יש איזה בירה גרמנית משהו עם פאולינה, אחת הבירות הכי טובות ששתיתי. גם חזקה בהרגשה אבל הטעם יותר מזכיר טובורג.
מזכיר טובורג? עניין של טעם כנראה. בכל מקרה אם אהבת פאולנר, נסה גם "ארדינגר" או כל סוג של weissbeer שאתה מוצא. הממ, בוואריה.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/drunk.Xxx
הווייסביר (מבוטא vicebeer) היא פטנט בווארי, ממה שאני זוכר מההסברים של המינכנאים (וזה לא יותר מידיי- כמה אפשר לזכור שכל הזמן שותים?) זו בירה מwheat, שזה סוג של דגן, והיא לא מסוננת לגמריי אחרי התסיסה ונשארת קצת עכורה, ואני מניח שמשם השם שלה. אני חושב שאין קשר בין זה לבין "פילזנר" ו"בלונד"- אם אני לא טועה שני אלה מינוחים לסוג ורמת הבהירות של בירות לאגר, אבל אני ממש לא סגור על זה.
למיטב ידיעתי קיים חוק במדינה המחורבנת שמשקה נחשב בירה רק אם הוכן משעורה, מים ,וכישות ( עשב מריר שנותן את הטעם לבירה ).
http://www.boabebint.com/imagens/Franziskaner-Dunkel.Xxx אנשים תכירו, זאת בירה נהדרת העונה לשם פרנציזקאנר. מאז שטעמתי אותה בגרמניה אני מתמוגג ומכור יותר לשתיה. אתם מחוייבים לנסות אותה, פשוט כך. בירה עם מסורת אדירה בגרמניה ומדובר על האיכות של האיכות.
אגב, הפרנקנשטיין הזה הוא אדום ומזכיר לי בצורה מאיימת את הבירה המזעזעת קילקני... זה מזכיר בטעם? בבית הבירה טעמתי גם איזה בירה עם שם גרמני שכזה שמתחרז עם פלוץ והייתה מעולה גם כן..