אז דיברו כאן שאיטליה נבחרת מאולתרת שבקושי שיחקה בצורה הנוכחית אבל זה לא היה נראה כך על המגרש. עשו שם עבודה טובה והעמידו קבוצה מסודרת ולוחמת שאולי כן יכולה ללכת על הכל בטורניר הזה.
המחצית השנייה באמת הייתה מצויינת (ותודה לגשם ברולאן גארוס). אין הרבה שחקנים מחוץ לארסנל שאני אוהב כמו טוטו די-נטאלה. מהצד השני, פשוט עצוב מה נהיה מטורס. לא להאמין.
הפריצה של פירלו במרכז המגרש והמסירת אומן שלו, איזה שחקן, תענוג לראות אותו בכל פעם מחדש. מהצד השני גם סילבה ממשיך עם היכולת שלו להעמיד שחקן מול שוער, חבל שהוא הוחלף מיד אחרי שבישל. פתאום כשרואים את נאבאס וטורס זאת ניראית נבחרת שונה לגמרי. מהירה יותר, מסוכנת יותר, נכון שטורס חלוד מאוד וכל חלוץ אחר היה כובש 3 שערים מהמצבים שניתנו לו, אבל עדיין עצם זה שהיה לנבחרת הספרדית חלוץ מטרה לשחק איתו, הפך אותה להרבה יותר מסוכנת. מעניין מתי לדל בוסקה ייפול האסימון.
http://s5.as.com/recorte/20120610dasdasftb_53/LCO/Ies/imagen_gol_Cesc.Xxx פרננדו לוזר! אוי ואבוי לכל מי שהעיז להזכיר את החלוץ הבינוני הזה באותה שורה עם אגדת כדורגל כמו ראול. גם בגילו המופלג, כשהמהירות רחוקה ממנו שנות אור וגם החמקמקות ואולי הטאץ' - ראול מסיים את המשחק הזה עם שלושער ומקבל כותרות בכל העיתונים. בעצם לא - ראול מסיים את המשחק עם צמד ובישול - כי הוא לא היה מנסה את הואסילינה המטומטמת מול בופון שרחוק ממנו קילומטר - בטח כשנאבאס עומד לבד ומתחנן לכדור! אלוהים איך הוא לא מסר לו, ונאבאס עוד היה נימוסי ולא בא לצעוק עליו בכלל. רק שהטורס הזה לא ישתחל לי בהרכב במשחק הבא, שיילך לשחק בפרוו אולי שם הוא יבקיע. עדיף אפילו נגרדו אם לא יורנטה! אם הווינר כבר הלך(ולמי אכפת מהכסף - דפקתי וואחד קפיצה בגול של פברגאס) - אז לפחות תנצחו! חבל, חבל, חבל, כשהנבחרת העבירה הילוך ודחפה קדימה ועם מערך קצת יותר נורמלי - היינו חמש דרגות מעל איטליה שהשיגה בעיטה וחצי והתרכזה בלכסח, לעיתים על גבול המוגזם. הנבחרת הזאת הצליחה להפתיע מעט מאוד פעמים כי הציפיות כל-כך גבוהות - אבל לא האמנתי שנחזור למשחק כל-כך מהר וסילבה בפעולה היחידה שלו במשחק הזין נהדר את פברגאס. להחמיא לדל-בוסקה על החילופים זה פשוט הזוי כי הוא העלה הרכב פח בגדול, אבל ברור שנאבאס שידרג את המשחק של הנבחרת, אם כי שוב - לא הייתי בונה שישחק גם במשחק הבא. ציפיתי לקצת יותר בכנף שמאל מבחינת ג'ורדי אלבה. אם נגעתי בחילופים - מה היה קורה אגב אם טורס היה מחליף את בוסקטס למשל? ותרשו לי לסיים עם כמה מילים על גאון כדורגל בדמות אנדרס אינייסטה. הוא לא מנהיג, ורחוק מזה - אבל הוא סחב את הנבחרת אחריו. העיר את צ'אבי, המריץ את אלונסו, הוא השחקן היחיד שבאמת הקשה על האיטלקים שלא הצליחו להוציא לו את הכדור מהרגל בשום דרך, גם כשהקיפו אותו שלושה. ביורו 2008 ובמונדיאל 2010 ספרד הייתה תלויה בדויד ויאה - אינייסטה הוא האיש. שתי מילים בעצם לגבי איטליה - מאמין שקאסנו הוחלף כי הוא גמר את האוויר. די-נטאלה מצויין וחייב לשחק במקומו של באלוטלי. פירלו מעולה. בופון אדיר, כרגיל, והיה יפה לראות גם את הכבוד הרב שיש בינו לבין קסיאס - השוערים הטובים ביותר בעולם בעשור האחרון ושניים מהגדולים בהיסטוריה.
משחק מצויין, גם במחצית הראשונה כשאמרו פה שהיה משעמם. נהניתי משתי הנבחרות. ואוי כמה שאני מתוסכל מטורס עכשיו... מקווה שלדל בוסקה לא נמאס מזה ושיפתח מול אירלנד. דה רוסי היה א-ד-י-ר.
איטליה הייתה יכולה לנצח עם קצת יותר ריכוז בהגנה, אבל אין ספק כי מדובר בתוצאה טובה עבורה וגם עבור הספרדים. שערו של די נטאלה (פירלו במסירה גאונית/ אופיינית) כל כך הגיע לו, הסקורר הגדול ביותר של איטליה בשלוש שנים האחרונות ולאחר שלא מצא את מקומו בנבחרת, ייתכן ודווקא בגילו המופלג הוא יחל לפרוח מחדש. מאז השער, איטליה הותירה יותר מדי חורים בהגנה והדבר התבטא בשערו של פברגאס. באלוטלי איכזב אותי, אולי אני מצפה ממנו ליותר מדי, אבל במשחק הבא הקרדיט בהרכב מגיע לדי נטאלה. ההפסד לרוסיה רק הועיל לנבחרת, עזר לה לתקן ליקויים וגרם לפראנדלי לשנות מערך שהיום התברר כמוצלח ביותר. אם חניכיו של פראנדלי לא ימשיכו כך, העפלה מראשות הבית אפשרית ביותר.
בנוגע לדה רוסי, צריך להוריד בפניו את הכובע על המאמץ וההקרבה, אבל בלט מאוד היום הליקויים שלו בכל הקשור ליציאה לנבדל. החילוף של באלוטלי אולי היה במקום ונתן לנו את השער, אך יחד עם זאת הקל מאוד על ספרד לשלוט בכדור ולשלוח יותר שחקנים להתקפה.
אני אוהד ריאל מדריד מאז ומתמיד, ומן הסתם אוהב את ראול, אבל להזכירך, טורס הביא לנבחרת תואר ראשון מאז 1960, בעוד ראול נכשל פעם אחרי פעם. זה שטורס היום הוא צל של עצמו, זה כבר משהו אחר.
ההזדמנות הראשונה של טורס מול בופון כשניסה לעבור אותו רק המחישה כמה הוא ענק. 99% מהשוערים היו נופלים לקרקע וכנראה היו עושים פנדל, אבל הענק הזה עצר את טורס כמו גדול. משחק טוב מאד. מחצית שנייה בקצב אדיר עם הזדמנויות לשתי הנבחרות. קצת מציק לי לראות את גיאקריני בהרכב. זו לא העמדה שלו ובכל אופן הוא לא שחקן מספיק טוב לנבחרת. רק אני חושב שאינייסטה הוא השחקן הכי חשוב של ספרד? היה פשוט ענק.
להחמיא לדל בוסקה על החילופים שלו, זה כמו להחמיא לרוצח על זה שהוא לפחות ניקה את הדם מהגופה. הבן אדם מבצע רצח בדם קר בחבורה הכי מוכשרת על הפלנטה וצריך להודות לו על זה שהוא מכניס חלוץ אחד שלא פוגע כבר שנה וחצי ובכלל לא היה צריך להיות בסגל? איטליה נבחרת נהדרת ולא סתם הימרתי עליה כזוכה. פירלו גאון ודי נאטלה אולי החלוץ הכי אנדרייטד בעולם. באלוטלי? הבעיה אצלו היא לא הטירוף אלא העובדה שהוא לא באמת כזה מוכשר.
לא מסכים. הנוכחות של נאבאס הייתה זאת שהפכה את ספרד למסוכנת, ואם לא טורס, פברגאס/סילבה/אינייסטה או כל אחד אחר גם היה נהנה מהמצבים שטורס הגיע אליהם. ברגע שנאבאס נכנס, הוא פתח את המשחק ימינה והרחיב את הצפיפות של קייליני-DDR-בונוצ'י (משחק טוב של האחרון), מה שיצר חורים באמצע.
יוני: אינייסטה הוא השחקן הכי טוב וחשוב של ספרד. והכי ווינר. והכי חזק מנטלית. שזו כמובן סיבה מצוינת לשחק איתו בתפקיד שמסרס את היכולות שלו בצורה כמעט מוחלטת.
לא. לדעתי בשנתיים האחרונות הוא כבר עבר את החבר צ'אבי שמין הסתם גם מתחיל לדעוך בקצב מסויים. אם לא היה לו מסי בקבוצה אינייסטה היה כל כך הרבה יותר מוערך (לא שעכשיו הוא לא, אבל הוא תמיד יישאר מאחוריו), במונחים היסטוריים אולי. שחקן מופלא.
דרך אגב, לכל מי שקופץ עם די-נטאלה במקום באלוטלי, אורי גם צודק. משחק הלחץ של באלוטלי אולי מסוכן קצת, אבל מאוד אפקטיבי. זה לא כל-כך ברור מאליו שדי-נטאלה צריך לפתוח במקומו.