בית״ר ירושלים 2014/15: חוזרים לאירופה אחרי 7 שנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אם.. אבל הוא לא. ולא עשה יותר.
    יצחקי מוכשר יותר מארבייטמן.. אין לי ספק שיצחקי היה צריך לעשות יותר בקריירה, זה לא קרה וזו השורה התחתונה.

2. סמואל אטו Member

לדעתי אתה סתם חושב על זה יותר מדי( ספרה על הגב כדי להתגרות?), אבל אני לא אנסה לשכנע אותך.
    אני לא מבין מה קשור עניין המקצוענות, מליקסון היה ילד בן 17 שהגיע מליגה ב׳ לאחד המועדונים הכי שכונה בארץ. מי שמצפה ממנו להיות מקצוען באופן פתאומי חי בפנטזיה( גם לטעון שבית״ר ידעו לשמור עליו זו פנטזיה לצערי).

מליקסון עזב כי בית״ר רצו שיעזוב.
    הם הציעו לו משכורת נמוכה מזו של שאר הצעירים ובנוסף סירבו לשלם את דמי ההשאלה לאיש שהחזיק בכרטיס השחקן שלו ( דבר שקרה בעבר) ודרשו שישלם מהכיס שלו. ככה לא מתנהגים לשחקן שרוצים שישאר.

השתי גרושים שלי לגבי דירוג הכישרונות:
    לפי כישרון:
    1. מליקסון.
    2. יצחקי.
    3. ארבייטמן.

לפי הצלחה :
    1. מליקסון.
    2-3. יצחקי וארבייטמן.

לפי מיצוי פוטנציאל:
    1. ארבייטמן.
    2. מליקסון.
    3. יצחקי.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

שכטר משחק כל משחק, על מה אתה מדבר? ההבדל בין שכטר למליקסון זה ששכטר משחק בקבוצה לגיטימית בעוד שמליקסון שיחק בקבוצה שנחותה מקבוצות צמרת כאן.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

דיברנו על עונת הדאבל של הפועל. מאז שכטר יותר ישב בחוץ/לא השפיע מאשר שיחק.
    מליקסון שיחק בקבוצה טובה יותר מכל מה שיש בליגת העל. הזלזול בכל מה שיש מחוץ לישראל לא חדש. ראינו את ביתר עם כל המאה מיליון מה השיגה מול וויסלה, שכנראה הייתה טובה יותר מוויסלה של מליקסון. אבל זה לא משנה הרבה. הוא לקח אליפות בליגה לא יותר חלשה מישראל. מליקסון וארבייטמן יכלו להצליח בליגה ולהישאר פה, הכי נוח, היו להם הצעות ויצאו לנסות. מליקסון הצליח יותר, ארבייטמן פחות, בשורה התחתונה הם לא שווים יותר מזה לכן חזרו לארץ לפני שהגיעו לגיל 30-31. יצחקי גם את זה לא עשה.

5. alexshw Member

בית"ר באירופה היא לא מדד. היא גם חטפה חמישיה מקבוצת דייגים נורווגית שמאז נעלמו עקבותיה.
    ליגה פולנית לא יותר טובה משלנו

EO11 ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גם לא פחות טובה. שאם תשים לב, זה מה שרשמתי.

חוץ מזה בצרפת הוא שיחק ולא מעט, אם אני זוכר נכון כמעט קבוע, בליגה הבכירה, כך שיצחקי לעולם לא זכה להשלים עונה או חצי עונה ברמה כזו.

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/14
  7. itzik.miro Member

בהתחלה הוא שיחק די הרבה, אחר כך הוא ירד ברמתו וכשואלנסיין ירדו ליגה הוא שוחרר, סך הכל מליקסון שיחק יותר מברק באירופה ועל זה מגיע לו שאפו, עם זאת אני לא חושב שזה בגלל שמליקסון שחקן טוב יותר מברק

8. אלי מתחן Member

חבל שזה מעצבן אותך. תמיד כיף להתלות בחוסר מזל ולא חס וחלילה בחוסר יכולת או בדברים שהבאת על עצמך. יש חוסר מזל בפצעיות ויש להפצע כמו שיצחקי נפצע, להפריד את זה מאורח החיים שלו זה לעצום עיניים. כנ"ל לגביי עידן ורד.
    מליקסון סבל מהעובדה שבבית"ר לא הייתה קבוצת כדורגל, אף אחד לא יכל להביא אותו מול השחקן שהוא יעבור בלי בעיה 20 מטר מהשער והוא היה עושה את הדריבלים שלו באמצע המגרש. באיזשהו שלב החליטו ששחקן שיכול לעבור כל שחקן בארץ באחד על אחד זה חיסרון וסירסו את המשחק שלו לחלוטין. בשלב הזה הוא כבר היה פספוס ביחס למה שהוא יכל להיות.

ו @עומר, הקהל של בית"ר הוא פח אשפה. זכור האידיוט שהתקשר לקורצקי ואמר לו שזה בושה שלא ניצחנו את רעננה. הם רואים את כל החדלי אישים בהרכב שלנו ומשום מה חושבים שהם שווים משהו. הזלזול בכל קבוצה שהיא לא אחת מהגדולות מחלחלת לשחקנים שלא עולים בטירוף לכל משחק, כי הרי למה לעלות בטירוף מול "סתם" קבוצה, ובסוף אנחנו לא מנצחים, כי מה לעשות, אי אפשר רק לנצח רק עם השם בית"ר ירושלים.

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

שוב, על מה אתה מדבר? שכטר שיחק העונה 13 משחקי ליגה.

מתחן, גם זאנטי קרע את הרצועה. הוא בטח לא מקצוען כנראה. פשוט הזוי אם אתה חושב שפציעה כזאת נגרמת מחוסר מקצוענות.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

שוב אני אומר.. מאז עונת הדאבל... זה מה שאמרת, עברו כמה עונות מאז. במצטבר הוא לא שיחק יותר מדי.

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ובאמת ובתמים היית חושב שהוא הצליח יותר מזהבי גם אם הוא היה שחקן רוטציה שמקבל דקות בכל העונות האלה? יציאה לחו״ל לא עושה אותך אוטומטית מוצלח יותר ממי שנשאר בארץ.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בוודאי שכן. שחקן שמבלה בליגה טובה, כמו נגיד הצרפתית או גרמנית, או אפילו בלגית, ומשחק שם קבוע, גם בקבוצת תחתית (בגרמניה או צרפת), הוא אוטומטית שחקן מוצלח יותר מכל שחקן שישבור כל שיא אפשרי בליגה שלנו. אין מה להשוות בכלל, זה להתאמן בסטנדרטים אחרים, במקצבים אחרים, זה לשחק באופן שוטף ברמות גבוהות פי אלף כל מה שקורה פה כל שבוע, זה לקבל סכומים גבוהים יותר לכיס.. אין מה להשוות.

מבחינתי כרגע רפאלוב שווה יותר מערן זהבי. בסיכומה של קריירה רפאלוב הצליח יותר, מבחינתי, במידה וזה יסתיים כך.

13. סמואל אטו Member

לירן מה שאתה אומר לא מתקבל על הדעת.
    גם חנן ממן טוב מזהבי? קני סייף?
    שחקנים שופטים לפי יכולת, לא לפי רזומה.
    אם נלך לפי השיטה הזאת תמיר כהן הוא מגדולי השחקנים בישראל.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כמה חנן ממן שיחק בחול? כמה קני סייף שיחק בחול? חכה, עונה 1-2 לא אוטומטית הופכת אותך למוצלח יותר, אתה צריך תהליך ולאורך זמן. אתה צריך באמת לשחק ברמות האלה באופן קבוע. ולא סתם השתמשתי במילה מוצלח מאשר טוב. במידה וערן זהבי נשאר בארץ, אני מבטיח לך שמה שאזכור ממנו זה שהוא היה שחקן שלא שרד אורך חיים של כדורגלן באירופה, פחד לנסות שוב והעדיף להיות ראש לשועלים, במקרה שלנו ראש לאפרוחים. אם הקריירה של שניהם מסתיימת עכשיו, אין לי ספק שרפאלוב שיחק אותה בענק הרבה יותר מזהבי. שלא נדבר על שמות של אחרים... כי יש ליצנים שמעזים להכניס את זהבי לרשימה אחת עם שמות כמו ברקוביץ, רביבו, רוזנטל ובניון.

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  15. alexshw Member

סמואל אטו לא צריך כל דבר להפוך לאבסורד. תמיר כהן היה עציץ ב - 3 מתוך 4 עונות שלו בבולטון.
    אין מדד מדויק לציון הקריירה של שחקן ישראלי בחו"ל, אבל לדעתי אפשר לשפוט פחות יותר על מידת איכותה.

מצב נושא:
הנושא נעול.