מוטי איווניר שטיפח אותו ,זה שהוא הצליח בקבוצה נטולת לחץ וקהל כמו נצרת עילית לא אומר שהוא יצליח בקבוצה עם סיר לחץ כמו בית"ר .
    ולא בטוח שהוא יציג את אותה יכולה שהוא הציג אצל איווניר גם אצל אוחנה.
    והגיע לנבחרת ,גם עזו הגיע לנבחרת זה לא אומר כלום הוא לא שיחק שם בכלל .
    במה התכוונתי לשחקנים הותיקים בגילם ?
    שחקנים מנוסים יותר מכל השאר שהזכרתי מקודם.

2. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין איך אפשר לקוות שאוחנה ישתפר ויראה לכולם שהוא "ווינר" העונה. כאילו, אני מבין איך אפשר לקוות, אבל מה עושה את זה ריאלי בדיוק? אלי אוחנה התחיל פה לפני איזה 6 שנים ואין שום שיפור בדרך האימון שלו שאפשר לשים לב. הוא דורך במקום לא פחות מהצעירים שהוא הרס. המהפיכה הצעירה עם מליקסון, עזו, יצחקי, ארבייטמן וחבריהם היא הדבר הכי טוב שיכל לקרות לבית"ר ואוחנה דאג להרוס את זה. היחיד שניצל הוא ארבייטמן, שהצליח לברוח לדרור קשטן ועכשיו למכבי חיפה, ואם לא יסופסל כמיטב המסורת החיפאית לשחקנים צעירים אז הוא בעוד כמה שנים יגיע לאירופה, ואל תשכחו שהוא התחיל את העונה שעברה אצל אוחנה על הספסל. כל שחקן צעיר שאוחנה קיבל ירד ביכולת שהוא מציג ובהישגיו. אף אחד מהם לא מוזמן כבר לנבחרות הצעירות (או במקרה של עזו הנבחרת הבוגרת!), כולם נראים כמו הצל של עצמם ויש לי תחושה שזה דווקא לא אשמת השחקנים הצעירים (כמה? עשרה שחקנים? כולם גרועים או שפשוט המאסטרו לא יודע לטפל בהם? תחשבו בעצמכם).

אני מזמן, מזמן איבדתי כל אמון במאמן הזה. לא רק שהוא נכשל, הוא גם לעולם לא יודה שהוא נכשל, הוא פשוט זרק את כל הצעירים על הספסל ומתחיל להחתים שמות גדולים, זה כבר לא משנה, עם בנין או בלעדיו, אפילו עם שבצ'נקו או בלעדיו - בית"ר ירושלים 05/06 לא הולכת להילחם על האליפות בשום פנים ואופן, אבל העונה לא תהיה זוועה לחלוטין (בטח בשני מחזורים האחרונים ננצח, נסיים מקום חמישי ואז אוזי יבוא ויגיד שבית"ר לא נכשלה בכלל, בעודו מתעלם מהעובדה שהמרחק בין האינטרטוטו לקו האדום בישראל זערורי), כך שאנחנו נזכה לעוד עונה עם אוחנה, עוד קיץ שבו אנחנו נגיד שזאת הולכת להיות "עונת המבחן" של אוחנה (נראה לי שהעונה זה כבר מועד ג' שלו, אי אפשר לשלוח אותו לבית ספר אחר?), עוד קיץ בו מחתימים שמות גדולים ויוצאים בהצהרות ש"עם עוד איזה קשר אחורי בית"ר קורעת את כל הליגה", בקיצור, עוד קיץ בית"רי טיפוסי.

ויוה אוחנה!

נ.ב אני מסתייג אגב מכל מילה מההודעה האחרונה התמוהה של נדב מיכאלי, שכהרגלו מקשקש ומדבר שטויות.

נערך לאחרונה ב: ‏12/7/05
  3. נדב מיכאלי Member

אני לא מבין איזה שטויות אתה אומר שכתבתי .
    כתבתי בערך את אותם הדברים שאתה כתבת.
    האם זה מגמתי?

4. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההודעה שלי היתה על כמה שאוחנה לא מתאים לאמן את בית"ר, אתה פסלת כל שחקן רכש שבית"ר הביאה העונה. אתה מאשים את טוטואנה ואנסומבו בכך שקבוצתם לא ניצחה 17 משחקים רצופים. מה, בחיים לא ראית קבוצת תחתית שיש בה מספר שחקנים טובים? ולמה אתה מתעלם מהחלק השני של העונה בו הפועל חיפה רצה כמו מטורפת על חייה בליגת העל? המגמה פה לא אצלי, היא אצלך, אתה תפסול מראש כל דבר שבית"ר תעשה במגמתיות וזה כבר פשוט מגעיל. אתה פשוט זורק בוץ, אני לפחות מסוגל להודות שהרכש של בית"ר היה חכם יותר מבעונות שעברו, אתה אפילו לא תסתכל על השם, לא משנה אם זה יואב זיו, שבצ'נקו או אורן ניסים, אתה ישר תגיד שהוא לא שחקן טוב. מדובר בשחקנים טובים שלדעתי הולכים לעבור עונה בינונית בגלל המאמן.

ההודעה שלך מתחילה בצורה סבירה, ההסבר על חליבה עוד נראה הגיוני, אבל אז התחלת לקשקש לגבי טוטואנה ואנסומבו. על יואב זיו כנראה שלא מצאת שום דבר רע, אבל כאמור אתה היית חייב למצוא איזה משהו רע להגיד עליו שכן פניג'ל ואוחנה הביאו אותו, אז אני לא אמשיך לגחך פה, אני אתן לציטוטים לדבר בעד עצמם :

"זה שהוא הצליח בקבוצה נטולת לחץ וקהל כמו נצרת עילית לא אומר שהוא יצליח בקבוצה עם סיר לחץ כמו בית"ר"
    "הגיע לנבחרת ,גם עזו הגיע לנבחרת זה לא אומר כלום הוא לא שיחק שם בכלל".

נו, שטויות או לא שטויות?

5. נדב מיכאלי Member

אני לא פוסל כל רכש שבית"ר מביאה/הביאה/תביא בעתיד אני מעלה ספקות לגטימיות.
    הבעיה היא רק הניסוח שלי .
    אם הייתי מנסח את זה יותר טוב כניראה שלא היית כותב שזה שטויות.

6. אלי מתחן Member

הבעיה שלך זה לא הניסוח זה שאתה אנטי. אתה בטח תצהל שבית"ר תכשל כדי להגיד אמרתי לכם.

7. ozi Member

Dennis Bergkamp- האם אני קורא בין השורות בהודעה שלך פירגון למאיר פניג'ל?! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

8. נדב מיכאלי Member

אני שמח כשבית"ר מצליחה,אבל מה שאני רואה מבית"ר בשנים האחרונות זאת לא בית"ר האמיתית וזאת לא בית"ר שאני פיללתי לראות .
    אני לא רוצה שבית"ר תיכשל להיפך ,שרק תצליח הרי אני אוהד אותה לא?
    אבל בלי קשר שבית"ר תצליח השנה ואוחנה בדרך כלשהי לא ימשיך בעונה הבאה .
    אני לא מסוגל יותר לראות את המאמן הזה על הקווים בטדי,לא מסוגל לראות אותו מצטלם כל שני וחמישי לאיזה מגזין .זה מעצבן אותי .מרתיח אותי.
    אז אני רוצה מאד שבית"ר תצליח ובלי קשר שאוחנה לא ימשיך.

9. ghost89 Member

אז שבית"R תיקח אליפות ואז הגלקטיקוס יחשבו אמממ איזה מאמן טוב אוחנה בוא ניקח אותו מבית"R מהר ואז אוחנה יעבור למכבי ת"א שתים במכה גם דופקים את מכבי וגם אנחנו מרוויחים

10. נדב מיכאלי Member

בית"ר עם אוחנה לא תיזכה באליפות ומועדון כמו מכבי תל אביב או מכבי חיפה בחיים לא יקח מאמן כמו אוחנה .את זה אני מבטיח לך כאן ועכשיו.
    אבל כבר היו מקרים שמאמנים הצליחו עם קבוצות ופוטרו/עזבו לאחר זמן מה .
    ככה אני מקווה גם פה : שבית"ר תצליח ומסיבה כלשהי אוחנה לא ימשיך .
    לא איכפת לי אם זה יהיה ריב עם ההנהלה,או כל דבר אחר .
    אני רואה את הצעירים ששיחקו באינטרטוטו וחבל לי עליהם ,אין מי שיטפח אותם.
    אני רואה את מליקסון כבר שנתיים לא עושה כלום ,אני רואה את דנין כבר שנתיים לא מתקדם ,עזו הגיע לבית"ר בסכום של 200 אלף דולר ולא מתקדם אצל אוחנה.
    גם ברוכיאן השנה יקבל אומנם את תפקיד המנהיג אבל אני בספק אם הוא יסתדר שם ,אחרי שכמעט כל העונה הוא שיחק באגף שמאל .
    אני אמרתי כבר מזמן שבן שושן שחקן מוכשר ,אבל אוחנה לא נתן לו צ'אנסים בהתחשב בעובדה שפרט לאסולין לא היה לבית"ר חלוץ מחליף ,וחבל שאוחנה לא נתן יותר דקות לבן שושן.
    אין לי טיפת אמון באוחנה,ונימאס לי לקרוא כל עונה שזאת "עונת המבחן של אוחנה".
    גם שנה שעברה בקיץ כתבו בדיוק אותו ,אז מה השתנה?כלום.

11. Melixon 15 Member

אני חושב דוקא להיפך, עם שחקנים זרים אתה צודק אבל שחקנים ישראלים מתפתחים הקהל של בית"ר נותן הרבה אהבה, ואני מאמין שעם התמיכה של הקהל זיו יוכל לעשות המון דברים חיוביים בבית"ר ואני מאמין בו, זה החלום שלו הבנאדם מגיל צעיר אוהד בית"ר.
    זוכרים איך בן-שושן התרגש לתת גול לקהל בטדי?

בלי קשר, עזו גם לא שיחק בבית"ר אז אתה לא יכול לשפוט טגם אני לא יעשה את זה
    לדעתי יש בו פוטנציאל אבל...

בקשר לכל מה שדיברתם על אוחנה לא זוכר מי כתב עליו בהתחלה.
    העונה לאוחנה היא עונה קריטית, העמידו לו שחקנים (מקווה שיסתיים הרכש בטוב), נתנו לו קבוצה לא זרוקה ומפוררת. אני מקווה מאוד ומאמין שעם קצת שקט מהקהל הוא גם יצליח

12. נדב מיכאלי Member

כל עונה בשביל אוחנה היא קריטית ,כל עונה היא עונת מבחן.
    אתם כל הזמן מנסים לתת לו ולכם עוד צ'אנסים לסבול אותו כי "על סמל לא מוותרים".

13. Melixon 15 Member

אבל העונה אני מאמין שהקבוצה תהיה בנויה ממש כמו שצריך
    והסקאוטינג להגנה נעשה נעשה בצורה משכנעת השאלה מה יבוא כבר...
    עד עכשיו זה היה בוחן פתע, הפעם זאת עונת מבחן אמיתית, הליגה תחרותית הקהל כנראה יחזור והעניין.
    יש כדורגל אמיתי.
    ת'אמת שאני באמת נוטה לקטע של "הסמל", אבל אין מה לעשות האהבה שלי לאוחנה על כל מה שהוא תרם לבית"ר היא גדולה, אני לא יכול לזרוק אותו, ואם הוא יפסיק לאמן הוא חייב לקבל תפקיד הנהלתי
    אני לא אומר שאני יתמוך באוחנה בכל מצב, אבל הוא מקבל אקסטרה אצלי...

14. נדב מיכאלי Member

על איזה עבודת סקאוטינג אתה מדבר?הוא היה כמעט שבועיים בארגנטינה ולא "מצא" שחקנים ,כאשר תסתכל מסביב ,קבוצות מביאות בכל שני וחמישי רכבת אווירית של זרים .נצרת עילית החתימה כבר ארבעה זרים (אבל אחד שוחרר) .מעניין שגם שנה שעברה אני קראתי בכל מקום "זאת עונת המבחן של אוחנה" והוא נכשל ואתם שוב נותנים לו ציון עובר רק בגלל שזה אוחנה.
    ברור שאם היה מדובר באדם אחר אחרי ההפסד לסכנין הייתם זורקים אותו קיבינימט .
    את אוחנה היו צריכים לפטר אחרי ההפסד לסכנין או אחרי השלושה הפסדים רצופים בסיבוב השני.
    אין דבר כזה יותר,אם אוחנה השנה ניכשל (מה שדי צפוי לקרות) צריכים להעיף אותו ולהביא מאמן נורמלי .
    אני מבטיח שאם הוא נכשל השנה גם תומכיו הגדולים ירצו שהוא ילך.

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/05
  15. ghost89 Member

נכון שאוחנה לא מאמן טוב אני אוהב אותו כי אוהב סמל בתור מאמן הוא בית שימוש אבל שמע אני חושב שעדין בית"ר יכול לרוץ חזק למעלה העונה. מכבי חיפה פחות טובה מעונה שעברה מכבי ת"א התחזקה אבל אבל שום גלקטיקוס הם התחזקו בנימני שוא השחקן היחידי שבטוח מה היכולת שלו שם הוא טוב לעומת זאת הם גם התחזקו בשחקן שלא שיחקן כבר חצי שנה והוא לא ילד כבר ועוד אחד שישחק 11 משחקים וחוזר מפציע וגם הוא לא ילד ככה שברקוביץ ורוסו אי אפשר לדעת מה היה איתם עם קנו גם את קאקו ביג דיל הוא לא יותר טוב משחקן קישור רגיל בבית"ר וגם את אדוארטה שבכלל טוטואנה יותר טוב ממנו שלא לדבר על אסולין תגיד מה שתגיד אני מאמין שבית"ר עם עוד בלם איכותי יכולה לרוץ למקומות הראשונים אז אני משוגע אני אופטימי אני מעשן יותר מידי גראס וזה פוגע לי בחשיבה מה אני יגיד לך? אבל אני אופטימי
    ושאלה למה בית"ר לא מנסה להחתים את סטרול אה? אחלה בלם היה מושלם בשבילנו כדי לרוץ למעלה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/05