בית"ר ירושלים - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Alvaro Recoba, ‏10/6/05.

1. נדב מיכאלי Member

הנה תומך אוחנה טיפוסי.
    מה רע במקום 4 ?
    מה טוב במקום 4 עם עליות וירידות?עם ליגה כל כך חלשה?עם התקציב השלישי בגודלו בארץ?
    מה רע ?
    כלום .
    מבחינתכם הרי : לעזאזל עם בית"ר -העיקר זה אוחנה.

2. ozi Member

אני ממש לא תומך אוחנה.. אני ממש לא אוהד בית"ר (הפועל אשקלון אם אתה שואל)..
    אבל במבט מהצד אני לא מבין למה כל התלונות.
    לאיזה מקום בית"ר הייתה מגיעה עם קשטן?
    ראשון? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
    שני? הצחקתם את לוזון
    שלישי? אני בספק רב.
    מקום רביעי זה בהחלט סביר לבית"ר העונה.

3. John Barnes Member

לבית"ר השנה תהיה אחת ההתקפות הכי מאיימות בליגה. מסודי, אנסומבו, טוטואנה, ויואב זיו זה רכש מצויין. אבל מה עם הגנה? מאמן בnba אמר פעם "התקפה מביאה קהל לאולמות , הגנה מביאה אליפויות". אני לא אומר שהמשפט נכון במאת האחוזים, להפך. התקפה יכולה לנצח משחקים, אבל חייבים איזון בין התקפה להגנה. בית"ר פיספסו את שני שחקני ההגנה הטובים שהסתובבו פה (יחיאל וסבן). והם חייבים לפצות על זה איכשהו, ההגנה שלהם כרגע נראית זוועה. אמסלם עוד יכול לסחוב עוד עונה, אבל טלקר?! התואר "סוס מת" מחמיא לו. במקום להתחיל וללכת על תומר בן יוסף, שהוא בעצם כל מה שבית"ר צריכה בהגנה, יציבות. הם חולמים שהם ינחיתו את סטרול, כדאי להם להתעורר בשביל לא לאבד גם את הבלם הזה. אם הם יביאו אותו ועוד שני זרים בהגנה , הם ידברו חזק בצמרת.

4. נדב מיכאלי Member

סטרול בלם נהדר,אבל למה שיבוא לבית"ר אם יש לו הצעות מטורקיה?
    בית"ר שידרגה את עצמה בקישור ובהתקפה והיא חייבת לשדרג את עצמה בהגנה.

5. ozi Member

אומרים שבית"ר נחלשה בהגנה ושאין בלמים בבית"ר.
    אבל עד כמה שזכור לי- במהלך כל העונה אוהדי בית"ר התלוננו על האפסיות של אינדיו ובנטו. ככה שאם הם היו כ"כ נוראיים, לא יהיה קשה מדי למצוא מחליפים ברמתם או ביותר גבוהה.
    ושאלה אחרונה לאוהדי בית"ר שמתלוננים כל כך עד אוחנה- כל אוהדי בית"ר פה בפורום (מעבר לעובדה שהם פסימיים בצורה מוגזמת) כל הזמן מדברים על זה ש"לא רואים בבית"ר עבודה של מאמן". עכשיו מה שאני שואל זה איך לא רואים עבודה של מאמן? איך בעצם רואים עבודה של מאמן?
    כי אני הולך לכל המשחקים של הקבוצה שלי ולא יודע איפה אני אמור לחפש "עבודה של מאמן".. התוצאות השנה היו טובות אז אני מניח שהמאמן עשה עבודה טובה.
    אז זה מה זה בעצם העבודה הזאת של מאמן? ואיך אתם קובעים שאין אותה בבית"ר?
    כי כמו שאמרתי במבחן התוצאה- מקום רביעי זה לא כישלון כל כך גמור כמו שמנסים לצייר אותו. בטח לא הרבה יותר נמוך מהמקום שבו הייתה מסיימת אם קאפלו היה מאמן פה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/05
  6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הקבוצה שלך מנצחת תוך כדי זה שהיא לא מצליחה לחבר שתי מסירות רצופות, שכל השמירה והארגון בהגנה לא קיימים ושבהתקפה נכבשים רק שערים שנובעים מטעויות בלם או שוער אז אני לא רואה עבודה של מאמן. לא יודע איך אתה תקרא לזה.

אני לא מסתכל רק על מבחן התוצאה. חוץ מזה, את המקום הרביעי השגנו בגארבג' טיים וכל העונה הזאת היתה יותר מקום שביעי. הצגנו עונה בינונית עם סגל טוב מאד ואין סיבה שנצטרך לעבור את זה שום כשיש מאמנים יותר טובים ומוכשרים מאוחנה כמו מלמיליאן או קשטן שפנויים בשוק.

נערך לאחרונה ב: ‏11/6/05
  7. robson Member

מה שאותי הכי מטריד הוא למה לעזאזל החתימו את טלקר לעוד עונה?..
    הרי כל כך חיכו לסיום החוזה היקר שלו על מנת להעיף אותו ועכשיו מחתימים אותו לעוד עונה?..נשגב מבינתי..

8. ozi Member

אני מניח שעכשיו החוזה שלו כבר לא כל כך יקר.. בטח הוא מרוויח כמו החיילים שבקבוצה.
    חוץ מזה שעכשיו הם שיחררו את מיקי עטייה (לאן הוא עבר?) שהיה המגן הימני השני בסגל שלהם. הם לא יכולים לוותר על שניהם. כניראה שטלקר היה הפחות גרוע מבינהם.

9. Adriano10 Member

אבי סטרול בלם טוב אני אוהב אותו.
    אבל נראה שלא חושבים על הגנה בקבוצה הזאת. כל יום מתפרסמים עוד שחקני התקפה שמועמדים לקבוצה.
    שיביאו את סטרול ואז יש מקום לבלם זר ומגן ימיני זר.

10. נדב מיכאלי Member

טלקר השנה נתן את העונה הכי פחות גרועה שלו מבין שלוש השנים הקודמות שהוא שיחק בבית"ר.
    החתימו אותו כי הוא כלבויניק יכול לשחק בכל תפקיד וגם כי הוא בטח מתחנן שיחתימו אותו אפילו בשכר מינימום.הרי בשבילו להישאר עוד עונה בבית"ר זה חלום .
    אני בחיים לא יצליח להבין מה הניע את ההנהלה : למה הם כל כך מיהרו להחתים את אוחנה כבר בחודש מרץ?
    הרי עם מאמן אחר בעונה הבאה בית"ר לא רק שהיתה יכולה להצהיר על צמרת גבוהה ,אלא שהיא באמת תיהיה שם.
    הרי בבית"ר גם אין משמעת,שחקנים מבלים עד אור הבוקר ולמאמן זה לא איכפת.
    אלי אוחנה תיתפטר !

11. יוגב אסולין Guest

להנהל של בית"ר הכי טוב שאוחנה יהיה מאמן.. כי רוב הקהל לא יכול לצאת נגדו. וכל בעיה שתיהיה בקבוצה יבואו ויאשימו את המאמן לפני הנהלה.. ובעצם הוא כמו חומה שמגנה אליהם אז נח להם איתו..

12. נדב מיכאלי Member

גם אוחנה כבר מתחיל לאבד את תומכיו .הוא הולך על חבל דק מאד.

נערך לאחרונה ב: ‏11/6/05
  13. יוגב אסולין Guest

התכוונת אולי חבל? כח על קרח לא הולכים.. לא משנה

בכל מיקרה נכון. הקהל של בית"ר בהתחלה התלהב מהעניין של הסמל שמגיע לאמן את הקבוצה. בהתחלה דיברו על משחקים אטרקטיבים על התקפה.. על בנייה של צעירים מהמועדון וקידום שלהם.
    היום אנחנו מסתכלים ותאמת יש שילוב טוב של צעירים גם מקום 4 זה לא כזה גרוע בית"ר כבר ידע שנים גרועות יותר.. אבל עדין חסר משהו... חסר את המשחק הטקטי התקפי הנכון.. את המשחק השותף הרץ.. את המשחק שהוא משחק של מאמן ... את ההתלהבות במשחק את היציבות אלו הדברים שחסרים אצל אוחנה..

וכניראה שלאוחנה אין את זה.. התהליך הצליח כל הצעירים התקדמו גם בית"ר אולי חזרה לעצמה מעט אבל רק איש אחד לא התקדם וזה אוחנה.. במקום אחר יהיה לו טוב יותר

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

יוגב צודק ב-100%, בקטע שאוחנה הוא מעין חומה של ההנהלה. לא רק בפני האוהדים, אלא גם בפני התקשורת. אוחנה הוא גם השחקן הכי גדול בתולדות הקבוצה וגם אמן תקשורת, מנהלי בית"ר רק פותחים את הפה ונכנסים ישר למהדורה החדשה של "הוצא מהקשרו" (שזו אחת הסיבות למינוי של ליאור מאי, הדובר המגוחך), אז למה שלא יהיה להם אדם כזה שייקח על עצמו את כל האש?

15. נדב מיכאלי Member

אולי לא תאמין לי ,אבל אני ידעתי שכל זה יקרה ולא רציתי שאוחנה יבוא,רציתי שמלמיליאן יבוא ,הוא איש פיקח שלא בא למקום כלשהו רק כדי להתחנף לקהל ,לתקשורת ולחבריו העיתונאים והמאמנים.
    אבל היה לי ברור שאוחנה יבוא כבר באמצע עונת 02-03 כבית"ר ניהלו מו"מ עם מלמיליאן אבל כל הזמן ביטלו באמצע בגלל אוחנה.ואת החותמת הסופית קיבלתי בסיבוב השלישי מחזור 24 נידמה לי כבית"ר ניצחה 1-4 את בני יהודה וכל הקהל לא עודד את בית"ר ,רק שר לאוחנה היה לי ברור שהוא יבוא.
    ביננו ,אם הוא לא היה שחקן ענק עם עבר מפואר אף אחד לא היה מסתכל עליו.
    כמאמן הוא נפל ואני לא החזקתי ממנו ואני גם לא מחזיק ממנו.יש מאמנים יותר טובים בשוק.
    אני מקווה שפניג'ל והקהל יאחדו כוחות כדי להעיף אותו ,אגב אני גם הבנתי את הבלוף של מהפכת הצעירים כבר באמצע העונה שעברה.
    כמו שאמרתי שנה הבאה זה המבחן הכי גדול של אוחנה כמאמן -האם הוא יוכיח לכולם שהוא מסוגל להצעיד קבוצה לצמרת או שהוא שוב יוכיח שהוא לא יודע לאמן.