איך שהוא דילג מעל הבלם בגול הראשון זה משהו שלא נגרדו מסוגל ולא יורנטה. טורס שם כי הוא אומן, והוא חלוץ גדול ומה שהוא עשה בליברפול יורנטה ונגרדו לא יעשו בחיים בשיא שלהם. מקומו בהרכב כרגע, והוא הוכיח שמקומו שם בצדק. במידה ויהיה רע במשחקים הבאים-שיחליפו אותו. אבל קרדיט מגיע לבחור, נתן משחק גדול של חלוץ גדול. אבל מה זה משנה, הרי שחקן המשחק היה הקהל של אירלנד. האנגלים הם סתם חיקוי זול לידם.
לא אמרתי שהם יהיו טובים כמו ברסה אמרתי שהם יהיו קשים להכנעה כמוהם כי אם לומר את האמת היורו הזה הוא לא מציאה גדולה מבחינת רמת הנבחרות גם גרמניה, אם היא חושבת להופיע ככה עם ההגנה הזאת נגד הספרדים הם הולכים לקבל כאפה חזקה
הספרדים לא מסוגלים להכניע הגנה סבירה עם ה900 קשרים שלהם. הכל טוב ויפה מול נבחרת ברמה של ישראל, מול גרמניה אם וכאשר יהיה הרבה יותר קשה. הם עדיין הנבחרת הכי חזקה בטורניר והבונקר טיקי-טקה שלהם עושה אותם מאוד קשים להכנעה, אבל כמו שראינו גם במונדיאל הנעת הכדור של ברצלונה כנראה שלא הייתה שווה הרבה בלי איזה מסי למעלה שיחדור את הצפיפות, אין שום סיבה שזה יהיה שונה ביורו הזה.
שספרד משחקת עם חלוצים, אין לה בעיה לחדור את הצפיפות. OK, בהשוואה לברצלונה ברור שהחיסרון של מסי הוא משמעותי, אבל אי אפשר להגיד שהם לא הגיעו למצבים במונדיאל (בחצי גמר היו להם חמישה-שישה מצוינים לעומת אחד של גרמניה). פשוט אין להם בהרכבים שמעלה דל בוסקה מספיק פינשרים, כך שאחוז ניצול המצבים הוא חלש מאד. אחת מנקודת הכוח של הגרמנים היא ביעילות שלהם: מול ארגנטינה ב4-0 המפורסם, הם הבקיעו ארבעה שערים מחמישה מצבים. מול פורטוגל הם הבקיעו שער ממצב וחצי (לעומת ארבעה-חמישה מצבים מצוינים של פורטוגל). אפילו אתמול, עם כל היכולת הטובה שלהם, בתכלס לא היו להם הרבה יותר מצבים מלהולנדים (שניים מהם היו ממצבים נייחים ואחד מטעות ענקית של השוער ההולנדי). פשוט יש להם יותר גולרים על המגרש. אפשר להתייחס להחמצות כ"חוסר מזל" (וזה נכון ששחקן כמו מסי מחמיץ כמו במשחק השני מול צ'לסי), אבל שאתה מעמיד הרכב נטול גולרים כמעט לחלוטין, אתה יכול לאשים רק את עצמך.
מאמן כמו טרפטוני? למה איזה מאמן הוא? להזכירך שהוא נכשל בעבר פעמיים עם נבחרת איטליה (טובה יותר מאירלנד...) וכשלונות רבים נוספים. לאירים אין מה למכור ביורו, בטח ובטח שלא נגד ספרד. NEXT. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
היה תענוג לראות את הספרדים אתמול, אומנם זאת רק אירלנד אבל הם פשוט שטפו את המגרש טוב לראות את טורס כובש, התוצאה החד צדדית תיתן עוד קצת ביטחון לקראת ההמשך. לא פעם אמרו אחרי שערים של טורס שזהו, הוא חוזר לעצמו ולימים הגדולים שלו, אני באמת מקווה שהפעם תהיה יציבות למשחקים הבאים, כי ספרד מאוד תלויה בו
אתמול ספציפית טורס נתן הופעה טובה מאוד וכבש צמד - אין מה לנתח יותר מידי ועוד יהיו מספיק משחקים כדי לרדת עליו. אבל אנשים יוצאים פה מפרופורציות - 'טורס חלוץ גדול' - משפט שאולי נכון אבל לשנת 2009 אחרי שתי עונות ברצף עם 30 גולים ומעלה במדי ליברפול. אפשר בהחלט להבין את סימן השאלה והפקפוק ביכולת שלו אחרי שנתיים כושלות ואי-זימון שלו לסגל כלל לא היה מפתיע או עושה לו עוול. ובאמת לא ראיתם גול יותר מרשים מהשער הראשון שלו היום? אז כנראה ראיתם כל השנה רק את ליגת העאלק של לוזון. כדי לפתור את בעיות הקילריות של ספרד צריך לעשות דבר פשוט מאוד - בוסקטס החוצה, פברגאס פנימה. פברגאס מצטרף מהקו השני יותר טוב מצ'אבי, יותר טוב מאינייסטה ויותר טוב מהרבה מאוד שחקנים בעולם, חוץ מלאמפרד וג'רארד אולי. הוא גולר. אופצייה נוספת היא שילוב של חסוס נאבאס מהספסל כדי לפתוח אופציות של משחק מהקו. ברור שמול נבחרת כמו גרמניה יהיה יותר קשה, אבל מדובר בנבחרת שכן תיזום יותר ותשחק בסגנון אחר מאשר איטליה למשל. ספרד היום הייתה אמורה לפגוש בונקר אבל השער המהיר ביטל לחלוטין את תוכנית המשחק של האירים.
אני לא חושב שצריך להשתגע, אנשים רוצים שכל משחק ספרד תביס את היריבות שלהם ב3 ו4 חתיכות אולי מול האירים אפשר היה לשחק גם עם ססק ולהסתפק עם צ'אבי אלונסו מאחור, אבל מול נבחרות חזקות אולי אני לא חושב שיש טעם להשתולל עם כלים התקפיים שם המשחק של ספרד זה סבלנות, סבלנות וסבלנות
מול גרמניה ספרד צריכה 2 קשרים אחוריים. נגד נבחרת כל כך קטלנית ספרד תצטרך הרבה החזקת כדור וסבלנות. נגד כמעט כל נבחרת אחרת הייתי אומר להוציא את בוסקטס או את אלונסו ולהכניס את פברגאס, אבל דל בוסקה כנראה רוצה לשמור על מערך קבוע שהשחקנים יתרגלו אליו ולא לשנות יותר מדי. אני יכול להבין אותו סך הכל. נכון שזה פוגע בקילריות של הנבחרת ובהנאה שלנו ממנה אבל הגישה של דל בוסקה לגמרי מובנת לי. אני רק לא מבין את הקטע של לעלות בלי חולץ כמו נגד איטליה, מקווה שהוא ירד מזה. ואחרי הכל, הנבחרת נראתה מצוין אתמול וכבשה רביעייה למרות מערך 2 הקשרים האחוריים. אז תגידו שזאת רק אירלנד, ועדיין הרבה זמן לא ראינו את ספרד דורסת ואתמול קיבלנו אולי הוכחה ראשונה לזה שגם הנבחרת של דל בוסקה יודעת לדרוס. בואו לא נשכח שגם מול איטליה וגם בכל המונדיאל עם אותו מערך בדיוק ספרד יצרה המון הזדמנויות והחמיצה בכמויות הזויות. אם קצת יותר כדורים היו נכנסים אף אחד לא היה מדבר על "אלופת עולם משעממת של 1-0". אז אתמול ראינו סוף סוף קצת יותר ניצול מצבים, ראינו את טורס כובש צמד עם הרבה ביטחון, יש הרבה סיבות לאופטימיות ואם תשאלו אותי דל בוסקה הרוויח ביושר את הזכות להמשיך באותו מערך עם בוסקטס ואלונסו ביחד בהרכב.
כן, פשוט מאוד. באמת רעיון טוב, אולי גם איטליה כדי להיות יותר קילרית תוציא את טיאגו מוטה וגם צרפת תוציא את דיארה. אין דבר כזה לשחק בלי קשר אחורי, אין. תכניסו את זה טוב לראש. לא משנה כמה קטלנית מבחינה התקפית ספרד תהיה בלי בוסקטס
דל בוסקה החליט לשחק עם חלוץ אחד, גם כשהוציא את טורס הוא העלה את ססק, שאמור להיות על תקן חלוץ, או לפחות השחקן שמסיים את המצבים מול השער. כנראה שמבחינת דל בוסקה גם ססק וגם טורס זה מערך "הרפתקני" מידי. לדעתי נראה מצב כזה רק אם הנבחרת תהיה במצב של פיגור.
ההשוואה בין איטליה וספרד שזכו במונדיאלים האחרונים ממש לא נכונה. שתיהן כבשו וספגו פחות או יותר את אותו מס' שערים כשיש שני דברים ברורים: - הגנה: גם אם ספרד ספגה רק שני שערים, בידיוק כמו איטליה - אין ספק שהגנת הברזל של איטליה עם קנבארו הפנטסטי ובופון בשער טובה יותר מזו של ספרד. - התקפה: גם אם ספרד בקושי כבשה במונדיאל הקודם, בידיוק כמו איטליה(רק פנדל גבולי מול אוסטרליה הקפיץ אותה לרבע הגמר) - ברור שהכישרון של ספרד עם צ'אבי, אינייסטה, פברגאס, טורס ו-ויאה הוא הרבה יותר משמעותי ממה שהיה לאיטליה להציע - קצת פירלו, קצת טוטי. לעניין אחר - נגד גרמניה צריך מערך פחות הרפתקני ואפשר להבין שילוב של בוסקטס-אלונסו-צ'אבי. ואם היריבה היא אירלנד? למה לא לשחק יותר פתוח? ואני בדיעה שצ'אבי אלונסו מספיק לבדו נגד כמעט כל נבחרת מהדרג השני. צריך לוותר על קשר אחורי אחד, לא כל-כך חשוב על מי. אלונסו יותר טכני ולכן הייתי מעדיף אותו ובוסקטס היה ממש חלש מול איטליה. לא הייתי ממהר להחמיא לדל-בוסקה, הוא בסה"כ העלה הרכב נורמלי, זה הזוי לתת מילה טובה על דבר כזה, זו המטרה של מאמן - שהנבחרת תשחק טוב. וכמובן שצריך לזכור נגד מי ספרד שיחקה והשער המהיר שכבשה ביטל את 'הבונקר' הצפוי.
בדיוק, עובדה שגם אתמול אחרי היתרון של 3-0, דל-בסקה מכניס את חאבי מארטינז במקום אלונסו, וגם בהיתרון כזה ועם יריבה שלא נוגעת בכדור והכי חלשה בטורניר הוא לא 'שובר' את המערך של 2 קשרים אחוריים, ואפילו מכניס את מארטינז שיותר הגנתי מאלונסו. המשחק אתמול ממש לא הוכיח למה דל-בוסקה צריך לקח עם 2 קשרים אחוריים, בטח לא נגד נבחרת חלשה כמו אירלנד שבקושי תוקפת ושספרד תשלוט בכדור נגדה גם עם קשר אחורי אחד, אם דל-בוסקה היה מוותר על בוסקטס או אלונסו ומעלה את פדרו\יורנטה\פברגאס ביחד עם טורס ספרד הייתה נותנת יותר מ5 חתיכות לאירים. גם החילוף של ססק היה כל כך מעצבן, וכנראה שדל-בוסקה לא גמר סופית עם ססק כ9 מדומה, וזה יהיה התוכנית משחק ב' שלו, שכנראה נגד נבחרות כמו אירלנד הוא יבחר לשחק עם חלוץ אמיתי, ונגד גרמניה\איטליה וכ'ו הוא ישחק עם ססק, כי 5 קשרים באמצע לא מספיקים כדאי לשלוט במשחק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx לנו יש את קסייאס שלא נופל מבופון מבחינתי, ויש לנו את פיקה הבלם הטוב באירופה. חבל לי שאנשים לא מעריכים את ההגנה הספרדית, שכמו שרשמת ספגה 2 שערים במונדיאל, ובטורניר עד עכשיו עושה עבודה פנטסטית, בעיקר שתי הבלמים ראמוס ופיקה, ובעיקר ג'רארד פיקה שהיה מצויין גם נגד איטליה, וגם אתמול עצר כל ניסיון התקפה של אירלנד, שליטה מוחלטת בגובה, התחיל התקפות והיה פשוט פנטסטי.
ההגנה הספרדית זה הקישור שלהם, קבוצות לא שמות הרבה שערים כי ספרד מחזיקה בכדור 90% מהזמן, תן לספרד לשחק מהיר כמו גרמניה עם התקפות מצד לצד ואז תראה למה לא מעריכים את ההגנה הספרדית. אין מה להשוות בכלל. איטליה הייתה נותנת ליריבה ליזום ועם זה חטפה בקושי 2 במונדיאל. נראה את ספרד משחקת ככה וסופגת 2. כל משחק היא תספוג 2. גם ההגנה של צרפת באותו מונדיאל הרבה יותר חזקה משל ספרד.