בית״ר ירושלים 2014/15: חוזרים לאירופה אחרי 7 שנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

דווקא פניג'ל ושותפיו היו בעלים יציבים שבנו בבית"ר בסופו של דבר קבוצה עם צעירים לא רעים ובעצם בנו גם נכסים.
    אומנם בית"ר לא נאבקה על אליפות אבל לא קפצה מעל הפופיק ולא חיה בין פסטיבל לסקנדל.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא זוכר לא מעט קשיים שהיו להם, בית"ר לא היתה פונקציה לשום דבר אז נכון לא היה סקנדל ופסטיבל, אבל גם לא היה לאן להתקדם, אלמלא היה בא גאידמק ההזוי, הם לא היו מוכרים את בית"ר גם היום.

ב-02/03 בית"ר סיימה מקום 9 מתוך 12
    ב-03/04 בית"ר סיימה מקום 9 מתוך 12
    ב-04/05 בית"ר סיימה רביעית ועלתה לאינטרטוטו. מכבי סיימה 8 והפועל 9 באותה עונה כשלפני בית"ר סיימו מ.ס. אשדוד ומכבי פ"ת וכמובן מכבי חיפה. יחסית לעונות שהיו קודם לכן, זו כמובן היתה עונה פנטסטית מבחינת בית"ר (זוכר שאחרי זה הם שיחקו מול סילקס המקדונית בבלומפילד עם 6 אלף אוהדים ואווירה מחשמלת ניצחו נראה לי 3-4:0)

כדורגל בליגת העל זה עסק לעשירים ופילנתרופיים אם אתה רוצה להיאבק על האליפות ואירופה. לא מכיר הרבה אנשים שלא מזיז להם להשקיע עשרות מיליונים בקבוצת כדורגל כמו גולדהר ושחר שהסיכוי להחזיר את זה קטן, כשאין לך תשתיות.

3. אלי מתחן Member

פניג'ל היה חתיכת שכונה מהלכת. העובדה שבבית"ר נבנתה קבוצה צעירה ומלהיבה הייתה טעות משמחת.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא משנה.

----
    פניג'ל היה שכונה אבל עשה את זה באופן חינני, איפה הוא ואיפה טביב.
    אמנם הוא עשה מיליון ואחת טעויות ואיפה עוד תמצאו בעלים שבזמן מו"מ עם שחקן(טל בנין) מוציא הודעה לתקשורת שבה הוא אומר שבנין יכול ללכת לחפש מי ינענע אותו? או המכות סטייל WWE על הגבעות בבית וגן בזמן אימון שלנו שכל הילדים של הקבוצות עם העיניים אליו.
    עדיף איש עסקים כושל(בכדורגל) על פני עבריין נוכל, ההצעה שטביב קיבל מספיק מכובדת אבל עדיין אני בטוח במיליון אחוז שהוא ימצא את הדרך להפיל את העסקה.

אנחנו לא נזכה בגולדהאר, אפילו לא ביעקב שחר או אלונה ברקת אבל עד שיגיע אלינו איזה משיח אני אסתפק באחים לוי רק לא בטביב.
    עדיף לנסוע על סוזוקי סוויפט 95' מאשר ללכת ברגל, ועם טביב זה ללכת ברגל בחום של 40 מעלות על כביש החוף.

5. Ice Cream חסה

מה שאלי מתחן אמר. ב-3 שנים פניג'ל סיפק לא מעט סקנדלים כמו החוזה של מיקי עטיה, משחק הפתיחה שהוא שקל להעביר לר"ג ובסוף מכר כרטיסים ב-120 שקל, סאגת ארביטמן, המשכורות שהיו נכנסות בעיכוב על בסיס קבוע והסקנדל הגדול מכולם שבא לנו רק אחרי זה כמו בומרנג עם בית וגן, וגם פסטיבלים לא היו חסרים עם אוחנה, עם אסולין, עם נמני, עם בנין...
    מה שכן זה הספק טבעי לגמרי בבית"ר ירושלים. זר לא יבין זאת :unsure:

@עומר אתה מקטלג בקלות מדי "בעלים רע" ו"בעלים טוב". זה שמישהו ליצן ועשה הרבה רעש וכותרות בדברים שלא קשורים לכדורגל לא הופך אותו אוטומטית לרע או לא ראוי. גם זה שטביב הוא עבריין מורשע לא אומר שהוא רע לכדורגל (גם בבו קובו הורשע ועל דברים הרבה יותר גרועים), וגם לומר "מלבד X ו-Y" כולם היו רעים מתעלם מזה שגם אצל X ו-Y יש דברים שנויים במחלוקת. אתה יודע שאיזי שרצקי למשל החדיר את איתוראן לכל מקום בקרית שמונה מהאתר ועד כל מחלקות הנוער והילדים?

ולנושא של האחים לוי שאמורים לחזור עכשיו:
    המו"מ בינם לבין טביב ממש לא מרגיע. נשמע מופרך שאנשים שאפילו לא עמדו בפרונט של בית"ר אז ישפכו פתאום 22 מיליון שקל בבת אחת, וגם זה שפניג'ל, שתמיד היה לו פה גדול, הוא הנציג שלהם וכבר מציב אולטימטום שהוא נותן לזה יומיים מרגיש לי כאילו הם באו לדפוק כותרת.
    ובכללי כמו שאנחנו זוכרים משנות פניג'ל זה לא היה הדבר הכי טוב שיש. אבל זה כנראה נגזר עלינו מתוקף היותנו בית"ר ירושלים...

6. Hapoel_Tel_Aviv Member

אחרי שנתיים שלא עשה הרבה הוא עשוי לקבל 22 מיליון, האיש גאון.

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/15
  7. Ice Cream חסה

הוא עשוי לקבל 10, ה-12 הנוספים הולכים להחזר חובות - חלקם מתקופת גידמאק, חלקם מתקופת קורנפיין... טביב דווקא צמצם אותם.
    אבל כן הוא הכניס לכיס כמה מיליונים מהכסף שמס הכנסה החזיר לבית"ר.

אני הייתי מתמקח איתו על מיליון שקל ואת ה-9 הנוספים משקיע בבית"ר. קיבלת את הקבוצה בחינם על מגש של כסף עם תמיכה של העמותה, של אנשי עסקים, כן השקעת - אבל אף אחד לא צריך לסבסד אותך. מורי ארקין קיבל מיהודה דולינר כסף על מסירת הפועל ר"ג? ללוז קיבל מבן דקון שקל? יאמר קיבל משהו משגב ומאור? לוני דרש משהו משניידר? שנידר דרש משהו מגולדהאר?

בנאדם נאלח. בושה לכל הבית"רים ששיתפו איתו פעולה מאלה שלחצו שיבוא לפה, דרך אלה ששרו לו משיח תימני בהתאחדות ועד העמותה שמסרה לו את הקבוצה בלי תנאי. וזה המקום להכות על חטא כשבמחצית המשחק של בית"ר-הפועל עם הבננה של עזריאל הצטרפתי בהשפעת האמוציות של התגרה בין המחנות שם לשירת "טביב זיין את הפועל"

8. Hapoel_Tel_Aviv Member

אני מבין שהוא קיבל רק חלק מהסכום ממס הכנסה ויש לו תביעה על עוד כסף, אם זה ככה לא רואה אותו עוזב בקלות לפני שהוא מוציא עוד כמה מיליונים טובים.

9. Ice Cream חסה

כן, דובר על תביעה של 13-15 מיליון שקל החזר, בסוף 2014 בית"ר קיבלה 6.5, ואת רוב הסכום כנראה טביב העביר לכיס שלו איכשהו (אלא אם מישהו יכול להצביע על מה הכסף הזה הושקע).
    אני לא מבין בדיני מס (למרות שטביב מכיר אחד כזה היטב...) אבל לפי זה שאין מאז דיווחים בתקשורת אני משער שגם בית"ר וגם טביב השלימו שיותר מזה לא נקבל, וטביב מספיק חכם בשביל להבין שחמדנות תוביל אותו לאבדון - אז הוא החליט להחזיר את "הלוואת הבעלים" שלו על ידי מציאת פראייר שישלם לו על הקבוצה, ואם גם זה לא יעבוד הוא ילך לקבץ נדבות אצל ניר ברקת שיהיה את מי להאשים בזה שבית"ר לא העמידה קבוצה טובה, ויכניס בינתיים כסף ממכירת שחקנים (שההשבחה שלהם היא באמת לזכותו).

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/15
  10. סמואל אטו Member

מאיר פניג׳ל מעביר ביקורת על מינוי המאמנים של אלי טביב. אם יש דבר אחד שפניג׳ל טוב בו זו אתנחתא קומית.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשבן אדם עושה עבירה פלילית ומורשע (לא מתכוון רצח שחיתות ציבורית וכו') ומשלם את חובו לחברה אין ספק שהוא זכאי לקבל הזדמנות מחדש.
    כשבן אדם נעצר על ידי ה-FBI, מרביץ לאוהד, מורשע, גונב כספים בחסות אנאעארף ומפרק 3 מועדונים, יורים עליו ומנסים לחסל אותו לפחות כמה פעמים - והוא מאשים בכך אוהדי כדורגל - נראה לי שמשהו לא בסדר עם הבן אדם הזה...

אין פה עניין של קיטלוג יש פה עניין של תאכלס. מי שבעלים טוב, אתה לא רואה אותו עושה סקנדלים ודברים מביכים פעם אחר פעם בעיתון. זה שיש סיפורים יש כמעט עם כל אחד. אבל יש סיפור ויש שכונה, שחר, גולדהר, אלונה, שרצקי - תגיד עליהם הכל, שכונה מהסוג של טביב לא תמצא אצלם, וגם אם כן, זה בתחילת הדרך, הם לבטח למדו תוך כדי תנועה. טביב מנסה בכוח להישאר בכותרות עם השכונה

Raulito אוהב/ת את זה.
  12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

טביב רוצה 25 מיליון ש"ח אליו ועוד 12 מיליון ש"ח לכיסוי החובות.
    הוא מצחיק.

13. סמואל אטו Member

כיסוי חובות? חשבתי שזאת הסיבה שהוא החתים את כל הקבוצה שלו בהשאלה לפני שנתיים. החובות נשארו אותו דבר?
    אז לאן הכסף של מס הכנסה הלך?

ביזיון.

14. Bon Argumentum Ad Hóminem

הוא בסה"כ מנצל מערכת קלוקלת שמאפשרת לו לעשות מה שבא לו. הוא אדם ביזיוני, אבל הוא רק הסימפטום לבעיה רחבה יותר שיש בכדורגל ההישראלי. באף מדינה מתוקנת לא היו נותנים לאדם כזה לרכוש מועדון נוסף. יש לבוא בטענות למסננת, לא לחרא שהיא לא מונעת.

Alta Tensione ו-אלעד אוהבים את זה.
  15. Raulito Madridista

בית"ר ירושלים - תמונת מצב:

מועד פתיחת האימונים נדחה מ-11.6 ל-14.6| השחקנים בעלי חוזה: עומר אצילי, דני פרדה, אלי דסה וגם צעירים רבים
    בגזרת הזרים: אופציית ארסו לא מומשה ופג התוקף. טרם הוארכו חוזיהם של אנטל(בדרך החוצה), מאטוביץ', פריירה.
    המועד האחרון לרישום שחקנים לאירופה: 22.6| המשחק הראשון בליגה האירופית(מוק') - ב-2.7
    בשבוע הבא(15.6) - ייערך הדיון בערעור של טביב על העונש שהוטל עליו בעקבות פרשת הנער.
    טביב טוען שהשקיע במועדון 20 מליון שקל.

"אולי אלי טביב חושב שבית"ר ירושלים זה עלייה כפר סבא או בית"ר עקרון, עם כל הכבוד להן. הלו, אתה שומע אותי? זו בית"ר ירושלים. יש אירופה, יש ליגה, צריך להתכונן בהתאם", כך סיכם אתמול מאיר פניג'ל, נציג הרוכשים המיועדים מאיר ושאול לוי מארה"ב, את התחושה שלו לנוכח האירועים האחרונים.
    - טביב דחה את ההצעות שקיבל עבור בית"ר - 22 מליון שקל. באחד המקורות נכתב שהוא דורש 37 מליון שקל.

אין ספק שהוא מוכשר. טביב יכול לעשות קופה גם מ-20 אגורות. פלורנטינו פרז לא מפטר מאמנים בקצב שלו. ההחלטות שלו בבית"ר היו טובות אשתקד ובנו בובה של קבוצה, אבל הרבה יותר קל להרוס מאשר לבנות. עוד משהו שקראתי ברשת 'בסוף אוהדי בית"ר יבינו אולי את אוהדי הפועל ת"א'. עם טביב בשטח אין לבית"ר סכנה קיומית גם אם תהיה קבוצה רזה, אבל אין לה באמת עתיד כנראה, האיש רק מחכה לרגע הנכון לעשות כסף.

מצב נושא:
הנושא נעול.