פורטוגל הפתיעה אותי לטובה, חוסר מזל והמון החמצות מנעו מהם לפחות להשוות.. גרמניה במשחק חלש, דווקא ציפיתי מהם שיכתיבו את הקצב, ישלטו במרכז השדה ויתנו הצגה בכל מקרה כלום לא גמור, לדעתי יש להולנד מה למכור מול הגרמנים ופורטוגל תנצח את דנמרק [כי הם פשוט יותר טובים, ולא כמו שאמרו כאן שהם באים כאנדרדוג]
יוצא שכריסטיאנו הוא השחקן היחיד בנבחרת הזו שמסוגל להבקיע שער (ויסלח לי נלסון). כאשר הוא נשמר על ידי להאם ומכוסה על ידי שני הבלמים הסוסים של גרמניה קשה לו לבוא לידי ביטוי. ושוב, לשרוף את וארלה.
משחק שבגרמנית אומרים עליו "ניצחון עבודה". זה הבשורה היחידה מהמשחק הזה, כי זה היה משחק רע של הנבחרת והאמת היא שתיקו היה משקף יותר את המתרחש. גומז אומנם כבש, אבל הוא עדיין לא משתלב במשחק ההתקפה הגרמני, פודולסקי כרגיל פרט להברקות של פה ושם (והורדת ציפור )לא עשה כלום (אפשר היה לצפות לפחות לרוייס החל מהדקה ה 70). ההגנה היתה לרוב בסדר, אבל ההגנה הובכה גם יותר מדי. קיצר משחק שפרט לתוצאה המחמיאה עדיף לשכוח. הציונים שלי: נוייר 6.5 בואטנג 6 הומלס 6 בדשטובר 6 לאם 4.5 שוויני 5 קדירה 5.5 מולר 5.5 אוזיל 5 פולדי 4,5 גומז 5 (רק בזכות השער) נקווה לשיפור משמעותי במשחקים הקרובים
הסיבה שגרמניה לא הצליחה לפתח את המשחק שלה הוא הציפוף של פורטוגל, עמדו חזק מאחור עם הרבה שחקנים יפה מאוד וגם גומז לא עוזר לקישור כמו שקלוזה נוהג לעשות. גם מולר לא טוב העונה, אבל עם שאר הכישרון שיש לגרמניה זה תמיד יספיק לשערים.
- פורטוגל מנצחת את דנמרק, תיקו בין גרמניה להולנד - גרמניה מנצחת את דנמרק, הולנד מנצחת את פורטוגל הולנד עולה מהמקום השני עם 4 נק' BOOK IT
שמתי לב גם שכל השחקנים של ספורטינג (כריסטיאנו, נאני, ולוסו, פטריסיו ופריירה) היו במשחק הזה בין לא מזיקים לטובים בעוד כל השחקנים של פורטו (מיירלש, מוטיניו, אלבש ווארלה) בעיקר הזיקו.
משחק הרבה יותר טוב מהצפוי של הפורטוגלים שהיו הנבחרת העדיפה. לא שהייתה שם איזה הצגה מדהימה, אבל שאתה מסתכל על המצבים הטובים באמת, כמעט כולם היו שלה. גם הגנתית הם היו בסדר. בסך הכל, חוץ מהגול לא היה לגרמניה מצב ממש טוב. הגרמנים נבחרת יותר מחוברת, אבל חסרה כישרון אישי בחלק מהעמדות.
מה בדיוק ציפית שהוא יעשה? ייקח את הכדור על קו החצי יפרפר לבד את כל גרמניה וייכנס עם הכדור לתוך השער? רונאלדו לא יכול לבצע עבודה גם של קיצוני וגם של חלוץ. כמו שאמרו פה כבר, לנבחרת הזאת אין חלוץ אחד נורמלי וזה בא לידי ביטוי במשחק היום, כשלא היה אף שחקן שמסוגל לסיים מהלך כמו שצריך.
זהו שיש לה את הכישרון הזה על הספסל (רוייס, גטצה..) אבל אם הם ישחקו החלק הראשון של המשפט שלך יהיה נכון פחות... בגדול אני אף פעם לא ממש התרשמתי מהגרמנים כמו כולם, ואני "חוזה" שמולר, פודולסקי ואולי גם גומז יהיו הבעיה שלהם בהמשך. אוזיל גאון כדורגל אבל זה לא ילך לבד.
גרמניה נבחרת טובה יותר מפורטוגל, היא שיחקה קצת יותר טוב היום ולכן זה לא מפתיע שהיא ניצחה. היא הפייבוריטית לסיים כאלופת הבית. מצד פורטוגל, הניצחון המפתיע של דנמרק מקזז את ההפסד שלה פחות או יותר והכל פתוח - במחזור הבא היא מתמודדת מול דנמרק, ופורטוגל צריכה להתעודד מרבע השעה האחרונה שהייתה טובה מאוד. רק חבל שרונאלדו נזכר רק בדקה ה-80 לבחון את נוייר ולרוץ אשכרה מצד לצד, כנ"ל לגבי נאני שממנו הציפיות הרבה יותר נמוכות. פורטוגל רוב הזמן שיחקה נסוג והיא חייבת להעיז יותר למרות שמדובר בנבחרת מוגבלת(וואו, כמה צחוקים הרצנו החבר'ה על פושטיגה). לטעמי לפחות המשחק היה חייב לתת יותר. הרבה יותר מהברקה אחת של גומז, יותר הזדמנויות, קצב מהיר יותר. הרגשתי שזה משחק של קבוצת ותיקים, ואז מה אם השחקנים שיחקו 55 משחקים בעונה - ביורו צריך לתת אקסטרה והיה חסר קצת טירוף. קשה להגדיר מצטיינים. חדיירה לטעמי היה פנטסטי בגרמניה ותמך הרבה בהתקפה וקרדיט גם להומלס. קונטראו, מאוטיו ופפה היו טובים בשורות פורטוגל. דיברו על האופי הגרמני שאולי קצת דעך בטורנירים האחרונים עם המעבר לכדורגל היפה, נניח. היום גרמניה ניצחה אחרי משחק פושר מאוד שלה ושרדה את הדקות הפחות טובות, הכדורים של פורטוגל תמיד פגעו במישהו. אמנם רק שלב בתים, אבל סוג של אופי.
כנראה שזה היה אחד המשחקים הכי חלשים של הנבחרת בתקופת יוגי.לאם במשחק גרוע ואף אחד בקישור לא היה אפילו קצת בסדר היום.בעיקר שוויני שנעלם לא מעט. אני עדיין מעדיף את קלוסה לנבחרת אבל הנה גומז קיבל מצב אחד נורמלי היום וראינו איך זה נגמר.כיף לראות את באדשטובר והומלס ביחד,על השילוב הזה דיברתי לפני הטורניר וזה מה שבחיים לא נראה ממטרסקר עם אף אחד מהם.הנצחון הזה בעיקר בזכותם+הצלה ענקית של נוייר. אם לבחור שחקן מצטיין אז הומלס לוקח,הוא חייב להמשיך בהרכב עם באדשטובר.הוא רק צריך פחות להשתגע ולרוץ קדימה סטייל לוסיו ויותר להישאר בעמדה שלו.
גרמניה לא הרשימה אבל עשתה את שלה והגיע לה הניצחון. מי שהולך לישון עם פושטיגה שלא יתפלא שהוא מתעורר בלי שערים. RvW - באיזה קטגוריה אתה שם את האפס, שחקן פורטו או שחקן ספורטינג? מעבר לכך, אני מסכים עם כל מילה שלך לגבי המשחק ובמיוחד לגבי וארלה.
זה היה פחות מרשים מהצפוי אבל גרמניה עשתה את שלה. ליורו ולמונדיאל הקודמים נראה היה שהם הגיעו בשיא הכושר ובשיא התיאום, היום זה לא ממש נראה ככה עם משחק קבוצתי די חלש, אבל הומלס (מצטיין) בהגנה וגומז עם שער טוב הביאו את הנקודות החשובות. אני מאמין שזה יראה יותר טוב בהמשך, כששוויינשטייגר וחדירה באים חדים והנבחרת מפעילה את המתפרצות המפחידות שלה אין נבחרת שיכולה לעמוד בקצב שלהם, הם עדיין הפייבוריטים שלי.
עוד יום מהנה עבר, התחיל עם הולנד שמפסידה וגורמת לי לשבוע טוב, דנמרק שיחקו מושלם מבחינתם, עקצו כשצריך והתגוננו מצוין.. עדיין להולנד היו שני מצבים נפלאים שהיו חייבים להסתיים בשער אבל לשמחתי הם לא כבשו. המשחק השני היה משחק נהדר, עם אווירה אדירה שכל שניה פשוט היה אפשר לשמוע את שני הקהלים לא מפסיקים לעודד, פורטוגל נתנה מחצית שניה טובה מאוד וחבל שזה לא הספיק ללפחות תיקו, מקווה שפורטוגל תנצח את דנמרק ותשאיר לעצמה סיכוי (טוב) לעלות