מעצבן שרב הערבים העדיפו להחרים.... להחרים זה הכי קל.... במקום שנראה לכולם ובמיוחד לסטאלין רק שהוא שמן יותר שאנחנו פה ואם הוא חושה על לעשות לנו משהו נמרר לו את החיים אנשים מעדיפים פשוט להחרים
פעם אחרונה שבדקתי לא כל גבר שכהן כראש ממשלה היה כדמותו של מי שקדם לו, אחד ממש אבל ממש לא קשור לשני. טוב לדעת שבנתיים אחוזי ההצבעה בעלייה מהסטיסטיקה של הבחירות שעברות.
ריקי התגובה הזו שלך שוות ערך לנשים שמצביעות ללבני רק בגלל שהיא אשה, את יודעת,אפשר ומותר להעביר ביקורת גם על נשים ומה לעשות שהאשה היחידה שהיתה עד כה ראש ממשלת ישראל היתה הגרועה ביותר.
צריך חבר 80 כנסת כדי לשנות את שיטת הבחירות לא? יש מצב שהליכוד+העבודה+קדימה+ישראל ביתנו יחברו לקואליציה משותפת רק כדי להיפטר מזה? (25+25+15+15 בערך...)
ובכן, אני לא מצביעה ללבני, זה לא ענין עקרוני או פמניסטי מבחינתי. להעביר ביקרות זה לגיטימי, להעביר ביקורת על דרכה או פועלה זה אפילו היה מקובל מבחינתי לצורך הענין. אבל להעביר עליה ביקורת על סמך השוואה לראש ממשלה לשעבר על סמך העובדה שהיא אישה, זה בנאלי מגוחך ולא רמה, לא חשבתי שממך זה יצוץ.
לא, צריך 61 חברים אם אני לא טועה, אבל יש גם מצב ששינו את זה. בפעם הראשונה ששינו זה היה 61 חברי כנסת. אחרי זה הליכוד והעבודה ברשות יוסי ביילין התאחדו ושינו את שיטת הבחירה הישירה לרשות הממשלה בחזרה לשיטה הישנה (הנוכחית). יכול להיות שבשינוי החוק, יש גם חוק שמגן על החוק וצריך 80 חברי כנסת, אבל לא ידוע לי על זה. בעיקרון שינוי כמו שליברמן רוצה (רפובליקה כמו בארה"ב) צריך 80 חברי כנסת שלא יהיה לו. דבר אחרון. השמועות על אחוזי הצבעה גבוהים והובלה של ליבני וגם ניצחון שלה לא ישנה דבר. היא לא יכולה להקים קואליציה גם אם קדימה תיהיה המפלגה הגדולה ביותר. הממשלה הבאה כבר ידועה תקופה ארוכה.
א'-ואז מה יהיה לנו באופוזיציה? ב'-אין סיכוי בעולם ששלושת המפלגות הגדולות יחברו יחדיו לקואולציה ובטח שהעבודה לא תשב עם ישראל ביתנו.
בשביל לשנות חוק יסוד (כמו שיטת הממשל למשל) דרוש חוב מיוחד של 80 חכ"ים. דברים שיודעים כשלומדים למבחן באזרחות...
ריקי לא זו היתה הכוונה שלי בגלל היותה אשה אלא בגלל שפעם האחרונה שקיבלנו ראש ממשלה כל-כך לא מתאימה זו היתה אשה גם כן, גולדה לא היתה מתאימה דאז,לבני לא מתאימה היום.