בית ג': אין הכרעה בין ספרד לאיטליה

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י Fratelli d'Italia, ‏9/6/12.

1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

למרות כל הדברים הרעים על טורס שנמארים כאן (והם נכונים), עובדתית - מאז כניסתו ספרד הפכה למסוכנת יותר.
    לפני כן, זה נראה כאילו ספרד 13-16 מטרים מהשער של איטליה וזה לא מספיק בשביל לבעוט - כל הזמן חיפשו את המסירה הנוספת כדי להתקרב עוד יותר במקום לבעוט...

ספרד חייבת לשחק עם חלוץ (אפילו אחד), ככה המשחק שלה יהיה יותר מרווח, ויהיה מי שיעשה את התנועה בשביל לקבל את הכדור האחרון ברחבה ולבעוט אותו במקום לשחק שם לרוחב...

2. Don Joan Roman Member

אני אל שותף לעליהום הזה על טורס, בהחלט הוא מחמיצן גדול ובהחלט הוא לא מזכיר בכלום את טורס הגדול של אתלטיקו והשנתיים הראשונות באנפילד אבל הוא עדיין חלוץ שמבין טוב מאוד את המשחק, עושה תנועה מצויינת לעומק, יודע לברוח מנבדל די יפה והוא תמיד נייד, החוסר ריכוז שלו פוגע בו אבל כשחקן הוא בהחלט שחקן איכותי שעושה תנועה מדהימה.

3. riquelme1 Member

יורנטה בכושר שיא, הוא עבר את העונה הכי טובה בקריירה שלו עם 30 שערים בכל המפעליים, והוא חלוץ שכבר שנים שומר על יציבות- לגבי התאמה למערכים, אז טורס משחק בבילבאו שהעונה שיחקה כדורגל טכני ביותר ושל מסירות קצרות סטייל ברצלונה, אני לא חושב שיהיה בעייה לשלב אותו, למרות הגובה שלו יורנטה רחוק מלהיות גולם והוא שחקן יחסית טכני עם טיפול טוב בכדור, וכמובן משחק הגב לשער, סיומת מעולה, משחק הראש הפנטסטי, הוא מביא כלים שספרד חייבת בהתקפה.

הרבה ביקורות דל-בוסקה חטף היום על המערך ההזוי אתמול, אבל אני לא חושב שצריך להוריד את ססק מההרכב, צריך להכניס חלוץ במקום אחד מהשתיים בוסקטס-אלונסו שלשחק עם שתיהם ביחד זה מיותר, ולדעתי להשאיר את ססק פברגאס במקום סילבה שהיה רחוק מלהיות טוב אתמול, אומנם בישול גאוני אבל ברוב שלבי המשחק הוא היה די נעלם.

אני מעדיף את ססק, בגלל שהוא גולר הרבה יותר טוב מסילבה, ועם חלוץ יורנטה או טורס, ועם ססק שגם הוא אופצייה של כיבוש לספרד יכול להיות מחץ. גם פדרו לא יזיק אפילו, עם הערמומית שלו, אולי לא מבריק אבל פינשיייר מעולה משהו שכל כך חסר.

מדהים איך ספרד הפכה מנבחרת קלאסית של שתי חלוצים, ביורו 2000 עם ראול ואלפונסו, במונדיאל 2002 עם ראול ודייגו טריסטאן\מוריינטס, יורו 2004 עם ראול וטורס, ו2008 עם וייה וטורס, לנבחרת שמשחקת בלי חלוץ.

נכון, מערך ה4-4-2 הקלאסי של שנים קודמות כבר לא קיים, אבל ההשמן עם השפם הפך את הנבחרת אולי הכי מוכשרת של ספרד לנבחרת לא תכליתית.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יודע אם ההשוואה בין סילבה לססק נכונה.
    הראשון הוא שחקן שמשחק באמצע, מידי פעם באגף, ובעיקר מוסר, מבשל, מכניס כדורים לאמצע. ססק יותר זה שעושה את התנועה פנימה, שמגיע טיפה מאחורי שחקני ההתקפה ונכנס לרחבה. נכון, הוא יותר תכליתי אבל הם משחקים בתפקידים שונים לגמרי.