בית״ר ירושלים 2014/15: חוזרים לאירופה אחרי 7 שנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. מכבי ת"א, אם היא שמה על ורמוט כמו שנכתב 750 אלף, היא לבטח תשים על דסה את ה-800.
    ב. בית"ר ירושלים כיום זה מועדון שכל תכליתו היא להנציח את הלה פמיליה ולתת כסף לטביב. אין שום סיכוי שבעולם שבית"ר ירושלים תחזור להיות כיום מועדון גדול, גם אם מכבי ת"א תיפול, יש שם גם את חיפה, גם את באר שבע וגם את קריית שמונה, שנמצאות שם להחליף אותה, לפני בית"ר.
    ג. כיום בית"ר הוא מועדון מושתת שמנציח את הגזענות וההלקאה העצמית של חברי הלה פמיליה, הם אלה שמנהלים את המועדון בין אם תרצו או לא, גורמים לטביב להתחנף וללקק להם, הם אלה שכשהם רוצים ממטירים אסון על המועדון בין אם זה לשרוף את החדר גביעים ובין אם להרוס לשחקנים את החיים.
    ד. אם אני אוהד בית"ר שאוהב את המועדון הזה, אני מתרחק כאוות נפשי מטדי, זה מקום שפשוט בז לכל מה שבית"ר ירושלים ייצגה פעם, בז לעממיות, בז לחברה של פעם, בז לבית"ר עצמה, והפיתרון הוא באמת נורדיה, אבל לצערי אוהדי בית"ר הם לא מספיק חכמים בשביל להבין את זה, טוב להם הקונספציה ולהיות שבוי של חבורה כמו הלה פמיליה, כי הם "מנהיגים" אבל בפועל הם אסירים, של טביב, של לה פמיליה, של כל דבר שהוא לא הטוהר של פעם, של ימי דדש, של ימי ריבלין, של ימי אוחנה, מלמיליאן, חרזי ופישונט, כל הדברים שגדלו עליהם אוהדי בית"ר ב-30 השנים האחרונות.
    ה. אוהדי בית"ר יכולים לרדת על קטמון כמה שהם רוצים וכנ"ל על נורדיה, אבל בתאכלס, אם הם יסתכלו אל עצמם סביב, הם אלו שסובלים, אם אני צריך להגיד לאיזה מועדון יש יותר סיכוי בתוך 10 שנים להצליח, אני אהמר כיום על קטמון מאשר על בית"ר. גם אם לא היה דרבי בירושלים מזה 15 שנה, אין לי ספק שלא ירחק היום שהיום יחזור מהר יותר משחושבים. קטמון כבר חוותה את המשבר שלה, וחזרה ממנו. בית"ר לצערי ולצער אוהדיה, כי היא קבוצה חשובה לכדורגל הישראלי, שרויה בו כבר שנים על גבי שנים
    ו. כואב לי על אנשים כמו OR COHEN וחבריו פה, כי הם באמת אוהבים את בית"ר, הם באמת הולכים אחריה לכל מקום, ואין לי ספק שרוב רובם סולדים מהגזענות ומהלה פמיליה הזאת, שפשוט לוקחת להם את הקבוצה, אף אחד מהם לא גדל על בית"ר הנוכחית, על בית"ר של 10 השנים השנים האחרונות למעשה, כולי תקווה שיום יבוא ואוהדי בית"R יקחו את הגורל בעצמם, ואיכשהו יגרמו לכך שהחבורת לה פמיליה הזאת תיעלם מטדי, כי זה הדבר היחידי, היחידי, שמפריד מבית"ר ירושלים ומלחזור לצמרת הכדורגל בישראל, לא משנה איך תהפכו את זה. במכבי, הגזענים נגד ראדי הם באמת מיעוט, גולדהר יוצא עליהם במלחמת חורמה, כל הקהל באיצטדיון כמעט שורק להם בוז ומעודד דווקא את ראדי (אגב הקארמה נכנסת בהם כל הזמן בחזרה כשראדי מצליח), ובסוף גם ה-50-100 איש האלה גם לא יהיו בבלומפילד, בינתיים הם עוד איכשהו שם, לאט לאט הם מורחקים לזמן לא קטן, יום יבוא ובמדינה שלנו איכשהו יעשו בריטניה וירחיקו אוהדים לכל החיים ויכניסו אותם לכלא, אולי אז גם תבוא הגאולה של בית"ר. הלוואי שאוהדי בית"ר היו נוטשים לטובת נורדיה, בינתיים יצא לי לדבר עם כמה אוהדי בית"ר שמאסו בבית"ר ועברו לנורדיה דווקא אחרי שהיא קמה לתחייה וכבר רצה, הם לא מתחרטים לרגע, הם אומרים לי אולי זה לא ליגת העל זה לא אליפות אבל פה אני לא מרגיש שנאה, אלא שבית"ר של פעם, משחקת על הדשא, אני בטוח שאם יהיה לנו באז או איכשהו נצליח לסחוף עוד אנשים יהיה גם הצלחה ונעלה ליגות ובית"ר האמיתית תחזור.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  2. Ice Cream חסה

אני כן עברתי לנורדיה והפסקתי להגיע לטדי (לא רוצה אפילו , אבל אחרי העונה שעברה בסיפור עם המשכורות, השביתה והאוהדים שיצאו נגד השחקנים וצידדו בטביב הייתי בטוח שזהו טביב ולה פמיליה ידרדרו את בית"ר ירושלים מהר מאוד לתהום כמו שאול אייזנברג והפועל תל אביב כדורסל.

אבל מה שקרה זה להיפך טביב הצליח לייצב את הקבוצה גם כלכלית וגם מקצועית, והאוהדים, אפילו שלא באים בהמוניהם*, כמעט לא יוצאים נגד אף אחד (היו 4 מקרים של גזענות שעלו לנו ברדיוסים ואפילו נקודות, אבל חוץ מסכנין אלה היו 3 אירועים יחסית נקודתיים ולא נוראים כמו בחצי עונת הצ'צ'נים) ולהיפך היו בעד כולם. גם מבחינת טיפול גזענות גם טביב יצא בהרבה הצהרות ברורות, רוב האוהדים חיזקו אותו כולל עמותת האוהדים, ואם אפילו נחום שבו כותב שהאוהדים שבאים לקלל ערבים עדיף שישארו בבית, מי יודע אולי באמת יש שינוי... אבל זה אולי גדול מאוד, והגרעין של האולי הזה הוא אלי טביב. אם הוא ישאר ויחזק את הקבוצה הכל יהיה טוב ויפה. אם הוא ידרוך ללה פמיליה על עצבים חשופים וזה יכול להיות שהוא סתם יחליט לא לחדש לאופיר קריאף את החוזה, אז שוב בית"ר תהייה זירת פיצוצים. אני לא מייחל לבית"ר להיכשל, אבל עם או בלי קשר אני מקווה שיותר אוהדים יחליטו לבוא לנורדיה ארנה (או לנסות להילחם מבפנים בלה פמיליה).

* אלפי אוהדים הפסיקו בעונה וחצי האחרונות להגיע לטדי, אבל בנורדיה ארנה יש עדיין רק כמה מאות. זה אומר שאלפי אוהדי בית"ר מסורים יושבים בבית. או שאלה אוהדי הצלחות שבית"ר פחות חשובה להם, או שהם כבר לא מרגישים בנוח לבוא לבית"ר אבל עדיין מרגישים שנורדיה זה בגידה, ניסיון פילוג, נטישה וכו'.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

או שאנשי נורדיה לא יודעים לשווק את המיזם ולהביא אותו לכל אוהד בית"ר, בכל זאת, בוא נגיד את האמת, כמות השיווק/פרסום/האת אוהדי בית"ר לנורדיה הוא אפסי לעומת קטמון, יפו והפועל רובי. אגב אני לא בטוח בכלל שטביב הצליח לשקם כלכלית את בית"ר, אנחנו לא באמת יודעים מה קורה במסדרונות, בדרך כלל רק כשהאיש הזה לוקח כסף והולך אתה מבין איזה אדמה חרוכה הוא השאיר. לצאת בהצהרות לא עולה לטביב כסף, לשכור חברת אבטחה פרטית ולצייד אותם בציוד טכנולוגי על הראשים ולתפוס את הגזענים, להעביר נגדם חומרים מצולמים ולדאוג שהם יעופו מהיציע לחודשים אם לא לעונה שלמה (שזה המקסימום כרגע מביך ביותר) כמו שגולדהר עשה ועושה, זה עולה כסף, ואני בספק אם טביב יהיה מוכן לעשות את זה. אני לרגע לא מנקה את המשטרה מהאחריות הראשית כי זה עליה ועל בתי המשפט.

4. סמואל אטו Member

ההשוואה בין טוואטחה לדסה עושה עוול לדסה.
    הבחור עשה שיפור ענק השנה ונראה כמו שחקן ליגה בכיר. משחק ההגנה שלו השתפר והוא הוסיף המון ביטחון ואחריות למשחק שלו. ביחד עם היכולת הלא רעה שלו בהתקפה קיבלת מגן טוב מאוד עם פוטנציאל מעולה.
    טביב חושב שהוא שווה 800 אלף, במכבי יוכלו להתמקח ולהגיע ל-500-400 אלף ביחד עם כרטיס שחקן של אייבינדר והשאלה של קהינדה/מרגוליס/יונתן כהן.

בכל אופן, אני חושב שאסור לטביב בשום אופן למכור אותו. בית״ר בעונה האחרונה בנתה שלד טוב שהפתיע רבים. היא הצליחה לפגוע בכמה שחקנים מפתיעים ולקרת העונה הבאה היא צריכה לשמור על השלד הזה ולבנות עליו. יש שם פוטנציאל נהדר.

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

טביב רק מחרב את בית״ר, הליגה פשוט כל כך חלשה שאפילו קבוצה כזו מצליחה להתרומם בה.

6. Ice Cream חסה

החובות לכל מיני ספקים שולמו, יש מצב שגם כל מיני חובות שהיו לבית"ר מהעשור הקודם על יצחקי או על אבראו, חובות ופיצויים שהיו עבור כל מיני עובדים סוכם על פריסתם ותשלומם (חוץ מהסאגה על הרוש) ובכללי המועדון בשנתיים האחרונות של קורנפיין (2011/12 ו-2012/13) היה במצב כלכלי עלוב, כשליטרלי לא היה לקבוצה שקל ליום-יום, והבאנו בקושי 2 שחקני רכש גרועים, זולים ושהגיעו אלינו בעזרתם של מקורבים... המצב יותר טוב, וטביב מבין בניהול קבוצות כדורגל.

לאחרונה החזירו את כל הצילומים והאנשים שעסקו בלאתר ולתבוע את האוהדים המזיקים (משהו שהיה כבר בתקופת קורנפיין וטביב ביטל כדי להתחנף ללה פמיליה, אבל אפשר לומר שהוא הבין את הטעות שלו (שלה פמיליה לא באמת יכניסו לו כסף) ).

זה תלוי ברצון של דסה. בינתיים הוא אומר שהוא בכלל רוצה להישאר. וספציפית לגביו יש לו תחליף בארסנל, תומר ירוחם, ועם כסף (לפחות בתיאוריה) אפשר יהיה להביא שחקנים לחזק את השלד הזה.

7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

חסה, אפשר לעשות ספר המשך להוצא מהקשרו עם הדברים שאתה פולט כאן. טביב מבין בניהול? מה?

8. Ice Cream חסה

הוא אחראי כבר לבנייתן של 3 קבוצות כדורגל טובות

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולהריסה עד חורמה של שתיים מהן. זה לא אומר שהוא מבין, זה אומר שהוא שרלטן, אינטרסנט, והדבר האחרון שאיכפת לו זה מהקבוצות הללו.

10. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אתה מדבר על אותו אחד שהעביר את כל השחקנים הטובים של כפ"ס להפועל ת"א בלי שהקבוצה תראה מזה גרוש, וזה שהשאיר אחריו אדמה חרוכה באותה הפועל ת"א כשעשו לו את המוות שיעזוב?

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה הקשר בין קבוצה לניהול?

12. Ice Cream חסה

ממ.... אולי כי המטרה בניהול מועדון כדורגל זה להעמיד קבוצה טובה?

כן אני מכיר את פועלו של טביב ולא רוצה שהוא יהיה הבעלים של הקבוצה שלי (והוא גם לא הבעלים של הקבוצה שאני כרגע מעודד והולך למשחקים שלה), אבל אי אפשר להתעלם מזה שהשחקנים שהוא העביר במחטף מכפר סבא אלה שחקנים שהוא גידל/ הביא/ טיפח, מזה שהוא זה שהביא אותם להפועל ובהמשך דאג לטפח ולהביא שם עוד שחקנים טובים, והוא זה שעכשיו הביא לבית"ר את אצילי, איציק כהן, שלומי אזולאי, לידור כהן, דושאן מאטוביץ' וסזאר ארסו לבית"ר (את הקרדיט על קלאודמיר ואנטל נתן לקורצקי) וגם בפריצה של דסה יש לו חלק, אחרי שבעונות האחרונות את המשבצת הזו מילא שי חדד.

13. סמואל אטו Member

המטרה של ניהול היא להגדיל את הפוטנציאל של המועדון ולאפשר לצד המקצועי למצותו.
    זה שלטביב יש עין טובה לשחקנים לא מעיד על ניהול טוב, אפילו לא על העמדת קבוצה טובה(משהו שקרה בפעם הראשונה שלו העונה).

14. Don Joan Roman Member

טביב השנה קיבל צ'אנס אדיר.
    גם ליגה שבה מכבי חיפה והפועל תל אביב במקרה הטוב חלשות ובמקרה הגרוע עלובות, גם פגיעה בול בזרים וישראלים זולים וגם בכך שדסה נותן עונה גדולה, אם הוא לא ישמור על הסגל הזה ושוב יעשה מיש מאש ויהפוך את כל הסגל מחדש לא בטוח שבעונה הבאה הוא יזכה לכך.
    מה שאני בא לומר מה שקורה היום בבית"ר מקצועית זה צ'אנס של אחד למאה.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אתפלא אם טביב ימכור את דסה, אזולאי ועוד מישהו בדרך לא דרך, ייקח לכיס 1.5 מיליון יורו ויזרוק את בית"ר, זה כזה טביב לעשות את זה, בעצם אם בית"ר תגיע לאירופה, הוא יינסה להגיע לבתים ואז לקחת את הכסף ובסוף העונה הבאה כשימכור שחקנים לקחת את הקופה ולברוח. בקיצור, הגעה לאירופה = טביב נשאר.

מצב נושא:
הנושא נעול.