בית המוות: הולנד חוזרים!

הנושא בפורום 'פורום יורו 2008' פורסם ע"י Nesta, ‏9/6/08.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מה נאמר ומה נגיד... משחק טוב מאוד שלנו, אם אני יתחיל לציין שמות אני לא יצא מזה אבל יאללה... VDS (מושלם), אוייר היה יציב ולא טעה סוף סוף, הקצב שאני כל כך אוהב לרדת עליו נתן משחק טוב מאוד, מאת'יסן כנ"ל אוייר, ג'יו פשוט נהדר וואו הגנה התקפה, מה עוד אפשר לבקש משחק גדול שלו, די יונג היה טוב, אנגלהאר.... פנטסטי משחק הירואי שלו, והרביעייה בהתקפה עשו את העבודה, נתנו מהלכים יפים, שוב, בשביל משחק ראשון לא היה אפשר לבקש יותר מזה. בית ספר לכדורגל לאלופת העולם, שאיטליה תגיד תודה שהולנד הורידה להילוך ראשון במחצית השנייה.

אבל............................................................. לא לצאת מפרופורציות, לא להתחיל להעלות זכרונות מסוף שנות ה-80, זה רק משחק ראשון, רק שלב בתים, הסטטוס בעיניי לא השתנה, עדיין צריך לבוא עם הרגליים על הקרקע, לא לצאת מפרופורציות ולא להתחיל להסיק מסקנות כבר עכשיו. הדרך עוד ארוכה ונגד צרפת ורומניה אפשר בקלות להרוס את התוצאה של היום.

התחלה טובה, לא יותר מזה.

2. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממש ממהר, אז אני אעשה את זה קצר:

מחצית ראשונה בשליטה של הולנד, מחצית שנייה בשליטה של איטליה. למה בכל זאת מגיע להולנד לנצח? כי היא זאת שיזמה וניסתה ליצור משהו במחצית הראשונה. איטליה עשתה זאת רק כשהיא הייתה עם הגב אל הקיר ועל כך היא ראויה להיענש. תמיד כשהקבוצה משחקת רע, הדבר הכי קל וקלישאתי לעשות זה להאשים את המאמן. אין כמו המשחק הזה כדי להצדיק את הקלישאה - המאמן אשם!
    גרוסו וזאמברוטה בכנפיים, דל-פיירו וקסאנו (איזה הכנסת כדור לטוני...) במקום קאמו וטוטו. בקישור האחורי אני לא סגור על עצמי עדיין. פירלו באנקר.

אין ברירה - חייב להתפוצץ על הרומנים. כל תוצאה מלבד ניצחון ואפשר לארוז את המזוודות ולעלות על הקורקינטים שיקפיצו אותנו חזרה הביתה מעבר לגבול.

סיבה לאופטימיות: המחצית השנייה.
    סיבה לפסימיות: המאמן שידאג לכך שלא נראה שום זכר מהמחצית השנייה במשחקים הקרובים.

פורצה איטליה! גם ברגעים קשים!

לא יצא קצר... קיוויתי לצאת ולשתות לכבוד ניצחון. עכשיו צריך לצאת ולשתות כדי לשכוח מהערב האיום...

3. yoni10 Member

איך דה רוסי, השחקן האיטלקי שהיה הכי טוב העונה לא פותח בהרכב.

דונאדוני טעה שפתח בקישור כל כך אפור עם אמברוזיני וגאטוסו שביחד עם פירלו היו מזעזעים.
    אני אפילו לא רוצה לדבר על ברזאלי, מטראצי וזמברוטה שהיו חושף בהגנה.

קייליני ודה רוסי חייבים לפתוח בהרכב.

4. k_700 Member

על איזה שיא אתה מדבר?
    אהה בגיל 33 הוא היה בשיאו כשהיה בפולהאם??? או שהוא היה בשיאו בתקופה שהולנד לא עלתה אפילו למונדיאל.
    או אולי התקופה "הנהדרת" שלו ביובה.

תחיו עם הובדה, VDS בגיל 38 מודה שהוא נמצא בשיא שלו ולא סתם אצל אלופת אירופה.

5. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

הולנד בתצוגה מרשימה, הגיע לה הניצחון המרשים הזה על איטליה, שעושה רושם שהיא נבחרת די תשושה,
    זה נשמע קלישאתי אבל יש לא מעט שחקנים בנבחרת האיטלקית שעוברים את גיל ה30.
    יש כאלה שיגידו שהנסיון יכול לעזור במפעלים אירופאיים כאלה, אבל האיטלקים הוכיחו אחרת ...

לגבי ואן דר-סאר, אמנם מעבר לשיאו אך עדיין הציג יכולת מרשימה בין הקורות של הנבחרת ההולנדית,
    עמד יציב בשער והציל כמה בעיטות שלא בטוח שכל שוער כזה ואחר בעולם היה מציל ...

מעניין יהיה לראות מה איטליה תעשה מול רומניה, אמנם רומניה זו לא הולנד אך גם לא סן מרינו, אסור לזלזל בנבחרת הזו.

6. k_700 Member

מה הקשר את מי אני אוהד??
    הינה אני מודה שקאסיאס, בופון(בירידה ביכולת) וצ'ך(שוער ענק בעונה יחסית בינונית) הם עדיין בטופ העולמי.
    יש מלא שוערים מוכשרים כמו ולדס, נוייר, ג'ו הארט, קארסון, בורוץ' אבל אתה לא יכול להגיד שVDS באותו קטגוריה שלהם.

את VDS אתה שם באותו רשימה של בופון, צ'ך וקאסיאס.

7. k_700 Member

על פי מה אתה אומר שהוא מעבר לשיאו?
    ראית את כל המשחקים העונה של יונייטד??

8. yoni10 Member

אני לא התלהבתי כל כך מהולנד.

סך הכל שני גולים ממתפרצות ועוד גול כתוצאה ממצב נייח. לאיטליה היו יותר מצבים ועם קצת יותר תעוזה במחצית הראשונה התוצאה הייתה שונה.

9. yoni10 Member

בופון לא בירידה ביכולת.

חדל קשקשת.

10. Jack Wilshere Member

אומנם ניצחון גדול של הולנד, אבל אני חושב שהתוצאה לא משקפת. וזאת, למרות ההתלהבות (המופרזת בעייני) של מאיר איינשטיין וזאביק זלצר מהנבחרת ההולנדית. קודם כל, השופט קיפח את איטליה, הואיל והשער הראשון הובקע מעמדת נבדל. בנוסף לכך, האיטלקים הגיעו לכמה מצבי הבקעה במחצית השנייה (גרוסו, דל פיירו, טוני ועוד), אך החמיצו ברשלנות. ברמות האלה בלאו הכי לא מגיעים ליותר מדי הזדמנויות, כך שצריך לדעת לנצל עד תום את ההזדמנויות. זה היה מסוג המשחקים שהכל הולך לקבוצה (נבחרת) אחת, כך שהמשחק הזה הוא לא בהכרח אינדיקציה לאיך איטליה תראה בהמשך הטורניר. עם זאת, ברור שלאיטלקים, באופן מפתיע, יש בעיות בהגנה. מטרצי כבד כמו נגמ"ש ברדלי, זמברוטה לא מספיק טוב מבחינה הגנתית (הוא יכול היה למנוע את שער הנגיחה של ואן ברונקהורסט). הייתי רוצה לראות את דה רוסי/אקווילאני מקבלים דקות בטורניר, היות ואני לא רואה שום טעם באמברוסיני וגאטוסו גם יחד. קסאנו הוא שחקן-שחקן, על אף שלא ראינו ממנו יותר מדי הערב. אנגהאלר התורן הכי בלט בשורות ההולנדים, לטעמי.

נ.ב.

ואן פרסי שיחק 20 דקות מבלי להיפצע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/6/08
  11. yonuk Guest

חבל על האנרגיות שלך .
    אתה מדבר עם אוהד שחטף שלישיה מההולנדים ,שבמקרה השוער שלהם תסכל את האיטלקים שהוא כול כך אוהב .

לא חבל על המאמץ ?
    VDS שייך לטופ של השוערים ,אם לא בין השלוש הראשונים - הראשון .

12. city Member

רק כדי שיהיה ברור, כי ראיתי שמישהו דיבר על זה: אם השחקן נופל על דעת עצמו (והאגרוף של השוער שלו) מחוץ למגרש, הוא עדיין נחשב כחלק מהמשחק והוא שובר את מלכודת הנבדל, בדיוק באותה המידה שהוא יכול לחזור למשחק מחוץ לקווים ולהבקיע שער. מצד שני, אם השחקן יוצא החוצה על מנת לקבל טיפול (ע"י אנשי הצוות הרפואי), הוא לא נחשב כחלק מהמשחק ולא יכול לחזור בלי אישור מהשופט (וזה המקרה שקרה באחד ממשחקי היורו הקודם).

בכל מקרה, חוקי או לא חוקי, זה כבר לא משנה. הולנד פשוט השפילה את האיטלקים היום, והמשחק בין איטליה וצרפת כנראה יהיה קרב על ההעפלה לרבע הגמר. מבחינת שיטת המשחק ההולנדים והאיטלקים עלו באותו מערך פחות או יותר, הבעיה של איטליה הייתה בכך שלוקה טוני חלוץ כל כך אנמי, בטח שהוא נמצא לבד בחוד ואף אחד מהקו האחורי לא מצטרף אליו. זה בניגוד לנבחרת ההולנדית, שבכל רגע שבו הם זכו בכדור מיד שלושת השחקנים הקדמיים החלו בריצה קדימה, עם הצטרפות של שני שחקני האמצע ולחץ שלהם כלפי מעלה. בדיוק בגלל זה הולנד עם הגנה (על הנייר) חלשה סיימה עם שער נקי, ואיטליה עם הגנה (על הנייר) חזקה, סיימה עם שלישיה. הכל מתחיל מלמעלה - התקפה עוזרת להגנה, ולהפך. והיום הקישור וההתקפה האיטלקים פשוט לא עשו את העבודה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/08
  13. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

בפעם המיליון, לא היה נבדל בשער הראשון, צאו מהסרטים.

ובאמת אנשים, כאן זה לא הדיון " השוער הטוב בעולם " אז תירגעו קצת...

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אתה רציני...? יהיה נחמד אם תקרא את הדיון לפני שאתה זורק תגובה לאוויר... די מיצינו לטעמי, לא אופסייד גול חוקי.

15. Jack Wilshere Member

אז לא היה נבדל.

תהרוג אותי וזהו... איך זה שלא קראתי את גיבובי השטויות בדיון, ולא הפנמתי שלא היה נבדל בגול הראשון. רק האל יודע...