בית״ר ירושלים 2014/15: חוזרים לאירופה אחרי 7 שנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

התבטאות של מאמן קטן. כמו שאמרת זה אחד לאחד יובל נעים בתקופה שלו בבית"ר.
    היום הוא כבר הבין את הטעות ולקח את הדברים שלו בחזרה אבל ברור לכולם שהפסד להפועל בטדי(קשה לי להאמין שלא נפסיד) וטביב או הקהל יפטרו אותו. לפטר את אחד האפסים על המגרש או את הבעלים אי אפשר אז מן הסתם שהמאמן יהיה הראשון שהחיצים יופנו אליו, אחרי שהתבטא נגד השחקנים אני לא בטוח שבפעם הבאה שהקבוצה תתבזה הם יהיו לצידו.

2. Don Joan Roman Member

קורצקי רוצה לעזוב לפי התחושה שלי והוא רק מחפש את הדרך החוצה, גם הוא מבין שבקן צרעות הזה אי אפשר להצליח.
    אני מאמין שאם וכאשר ננצח את הנבלות הוא ישים את המפתחות ויתפטר.
    וכן הוא נתן התבטאות מביכה אבל ת'אכלס? בשורה התחתונה הוא צודק, ברגע שאתה מביט לספסל והכלים ההתקפיים שלך מסתכמים בבן מלכה, דני פרדה ולידור כהן הלא מחוייב והכלים ההגנתיים שלך בתומר ירוחם ושמוליק מלול זה בהחלט קבוצה שכל פציעה אצלה היא מאוד משמעותית.

3. Raulito Madridista

הנה דברים שאמר קורצקי לרדיו ירושלים

א. למה שבית"ר יפסידו להפועל בטדי? מה אנחנו ברצלונה? הפועל בקושי מחברת שתי מסירות והיא קבוצה נכה.
    תאמינו לי שהקהל ישים את החרא בצד ויתמוך בבית"ר לאורך כל 90 דקות מול היריבה השנואה, וגם יגיעו 30 אלף אוהדים.
    ב. וכיוצא מזה - למה שקורצקי יתפטר אם הוא ינצח את הפועל? הקהל עדיין יעריך אותו על כך. ולמה שהוא יתפטר בכלל? לא בכל יום הוא מקבל הצעה לאמן קבוצה כמו בית"ר, זה לא ששאר הגדולות מחכות. הרי הרוב השפוי יודע שכל מאמן אחר לאו דווקא היה מוציא יותר מהסגל הקיים. יותר נוח לקורצקי לחכות שטביב יבעט לו בתחת, אם בכלל.

הספסל של בית"ר מאוד מוגבל אבל מיהם שחקני הספסל של הפועל? רמזי ספורי ושון מלכה. ומי יש לבני-סכנין? גם לא רמה גבוהה מאוד. המצב זהה בכל הליגה להוציא את שלוש קבוצות הצמרת ואת מכבי חיפה.
    בית"ר העונה נבנתה כדי לנצל את חולשת הליגה ולהגיע לפלייאוף העליון. בעונה שעברה לא היה לה בכלל בסיס והעונה כן יש בסיס שחקנים סביר. אף אחד לא חשב על הצמרת הגבוהה. העתיד של בית"ר בטוח יותר משל הפועל ת"א לדוגמא או הרבה קבוצות אחרות.

תראו, אוהדי כדורגל תמיד עם תיאבון ותשוקה, תמיד רוצים יותר ממה שיש, אבל מה כזה גרוע מבחינת בית"ר העונה? הרי היא לא חלק ממאבק התחתית(אין התקפי לב), היא מנצחת את הגדולות שזה תמיד כיף. הרבה יותר כיף לנצח את מכבי חיפה מאשר לנצח את מכבי פ"ת. העונה עוד לא נגמרה ויש לבית"ר סיכוי לא רע לסיים חמישי. ההדחה מהגביע מאוד מציקה אבל העונה לא נגמרה, מוגזם לחשוב ככה. מישהו חשב בתחילת העונה שבית"ר תיהיה ממש בצמרת, שתוציא יותר נקודות באופן משמעותי ממה שיש עכשיו? אני לא חושב.

4. Don Joan Roman Member

א. למה? למה שנפסיד לאשקלון? זה כדורגל והרבה דברים תלויים במומנטומים וההפסד לאשקלון הכניס את הקבוצה למומנטום שלילי לפני הפועל כך שהמשחק אמנם תלוי בבית"ר אבל הוא פתוח לחלוטין, משחק של משולש.
    ב. קורצקי אמר בראיון לעיתון ש"ני לא רוצה לעבוד במקום שלא מעריכים אותי ומנגד אני לא אעזוב קבוצה במשבר, אם אני אעזוב זה רק אחרי ניצחון גדול" ואיך שלא נסובב את זה הניצחון הכי גדול שהוא יכול להשיג בטווח הקרוב זה הפועל ת"א בטדי, אתה צריך להבין שמני קורצקי הוא לא איזה אחד שנאחז בקרנות המזבח כמו יצחק כלום והוא גם סגר עם טביב על חוזה מוסכם בנוגע לפיצויים שלו שלא יהיו גבוהים ואם הוא ירגיש שהלחץ כבד עליו ולא מעריכים אותו הוא פשוט ישים את המפתחות..
    ג. כרגע אנחנו במקום הרביעי זה נכון וניצחנו את הגדולות והכל טוב ויפה אבל הגדולות זה לא הדבר העיקרי וכמו שאנחנו כרגע במקום הרביעי תוך חודש אנחנו יכולים להיות גם מקום 10, הסגל זקוק לחיזוק בשלוש עמדות וארבעה שחקנים: בלם מחליף נוסף, שני קשרים התקפיים איכותיים וחלוץ, פחות מזה והעייפות והסגל הקצר ידברו.

אתה וכל מי שמדבר כמוך צריך להבין שבית"ר ירושלים לא יכולה להסתמך על זה שקבוצות אחרות יפסידו אלא צריכה להסתמך על זה שהיא תנצח ותצבור ביטחון ונקודות, ולא אני לא חושב שמני קורצקי צריך להתפטר כי הוא בהחלט לא, אני כן טוען שטביב צריך לפתוח את הכיס, במיוחד אחרי שהוא קיבל בחודש האחרון יותר מ7 מיליון שקל ממס הכנסה ותרומות

5. Raulito Madridista

תסכים איתי שיש הבדל בין להגיד שבית"ר יכולה להפסיד להפועל, והליגה הזו מאוד שיוויונית חוץ משלוש קבוצות הצמרת - לבין להגיד 'קשה לי להאמין שלא נפסיד'. יש משמעות גדולה לכך שהמשחק הוא בחוץ, הפועל לא ניצחה בטדי מאז הדאבל.

אני מבין את מה שאני אומר וברור שזה לא מספיק לך שמה שקורה השנה יותר טוב מהעונה שעברה - אבל יש רצוי ויש מצוי. מה, אני לא רוצה לראות את הפועל שוב קבוצת צמרת שנותנת פייט על אירופה ומסתכלת בעיניים של מכבי בדרבי ולא מחרבנת במכנסיים? הלוואי. הליגה השנה תהיה צפופה עד המחזור האחרון כנראה או יותר נכון עד לפלייאוף. אלי טביב לא אחד שמשקיע הרבה כספים, להיפך. הוא הבעלים היחיד שהרוויח כסף מכדורגל. כמה שאני חושב שהוא סמרטוט ריצפה - לא היה מישהו אחר שיותר טוב לבית"ר.

אגב, גם בבית"ר מדברים על חיזוק ואנחנו רק באמצע חודש ינואר. יכול להיות שעוד תופתעו לטובה. לא מדבר על ארבעה שחקנים אבל שניים בהחלט אפשר.

ועוד משהו על קורצקי - יש הבדל בין לבוא ולתת הצהרה ברדיו, בתקשורת או ווטאבר לבין לעשות דברים בפועל. אני לא רואה אותו לוקח את הדברים ועוזב את בית"ר כל-כך מהר, והוא כבר הבין מי הטיפוס ומה הסיפור של טביב בחצי שנה שהם עובדים יחד, אני מניח.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפוך לדעתי.
    ההרגשה שלי שאנחנו מפסידים להפועל(למה? אחד מהחוקים לא כתובים של הכדורגל) והלחץ של הקהל יגרום לטביב לפטר אותו.
    במקרה של נצחון אני לא רואה שום מצב שקורצקי הולך הביתה. בית"ר זה לא מסוג המועדונים שמאמן מתפטר לאחר נצחון, עם כמה שההתנהלות כאן שכונה מאמנים עומדים בתור לאמן כאן כי מבחינת תקשורת ואוהדים אנחנו עדיין בטופ יחד עם שאר הגדולות.
    קורצקי יודע שבליגה המסכנה שלנו גם עם הקבוצה הבינונית שלו הוא יכול לעשות מקום רביעי ולהיחשב להצלחה, הוא לא יוותר על הצ'אנס שלו במועדון גדול כ"כ בקלות.

לגבי הסגל אני מסכים שהסגל קצר מאוד ולא מספיק איכותי אבל מבחינת כלים התקפיים למה הוא זרק את סאני ולא מאמין באבישי? אם במשחק גביע באשקלון אתה לא מזמן אותו לסגל אז מתי תיתן לו לשחק? אני לא מקבל את הטענה הזאת.

7. Don Joan Roman Member

לעניין אבישי - מסכים.
    לעניין סאני - מותר למאמן לא להחזיק ממישהו, אל תשכח גם שטביב הכריח אותו לשחרר את קוראץ כי הוא לא רצה לשלם.
    דור - אמרת יפה: בבית"ר מדברים, הגיע הזמן שיתחילו גם לעשות ולא ידברו כל היום

8. Bon Argumentum Ad Hóminem

.

נערך לאחרונה ב: ‏20/1/15
  9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

קורצקי תותח על ושיפר את המניות שלו אצלי בעשרות מונים. כל הכבוד לו שהוא יוצא על טביב.

10. yros1 Member

מה זה מתבזים בגביע?
    הפסד זה הפסד. למה להפסיד במשחק מפנדלים נחשב בזיון? הם הפסידו 9:1?
    שטויות כאלו אחרכך רק מעצימות את השיח האלים בספורט,
    מילא אם היה מגיע ניחא, אבל במקרה הזה זו לא התבזות כלל ולא משנה לאיזו קבוצה הפסידו

11. Don Joan Roman Member

הגיע לנו להיות מודחים חבוב, מי שחוטף שלושה שערים מקבוצה בליגה א' ומאבד יתרון לא יכול לומר שהגיע לו לעבור

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעניין הרכש האסטרטגיה של טביב ידועה - הוא מתכוון לחכות עד הימים האחרונים של חלון ההעברות על מנת שהמחירים יירדו.
    כי זה מה שמעניין בבית"רשל טביב, הכסף, הרווח הכלכלי של בעל הבית.

טביב רוצה פלייאוף עליון כי יש יותר כסף ממשחקים גדולים ומענקים, הוא רצה לעבור את אשקלון בגביע כדי למלא את טדי מול הפועל, הוא העדיף לרכוש כמה שיותר שחקנים שנחשבים ל"פוטנציאל מכירה" מאשר שחקנים באמת טובים שיוכלו להוביל את המועדון להישגים.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  13. alexshw Member

מה הקטע בין טביב לקורצקי עכשיו? סביב רכש/הנחתת שחקנים?
    אם כן אז שקורצקי יבוא לחיפה שם מעולם לא מנחיתים שחקנים על הראש והבוס לא בכלל לא מנג'ר מקצועי בפועל

14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם יש משהו חכם שעומרי אפק אמר מאז שהוא התחיל לפרשן,זה שתחת טביב אף מאמן לא יכול להחזיק,בטח לא בתנאים שהוא מציב,רוצה להצליח במינימום תקציב,וכול שחקן שנקנה זה מתוך מחשבה לקנות בזול למכור ולעשות עליו קופה,אין אף שחקן שהוא באמת בכיר ויוכל לסחוב את כל הצעירים האלה אחריו גם כשלא הולך.
    כול עוד כל מאמן שיגיע ולא משנה מי הוא, במסגרת הניהול הזה לא יצליח לסיים את העונה.
    אבסורד שאין לקורצקי עם מי לדבר שטביב בחו"ל..איפה נשמע כזה דבר ? לא מדובר במנהל מקצועי אבל לפחות מנהל קבוצה משהו שהוא יותר ממובן מאליו.

ולא שקורצקי חף מטעויות,יש לו והרבה כאלה,ונוח לו להסתתר מאחורי הניהול הזוועתי של טביב.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  15. Don Joan Roman Member

סביב זה שקורצקי רצה להשאיר את קוראץ' וטביב אמר לו "הוא יעזוב כי אני לא רוצה לשלם 160 אלף יורו לזטה" וקורצקי ויתר בתמורה לכך שבכסף הזה ישתמשו כדי להביא חלוץ אחר, קורצקי מאוד רוצה את מתאוש זכארה אבל כנראה שבגלל 50 אלף דולר הוא יעבור למקום אחר והקש ששבר את גב הגמל זה ההתעקשות של טביב על 30 אלף דולר מול שחקן ברמה של דיאק בטענה שככל שנתקרב לינואר והשחקן יישאר ללא קבוצה הוא יוכל להתפשר על המחיר, זה בגדול סלע המחלוקת, את זה שמעתי אתמול ממישהו שמקורב למנחם קורצקי מאוד, אה בנוסף גם טביב לא מרוצה מזה שלידור כהן לא מקבל קרדיט על חשבון תומר סוויסה (שגם אותו טביב מעדיף לשחרר) וביקש שזה ישתנה וקורצקי כמובן לא הסכים.

הכי חשוב שעומר אומר לי שהוא הרע במיעוטו

מצב נושא:
הנושא נעול.