דנמרק תנצח גם את פורטוגל. אין לכם מה להיות מאוכזבים אוהדי הולנד. השאלה היא מה אותה הולנד תעשה מול אותה פורטוגל.
הכן, זהו בית המוות... מאוד חבל לי לראות את הולנד במצב כזה, כל כך הרבה החמצות מזוויעות, חוסר תיאום מוחלט בין השחקנים, ואיך אפשר בלי משחק עם טעות שיפוט קריטית. אכזבה גדולה מאוד, במיוחד מהבחינה ההתקפית. כל הכבוד לדנמרק שעמדו יפה מול ההולנדים ולא נשברו לא יכול אפילו לנחש מי תהיה העולה השנייה מהבית הזה
ואן פרסי ביזבז להולנד יותר מדי מצבים, סניידר במחצית שנייה גדולה...גם ספרד הפסידה לשוויץ במשחק הפתיחה (למרות שהיא לא הייתה צריכה לשחק מול גרמניה והולנד לאחר מכן).
שני אנשים אני מכתיר לאנשי המשחק. הראשון ווסלי סניידר, מזכיר לי את סניידר הנשכח של שנת 2010, שהיה השחקן הכי טוב בעולם. חבל שהחוד של הולנד לא ידע לתרגם את ניהול המשחק המבריק שלו לכדי מצבים ממשיים. המסירה ההיא להונטלאר הזכירה לי איזה גאון צרפתי שעשה את הדברים האלה לא מעט, וחוץ ממנה המעורבות שלו בכל התקפה הולנדית היא הסיבה שהולנד הייתה כל כך טובה במחצית השניה. כי לא רובן ולא אפלאיי שהלכו ראש בקיר, ולא ואן פרסי (שהיה לא רע, אבל חסר חדות מול השער) ראויים למילים טובות אחרי המשחק הזה. רק סניידר. השני סיימון קייאר. שנה באיטליה הוא מראה לכולם כמה חסר ביטחון הוא, כמה חסר ניסיון הוא, ופתאום הוא מציג משחק לפנתאון מול הנבחרת ההתקפית אולי הכי טובה בעולם... יותר משזה מפתיע זה לא מובן מאליו לשחקן צעיר כזה. אחת הסיבות המרכזיות לשער הנקי היום של דנמרק, למרות שהמאמץ ההגנתי של כל הנבחרת היה גדול. האם סיימון קייאר חזר לעצמו? תוצאה שטרפה את כל הקלפים בבית. אם הולנד רוצה לעלות, היא חייבת להיות תכליתית יותר מול גרמניה ופורטוגל והרבה יותר מרשימה בהגנה, שממשיכה להיות הנקודה החלשה טורניר אחרי טורניר.
הולנד יכולה לבוא בטענות רק לעצמה, נבחרת עם כלים התקפיים כ"כ נהדרים מתבטלת בכזאת קלות מול נבחרת ממש לא גדולה. ראיתי את ואן דר ויל והמגן השני עושים עקיפה היום על הקו אולי 3 פעמים בכל המשחק, אף אחד למעט סניידר לא ניסה לעשות איזה מהלך לא צפוי, תמיד אותה רוטינה חוזרת ומול זה לא צריכה להיות בעיה להתגונן. דנמרק לא הנבחרת הכי מוכשרת שיש אבל מאוד ממושמעת ונחושה והימרתי עליה שתסיים שנייה בבית, רואה אותה עושה תוצאה מספקת גם מול פורטוגל. אני לא מחזיק מסימון קר. נתן משחק יציב אבל אני רואה אותו יוצר בעיות לדנים מול נבחרת שתשלח יותר שחקנים קדימה או אם הוא יצטרך לשמור על חלוץ לבד (אגר לקח את ואן פרסי וקר בעיקר סיפק את הקאבר מאחור). אפילו היום במחצית הראשונה הוא איבד בשלומיאליות את סניידר ברחבה.
ממש לא מסכים עם השבחים המוגזמים לבלמי דנמרק ובכלל למשחק ההגנה. משחק הגנה סביר וממושמע לרוב, אך עם מספיק טעויות סגירה ואחרות שב9 מתוך 10 פעמים סוגרות את המשחק מבחינתה של הולנד שהייתה קונה את כמות ואיכות המצבים שהיו לה היום עד סוף הטורניר - אבל השוער שהוא בלי צל של ספק המצטיין במשחק, וההחמצות האדירות של ההולנדים שהגיעו למספיק מצבים כדי להבקיע 3 או 4 שערים במשחק ששילוב של שניהם היה הגורם המרכזי לאי הספיגה - עושים את הדנים ליותר ממה שהיו הגנתית ולדעתי מעוורות פה את הרוב עם השבחים והמחמאות. ואן דר ויל פשוט בהופעה איומה. איומה.
יופי, אני מאושר עבור דנמרק, נבחרת שהתחלתי לחבב עוד מאז המונדיאל האחרון, אם כי לאיטלקים יש איתם חשבון פתוח. אין ספק שהיום הולנד שיחקו טוב יותר, אך היו חסרים את הגרוש ללירה, בעוד שהדינמיות של אולסן עקצו בזמן המתאים ביותר. מאז שערו של קרון-דלי, הדנים אף החלו לשלוט לפרקים. כמו שנכתב בסיקור המשחק, דנמרק היא לא נבחרת שכדאי לזלזל בה וברביעי נגד פורטוגל היא תגיע כפייבוריטית ולדעתי גם תנצח. יש לי הרגשה שגרמניה תנצח ללא קושי את פורטוגל.
אני לא מופתע שכל האוהדים האיטלקים אהבו את הבונקר של דנמרק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
באמת שהתרשמתי מקרון דלי. בויקיפדיה כתוב שהוא שיחק בוואלבייק אבל אז עבר ולא ממש שיחק באייאקס. מישהו יכול להסביר לי איך הוא התפספס?
חייב להודות, הוא היה נער פוסטר באייאקס, שרק חיפשה להפטר ממנו. היה מושא לצחוק, והיום עשה צחוק מאיתנו (למרות שמול הייטניחה גם אתה היית עושה צחוק) בכל מקרה, שאפו לו.
לדעתי דנמרק היא מהקבוצות הטיפוסיות שיכולה להצליח רק כיחידה ודרך משחק מאורגן וחכם ולא דרך כוכב ספציפי זה או אחר, ככה שאין מה להתפלא על קרון דלי או שחקן אלמוני אחר יחסית.
אמרתי הרבה דברים לא סימפטיים על מורטן אולסן בשנים האחרונות - ואני חוזר בי הערב בכל מילה. מדהים איזו הצלחה הוא מפיק מכל דור של הכדורגל הדני. משחק מושלם של הדנים היום, עם קצת יותר מחץ בחלק ההתקפי זה יכל להגמר ביותר מ1-0 קטן. דנמרק, בהנהגת קיאר, אגר וכמובן הופעה הירואית של השוער אנדרסן פשוט סגרה הרמטית את ואן פרסי, רובן(פחח :aaarofl וסניידר שהיו במשחק איום. הולנד לא הזכירה את זו המאיימת של היורו האחרון. מדהים איך חבורה של שחקנים שהם כמעט אלמונים בפני רוב אוהדי הכדורגל באירופה, מצליחים בעזרת הרבה נחישות, אומץ, הקרבה והרבה ללב לנצח את אחת הטוענות המובילות לכתר. זימלינג מבחינתי היה המצטיין מבין שחקני השדה הדני, הזכיר לי את טופטינג בימיו הגדולים בנבחרת, היה פשוט גרזן במרכז המגרש ודאג להוציא כמה מתפרצות. ובאופן כללי המשחק הזה הזכיר את הניצחון של הדנים על צרפת בבית המוקדם במונדיאל 2002, רק שאז לרומדהאל שזכה אף להבקיע באותו משחק היו קצת פחות שערות שיבה על הראש. החוד הדני, עוד רחוק מלהרשים עם בנטדר האנמי, אריקסן במשחק חלש ורק קרון-דלהי עוד שיחק שם היום אבל אין ספק שהנבחרת של מורטן אולסן תעשה הרבה צרות גם בהמשך ולטעמי מסוגלת לנצח לפחות את פורטוגל כפי שהוכיחה במוקדמות. לכל הח'ברה ההולנדים, הגיע לכם בהחלט יותר מפנדל אחד המשחק - אבל כמו שאני מכיר את אריאן רובן הוא לבטח היה ניגש לבעוט והיתר היה כבר היסטוריה. ועכשיו לארוחה העיקרית. אני חושש מאוד מהנבחרת הפורטוגלית, בעיקר לאור העובדה כי יצאנו עם היד על העליונה בשני המפגשים האחרונים בין שתי הנבחרות מה שיכול להגביר את התיאבון והתשוקה לנקמה בקרב הפורטוגלים וגם בגלל שבאיזשהו מקום גרמניה מגיעה כפייבוריטית לתפוס את הבכורה בבית(קל וחומר לאור ההפסד ההולנדי הערב), דבר שכמובן יגביר את הלחץ בקרב המאנשפט. לפורטוגל גם שחקני כנף מאוד מסוכנים ולא בטוח שהצבתו של בואטנג באגף(דבר שעשוי לקרות הערב) יהיה דרך טובה להתמודד איתם מכיוון שרוב העונה בבאיירן הוא שיחק במרכז ההגנה עקב פציעתו של ואן בויטן. בכל מקרה, פתיחה מאוד מרשימה לטורניר כל המשחק ששוחקו עד עכשיו היו פשוט מרתקים. כן ירבו!