בחצר המלכות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏28/8/05.

1. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגעתי למסקנה שבניגוד למה שאמרתי בעבר, אין דבר כזה דיסק גרוע של אואזיס.

השבוע, בצל סוגיית קאמבק אפשרי של הסטון רוזס (לא צריך להתרגש, זה עולה כמעט כל שנה), נזכרתי בדיון העתיק של סטרטפורד אודות הסטון רוזס - ולפי רוב האתרים שבדקתי הסולן ומי שכיום מסתבר היה היוצר המרכזי מאחורי הלהקה - איאן בראון (שלא מזמן הופיע בארץ) אכן אוהד יונייטד.
    מה שכן, ממה שקראתי הסיבות לפירוק הלהקה לא היו ספורטיביות (ג'ון סקווייר, מספר שתיים של הלהקה אכן אוהד סיטי), אלא פשוט המחלוקות המשפטיות סביב מעבר הלייבל בין "סטון רוזס" ל"סקנד קאמינג" שגרר סכסוך משפטי, והוא גם ציין באיזשהו הראיון שהכישלון הקולוסאלי של האלבום השני פשוט שבר את הלהקה.

ובהקשר אחר סטרטפורד - אתה אוהב את אואזיס, או שאצלך לא שומעים אוהדי סיטי?

2. THE STRETFORD END Member

הוטספר,
    אין מצב שבעולם שאיאן בראון הופיע בישראל!מעולם לא עשה זאת!לא יודע מאיפה הבאת את זה?

בקשר לאואזיס,שומע גם שומע,לא מתלהב מהתקליטים האחרונים שלהם אבל morning glory הוא תקליט למופת,חובה בכל בית,
    הביטלס באים מליברפול וזה לא היה מונע ממני לקחת את אחד התקליטים שלהם לאי בודד לו הייתי צריך לעשות זאת.

חוץ מזה תמיד חשוב להאזין לאוייב!

3. TheLane Member

אני לא אהבתי את heaven chemistry,
    dont believe the truth סביר. כל השאר ענקיים!

4. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אופסי, אתה בהחלט צודק - בלבלתי אותו עם סולן אחר של להקה בריטית אחרת - ג'ון אנדרסון מיס שכן הגיע לארץ לפני חודשיים. אני מלקה את עצמי ברגעים אלה.

אוף, למה הזכרתי את יס? כל פעם שאני חושב עליהם אני מתחיל לפזם את Owner of a lonely heart.... אחד השירים המטופשים הטובים בהיסטוריה.

heaven chemistry הוא כנראה האלבום החלש ביותר של אואזיס, אבל הוא בטח לא גרוע.

5. TheLane Member

איפה אמרתי שהוא גרוע? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
    בכל מקרה, כנראה שאני אראה אותם בלונדון בקיץ הבא. בעזרת השם במהרה בימינו אמן.

6. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקפיץ את הדיון משתי סיבות.

קניתי בבלוקבאסטר, במסגרת מבצע 5 ב-100, את הסרט "בית חרושת לכדורגל". למי שלא יודע מדובר בסרט שעוסק בחוליגניזם באנגליה, על חוליגן אוהד צ'לסי וסגנון חייו.
    ובכן, מדובר, בשורה התחתונה בסרט סביר. קו העלילה קצת לא אחיד, אני לא מומחה גדול למבטאים ברחבי בריטניה אבל המבטא לא ממש נשמע כמו מבטא של מערב לונדון מה שבהחלט פגע באמינות של הסרט, והכי גרוע - שחוץ ממבט על האצטדיונים ושמות הקבוצות, לא היה לסרט שום קשר לכדורגל. כלום. אפילו לא ציינו שמות של שחקנים.
    יכול להיות שזה נסיון של הבמאי להראות שלכאורה לחוליגניזם אין קשר לכדורגל (תפיסה שאני באופן אישי לא מאמין בה) ושמדובר נטו בפורקן מתחים (מסר שבהחלט מועבר בסרט), אבל רבאק - אתה מדבר על צ'לסי וחוליגניזם, לא מציין פעם אחת את ה-Combat18 או כל קבוצת חוליגנים אחרת בבריטניה, אתה לא מראה שום דבר חוץ מתחנת סבן סיסטרס והדן, וקורא לסרט The Football Factory? איפה חוש האמינות של הבמאי?
    דווקא הסרט עצמו מעניין בהחלט, חבל שבחרו להתמקד בסתם חבורת חוליגנים ולא בקבוצה מאורגנת כפי שציינתי, אבל הסרט בהחלט מצליח לעניין ולסחוב 90 דקות בלי משעמם. מראים סגנון חיים נפוץ ביותר באנגליה ויש לא מעט אנקדוטות משעשעות. זה סרט לא רע, אבל אל תגידו שלא אמרתי - אין כאן שום סימן לכדורגל, מלבד שמות של קבוצות וכמה נופים.

הדבר השני שרציתי לציין הוא ג'ון לנון. ב-BBC עשו פרוייקט נפלא במלוא 25 שנים להירצחו, אני מאוד ממליץ לגשת לארכיון ה-BBC באינטרנט, לתאריך ה-3.12.2005, ולשמוע תכניות על מי שתאהבו או תשנאו ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx ) - עשה מהפכה בעולם הרוק.
    בעיקר אהבתי ראיון גנוז לעיתון "רולינג סטון" שנחשף לראשונה אחר 35 שנים, בראיון גלוי לגמרי אחרי הפירוק של הביטלס לנון פותח את הפה על כל מה שזז - הכעס על חברי הלהקה, השאיפות לעתיד (שנמשך למרבה הצער ל-10 שנים נוספות בלבד) וגם על כמה אומנים אחרים. מומלץ.

7. Alexander Hleb Member

גם אני ראיתי football factory לפני חצי שנה, וגם התאכזבתי לראות, או יותר נכון לא לראות יותר דברים הקשורים ישירות לכדורגל.
    בכל מקרה, הדמות של ראש החוליגאנים השמן ההוא היתה די מפחידה.
    היה את הקטע שהם עבדו על אחד מהחברים שלהם כשהם אמרו לו שהוא היה שיכור והוא הרביץ לאישתו של ה"בוס" והייתי בטוח הוא הולך לפוצץ אותו במכות זה היה מפחיד כזה.
    הפסקול נחמד וכל האוירה המותחת שהבמאי מנסה ליצור כשקבוצות החוליגאנים מתארגנים לקראת המפגש ביניהם לפני המשחק.
    מומלץ

8. dubi Member

הלהקה הכי גדולה שיצאה אי פעם ממנצ'סטר היא אואזיס הם אפילו יותר טובים מהביטלס.
    אחחח, איזה כיף להיזכר בשנת 1995 עת ישבתי על הבאר לוגם גולדסטאר קרירה ומאזין בהנאה לשירים כגון:
    "Morning Glory" (יו ניד א ליטל טיים טו ווייק אפ ווייק אפ,ווללל,ווטס דה סטורי מורנינג גלורי,ווללל?) או
    "Some Might Say" ו"Roll With It" ו"Shakermaker" ו"Supersonic" זו היתה תקופה טובה בסוף עונת 1994-1995 כשצפיתי באותו הערב במשחק ההכתרה של בלקבורן ואז יצאתי לשתות בירה, באמת היו זמנים.
    גם לStone Roses היו להיטים לא פחות עוקרי הרים,
    ומה עם Def Leppard? לא להקה טובה?
    The Masterplan - אחלה אלבום
    http://eil.com/newgallery/Oasis-The-Masterplan-288338.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏15/12/05
  9. ארז ברגר Member

יש לי הערצה קטנה לאואזיס אבל להגיד שהם יותר טובים מהביטלס נראה בעניי חילול.
    לא היו ולא יהיו כמו הביטלס.

10. The_Magpie Member

תיקון טעות, אין כמו הפינק פלויד.

11. dubi Member

לא מסכים איתך . פינק פלויד זו מוסיקת שוליים,זה לא מיינסטרים, זו לא מוסיקה קליטה ובסיסית ולא כל אחד יכול להתחבר לתכנים המוסיקליים שלה, למרות שיש לי כמה דיסקים שלהם יש מקרים שאני שומע אותם ונהיה חולה בפירוש כך. לגבי הביטלס - בתחילת הקריירה שלהם כל השירים שלהם נשמעו אותו דבר וזה היה כיף אבל אחרי זה כל אחד משך לכיוונים אחרים ונוצר מצב שכל שיר שלהם נשמע אחרת (והיו שירים טובים), כנ"ל לגבי אואזיס, את התקליט החדש שלהם בכלל לא קניתי ואני חושב שמהית'ן כמיסטרי הם כבר לא מה שהם היו פעם .

נערך לאחרונה ב: ‏16/12/05
  12. Riki Member

פינק פלויד אלוהים.
    עכשיו עזבו שטויות יש היום משחק ענקים, סטיב דיוויס נגד סטיבן הנדרי.
    שימו יורו ספורט, משחק של פעם ב.......

13. the gunner_14 Member

עזוב אותך הפינק פלויד היו ענקיים להקה עם מסרים חברתיים (החומה) ומוזיקה מדהימה,רק תאזין לאלבום "הצד האפל של הירח "משנת 73 ולא תאמין שזה יצא לפני 32 שנה זה פשוט נשמע כאילו זה יצא היום,הלהקה הזו יצרה ז'אנר חדש של רוק ופשוט הקדימה את זמנה.
    אני התחברתי מהר מאוד לשירים כי מסר חזק מבחינתי זה דבר חשוב בשיר.
    דרך אגב היום קולדפליי מספר 1 באמת מדהימים ונראה לי שעוד 20 שנה נדבר עליהם בנשימה אחת עם הגדולים מכולם.

14. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

קולדפליי? להקה כלכך קיצ'ית שזה לא ייאמן איך היא הצליחה לכבוש כל כך הרבה אנשים.
    כל שיר שלהם בדיוק אותו דבר, זה משהו.

15. George Best Member

מה אתה מבלבל בשכל? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
    אולי גם פינק פלויד היו חלשים לא?