במקרה של זלאטן זה לא כזה מוזר כי יש לו משחק ראש מעולה כמו המון חלוצים גבוהים שיורדים בקרנות,רק חבל שהוא נרדם בשמירה.
קצת הגזמת, אתה לא חושב? ברור שעדיין מפריעה לך ההדחה בחצי הגמר אבל איך זה קשור לזה שהאנגלים התגוננו היום מול הצרפתים? זה מה שהסגל של אנגליה יודע לעשות וזה מה שהוא שווה. ההגנה האנגלית היית חזקה היום ואני מאמין שהם יתבססו עליה כל הטורניר. כדורגל זה לא רק 70% פוזישן ש65% לא תכליתי ומסתכם במסירות מיותרות בחצי.
כן, אבל תפקיד של בלם זה לשמור, אתה לא יכול לצפות מזלאטן, שגם ככה עצלן בכל הקשור למשחק לחץ ומשחק הגנתי, לשמור על החלוץ המסוכן של הנבחרת שמולך. יש בשוודיה שחקנים מספיק גבוהים שיודעים לנגוח, או לפחות לשים גוף לשבה.
גם אני שמעתי מאבא של החברה שלי על התקופה שהוא ראה את בלוחין (למה בלוקחין?) בשיאו במדי דינאמו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx השער השני של שבצ'נקו על זלאטן היה כל כך מתוק... האחד אגדה והשני סתם עוד אחד שאף אחד לא יזכור בעוד 10 שנים.
וולקוט, צ'מברליין, דפו, וולבק, קארול, יאנג, ואולי חצי מילנר. כל אלה, ועדיין קיבלנו את האוטובוס של אנגליה ברחבה שלה. זה בושה לראות 11 אנגלים בחצי שלהם. אני כאוהד אנגליה הייתי מתבייש. כן כן אני אוהד ברסה אז בוודאי כואב לי על צ'לסי ואני סתם מקנא. משהו כזה שתפליצו. כן כן אני אוהד ברסה ואני צריך לזכור שכדורגל זה לא רק מסירות בין שתי הבלמים. משתגידו. תסתכלו על ספרד אתמול ותראו קבוצה שהולכת קדימה, לא שמה 11 שחקנים מאחורה. ובדרך, תסתכלו גם על איטליה-זאת אימפריה עם כבוד. קבוצה שגם כשהיא מגיעה כנחותה יש לה פאסון, והיא לא מנסה להרוס לספרד את המשחק-דבר שבקלות היא יכלה לעשות אם רק הייתה חפצה בזה. אבל שחקנים כמו פירלו לא מסוגלים לעשות זאת, וגם לא איטליה כנבחרת. רק אנגליה. לא מגיע לכם לעלות ליורו הזה ואם זה מה שאתם שווים-תשארו בבית. תביאו לנבחרת ישראל לעלות. לא הייתם חסרים ביורו הקודם. ושוב, איפה הקהל האימתני?
צרפת-אנגליה נראה כאילו שתי הנבחרות מעדיפות לשמור על התיקו מאשר לנסות ולהעיז יותר ולחפש את הניצחון המשחק השני חבל לי על שבדיה שתלך הביתה בעקבות ההפסד היום, מקווה שאיכשהו יהיה מצב שאנגליה לא תעבור את הבתים. שבדיה נבחרת טובה שהיתה לא רעה היום ומי יודע מה היה קורא אלמלא היתה סופגת שיוויון כל כך מוקדם ששינה את כל המומנטום של המשחק
במשחקים שמשודרים בערוץ 9 אני ממליץ להעביר לרוסית ולקבל שידור יותר מקצועי עם פרשנות מאת מיכאל יוכין. את יארמולנקו הם הכתירו כאיש המשחק אם לא הסיפור של שבצ'נקו.
בלאן היה שמרן מדי לדעתי, עם מעט יותר עוז צרפת היתה מנצחת. אבל נדמה לי כי הוא הגיע למשחק מראש במחשבה שתיקו טוב עבורו, וככה המשחק נראה, לפחות מפריז. בנוגע למשחק השני, העשרה של שבצ'נקו היו טובים יותר מהעשרה של זלאטאן.
הוא לא שינה לגמרי את כל המומנטום של המשחק, זה כבר הגזמה. אני חושב שלמרות ששוודיה בהחלט לא הייתה ראה היום ואולי תיקו יכל לשקף יותר, עדיין לפרקים אוקראינה התעלתה על שוודיה, התקפית כמובן (ראוי לציין את המשחק ההתקפי של הקבוצות שבאו ושיחקו כדורגל..), ועדיפה על שוודיה ספציפית בכמה דק' במחצית השנייה שקדמו לגול של שוודיה. אחרי המהפך היה איזה 10-15 דק' ששוודיה היו בהלם, אך התאוששו והחמיצו לקראת הסיום 2 מצבים שפשוט אסור להחמיץ. החמצות שעלולות להוביל להדחתה מהיורו, וחבל.
גם אני בתור לא הייתי מרוצה מהמשחק, אבל אנגליה פשוט לא מספיק טובה ואין מה לעשות. מהרשימה שציינת אני בספק אם אחד מהם היה נכנס להרכב היום של הצרפתים וזה אומר הכל. ברור שהייתי שמח לראות כדורגל מהיר והתקפי יותר, אבל אלו האמצעים שיש ועם זה נצא לקרב. תוסיף לזה מאמן מוגבל מאוד ותקבל מה שראית היום. עצוב מאוד לומר את זה אבל תיקו מול צרפת זה הישג מאוד מכובד בשביל אנגליה של היום - היא עלובה, היא אפורה, אבל זה מה יש לצערי. אני חושב שגם בעזרת הסגל (העייף והפצוע) הנוכחי אפשר לעשות דברים יפים אבל זאת כבר בחירה של מאמן ועדיין זה לא יתקרב לנבחרת הצרפתית ולכן אם אנגליה היית מנסה לשחק טיפה יותר פתוח היום היינו רואים את בנזמה והחברים חוגיגם.
בדרך כלל אני לא מגיב לנודניקים ועדיף שאתה תישאר בבית עם התגובות שלך אבל כנראה שאין לי ברירה אלא להכניס לך לראש כמה דברים: גם אני בתור אוהד אנגליה לא אהבתי את צורת המשחק של הנבחרת אבל זה מה שיש: סגל אפור, מכת פציעות קשה, רוני מורחק, מאמן אפור. אם אנגליה תתמקד כל המשחק בלתקוף עם הכלים הנוכחיים שלה היא תחטוף בראש וזה לא מה שמחפשים כרגע. המטרה היא לעבור לשלב הבא גם אם זה דרך כדורגל מכוער. ושוב גם אני לא אוהב את זה אבל זה הדבר היחיד שיביא לסגל הנוכחי תוצאות. לא נראה לי שהיית מעדיף לחטוף רביעייה כל משחק ולהגיד העיקר שיחקתי יפה... ולגבי הקהל אתה יודע למה הוא לא כאן: מקום לא אטרקטיבי, מחירים גבוהים, גזענות... לכל מקום אחר האנגלים היו מגיעים בהמוניהם ואתה יודע את זה טוב מאוד.
גם איטליה לא שיחקה יפה, גם לא דנמרק, אבל הם לא התבטלו עם 11 בחצי שלהם. מתי תבינו את ההבדל ותפסיקו לחזור על אותו משפט ש"העיקר התוצאה"? התוצאה חשובה, אבל יש דרך. מינימום כבוד עצמי. ולגבי הקהל-פקה פקה.
גם ספרד האפורה לא שיחקה יפה עד שטורס נכנס למה לא אומרים על זה כלום?המאמן שם כל כך התקפי שהוא העדיף לוותר על חלוץ ובכך לגרום לכך שהנבחרת הכי מוכשרת בטורניר הגיעה למצב וחצי עד שטורס נכנס.אם שואלים אותי עד שטורס נכנס ספרד הרסה את המשחק ואיטליה היא זאת ששיחקה כדורגל. אנגליה לא נבנתה כדי לשחק כדורגל התקפי בטח שלא נגד צרפת במשחק הראשון של הטורניר.אני נגד הכדורגל של אנגליה ובטח שאני לא אתמוך בסגנון כזה אבל זה מה שיש לה להציע נגד נבחרת כמו צרפת.
לא אומרים כלום? תחזור לדיונים ותראה כמה אנחנו אומרים, דל-בוסקה גורם לנבחרת הזאת לשחק כמו שהיא משחקת, אין ספק שספרד יכולה לשחק כדורגל אחר אבל כל עוד דל-בוסקה יעלה בלי חלוצים ובמערכים פחדניים עם 2 קשרים אחוריים ספרד תמשיך להראות ככה, זה לא שאין לנו לשחק כדורגל אטרקטיבי זה המאמן שגורם לזה. איטליה שיחקה יפה, אבל ספרד לא הרסה שום דבר, היא פשוט הייתה איפוטננטית בצורה מחרידה בהתקפה שאין לה עם 10 מובילי כדור ו0 חלוצים. לגבי אנגליה, אין לה כלים לשחק כדורגל התקפי ויפה, בטח לא מול צרפת ככה שאני עדיין לא יודע מה ירדן נתפס עליה.