הבנתי גם שהרולינג סטונז אמורים לבוא, נראה לי אני אלך. שמעתי גם לא מזמן שבוב דילן במגעים אבל קשה לי לראות את זה קורה (too good to be true...)
יש יותר מדי אומנים מעניינים שאמורים להגיע לארץ להופעות, אבל אני לא מתכנן ללכת לאף אחת מההופעות האלה בגלל המחירים המופקעים שתוקעים פה. קחו לדוגמא את טורי איימוס, כרטיס להופעה שלה באמפי רעננה עולה 370-400 ש"ח. היא מופיעה בלונדון עוד חודש ושם עולה רק 220 ש"ח, אז תגידו שיש להטיס את כל הציוד שלה, אבל אתם משווים הפקה של איימוס להפקה של ווטרס? רק פראיירים ישלמו 400 שקל לראות את טורי איימוס, אני אישית מוותר על התענוג. תחשבו כמו הסטונס יעלו פה, לפחות 400 אם לא יותר!
המאנקיז עד עכשיו, הרבה יותר הייפ מנוכחות, מבחינתי רוקר עם נוכחות הוא אחד כמו פיט דוהרטי, כמו האחים גלאגר לפני כמה שנים, כזה שאתה רואה בכל פינה, ואת אלכס טרנר כמעט לא רואים בטלוויזיה, לא משדרים אותו בMTV, לא קוראים עליו בסאן. ועדיין להקה מצויינת. לא ידעתי שטורי איימוס מופיעה בארץ, לא ממש מדגדג אותי אבל לא שמעתי על זה כלום, מחיר מוגזם למדי ללא ספק. לגבי הסטונס, הם פתטיים על הבמה, הם אולי הלהקה הכי אוברייטד בהיסטוריה של המוזיקה ואני עדיין כנראה אלך להופעה הזו. ואריאל - אל תבנה על הופעה של אואזיס בקרוב, בינתיים נואל לוקח פסק זמן ולפי השמועות פוצח בקריירת סולו. רציתי נורא ללכת להופעה אקוסטית שלו בלונדון אבל הכרטיסים עלו הון תועפות, למעלה מ-100 פאונד אז ויתרתי. הלוואי שיבוא לארץ אבל קשה לי להאמין. על בוב דילן אני לא ממליץ לאף אחד מבחינת הופעות, גם אבא שלי וגם חבר שלי היו בהופעות שלו לאורך השנים, פרפורמר רע ומפונק שלא ממש מעביר את הרגש והלהט מהמוזיקה שלו בהופעה, רצוי לוותר.
אכן, גם אני שמעתי דברים רעים על הופעות של דילן. בפעם הקודמת שהוא היה בארץ הוא את כל ההופעה העביר במצב רוח ממורמר וגם הפסיק אותה לפני הזמן המתוכנן אם שמעתי נכון. היו אנשים שביקשו את כספם חזרה (בצדק אם זה נכון). בכל מקרה, מוסיקאי ענק ואני אצטרך לראות כדי להאמין.
אבא שלי היה באותה הופעה ואמר שאפילו הדרן הבן אדם לא נתן. מעבר לכך הוא ידוע כאנטיפת כרוני שלא שם זין על הופעות. אין לי יותר מדי סיבות להשמיץ את הסטונס, גדלתי על מוזיקת סיקסטיז ובריטיש אינויישן (ואחרי זה עוד מתפלאים במשפחה איך יצאתי אנגלופיל), אבל כשהתחלתי להתעמק בשירים שלהם ראיתי שכל החומר שלהם בנוי על לא יותר משלוש תבניות. אני לא אומר שהם לא טובים, פשוט הרבה פחות טובים ממה שעשו אותם.
כן, אלכס טרנר לא מופיע כ"כ הרבה בסאן, אבל מבחינת ההייפ לא הייתה כזו להקה מאז שאני זוכר את עצמי מתעניין שקיבלה כאלה קומפלימנטים כמו הארקטיק מאנקיז, ורובם די מוצדקים. בקשר למיוז, שמעתי אותם המון לפני שנתיים-שלוש, ירדתי מזה, התלהבתי מזה שהסולן נשמע לפעמים כמו תום יורק אבל בסה"כ מדובר באותו שטיק שחוזר על עצמו בכמה גרסאות בשירים שלהם. עדיין, נחמד שהם באים. אחרי אכזבת דפש מוד של הקיץ האחרון (בחיי שעוד לא התאוששתי מזה) אני לא ממהר לרוץ ולקנות כרטיסים, ובכלל ממליץ לכם (למי שיכול) לעשות גיחת פסטיבל לאירופה. אני עדיין חי על הזכרונות של לפני שלוש שנים- פסטיבל "לואולנדס" בהולנד: 3 ימים של קארחנה מטורפת, ווייט סטרייפס, פרנץ פרדיננד, כמיקל בראדרז, דה סטריטס, אופספרינג, די ג'יי שאדו, מיס קיטן ועוד ועוד ועוד בכרטיס שעולה 110 יורו וכולל גם את האפשרות לעשות שם קמפינג באתר. וקחו בחשבון שזה פסטיבל בהולנד, ככה שהאווירה מסביב די הזויה... בקיצור כדאי.
סיפרו לי שיהיה בקיץ פסטיבל בלידס: מאנקיז, קוקס, וויט סטרייפס, קילרז, סטריטס ועוד כמה בסגנון ששכחתי. יכול להיות אדיר. למי שיש כסף לנסוע לדבר כזה.. לגיא, טרנר באמת לא מופיע בסאן, או ב MTV (מאנקיז מופיעים די הרבה ב MTV2, שזה מן הסתם ערוץ הרבה יותר טוב מהמקורי ומדי פעם אני מוצא שם דברים לא רעים בכלל), אבל האמת שזה באמת לזכותו יותר מאשר לחובתו. כריס דוהרטי הוא אמנם רוקר מסומם בכל מובן של הביטוי, אבל הוא גם חתיכת cunt מעצבן. וגם הוא פחות מוכשר מטרנר.
לידס זה בדיוק אותו ליין-אפ של פסטיבל רדינג (ואם אני לא טועה גם יום או יומיים אחריו), רק בשביל הצפוניים, הוא פסטיבל מצויין אבל: א' יקר אש, ב' סולד אאוט ממש מהר ג' בסביבות יוני, שזה מוקדם מידיי לכל מי שהוא סטודנט. אבל כן, רדינג+לידס הם בד"כ הפסטיבלים הטובים של השנה. עריכה: תיקון, דווקא בסוף אוגוסט... משום מה זכרתי אחרת. בכל אופן, הנה הלינק ללין-אפ של השנה: http://www.readingfestival.com/lineup/ לא מדהים, אבל לא רע. שווה בשביל LCD soundsystem וסמאשינג.
Pete דוהרטי,ואני מסכים.למרות שיש הרבה דברים שלו שאני אוהב (בעיקר את השיר שלו עם וולפמן-For Lovers),כל הפוזה הזאתי של קוק-וויסקי-עניבה שחורה כבר מיצתה את עצמה. בקשר לרדרינגפסטיבל. אני לא מאמין שרייזורלייט האלה הם הד-ליין,חבורת מתרוממים שמשעממים את התחת עם הכלומוזיקה שלהם,אבל בכללי יש שם הרבה דברים טובים,בלוק פארטי,קינגס אוף ליאון,ארקייד פייר,ג'יימי טי!!! ואינטרפול. לצערי יש הרבה יציאות מעפנות כמו רד הוט,לוסט פרופטס!!!????,פול אאוט פאגוט,וכל האימו האמריקאי הזה.
כן, כריס דוהרטי זה מתחרה ב American Idol http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ג'יימי טי ענק ד"א. וכל כך מסכים איתך לגבי פול אאוט בוי ופאניקה בדיסקו וכל החרא הזה. להקות כל כך גרועות לא שמעתי מאז sum41. איכס, רייזורלייט, בגלל גלגל"צ שמעתי אותם בערך מיליון פעמים יותר מדי. לוסט פרופטס הם וולשים לא?
איזו ריקנות. יום שבת ראשון בלי כדורגל אנגלי. רק מתמטיקה מכל כיוון. מנסה להטביע את יגוני בליגה הלאומית. אני מקווה שלפחות עד שבוע הבא הקרע בירך יתאחה לגמרי ואני אוכל לשחק כדורגל.