בית פתוח לגמרי, לכל נבחרת יש את החולשות שלה וגם את הג'וקרים שלה. אני לא חושב שגרמניה בכלל פייבוריטית, להולנד יש התקפה טובה לא פחות ממנה וההגנה של שתי הקבוצות היא בעייתית משהו (גם אם אצל האורנג' זה יותר בולט). פורטוגל עם השחקן האירופאי הכי טוב ועם צוות מסייע טוב מאוד, דנמרק נבחרת מאוד מאוזנת ויכולה לנצל את הזלזול המסוים בה כדי להפתיע. כל תרחיש אפשרי בבית הזה, וזה כולל גם העפלה של דנמרק והדחה של גרמניה. פשוט הכל יכול לקרות, וזה מה שהופך את המחזור הראשון לכ"כ מרתק.
קיים סיכוי שמרטסאקר באמת יפתח היום? לא מבין את זה אם זה באמת יתברר נכון, הומלס ובאדשטובר זה השילוב הכי טוב במרכז ההגנה
לא הלך להם טוב שהם שיחקו יחד, בעיקר להומלס. באדשטובר ומרטאסקר משחקים יחד מאז המונדיאל וגם במוקדמות היו צמד מצויין.
בעייני המתבונן, בעייני מרטסקר מאז עונת האליפות של ברמן הוא חור גדול במרכז ההגנה שהיתרון היחידי שלו זה משחק הראש, בכל שאר האלמנטים תמיד היה בגרמניה שחקן אחד לפחות טוב ממנו. אבל שוב בטורניר נתון זה יכול להצליח (ע"ע פרידריך במונדיאל ומאז אגב נעלמו עיקבותיו והיום מוצאים אותם איפשהו ב MLS). זה יכול לעבוד, זה לא אומר שמרטסקר בלם טוב, אפילו בינוני...
Ibrahim Afellay Robin van Persie Arjen Robben Wesley Sneijder Nigel de Jong Mark van Bommel Jetro Willems Ron Vlaar John Heitinga Gregory van der Wiel Maarten Stekelenburg רשמי. ועכשיו סיפור קטן - זה לא על ואן פרסי, לא על סניידר ולא על הלוזריות של רובן. מה שרוצה סיפורים על שחקני מיינסטרים שכולם מכירים יכול להכנס לג'אנקידה של ספורט 5 וחבריה. לפני הרבה שנים להולנד היה בלם עתיד גדול. ילד פלא כמו שאוהבים לקרוא להם, אתם יודעים. הוא הגיע לאקלמאר, אחת הקבוצות הבכירות בהולנד, בגיל 20, אחרי טורניר מונדיאל עד גיל 21 חלומי במדי הנבחרת. הוא סומן בפנקסים של כולם, יאפ סתאם החדש, כולם היו בטוחים. ב2005 כבר קיבל את הזימון המיוחל מואן באסטן, ואפילו קיבל את הצ'אנס במשחק ידידות מול איטליה בארינה, שם הולנד בהרכב טלאים הפסידה לאיטליה, וולאר, באחת מהבכורות האיומות של שחקן בנבחרת, קרס עם טעויות קריטיות. הקריסה המשיכה גם באלקמאר, שברצון רב נפתרה ממנו לפיינורד. בפיינורד המשיכו הבעיות, בעיקר המון המון פציעות, חלקים שלמים של עונות שפיספס, חזרות מפציעות ממושכות היישר ליכולת רעה. פיינורד, כיאה למצבה הכלכלי הגרוע, סיימה ברוב השנים בחלק האמצע - תחתון של העונה, והקריירה של ולאר הייתה בדרך הבטוחה לשום מקום. ואתם יודעים מה קורה שהכל נראה אבוד. השנה פיינורד החלה את העונה עם החרב על הצוואר מהבחינה הכלכלית (כן כן...והיה אחד כזה, כותב הפוסט הזה, שהימר עליה כיורדת ליגה) והמשפט הכי מדובר "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" פעם בצורה המושלמת. עונה מדהימה של פיינורד, מקום 2, כרטיס לאלופות, וולאר, איש הברזל בהגנה, פתאום הזכיר לכולנו שראינו בו את יאפ סתאם הבא. בגיל 27, הרבה הרבה שנים אחרי אותו ילד פלא, בוגר יותר, מנוסה יותר, אבל כל כך רוצה להוכיח שהוא עדיין הבלם הגדול שהיינו בטוחים שהוא לפני 7 שנים. http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/01010/vlaar_jpg_1010931q.Xxx האומה הכתומה מהאחוריך. תוביל אותנו, ילד.
Ibrahim Afellay Robin van Persie Arjen Robben Wesley Sneijder Nigel de Jong Mark van Bommel Jetro Willems Ron Vlaar John Heitinga Gregory van der Wiel Maarten Stekelenburg רשמי. ועכשיו סיפור קטן - זה לא על ואן פרסי, לא על סניידר ולא על הלוזריות של רובן. מה שרוצה סיפורים על שחקני מיינסטרים שכולם מכירים יכול להכנס לג'אנקידה של ספורט 5 וחבריה. לפני הרבה שנים להולנד היה בלם עתיד גדול. ילד פלא כמו שאוהבים לקרוא להם, אתם יודעים. הוא הגיע לאקלמאר, אחת הקבוצות הבכירות בהולנד, בגיל 20, אחרי טורניר מונדיאל עד גיל 21 חלומי במדי הנבחרת. הוא סומן בפנקסים של כולם, יאפ סתאם החדש, כולם היו בטוחים. ב2005 כבר קיבל את הזימון המיוחל מואן באסטן, ואפילו קיבל את הצ'אנס במשחק ידידות מול איטליה בארינה, שם הולנד בהרכב טלאים הפסידה לאיטליה, וולאר, באחת מהבכורות האיומות של שחקן בנבחרת, קרס עם טעויות קריטיות. הקריסה המשיכה גם באלקמאר, שברצון רב נפתרה ממנו לפיינורד. בפיינורד המשיכו הבעיות, בעיקר המון המון פציעות, חלקים שלמים של עונות שפיספס, חזרות מפציעות ממושכות היישר ליכולת רעה. פיינורד, כיאה למצבה הכלכלי הגרוע, סיימה ברוב השנים בחלק האמצע - תחתון של העונה, והקריירה של ולאר הייתה בדרך הבטוחה לשום מקום. ואתם יודעים מה קורה שהכל נראה אבוד. השנה פיינורד החלה את העונה עם החרב על הצוואר מהבחינה הכלכלית (כן כן...והיה אחד כזה, כותב הפוסט הזה, שהימר עליה כיורדת ליגה) והמשפט הכי מדובר "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" פעם בצורה המושלמת. עונה מדהימה של פיינורד, מקום 2, כרטיס לאלופות, וולאר, איש הברזל בהגנה, פתאום הזכיר לכולנו שראינו בו את יאפ סתאם הבא. בגיל 27, הרבה הרבה שנים אחרי אותו ילד פלא, בוגר יותר, מנוסה יותר, אבל כל כך רוצה להוכיח שהוא עדיין הבלם הגדול שהיינו בטוחים שהוא לפני 7 שנים. http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/01010/vlaar_jpg_1010931q.Xxx האומה הכתומה מהאחוריך. תוביל אותנו, ילד.
ארז ושי, הוגים את זה נכון ולאר או פלאר? בכל אופן תודה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
איך יראה המשחק בין גרמניה לפורטוגל תלוי מאוד ברונלדו ובחלק הימני של כל גרמניה. רונאלדו טוב יכול להרוג כל קבוצה וגרמניה צריכה סגירה של כל החלק הימני במגרש עלידי ציפוף של מולר (הקשר הימני), קדירה (הקשר האחורי הימני) ובואטנג (המגן הימני) כדי לנטרל אותו. שלושת אלו ורונאלדו הם המפתח להתפתחות המשחק המרכזי של היום. מי שיצא על ידו על העליונה קרוב לודאי יכריע את ההתמודדות.
כולם מדברים על רונאלדו,אבל אם פורטוגל תנצח זה יהיה בגלל הצוות המסייע עם נאני, אלמיידה והגנה חזקה. גם עם רונאלדו ביום בינוני, אבל עם משחק נכון הניצחון יכול להיות שלהם. אני לא אתפלא אם ההר אגב יוליד עכבר ונראה משהו בסיגנון של 0-0 או 1-1 נטול יותר מדי אירועים, כי לפי משחקי ההכנה שתי הנבחרות רחוקות שנות אור משיא היכולת שלהם
גרמניה נבחרת הרבה יותר מאורגנת ומאוזנת. שאלה אם בכלל רונלדו יופיע לטורניר הזה, בניגוד לאחרים. צופה ניצחון גרמני. אולי אפילו בהפרש של שניים שלושה שערים. אני בכלל לא תופס מנבחרת פורטוגל וחושב שיש לה מאגר שחקנים מוגבל מאוד ונופל מהדור של פיגו.
כשאתה אומר 'שיא היכולת שלהם', זה תלוי למה אתה מצפה. אני בכלל לא מחזיק מפורטוגל נבחרת כזו טובה, כך ששיא היכולת שלהם לא מרשים אותי... רונאלדו עם כל הכבוד לא יכול לסחוב את הנבחרת לבד (ויש לכך מספיק הוכחות..), ונאני ואלמיידה לא בדיוק צוות מסייע מספק. נבחרת מאוד אפורה שמה שיש לה זה בעיקר שם (בגלל רונאלדו..). גרמניה לא כ"כ קרובה למיצוי הפוטנציאל שלה וזה נכון, אבל היא נבחרת שיודעת להגיע לטורנירים ולרגעים הגדולים ותעשה את זה BIG TIME.
עם כל הסימפתיה להולנדים, עוד לפני תחילת הטורניר אני עם תחושות שהולנד תעוף מוקדם הפעם דנמרק בהחלט יכולה להיות הסוס השחור של הטורניר, ואני ממש לא הייתי הולך על ניצחון חלק לאורנג'. הדנים לא פראיירים
אני מאוד מקווה עבור רונאלדו שלפחות בנטו לא יקשה עליו עוד יותר את החיים ויפתח איתו כחלוץ שפיץ. ברור שאפשר לתת גול מנגיחה בקרן או פצצה מבעיטה חופשית - אבל אספקת הכדורים תיהיה נמוכה עד לא קיימת. רונאלדו צריך לשחק בכנף כדי שפורטוגל תנצל את המהירות שלו בהתקפות המתפרצות והוא יוכל לחתוך לאמצע ולבעוט. לא חושב שפורטוגל נבחרת כזו טובה, גם במונדיאל 2010 היה לה סגל בינוני וזה טורניר שני רצוף שהיא מגיעה דרך ההצלבה. שחקן כמו פיגו מאוד חסר לנבחרת. אומרים על רונאלדו שהוא לא מסוגל לסחוב את פורטוגל אבל בהרכב הזה גם מסי, שנניח טוב יותר במעט - היה מתקשה. ועל מסי אומרים(מסנגרים) שהוא לא יכול לסחוב לבד וזה כשהפרטנרים שלו הם אגווארו, די-מאריה והיגואין ולא נאני והוגו אלמיידה. מדברים כאן על הרבה שנבחרת X ונבחרת Y לא מגיעות לטורניר בשיא היכולת. משחקי ההכנה לא שווים כמעט כלום. ולפי ההגדרה הזו צרפת אמורה לזכות ביורו.
דנמרק: סטפן אנדרסן; סימון פולסן, דניאל אגר, סימון קייאר, לארס יאקובסן; ניקי זימלינג, וויליאם קוויסט, מיכאל קרון דלי, כרסטיאן אריקסן, דניס רודמהאל; ניקלס בנטנר.