בית המוות: הולנד חוזרים!

הנושא בפורום 'פורום יורו 2008' פורסם ע"י Nesta, ‏9/6/08.

1. FelaKaT Member

אל תדאג, גם ככה טוטי בחיים לא תרם כל כך לנבחרת, ככה שלא בגלל זה הסגל של איטליה לא טוב.

2. Don Joan Roman Member

לוקה טוני הכי איכזב היום, אם הוא היה מרשית את המצב הזה (והוא עשה את זה כ"כ הרבה פעמים במהלך הקריירה) אז כל הקערה הייתה יכולה להתהפך, מאוד התאכזבתי ממנו ומההחמצה שלו אבל אני גם זוכר שזו אולי הפעם השלישית שהוא ייצר בה בעיטה לשער וכנראה זה גם פגע בכיוון של המפציץ האיטלקי.
    זה עדיין לא סגור אבל אנחנו צריכים לנצח בדחיפות את 2 המשחקים הנותרים או לכל הפחות לקוות לכך שההולנדים יגברו גם על הצרפתים.

3. Mehmet Member

ללא ספק המשחק הטוב ביותר שהיה ביורו עד כה.
    הולנד מעלימה את איטליה לחלוטין, כשעל הקונצרט מנצח לא אחר מאשר ג'ובאני ואן ברונקהורסט הקשיש והבלתי נגמר.

אגב, 6 משחקים היו לנו עד כה, ועדיין לא היה משחק בו שתי הנבחרות הבקיעו. זה אומר משהו לדעתי...

4. George Best Member

אם הייתי קורא את ההודעה הזו מבלי לדעת שמדובר בפורום כדורגל -
    הייתי חושב שחלילה וחס איבדת אדם קרוב לך.
    כן, אני פריק כדורגל, גם אני לוקח הפסדים למחוזות קשים -
    אבל בחייאת, מה זו הגישה הזו?
    הלו, הפסדתם משחק אחד, יש עוד שניים לתקן,
    אתה נשמע כמו לותר מתיאוס אחרי הגמר ב99'.
    שאלה יהיו הצרות שלנו בחיים.
    take it easy mate.

5. AVISEY Member

סגל שחסר בו מנהיג , חוץ מקאנברו הפצוע אין לאיטליה מנהיג אחד , וטוטי הוא מנהיג ,אז אם הוא היה הוא היה עוזר בהנהגה של הנבחרת .

ואוו לאט לאט , רומניה זאת לא איי פארו (גם אותם לא הבסתם ) , איטליה צריכה ללכת צעד צעד, לא להסתער על השער כמו שעשתה נגד הולנד , אחרת היא תהיה זאת שתחטוף בראש . לשחק חכם והפעם עם ההרכב הנכון . מילת המפתח : סבלנות .

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/08
  6. קובי ברייאנט Member

משחק מאוד מאכזב של הצרפתים מול הרומנים חשבתי שהם עם ההרכב ההתקפי שלהם סבנזמה אנלקה ריברי ,יתקיפו הרבה אבל כמעט לא הגיעו להזדמנויות וזה איכזב אותי לא ציפיתי מנבחרת שהגיע לגמר המונדיאל להיראות כל כך רע בהתקפה ואם היא כבר מגיע ליד השער הרומני היא לא מצליחה ליצור התקפה ראויה לשמה וזה חבל . מי שהיה חסר בהתקפה הצרפתית זה הנרי שחייב לפתוח על חשבון אנלקה המאכזב שלא יודע לסיים מצבים כמו שצריך לאנלקה היו לו 4 או 3 הזדמנויות ליד השער ולא יצא מזה כלום חוץת מבעיטות חלשות ולא קרובות למסגרת.רומניה עם תמשיך כמו שנראתה מול צרפת עוד יכולה להפתיע ולעלות מהבית הזה כמקום שני אבל לא נראה לי כי איטליה וצרפת יותר חזקות ממנה ואחת מהן תעלה יחד עם הולנד לשלב הבאה,למרות שחשבתי שצרפת ואיטליה יעלו אבל לאור הניצחון המדהיים של הולנד 3-0 על איטליה אני בטוח שהולנד תסיים ראשונה וצרפת או איטליה יצטרפו אלייה. מקווה לעוד משחקים עם הרבה שערים כמו המשחק של הולנד!

7. אחד_מנתניה Member

לכל אלו שכינו את נבחרת איטליה כ-"נבחרת מגעילה" וכדומה... בוקר טוב הוכחתם בגרות, תגובות לעניין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    למה מה פירלו? ובלי קשר עד כמה הנבחרת יצירתית, דווקא טוטי מעולם לא בלט בנבחרת כמו שהוא בולט ברומא. אם להיזכר בעבר היו כמה שחקנים שהשפיעו מעבר לתרומה של טוטי במרכז המגרש, אבל תמיד נוח לזכור רק שמות? אז להגיד "מאז טוטי" , תזכיר לי מה טוטי עשה בזמנו?

ובקשר למשחק קודם כל אני רוצה להחמיא לנבחרת ההולנדית, לי אישית לא היו הרבה ציפיות מנבחרת שמורכבת ממס' שחקנים אלמוניים (מתייאסן, אנגהאלר, דה יונג) בנוסף לכמה שחקנים כשרוניים (סניידר, ואן דר וארט) אך אם זאת לא מספיק מנוסים, לתצוגת כדורגל שהולנד סיפקה אתמול. אנשים קצת נסחפו והגזימו עם מושגים כמו "הטוטאל פוטבול" , עוד לא. אבל אם הולנד תמשיך בקו הזה לנבחרת הזאת יש פוטנציאל רב, אבל מכאן ועד לשחזור הימים הגדולים של מיכלס הדרך עוד ארוכה. אצל נבחרת האורנג' אני חייב לציין מס' שחקנים בולטים סניידר, ואן דר וארט, אנגהאלר, ג'יו, מתייאסן כשהבולט בינהם ואלמוני מבחינתי אנגהאלר ששיתק באופן כמעט מוחלט את הקישור האיטלקי, מישהו זוכר את ואן בומל? אבל מעבר לזה אין לי מה להוסיף בקשר להולנד, כי רוב הזמן הייתי עסוק בלהתעצבן/לעודד על/את הנבחרת האיטלקית.

עכשיו לנושא עצמו - משחק חלש הן בהגנה והן בקישור וההתקפה ללא יוצא מן הכלל במיוחד במחצית הראשונה לאור הרכב הלא הכי חזק לדעתי שדונדוני יכל להציב. במחצית השניה לאחר השינויים (שהיו צריכים להגיע עוד קודם לכן) , איטליה באיזשהו אופן חזרה למשחק, אבל אחרי ההחמצות (כמה חוסר מזל) איטליה נרגעה קצת ואחרי השער השלישי, כל הרוח יצאה מהמפרשים ומשם ההפסד נראה ברור. וזאת כבר תבוסה.

נשארו עוד שני משחקים, תמיד אפשר לשנות, אבל כשדונדוני על הקווים, אני עובד עצות.

בקשר לדונדוני -

*איך אמברוסיני/גאטוזו פותח בהרכב הרבה לפני דה רוסי? אני אגזים ואף אומר שהייתי מעדיף במשחק הבא לראות על המשבצת של אמברוסיני מאויישת ע"י אקווילאני. השיטה הזאת חייבת להפסק, אפשר לוותר על גרזן אחד מהשלישייה ולנסות להכניס יותר יצירתייות למרכז השדה. כי ברגע שפירלו לא בא לידי ביטוי במשחק ההתקפה, קישור שמונה בנוסף עליו גם את גאטוזו ואמברוסיני לא מסוגל לספק יצירתייות במרכז השדה בכל מה שקשור למשחק ההתקפה וזה בעצם מחייב את איטליה לשחק על כדורים ארוכים להתקפה וכשלישיית ההתקפה לא נמצאת בשיא הכושר, כל משחק ההתקפה נראה בדיוק כמו איטליה אתמול וכמו שמילאן נראתה במשך רוב העונה.

*מאטרצי חייב לעוף לספסל, בדיעבד קל להאשים את דונדוני, אבל קשה היה לנחש שמאטרצי יראה ככה. מה שכן היה אפשר לנחש וכאן אני תוהה על מה חשב בדיוק דונדוני, למה גרוסו לא פתח בהרכב מהתחלה? אם כל הכבוד, פאנוצ'י כבר הרבה מעבר לשיאו במיוחד במשחק ההתקפה וברגע שגרוסו נכנס מיד היה אפשר להבחין בשינוי בחלק ההתקפי של איטליה. לעניות דעתי חוליית ההגנה במשחק הבא צריכה להראות כך :

זאמברוטה---קייליני---בארצלי---גרוסו

*עכשיו בקשר לשלישיית ההתקפה - נכון קשה לשפוט את ההתקפה כשרוב המשחק מתנהל בשטח שלך ואין מספיק הצטרפות של שאר החולייות לעזרת ההתקפה, אבל הקיבעון של דונדוני יעיף אותנו לאלף עזאזל. ברור לי שהוא יפתח עם די נטלה וקאמורנסי ואולי בצדק אך אם זאת הייתי הולך על משהו הרפתקני יותר כמו :
    --------טוני--------
    דל -פי-------קאסנו

אבל אלה רק הבפנטזיות שלי.

אבל אם כבר אתה פותח עם די נטלה וקאמורנסי, אוקיי לגטימי, אבל אתה רואה שזה לא הולך ! תשנה.
    למה הוא צריך לחכות עד לדקה דקה 75 בפיגור 2-0 כדי להכניס את קאסנו. לא מובן לי.

ההרכב מבחינתי במשחק הבא אמור להראות כך :

---------------בופון---------------
    זאמברוטה---בארצלי---קייליני---גרוסו
    -----גאטוזו-----פירלו-----דה רוסי
    די נטלה/קאסנו-----דל-פי/קאמורנסי
    --------------טוני----------------

פורצה איטליה :aaa15:

8. madridista777 Member

אני ממש לא מבין למה איטליה מתעקשים להשתמש רק בשחקנים הזקנים שלהם כשיש להם קשרים כמו דה רוסי ואקווילני כשזה בטוח שהם הרבה יותר טובים מאמברוסיני ולפי דעתי גם מקאמורנסי אבל אפשר להתווכח על זה, בכל מקרה היה משחק מדהים של הולנד עם משחק מדהים של שניידר חבל רק שלא הכניסו את הונטלאאר ממש קיוויתי לראות אותו משחק

9. JR-Riquelme Member

סלחו לי אבל ההגנה הזאת לא תפחיד אף נבחרת... בארצלי שחקן חסר ניסיון לגמרי וקייליני אולי יהיה שחקן נהדר בעתיד אבל כרגע הוא רחוק מלהיות בלם מוביל של נבחרת גדולה.

בלי נסטה קנאברו וטוטי איטליה לא אותה נבחרת וכנראה שאין לה מה למכור.
    הם ממש חסרים לאיטליה

10. AW forever Member

כן, היה חסר לי רק כינורות נוגים ברקע... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

איפה ניתן לראות תקצירים של המשחקים ?

תודה.

12. Ampelmann Member

יוני, בוא נשמור על קור רוח.
    המשחק הטוב ביותר של הולנד מימיה? מה עם ימי קרוייף, ואן באסטן או סיידורף את דווידס? בכלל לא המשחק הכי טוב, אבל תצוגה תכליתית.

לאיטליה אין אף שחקן יצירתי מספיק בקישור? למרות העונה הלא מוצלחת אני עדיין מוצא את פירלו אחד הקשרים הדפנסיביים הטובים בעולם.

לגבי ואן דר סאר, הוא בהחלט היה טוב בהרבה מצ'ך העונה. אפילו אם זה בגלל שצ'ך סבל מפציעות ומהגנה מפוררת במשחקים מסוימים. הגדולה של אדווין היא לא בזינוקים יוצאי דופן או בצלילות לרגליים, הגדולה שלו היא שהוא מנהיג, שאתה רואה את הנוכחות שלו בכל הרחבה, ששחקני היריבות יודעים עם מי יש להם עסק. הוא לא צריך בכלל לקפץ מפינה לפינה של השער אם הוא יודע בדיוק לאן הכדור יגיע או יותר מזה- את מי לשלוח כדי לעצור את הבעיטה.
    ואן דר סאר הוא מלך הרחבה, שוער ענק עם השפעה אדירה על ההגנה שלו. אחד מהשלושה הטובים בעולם? הממ...תנו לו עוד עונה כזו ונדבר. אבל ללא ספק הוא אחד מהשוערים הטובים ביותר בהיסטוריה של הולנד. החל מהימים באייקס ועד להיום במנצ'סטר ובנבחרת.
    אגב, דיוויד סימאן, אנדראס קופקה, אוליבר קאהן, יינס לימן, ג'יאלואיג'י בופון, חוסה לואיס צ'ילברט, קניזארס ורשימה ארוכה מאוד של שוערי ענק כבר הוכיחו שאפשר להיות בן 35 פלוס ועדיין להתברג בטופ. הגיל אצל שוערים לא עושה את ההבדל כמו אצל חלוץ.

*** באתר של אופא בפורום הסביר איזה שופט או משהו את העניין עם הנבדל.
    אם שחקן מסויים לא מקבל אישור מהשופט לזה שהוא בחוץ, המיקום שלו נחשב ולכן הוא שובר את מלכודת הנבדל (לא אם הוא עומד על קו החצי, למשל, אלא רק אם הוא נמצא באמת במיקום שבו הקו שלו שובר את הנבדל, לזה ששאל). הנימוק לכך היה שבמצב הפוך, שחקני התקפה לפני מצב נייח, למשל, יכלו לעמוד מאחורי קו השער ואז ברגע הבעיטה, לרוץ כולם ולהפריע לשוער או ליצור מסה בזמן שההגנה שוברת את מלכודת הנבדל.

13. King Kenny Member

איזה משחק היה אתמול, איזה נצחון.
    מי היה מאמין שההולנדים יצליחו להכניס שלוש פעמים את הכדור לרשת של האיטלקים ועוד ללא מענה בצד השני.
    80% מהשער הנקי של ההולנדים צריך לזקוף לטובתו של ואן דר סר, איזה שוער גדול.
    ג'יו היה גדול, במיוחד בשער השני, הוא הציל כדור מהקו ורץ קדימה בשביל לבשל גול, פשוט מדהים.
    העמדה שהכי חסרה להולנדים כרגע זה בלם, אתמול היו הרבה חורים שאילולא ואן דר סר/החטאות של האיטלקים(רוב הכדורים שהם בעטו לשער הלכו מעליו) הם היו סופגים כמה גולים.

נקווה שהולנד ימשיכו עם היכולת מהמשחק של אתמול ולא תהיה נפילת מתח אחרי אתמול.

14. leedsutd Member

אני לא הייתי ממהר להספיד את האיטלקים,
    אמנם ההגנה שלהם היתה רכה ואיפשרה שוטטות להולנדים כפי שלא קרה בטורנירים בעבר,
    אך מדובר בקבוצה כישרונית מאוד ולמרות דונאדוני אני חושב שהם יעלו מהבית,
    לצערי הצרפתים ממשיכים בתצוגות הנפל למרות כשרון אדיר ואני לא מוציא מאפשרות שיסיימו עם 3 תוצאות תיקו.
    מאוד נהנתי מהמשחק שיכל להיות גם עם תוצאה גבוהה יותר כמו 4-2 להולנדים.
    מצאתי דרך אגב צד מאוד חיובי ליורו
    הפעם יש לי תחושה חזקה שלא נפסיד (אנגליה) אף משחק..................
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    MOT

15. Andrea21 Member

למה?
    קמתי בפאקינג 4 בבוקר בשביל לראות את המשחק הארור הזה.

משחק זוועתי,מההגנה הקטסטרופלית עד להחמצות המזעזעות מול ואן דר סאר.
    עם כל הכבוד להולנד על משחק מתפרצות גדול,לדעתי זה יותר איטליה הפסידה מאשר הולנד ניצחה,הגנה פשוט עלובה שלנו,כל הרביעייה במשחק זוועתי,מטראצי היה הגרוע מכולם,איזה כבדות,איפה מטראצי של המונדיאל?

נכון שלפתוח עם אמברוסיני הייתה טעות,אבל דווקא אמברוסיני היה לא רע וניסה ונלחם על כל כדור וגם חילץ לא מעט כדורים.

כתבתי את זה גם לפני המשחק,איך דל פיירו לא פתח?!
    איך שהוא נכנס התחלנו לראות קצת כדורגל.
    קאמורנסי במשחק זוועתי,לספסל עד סוף הטורניר כמו גם את מטראצי.

מילה על לוקה טוני,כל כך התאכזבתי ממנו היום,ולא בגלל ההחמצה,שחקנים מחמיצים זה קורה,אבל איזו אנמיות,איזה חוסר דיוק,איזה כבדות,איזה חוסר אונים,פשוט גולם.

היחידים שנתנו משחק סביר היו פירלו ובופון,כל שאר שחקני ההרכב חושך.
    הפנים קדימה לרומניה,כל תוצאה חוץ מניצחון אפשר כבר לארוז את המזוודות.