בית"ר ירושלים - אפשר לסכם עכשיו את העונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י AFC, ‏8/3/03.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תבין וידוקה אתה מסתכל על ההווה.
    אתה צריך להסתכל על העתיד.
    ביננו,שנינו יודעים שלא פניג'ל מנהל את בית"ר אלא הקהל,וכמה זמן אתה חושב שהקהל יסבול את הבונקר של בית"ר? מקסימום עד סוף השנה.
    בדבר צו'קודי,אני רואה ניצוצות של כדורגל ממנו,ולא אני חושב שפריירה הוא שחקן גרוע,אם זאת ראיתי אותו רק בעמדת הבלם,ורואים שהוא לא מתאים לעמדה זו,אולי כקשר אחורי הוא יתבטא בצורה טובה יותר.
    בעניין דרעי,דעתי חד משמעית,שחקן של ליגת העל הוא לא,ואיתן מזרחי תאמין לי כאחד שראה את עטיה גודל,ומשחק כדורגל,הוא עדיף בהרבה על מזרחי החלש(כן עטיה משחק טוב בימין),ואם מדברים בית"ר יכולה לרכוש מגן ימני ישראלי,כאשר מגן שמאלי(לפי שמועות)היא כבר סגרה לעונה הבאה,וזה שוקי נגר.
    בדבר גולן חרמון,על מה אתה מדבר?
    איזה שחקן נוער?
    הוא בן 25,ושיחק כמה שנים טובות בהפועל ירושלים.
    אז צעיר הוא לא,ועצה שלי,היא צריך להישאר בהפועל ירשלים,בליגה השנייה.
    לכן בשביל העתיד כדי לכם לקחת את מלמיליאן,או יותר טוב בואו קחו את לופא קדוש,במילא אנחנו לא רוצים אותו,ופועלים כדי שהוא יעוף,וככה תיפתח דלת להחתמת מלמיליאן בבאר שבע........

2. AFC Member

סליחה כמובן, התבלבלתי בין גולן חרמון לאלון סגיר.

בקשר לבונקר, הקהל של בית"ר בסופו של דבר יפסיק אותו, זה ברור, אבל כאשר הוא יעשה זאת אזולאי כבר לא יצטרך בונקר - הוא יחזק את הקבוצה. בינתיים, במצב הנוכחי, אין ממש ברירה ובית"ר צריכה לשמור על הכבוד, אז צריך לשחק מגעיל ולקחת את הנקודות.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע אם בית"ר מנצחת את בני יהודה היא בטוח לא תרד,בשבילה אני מקווה שהיא תשחק עד סוף העונה פתוח ומשוחרר.
    בדבר העתיד,שוב בלי השקעה בנוער וראייה לטווח הארוך אין לבית"ר סיכוי לחזור לימיה המפוארים.......

4. שגיא Guest

טוב, אני אתן את הסיכום שלי, מנקודה אובייקטיבית אני מקווה....

בית"ר העונה בסך הכל עברה שינוי, וחומר השחקנים שלה, על הנייר, שווה יותר, משהו לא התחבר בבית"ר העונה.

אפשר לסכם מבחינת הזרים - חוסר יציבות.
    מצד אחד הובאו שחקנים עלובים כמו דל ריו, שמהר מאוד עזב, וצ'וקודי, שלמבד לרוץ לא עשה הרבה. קוביקה מנגד בסך הכל בעונה סבירה, יחסית לשיטת המשחק הבונקריסטית של בית"ר, אבל זה שחקן שצריך להיות בראש הכובשים בליגה בעונה טובה. אוליאנוב הובא ליצוב הקישור, קנייה בלי מחשבה רבה, הוא מזדקן וספק עם יוכל לעזור בשנה הבאה, למרות שהיה נקודת אור בבית"ר מאז שהגיע, הבעיה שלא היה לו עם מי לשחק. גם אינדיו בסך הכל טוב, למרות עליות וירידות, בסך הכל רכש טוב.

מבחינת הישראלים בבית"ר, ראינו את זוהר מוביל, אך עם זאת מסופסל לעיתים, ואף מוחלף, דבר שלא מוסיף לשחקן שאמור להיות המוביל. מלבדו קשה לציין ישראלים נוספים שהצטיינו מלבד קורפניין, שתמיד טוב. טלסניקוב עם עונה רעה, אמסלם בכל משחק נראה רע יותר, איתן מזרחי לעיתים נתן משחק טוב, אבל הוא די שבלוני וגמלוני. אדרי סבל מעליות וירידות, לאחרונה זה הפך רק לירידות, ממנו ציפו להרבה יותר, עופר טלקר לא היה טוב, לא כבלם, לא כמגן, ולא כקשר, פספוס אדיר.
    אפשר לדבר על הרכש הישראלי, ביטון, עטיה, אלו שחקנים צעירים שהגיעו על מנת להתקדם, ולא ראינו מהם משהו מיוחד העונה, לא שהם קיבלו יותר מידי הזדמנויות...
    אליהם אפשר לצרף את שחקני הבית הצעירים, כאשר מלבד מליקסון, כולם נתנו עונה רעה למדי. אלי ששון נתן שני משחקים טובים וזהו, ואלון סגיר וגולן חרמון נתנו משחקי נפל בהגנה.

ולמען האמת, זהו.
    חוסר איזון, זה הדבר המאפיין, הרבה מאוד שינויים שגרמו לזה, ואז התווסף לחץ ועוד לחץ שלא תרם, וחילופי מאמנים, ושינוי שיטה, ומ שחק בלי התקפה, ובסופו של דבר, כמו שבני תאר זאת, בית"ר רק רוצה נקודות, גם אם זה דורש אנטי-כדורגל במשך 90 דקות.

בית"ר כבר רוצה שהעונה הזאת תיגמר, כמה שיותר מהר, על מנת שיוכלו להתחיל בהכנות לעונה הבאה...

5. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזה לפי דעתי מה שמאפיין העונה את בית"ר ואת ראשייה...

6. Don p1 Member

יש להזכיר, אוליאנוב לא נקנה על ידי בית"ר.
    סה"כ הושאל עד סוף העונה, במטרה למלא את הקישור הפרוץ של הקבוצה.
    עד עכשיו אוליאנוב עושה את זה בהצלחה...

7. שגיא Guest

הבעיה היא שהוא היחיד שעושה את זה...

ממש לבד, כי כל השאר פשוט לא נראים.

8. Don p1 Member

בזה אתה צודק, ואמרתי את זה כבר הבעיה הכי גדולה של בית"ר זה מרכז השדה, טלסניקוב מזמן צריך להיכנס לבית אבות, טלקר לא יודע לשחק קשר אחורי, רענן דרעי לא מצליח להעביר פס מדוייק ואלי ששון עם כל הכבוד עדיין צעיר.
    אם כך לפני אוליאנוב לבית"ר לא היה קישור, אוליאנוב קצת עזר בלייצב את החוליה הזאת שעדיין לוקה בחסר.

אוליאנוב אומנם לא שחקן לעתיד, אבל במצב של בית"ר היום הוא הכי טוב שיכלה הקבוצה להשיג.

9. AFC Member

דגש על דרעי וטלקר. את ששון אי אפשר להאשים, הוא בכלל לא מקבל דקות משחק.

רענן דרעי כנראה לא רק קשר תותח, אלא גם בלם תותח. אחרת כנראה אין שום סיבה לאזולאי להרכיב את הבחור התמהוני ששומר על המאזן הרב-שנתי שלו של כרטיס צהוב למשחק, ומתאפיין בהזנחת ההתקפה יחד עם סחרורים לאחר סללומים של מכדררים דגולים כמו אורן ניסים. גם המסירות שלו, פשוט תענוג.

שלא לדבר על טלקר. סופרסטאר. העונה פתח בכמעט כל המשחקים כשהיה כשיר. שחקן מדהים, כושר מצוין. איזה ביטחון, איזו יציבות. השחקן היחיד בליגה שהצליח להיכשל בשלושה תפקידים שונים על המגרש, השחקן היחיד שהצליח איכשהו לגעת בכדור כפעמיים במשחק שלם, השחקן עם הסגירה העלובה בליגה.

אין ספק, משני הליצנים האלו אזולאי מתכוון להוציא אותנו מהבוץ. שיהיה בריא.