לא הצדקתי את זה, ברור ששניהם לא סקוררים בהגדרה שלהם, אבל הם יודעים לכבוש שערים.... הם לא שחקנים שכיבוש שערים זה משהו זר להם. אני לא חושב שזה כזה ייתקע את המשחק של ספרד, יניעו את הכדור למוות ולא ייצא מזה כלום...? אולי, אני לא חושב... הלוואי שאני טועה. זו לא שיטה ואני לא אוהב את ההזנחה של החלוצים בצורה שכזו. רבל אלו שחקנים שכל אחד מהם הוא סכנה בפני עצמו.
עמי, די להיות דרמטי. חלוץ מדומה מול בלם מדומה זה יופי של מאץ'-אפ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
דל בוסקה עושה מה שהביא לו אליפות עולם. 6 קשרים שמהווים רוב במרכז המגרש ושולטים בו ללא עוררין ובסוף גם נופל שער ולא חשוב עלידי מי.
הרכב אופטימלי של איטליה. הייתי מעדיף את בלצארטי במקום ג'יאקריני אבל זה לא משמעותי כל כך. הרכב גאוני של ספרד. נראה שהמאמן בחר את כל השחקנים הטובים ביותר שלו ומנסה להפוך אותם ליחידה אחת שגם תגן וגם תתקוף ביחד, כאשר הסיכון יכול להגיע מכל מקום ומכל אחד מהשחקנים האלה.
הרבה פרשנים ומומחים טקטיים, כמו ג'ונתן ווילסון הבריטי, אומרים בעוד שנים בודדות 4-6-0 יהיה המערך הפופולרי בכדורגל.
אני לא רק חושב כך אלא גם מאמין בזה. מיותר לחפש להעיף כדורים לחלוץ, הרבה יותר קל להתמקד בזה ולעצור את זה. מי שמנצח במרכז המגרש מנצח גם בהתקפה וגם בהגנה ושם כל הדגש צריך להיות.
רגע האמת מגיע, איטליה שמה את כל הצרות בצד ולא מתכוונת להוות תפאורה הערב. אני מסופק מ 3-5-2 של פראנדלי, הוא ממצה את מירב יכולותיהם של שחקניו והוא המערך שבו שיחקו העונה שחקני יובה (לפרקים)+ מאג'ו, שהם בעצם כמעט הרכב שלם. בופון חווה לידה מחדש כשעל קייליני ובונוצ'י אני יותר מסומך. כן, אני מתכוון גם לאחרון שבחציו השני של העונה חל שיפור ניכר בהופעותיו. מה גם שהמערך לא זר לצמד הבלמים היובנטיניים. אני קצת חושש בנוגע לתפקודו של דה רוסי בהגנה, אמנם זכור לי כי בתחילת העונה הוא הציג הופעות מעולות בהגנה, אך זוהי עמדה זרה לו לחלוטין ואני מקווה שהוא לא יאכזב אותי. לאחר מופע האימים נגד רוסיה, מאג'ו שב לעמדתו המקורים בכנף, שם הוא אחד הטובים בעולם ללא צל של ספק. בצד השני נמצא ג'אקריני שלדעתי שווה רמה לבלצארטי, אך אני פשוט מעריץ את השיפור העצום שחל בו בשנים האחרונות ומאושר לראות אותו בהרכב. מוטה הוא בדיוק השחקן שדרוש לאיטליה במרכז הקישור כשלעומתו, מרקיזיו די מיותר לדעתי, אבל פראנדלי בונה על התיאום שלו עם פירלו. הכל תלוי בפירלו, אני מאמין שהספרדים לא הולכים לעשות לו חיים קלים, אך כולי תקווה שפירלו יוכיח לכולם מיהו הקשר הטוב בעולם. השילוב של קסאנו ובאלוטלי עדיין לא מספיק טוב, אבל הפוטנציאל הגלום בו הוא אדיר. נגד ספרד זהו הזמן הטוב ביותר עבורם לבטא את יכולותיהם מקבוצותיהם העונה. FORZA AZZURI
לסמוך על באלוטלי וקאסאנו, 2 משוגעים שיצאו משלוותה, מול אלופת העולם ואירופה... התאבדות. לגבי דל-בוסקה, הוא היה צריך לשלב איכשהו את פאברגאס ברוטצייה. עשה אנ-דנ-דינו ויצא שפאברגאס חלוץ. (גם ככה אחרי הפציעה של וייה זו העמדה הכי בעייתית כרגע בספרד)
כצפוי, עושים הכל נכון על ה16, אם היה לנו חלוץ היה כבר 2-0 לספרד. כואב הלב לראות את איינסטה וסילבה משחקים אשכרה כחלוצים.
מזל שיש טניס ואחרי זה פורמולה 1 כדי שיהיה אפשר להתעלם מהשיעמומון הזה במצפון שקט. חבל שדל בוסקה הופך את סגל השחקנים הכי מוכשר לקבוצה כ"כ משעממת כבר טורניר שני ברציפות.
מה נסטה עושה בגופו של דה-רוסי? מחצית נפלאה של איטליה שללא ספק עדיפה על ספרד. האזורי מגיעים למצבי הבקעה רבים, אך המזל עדיין לא צידה, קסאנו ומוטה בסיום המחצית היו כל כך קרובים להבקיע. אם היכולת של הנבחרת לא תדעך, השער(ים) עוד יגיע. החלטתו של דל בוסקה לשחק ללא חלוץ מסרסת את הספרדים, אבל מי אני שאתלונן.
סאן איקר, וואה-וואה, איזה הצלה אדירה רגע לפני שהולכים לכתוב על חרא של מחצית. אם הכדור היה נכנס כבר היה אפשר לבעוט בטלוויזיה ולהעביר ערוץ(לא באמת). האמת שהשחקן היחיד שמחזיק אותי ער ולא נופל לשנ"ץ גס(דצמבר 10 עייפים..) הוא אינייסטה. היחיד שמראה קצת זריזות רגליים, קצת טכניקה ותחכום בנבחרת הזו. אם ניתן גול(ולא סתם שמתי בווינר על 0 שערים או גול 1) - רק דרכו. חשבתי שיהיה קשה, אז עם הרכב הזוי שכזה המשימה קשה פי כמה. אבל השחקנים צריכים לתת יותר ולשחק עם יותר תעוזה ואומץ, אלופת העולם לא צריכה לפחד מאף נבחרת. ברור שהשיטה מגבילה(גם טורס היום מוגבל וגם איתו זה הי נראה כמו 4-6-0, אבל צריך לנסות ויש אחרים!) ומסכן פברגאס - אבל שחקן כמו סילבה עם שתי הזדמנויות לא רעות לבעיטה בתוך הרחבה - לא יכול לבעוט כמו ציפור, זה מעצבן. לרוב לא רואים מדל-בוסקה שינויים זריזים, הוא תמיד מחכה עד דקה 60 כדי לזרוק איזה מחליף מהספסל, כך שאני לא מצפה לדברים אחרים. מבחינתי - בוסקטס החוצה וטורס או פדרו פנימה. רק שהעיכוב לא יעלה לנו במשחק. באיטליה צריך לציין את דה-רוסי וקייליני וגם קאסנו נהדר. הנבחרת עומדת טוב, אבל 'מצבי הבקעה רבים' זה כבר הזוי. חצי בעיטה-חצי מסירה של קאסנו כשפיקה סוגר אותו בעיקרון, נגיחה טובה של מוטה ופירלו בבעיטה חופשית.
דל בוסקה פשוט מסרס את הנבחרת הספרדית. למה לשחק עם כל הרבה קשרים? גם עם כניסות פה ושם לרחבה של אינייסטה וססק זה עדיין לא מספיק, בטח שלא מול 5 שחקני הגנה איטלקים. לא היה קורה כלום אם אלונסו או בוקאטס היו מוחלפים בחלוץ. כרגע ספרד משעממת, חסרת חלוץ-חסרת מחץ. איטליה דווקא ניראית לא רע בכלל, הגיעה ל 2-3 מצבי כיבוש טובים, מניעה כדור לא רע בכלל.