הם על קריסטל בראיון הזה. היה אחד מהשכונה שלי שכל הזמן היה מחייך והיה בהיי, עד שסיפר לי שזה מקריסטל... אמנם לא תימנים אבל מזכירים לי אותו בראיון הזה...
כל סצנת הבילויים של האייטיז באנגליה הייתה על אקסטזי. האנגלים חולים על סמים ממריצים ובניינטיז זה כבר עבר לספידים.
לא יודע מאיזה תקופה הראיון הזה, אבל אקסטזי נכנס חזק רק בתחילת שנות התשעים והיה הסם הפופולרי של הניינטיז. באייטיז- ולכן אני אלך עם הדיאגנוזה של ד"ר רובי קין- קריסטל.
הראיון צריך להיות משהו בין סוף ה80 לתחילת ה 90 האקסטזי היה הכדור שגרם לבחורים לבנים לרקוד גם כן. האפי מנדייז ניסו כל סם אפשרי לכן לגבי הראיון,כל תשובה יכולה להיות מתאימה, אני חושב ששון ריידר התדרדר יותר מכולם שם,הוא הפך להיות נרקומן של הרואין, הוא נגמל אבל בין לבין הפסיד את כל הכסף שהיה לו ולאחר מכן הפסיד גם משפטי תביעה כנגד חברת התקליטים או מי שזה לא יהיה ועד היום הוא משלם על כך. הוטספר, לא ידעתי שאח שלו,פול,ניגן בס בתקליט האחרון של איאן בראון, כן ראו אותו משתתף ל 2 בסרט על סצנת המוזיקה של מנצ'סטר בתפקיד של גובה כספים מהאסיינדה. קראתי ראיון עם בז לפני כמה חודשים,הוא מתקלט בעיר ומצליח להוציא פרנסה לא רעה, לפני כמה שנים הוא הופיע בסדרת הריאלטי "האח הגדול" שמשגעת את אנגליה, מפורסמים יותר ופחות שתקועים באותו הבית ומצולמים 24 שעות, יחד איתו באותה תוכנית היתה ברדגיט נלסון,לשעבר אשתו של סילבסטר סטאולונה ושחקנית קולנוע צולעת, בכל אופן היא ניסתה לגרום לו למבוכה כששאלה אותו אם הוא עדיין מאונן, היא כנראה לא ידעה על מי היא נפלה כי בז ענה,בטח מותק,3 פעמים ביום, בסופו של דבר בז זכה במקום הראשון של אותה התוכנית.
אם להיות גלוי יש לי את האוסף של ההאפי מאנדייז שקניתי ב-HMV (ערן יעיד שאני פשוט חולה על חנויות דיסקים) ומודה ומתוודה, מתוך סצנת המאדצ'סטר מהם הכי פחות התלהבתי. יש להם כמה שירים נחמדים אבל הרוב מועתק או מתכתב עם שירים אחרים ויש שם המון שירים שמרגישים סתמיים. סטרטפורד, בסרט הזה אני זוכר את הקטע איתו, היה שם גם הסולן של להקה מנצ'סטרית אחרת מאותה תקופה, The Fall וגם טוני ווילסון בכבודו ובעצמו. עוד משהו - דפש מוד וארקטיק מאנקיז כנראה מוציאים דיסק חדש בחורף - חורף שמח מחכה לאנגלופילים.
הוטספר, ההאפי מנדייס שונים במוזיקה שלהם מלהקות הרוק עם המאפיינים הבריטים שאנחנו אוהבים, אבל הקצב,המילים של כמה וכמה מהשירים שלהם הם מופת גם כן. HMV,אני יכול לבלות שם שעות,במדרחוב במנצ'סטר יש חנות אחת בת 3 קומות, לא רואים את ו'ירגין ממטר ומיוחד לא מבחינת מתן שרות.
אני האמת אוהב לקנות מוזיקה במקומות כמו פורטבלו מארקט, נוטינג היל או קאמדן, קודם כל כי יש סיכויים לא רעים ליפול על דילים טובים, או על דיסק משומש בפחות כסף, ובעיקר למצוא דברים שלא הכרת. יש לי חנות קבועה בקאמדן שאני לא מפספס בשום ביקור, קניתי שם פעם ראשונה כשהייתי בן 15 ומאז אני שם כל פעם, יש להם Bargain Bin של אלבומים משומשים שפשוט אין להם זמן לתמחר - אלבום מלא בפאונד אחד וסינגל (האנגלים צרכני סינגלים אדוקים) בחצי פאונד, זה דורש חפירות אינטנסיביות והמון סבלנות (פעם שעברה קיצרתי כי לערן כאבו הרגליים), אתה רואה המון שטויות, אלבומי זבל או אלבומים של אמנים שלא שמעת בכלל (לפעמים אפילו רואים דיסק של ישראלי שניסה את מזלו באנגליה), אבל אם מוצאים שם איזה דיסק טוב, זה priceless. אבל אין ספק שמבין הרשתות הגדולות HMV לוקחת בהליכה, מחירים הוגנים לגמרי גם בספרים וכו'. אני מזמן עברתי להזמין דיסקים ב-ebay, הכי זול שיש, אבל בכל טיול שלי לאנגליה... הביקורים בחנויות הללו זה פשוט חובה.
אזהרה חמורה לחבר'ה שמתכוננים לטוס לבריטניה ולא מתמצאים בבדיקות בכניסה לשם (בנמל התעופה): אתם חייבים להביא הוכחות רישמיות שיש לכם מספיק כסף בשביל לממן את הטיול שלכם. אחרת יחשבו שבאתם לעבוד. כמו כן, תעברו טוב טוב על הפרטים ותוודאו שלא החסרתם שום פרט לקראת הבדיקות. אני לא דאגתי להביא הוכחה לגבי הכסף שיש לי בויזה, ונשארתי יום שלם במעצר. זה היה מאוד מאוד קשה. לא נתנו לי לצאת אפילו לרגע לנשום אוויר צח, וכל משנשאר לי היה לספור את השעות הרבות עד לטיסה הבאה. אני עוד יצאתי בזול יחסית, כי הטיסה הבאה משם (הית'רו בלונדון) לארץ הייתה 24 שעות אחרי שחקרו אותי. יש חבר'ה שנשארו שם 3 ו-4 ימים,ואפילו יש כאלה שניסו להתאבד.
רגע מה זאת אומרת? אני פשוט מתכוון לטוס באוגוסט. טסתי לפני שנתיים, ואני לא זוכר משהו מיוחד. או שזה קשור לנמל תעופה שאתה נוחת בו?
לפי מה שהבנתי, ההיסטריה התחילה בשנים האחרונות בעקבות הפיגועים. לא יודע אם זה קשור לנמל תעופה מסויים,בכל מקרה-לא כדאי להסתכן. אתה פשוט צריך להראות להם שיש לך מספיק כסף לזמן שבו תשהה בבריטניה. כלומר,אם אין לך מספיק מזומן אז תראה להם הוכחה שיש לך חסכונות או כספומט עם הסכום שאתה יכול למשוך.
אז מה שאתה אומר הוא שלא נתנו לך להיכנס לאנגליה? לדעתי זה לא קשור לפיגועים, אלא לכל הדוכני מכירות הללו שצצו שם עם מוצרי ים המלח וכו'/
לא נתנו לי לעבור את הית'רו.אין קשר בין המכירות של מוצרי ים המלח והמעצר שלי. היו איתי בחדר עצורים מהודו וארה"ב. לא היה לי את מה שהם חיפשו-אז אכלתי אותה. ופגשתי לראשונה בחיי אוהד QPR
וואו, איזה ביש מזל. מבועס בשבילך. נסעת לבד? פעם ראשונה שאתה נוסע לבד? הם אמרו לך שאתה לא עובר על סמך הכסף שהיה בארנק??
תודה על השתתפות בצער,גיא. נסעתי לבד. פעם שנייה שאני טס לבד (גם פעם שעברה זה נגמר רע,אבל לפחות יצאתי מהשדה), פעם ראשונה לבד בבריטניה. הם לא נתנו לי לעבור מכמה סיבות: - לא היה לי הוכחה מהבנק שיש לי מספיק בשביל שלושת החודשים שהייתי אמור להם בבריטניה. ההורים שלי שלחו דף עם החסכונות שלי להית'רו, אבל היות והם לא שמורים בבנק אלא בחשבון שלי בקיבוץ, הבריטים לא קיבלו את זה. הם רצו משהו רישמי מהבנק. - בארנק היה לי 300 פאונד במזומן וכרטיס אשראי. - אין לי עבודה בארץ כתוצאה משלושת הסיבות האלו הם חשדו שאני מתכוון גם לעבוד בממלכה.
ישראלי צעיר עם מעט כסף בארנק,בלי עבודה בארץ,בלי כתובת מגורים מסודרת באנגליה(אני משער) ושאפילו התירוץ של לראות כדורגל שם לא תקף לחודשיים הבאים, אי אפשר להאשים אותם בהתחשב בזה שבשנים האחרונות הם סובלים מגל של עובדים לא חוקיים שלא מעט מהם מגיעים מישראל ועדיין מזל רע. אם אין לך חותמת שחורה על הדרכון אז תנסה פעם נוספת והפעם תזמין מלון לתקופה הראשונה או כתובת של מישהו מקומי שיכול לערוב לך לגבי זה שאתה מטייל ומתגורר אצלו ותבוא עם הרבה יותר כסף בכיס.