בחצר המלכות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏28/8/05.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין טעם בויכוחים האלה....

זה עניין טהור של טעם אישי... מי שלא מוצא מה מרגש ומרתק בכדורסל זאת בעיה שלו וזכותו לאהוב מה שבא לו... אף אחד לא יצליח לשכנע מישהו שלא אוהב כדורסל שכן שווה לראות.. זה עניין של טעם אישי.

2. SeRgInHo Member

אמירה טפשית. אותו דבר אפשר להגיד על כדורגלנים, שהכישרון ברגליים זה הדבר היחיד שיש להם.
    מה לשעות, כדורסל זה ספורט הרבה יותר מורכב מכדורגל, לכן צריך הפסקות.

נערך לאחרונה ב: ‏28/3/07
  3. Tony Adams Member

מבחינת מתח הכדורגל לוקח ובהרבה. בכדרוסל אם יש קבוצה מצוינת וקבוצה לא משהו זה בדר"כ נגמר בתבוסה. בכדרוגל הכל הרבה יותר צמוד כי הכל הבדל של טעות אחת ולא יותר. מבחינת כיף לעין ואקשן כמובן שהכדורסל לוקח. נכון, פסקי הזמן לוקחים הרבה זמן (במיוחד ב-NBA) והזריקות עונשין לפעמים משעממות רצח, אבל בכדורסל יש כל הזמן תנועה התקפית. תמיד תוקפים. ויש גם הרבה יותר מהלכים יפים לעין מאשר בכדורגל.
    כדורגל זה הספורט האהוב עליי, אבל לראות? אני מעדיף כדורסל. לשחק? זה כבר משהו אחר.

4. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

כדורסל לא מסובך, הוא אם כבר משחק פשוט שמנסים להפוך למסובך, יש ענפים הרבה יותר מורכבים מבחינת החוקיות שלהם, מסובך זה קצת אוברסטייטמנט לגבי הענף הזה.
    עוד דבר שמשגע אותי בענף הזה, השיטתיות. יכול משחק התקפה שלם של קבוצה להתנהל כך - גוש בשר עושה חסימה ומשחרר גמד שיורה שלשות.

5. spurs229 Member

אני אדם שמסוגל לראות כמעט כל ספורט; כדורגל (בראש ובראשונה), כדוריד, אתלטיקה, שחייה, כדורעף, ראגבי, קריקט, טניס, ספורט אתגרי, ספורט חורף וכו'.... כדורסל אני לא מסוגל לראות ואני גם שחקן איום. זה ספורט משעמם, ואני לא מוצא בו טיפת מתח (בטסט קריקט של 5 ימים יש הרבה יותר עניין!). אני מבין את החוקים, אני יודע מה זה פיק אנ' רול, מה זה אלי אופ, את ההבדלים בין ה-NBA לבין אירופה. אני נהנה לראות לפעמים מהלכים חכמים או אקרובטיים במיוחד. אבל בכדורסל רוב המשחק הוא גארבג' טיים, מה שלא קיים בכדורגל מלבד משחקים בודדים, והמאני טיים הוא קצר בנטו אבל ארוך מדי בברוטו. בקיצור, צ'יעמום.

6. leeds12 Member

בסופו של דבר מה שחשוב זה מה שנשאר לך צרוב אחר כך . מכדורסל לא נשאר כמעט כלום. מה כבר נשאר לאוהד מכבי מעשר השנים האחרונות, הסל של שארפ ???. אין מה לעשות, כמעט כל הסלים נראים אותו דבר. חוץ מה-:77:78 נגד וארזה בגמר 77 אני לא זוכר שום תוצאה מדויקת.
    בכדורגל זה אחרת. אתה יכול ממש לשחזר משחקים. מי הוביל, מי הורחק , מי הבקיע ,באיזה דקה היה פנדל. יש פה אנשים שישירו לך את ה 2:3 של ארסנל על מ.יונייטד מגמר 79 דקה אחר דקה.
    בלידס עד היום לא שוכחים את שער של יבואה נגד ליברפול (אתם מוזמנים:
    http://www.youtube.com/watch?v=sxx_d8yYzYY. ). לפעמים אתה זוכר אפילו דברים אחרים כמו החיוך של חוליט אחרי הנגיחה שהרשית בגמר יורו 88 או את הפרצוף של סאותגייט אחרי שהחמיץ פנדל נגד גרמניה ביורו 96.
    ככה זה, לכל אוהד יש עשרות משחקים ושערים שתקועים אצלו חזק במוח, כולל הפסדים. לפעמים אלה אפילו צרובים יותר חזק.

בקיצור, כדורגל לוקח.אין מה לעשות.

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

כדורסל זה משחק הרבה יותר הגיוני. אי אפשר לשחק גרוע ולנצח, אין הרבה קאמבקים ממצבים בלתי אפשריים, ומי שמשקיע ומתאמץ יותר-מנצח. אני אוהב את שני המשחקים, וסל סטייל ג'ורדן מול יוטה בעיני שווה ערך לשער של מראדונה מול אנגליה, אבל בכדורסל, הרגעים האלה באים בתדירות יותר נמוכה.

8. The-Gunner Member

היופי הוא בעיני המתבונן. אני לא אוהב כדורסל, מכבי ת"א ביורוליג אני רואה כי זו מכבי ת"א, ו-NBA כי זה משחק אחר לגמרי. כדורסל הוא משחק שבלוני, כל מהלך זהה לקודמו, מי שיותר טוב על הנייר - 95% מהמקרים מנצח. זה מזכיר לי שאתמול בבוקר, ראיתי תוצאות בספורט5+, בכתוביות למטה. ראיתי את התוצאות של ה-NBA, וניחשתי מי המנצחת עוד לפני שרואים את התוצאה. צדקתי בכולם, חוץ מבפיניקס. זה רק מראה כמה המשחק הזה צפוי, לא פלא שמכבי ת"א הפסידה אליפות אחת ב-40 השנים האחרונות.

נערך לאחרונה ב: ‏28/3/07
  9. Fortyniner Member

כדורגל זה דבר שאי אפשר להשוות שום דבר אליו... כדורסל זה סוג של ספורט, כדורגל הוא לא רק שהוא מעבר לספורט, הוא בעצם לא נכלל בקטגוריה של ספורט לדעתי. כמו אנגליה ואירופה (דוגמא שמתאימה מאוד לדעתי). אין מילים שיכולת לתאר ולהגדיר מזה כדורגל, מה שכן יכול, זה ההרגשה שעופפת אותך כשאתה חושב על הדבר הענק הזה. ואת זה רק מי שבאמת אוהב כדורגל יכול להרגיש.

אם להיות פרטני יותר, אני אוהב את גודל המגרש בכדורגל, זה לדעתי כגודל המשחק לעומת כודרסל.

10. FRANK Member

אם כבר אוף טופיק אז בואו נלך עד הסןף....
    מישהו כאן יודע איזה שחקנים (אם יש בכלל) מעשנים? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx

11. KirkH Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

שמעתי שמועה על כך שויין רוני הוא מעשן סדרתי, לא יודע עד כמה היא אמינה.

13. leeds12 Member

יוהאן קרויף (מבחינתי השחקן הגדול מכולם אי פעם) היה מעשן מטורף. אפילו במחצית של גמר המונדיאל ב-1974 הוא עישן כמה.

14. Hammers Fan Member

אני וכמה חברים ראינו את שחקני רוזנבורג מחסלים חפיסות שלמות במלון לפני שקרעו למכבי חיפה את הלב עם שער עמוק בתוספת הזמן שכפה הארכה ומנע העפלה לליגת האלופות.

זה לא מקצועי, אבל שחקנים גדולים ואף ענקים מעשנים ושותים וזה ממש לא נראה שזה מפריע להם יותר מדי...

15. SeRgInHo Member

כי בכדורסל אי אפשר לעשות בונקר, בניגוד לכדורגל. אם יש לך קבוצה נחותה ואתה רוצה לנצח קבוצה שעל הנייר היא יותר טובה, אתב צריך לשחק חכם ולנצח אותה טקטית. באליפות העולם ראינו איך יוון עשתה את זה לארה"ב, איך לבנון ניצחה את צרפת, באליפות אירופה ראינו איך גרמניה (עם נוביצקי ועשרה נגרים) הגיעה עד לגמר, ויש עוד עשרות אלפי דוגמאות.
    אם בכדורסל לא היה זמן התקפה מוגבל, אז גם שם היינו רואים הפתעות בתדירות כמו שזה קורה בכדורגל.

אגב גם בטניס (ספורט שאני מאד אוהב), כמו בכדורסל, הטוב יותר מנצח.