בחירות 2009: ניצחון דחוק לקדימה

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Nesta, Jan 20, 2009.

1. דנידין Member

ברגע הראשון זה נראה מצחיק, אבל לבורות אין סוף הרי.

2. FC_Bayern Member

בוודאי שלא מוטטנו את חמאס.
    כי יש לנו ראש ממשלה פחדן ועלוב שהמטרה שלו לא הייתה למוטט את חמאס אלא להחליש אותו.
    כן, "להחליש". ארגון טרור- להחליש. ממש.

3. FC_Bayern Member

ודנידין, שוב אני שואל- מאיפה לך לדעת שלא הייתי דקה בצבא? ומה אתה עשית בצבא?
    אתה לא היית חולם לעשות את מה שאני עשיתי ועברתי.

4. דנידין Member

אני הייתי לוחם, כבר הזכרתי את זה כאן. עברו כמה שנים טובים מאז וללילות בלבנון אני בטח שלא מתגעגע. תודה לאל אני והחברים וגם לדורות הבאים אחרי שאנחנו לא שם.

תמשיך עם הרעיונות כמו שאמרת "הדמוקריטה רעה וצריך לעשות לה סוף" או "להתחיל מלחמה נגד אירן" זה ממש רעיונות מבריקים לדיון עמוק.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

Rainman - עברתי בקצרה על ההודעות וממה שראיתי אתה טוען שליברמן לא צריך להסביר בדיוק את הסיסמא שלו כמו שליבני גם לא אומרת כלום ולא נדרשת להסביר, משהו כזה אם הבנתי נכון.
    השאלה שלי היא- אתה לא חושב שמי שמאיים בשלילת אזרחות צריך להסביר יותר טוב למה הכוונה מאשר מישהי שלא אומרת כלום (נניח שזה המצב)?
    הוא מאיים על אנשים אז שיבהיר על מי לפחות, מסתכלת לאמת בעיניים או לא פחח לא אומר יותר מדי אבל מאותה סיבה לא מאיים על אף אחד (סליחה עם הפחחים נעלבו).

לכל מעריצי ביבי בתור שר אוצר- אמרו שהכלכלה השתפרה בתקופתו ? שר אוצר מצוין ? ובכן תשאלו את עצמכם איפה בדיוק הרגשתם את השיפור בכלכלה, אני מאמין שאם אתה לא האחים נמרודי\לבייב\אריסון וכו' לא הרגשתם את "השיפור" בכלכלה. אבל זו רק דעתי.
    בקשר לתכניות שיש לו...נראה לי שזה היה סטרפורד אנד שהעלה את זה...אם הן דומות לתוכניות הקודמות שלו (קרי תכנית וויסקונסין) אז לא תודה !!! העלה תאנה הכביכול סוציאליסטי הזה לא מכסה את מי שהוא באמת משרת.

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

באיירן, עזוב רגע מה עשית בצבא, ההודעה הקודמת מראה שאין לך מושג ולו הקלוש ביותר בכל מה שקשור למלחמה, לצבא... יודע מה, לכל כך הרבה נושאים. תגיד אתה יודע מה זה טיל שיהאב? אתה יודע שאין לישראל דרך לעצור את הטיל הזה, שהוא הרבה יותר רציני מכל קטיושה או קסאם? למה נראה לך שליברמן יכול בכלל, אלא אם כן הוא מקים ממשלה עם כהנא, להוציא דבר כזה לפועל?

איך אתה מתכוון לתקוף מדינה שרחוקה ממך אלפי קילומטרים (סליחה שאין לי נתון מדויק), כשאין לך אף בסיס באיזור ולהיפך, כל האיזור שמסביב למדינה הזו גם מלא בכוחות עוינים? את השטות שאמרת עכשיו, אפילו ליברמן לא היה מאמץ, בחיים. זאת סתם פנטזיה פרטית שלך, אתה באמת צריך לקלוט איפה אתה חי.

עכשיו זה כבר מתחיל לעצבן. אני אישית בלחימה בעזה הייתי במרכז העניינים, פחות או יותר, ותאמין לי שאין לך מושג על מה אתה מדבר. כאילו אנחנו יכולים למוטט את חמאס תוך שניה בלי להתאמץ בכלל.

לגבי ה"ראש ממשלה הפחדן" שיצא כבר לשתי מלחמות, אז מה זה ראש ממשלה לא פחדן? שיוצא למסע כיבוש ברחבי אירופה?

7. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

עוד גיבור מקלדת ידוע. תגיד אתה בכלל קולט מה אתה כותב? למה מי זה ליברמן? מינוי פוליטי בתחילת דרכו של נתניהו. איזה הישגים כבר יש לו? "הפליצו" לו משרד שעלה מיליונים להורים שלך בין היתר.

אתה חי בדמוקרטיה, גם באנגליה,הולנד, איטליה וקנדה יש אזרחים שלא מסכימים עם השלטון אבל אני לא שמעתי שמסגירים אותם, מגרשים אותם. זאת הבאסה בדמוקרטיה, ריבוי הדעות.

גם נתניהו יודע שלא יהיה לו קל מול החמאס או החיזבאללה. הכל אצלך סיסמאות זולות וריקות מתוכן, מה ליברמן כבר יוכל לעשות? איראן? אתה בכלל קולט מה עלולה להיות התגובה שלהם? אתה יורה כדורי סרק לכל כיוון בלי לחשוב.

8. FC_Bayern Member

*לא אמרתי שאפשר למוטט את חמאס בין רגע, אבל בהחלט אפשר למנף את הרעיון הזה וליישם אותו.

*אני יודע מצויין מה זה טיל שיהאב, ומה זה טיל גרעיני. אפשר ואף חובה לעצור את תעשיית הרצח הזו ע"י פעולה צבאית נרחבת. נכון שאין בכלל מה להשוות לתקיפה של צה"ל בעיראק - כאן המצב הוא הרבה יותר מסובך, אבל פעולה כזו היא הכרחית, ואתה יודע מה? צמרת הבטחון במדינה מודעת לכך. אם תשאל היום את אולמרט האם תהיה תקיפה צבאית באיראן- הוא ישיב לך תשובה חיובית, אין לי ספק בכך.

9. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

*נכון, אתה תצטרך לשהות בעזה כמה חודשים טובים, ולאבד עשרות ואולי מאות חיילים, כאשר אלפי אזרחים יהרגו והעולם ככל הנראה כבר יגיע למצב שהוא מטיל סנקציות על ישראל. כמובן שאחרי זה אין לך שלטון אלטרנטיבי לחמאס, ותהיה שם אנרכיה שאולי תיצור אויב אפילו יותר גרוע עבורנו שם, אבל למה לחשוב. ליברמן יהרוג את כל אויבינו, ראש הממשלה פחדן, אנחנו צריכים לשים זין על העולם (הצהרה טיפוסית של אדם שלא מבין כמה ישראל תלויה בתמיכה מהעולם המערבי)...

* http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
    חי בסרט.

10. FC_Bayern Member

תסיקו מה שאתם רוצים. אני לא אשנה את הדעה שלי כמו גם עוד 600,000 איש = 20 מנדטים. סוף סוף נעמיד במקום את כל יפי הנפש.
    לא מגיב יותר בדיון הזה. נמאס, מעצבן. השמאל פה יכול לחרפן =\

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לליברמן יש כיוון,אתה לא יכול לחשוב שבדקה שיש לו בטלויזיה או בזמן המועט שיש לו הוא יוכל להסביר לך את כל המצא שלו,הוא מסביר חלק,אתה מבין את הכיוון לאן שהוא הולך,אצל ליבני אין לך כלום,אתה לא מבין מה היא רוצה,הדבר היחיד שאתה מבין ממנה זה למה לא לבחור בביבי.
    שים לב שהויכוח שהיה לי עם דנידין היה על זה שהמצא של ליברמן צודק או לא,דנידין התווכח עם FC באיירן אם המצא ריאלי או לא,על איזה מצא אתה יכול להתווכח עם ליבני?שהיא אישה או לא?אין לה כלום,אפילו המצא של גיל קופטש יותר מפורט.

בני - לליברמן אין יותר מידי הישגים,אבל עוד פעם,יש לו כיוון,לליבני אין את זה או את זה.
    ליברמן גם לא הולך להיות כרגע ראש ממשלה,ליבני כן.
    זה שאמרתי שלליבני אין הישגים זה רק חלק מלהראות שאנחנו כמעט לא יודעים כלום עליה.
    אתה לא יודע מה היא השיגה,אתה לא יודע לאן היא הולכת ואתה לא באמת יכול לדעת מה האופי שלה אלא רק מי היא משדרת והאמת,אם לכם היא משדרת איזה משהו חדש ורענן או חוסר ניסיון חיובי,לי היא משדרת חוסר ניסיון וצביעות.
    היא יורדת על ביבי שהוא שקרן בזמן שהיא משקרת בעצמה.

12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב, אני מסכים איתך. לבני לא אטרקציה גדולה, אבל היא הרע במיעוטו. אני מעדיף אותה על ממשלת ביבי-ליברמן-ש"ס, שמבטיחה קיפאון מדיני והמשך הפרזיטיות והכפייה הדתית.
    אבל ליברמן ישב בממשלה כראש מפלגה גדולה ולא עשה עם זה שום דבר. כלום! לבני רק היתה שרה ומן הסתם שהישגים אדירים במשרד המשפטים או החוץ לא יהיו יותר מדי. מה שכן כשמפלגה כמו ישראל ביתנו נכנסת לקואליציה, וכל מה שהיא מקבלת זה משרד מהתחת - "המשרד לאיומים אסטרטגיים" (הערה לבאיירן - כשחושבים על זה, איך ליברמן כשהיה השר לאיומים אסטרטגיים, לא עצר את איראן?), זה מראה על משהו.

"נעמיד במקום את כל יפי הנפש" - איך רואים שאתה תומך של ליברמן. בטח תיקח גם מהם את האזרחות, הרי הם לא נאמנים לדוצ'ה...

עדיף באמת שלא תגיב ותחשוף את הבורות שלך. כן, אולמרט אמר לך בטלפון שצריך לתקוף את איראן, ואתה מציע גם פעולה צבאית נרחבת (כלומר עם כוחות קרקע, לא יאמן פשוט, תגיד אתה מודע לזה שמדובר במציאות ולא בCommand and Conquer?), איך שמאלנים יפי נפש שכמותנו מעיזים להעיר על התוכנית הגאונית שלך, גנרל.

13. פול סקולס Member

שתי נקודות:

א) אתה מודע למשמעות של "תקיפה באיראן"? אתה מודע לכך שישראל תצטרך להילחם בשלוש חזיתות,
    ואם נהיה אופטימיים ונקבל עזרה מהמערב (לצורך העניין- ארה"ב), המצב יגרר למשהו שמזכיר מלחמת עולם. מה יצא לנו מזה? צה"ל לא יכול להתמודד עם כזה דבר, אין לי מושג איך קרה הנס של 1948, אם הוא יקרה בשנית, באמת שתעתקנה המילים מפי. ובקשר לתקיפה עצמה, אנחנו לא מדברים על לבנון.
    אנחנו לא מדברים על מצב בו חיל האוויר שלנו יכול לעשות מטהרן עיסת נייר כפי שעשה בביירות לפני שנתיים וחצי. כידוע לכל, השוני בין ישראל לאיראן (ולבנון, וסוריה וכו') מכריע במובן שאצלנו מספיק קסאם אחד בדרום כדי לעורר היסטריה (במחינתי כמובן שבצדק..), אבל תחשוב מה יקרה אם חיל האוויר יעשה גיחה בטהרן- והארסנל האטומי שלהם יפגע- כמה "חיילים" יהרגו להם? עשרות? מאות? אתה צריך אותי בשביל לדעת שהם לא סופרים את זה?

ב) אמרו את זה לפני ויגידו את זה (השפויים שבינינו) אחריי, ככה שאקצר במילים.
    אם לחשוב בצורה היפותטית, בוא נגיד שישראל הפילה לחלוטין את שלטון חמאס בעזה. נהרגו אזרחים, נהרסו תשתיות, האו"ם אמר X וישראל עשתה Y. בשורה התחתונה, חמאס הושמד ואחרון הפעילים שלו לא מעיז לצייץ. מה הלאה? האם באורח פלא תוקם בשטח עזה אוטונמיה כלשהי שתשוש להידבר עם ישראל ולהיכנע לרצונותיה או תכתיביה? לא מדובר בבעיה ברמה הצבאית, אלא ברמה ההסברתית (אידיאולוגית? לא מצאתי מילה). מה שאני בא להגיד הוא שלא יעזור כלום- אנחנו לא נשיג דבר ע"י שימוש בכוח. אפשר להרוג כמה טרוריסטים שנרצה, זה לא מה שיפסיק את מה ש"הם" מרגישים בלב.
    בסופו של דבר הידברות\דיפלומטיה זה הכיוון, אני מסכים שזה בלתי אפשרי כאשר חמאס מצהיר שיש להשמיד את ישראל- הרי על מה כבר אפשר לדבר איתם? בכל אופן, כוח הוא לא הפיתרון, יש להשתמש בו כאמצעי בטווח הקצר, לפיתרון איומים עכשוויים (לצורך העניין מבצע עופרת יצוקה- בין אם יש הסכמה שהיה צריך לפתוח בו ובין אם לאו) אך אי אפשר "לבנות עליו".

14. THE STRETFORD END Member

אני אישית חושב שליברמן בסופו של דבר יקבל משהו בין 12 ל 14 מנדטים,
    ליד הקלפי לא מעט אנשים בסופו של דבר חוזרים להצביע למפלגה לה הם התרגלו להצביע במשך השנים
    או מפלגה שהם יודעים שיש לה כוח לבצע שינוי
    ולא לכזו שהמצע שלה מתרכז בדבר אחד בלבד,טוב וחכם ככל שיהיה.

אבל הימורי הצבעות ערב לפני.

15. samoel Member

סיקסטו, מכיוון שאני עם רינמן אני אענה לך גם כן. בעוד שאצל ליברמן יש כיוון ברור לאן הוא חותר, שנבלות כמו טיבי וא-סנא לא יקבלו משכורות על חשבון משלם המיסים. שמדינה פלסטינית שתקום לא בגבולות 67 אלה בגבולות שמדינת ישראל תכתיב (מנהיג פועל ויוזם) ושיהיו גדולים מ-67 (ככל הנראה) גם אם זה יהיה בהתנתקות חד צדדית ובמהלכים חד צדדים, כשיהיה מערך הסברה גם העולם יבין שישראל וליברמן פועלים לשקט באיזור מדינה לפלשתינאים? מי חלם על זה? מי מציע את זה? ליברמן ימני? על מה אתם מדברים? ליברמן בעד נישואיים חד מיניים ימני? על מה אתם מקשקשים? פאשיסט? כזכרוני הפאשיסטים התעללו בהומואים וכו'. אז חדל קשקשת, ליברמן לא איום כפי שהוא נראה, אבל כשאני שולח אנשים (דנידין) לקרוא מאמרים ומדגיש שניים אחרים הרי זה היה ברור שהוא יקרא את השלישי יגיב עליו. אברמוביץ' המסכן הזה לא שווה התייחסות כל קשקוש שלו בערוץ 2 אני שואל היכן הצנזורה שלו בנאדם אוויל!

סטרטפורד וכל מי שמפחד משלטון לבני! גם אני ככה, לבני היא מנהיגה פרווה היא לא הוכיחה כלום חוץ מאולי שהיא לא נכנעת לסחטנות. היא תעלומה, ונראה שהיא תמשיך את דרכו של אולמרט , אולי תהיה טיפה יותר טובה. אבל לבני תשמור על המצב הקיים. בדיוק כפי שקרה במלחמת לבנון עם ההסכם הנהדר שהובילה אליו - ציר פילדלפי באחריות מצרים , כמובן זה הרי לא היה ככה במשך 3 שנות התחמשות הרצועה. העניין הוא כזה , כששמעון פרס יפנה אל ליברמן וישאל אותו מי המועמד שלך לראשות הממשלה (גם אם ליברמן יקבל את מירב המנדטים, וגם אם ציפי תגבור על ביבי ב- 1 או שניים) אחרי השיחה שהוא יקבל ממר סער בערב לפני הוא יגיד ביבי. לכן הצבעה לגוש הימין לא תפגע בביבי, היא פשוט תגיד לו - סרחנו מדרך ההתנהלות שלך בבחירות הללו ובגלל זה לא תקבל 35 מנדטים אלא 26 . וכמובן שאני לא שש להכניס את רגב (עם דעות שונו ת לחלוטין ממנהיגות הליכוד וכמובן - אישה מטומטמת במיוחד וראינו זאת במהלך מלחמת לבנון השנייה). אז ככה זה גם אם ציפי תקבל את מירב הקולות, ראש הממשלה עדיין יהיה בינימין נתניהו. וכן אולי הוא וישראל כץ הטיפשים האלה פגעו בי אישית, וכן אולי ביבי פגע במעמד הביניים (מעמד אליו אני משתייך ואליו מרב העם משתייך) אבל ביבי הוא כנראה ראש הממשלה היחידי שיכול להראות שינוי.

עצם העובדה שאנשים מתלבטים בין ציפי לליברמן רק מראה עד כמה לליבני אין אג'נדה. תחשבו על זה, בורחי הליכוד לא מצביעים לליכוד בגלל ביבי ואז הם צריכים להתלבט. האם להצביע לציפי כי הם לא רוצים את ביבי כראש ממשלה (איזו סיבה מצחיקה ודוד שלי שמתלבט בין קדימה למרץ - ותמיד החזיק בדעות שמאל בבית ימני מובהק! העיד על כך , אגב הוא מכיר את רגב אישית ומהסיפורים שלו אני אומר לכם שמדובר בזוהמה ) או ליברמן שמציע אלטרנטיבה הכי טובה למצביעי הימין (בזמן שהמפלגות הכתומות נחלשו משמעותית, וסבא שלי קורא לי להציל את המפד"ל שבאמת הנהיגה מערכת חינוך למופת ואנשיה הם מלח הארץ שלוחמים ויוצאים ראשונים במלחמה. וכל הלוחמים פה אני רוצה לראות מישהו מכם מפקפק בזה ) . אם ככה אז תגידו לי האם היא כל כך טובה להיות ראש ממשלה, כשהמצביעים שלה בכלל שקלו להצביע ליברמן ! האם היא קרובה אליו? אז מדוע התהפוכה הזאת? בגללה?

מה הקשקוש הזה עכשיו על אובאמה? עלק לא עשה כלום, לך תתחיל לחפש מידע אודותיו ותבין שאובאמה נבחר בין היתר כי היה בסנאט ויש שלל מאמרים שיראו לך מה עשה. האמריקאים אמנם עם טיפש כפי שאוהבים להסתלבט עליהם, אבל מכאן ולהגיד שהם בחרו בדוגמן? אוקיי אמנם שוורצנגר נבחר אבל לא נשיא המעצמה החזקה בעולם, תחפש את הרקורד שלו בסנאט ומה היה ומה עשה. מלבד כך אובאמה ניחן במשהו שלליבני אין בשיט ודווקא לביבי יש (והתדמית השקרנית שלו מחסלת את היתרון הזה) כריזמה ויכולת שכנוע. ואני אקצין ואומר בגלל הסיבות המטופשות שנתתם מדוע לבחור בלבני (ואם תלכו ותחפשו את דיו הפוליטיקה תראו בבנאדם שהתלבט אולי להצביע לה אבל התפקח והתאכזב ממנה) לפחות שהמנהיג שלנו ידבר אנגלית ראויה - סיבה טובה להצביע לביבי יאללה בוא נצביע -היידה ביבי Come On You Bibi!!

אז אם אתם עדיין לא החלטתם ואתם לא רוצים שביבי יקבל הרבה קולות, אבל לא ממש השתכנעתם מציפורה לבני (שפתאום החליטה שהיא פמיניסטית בעוד שתמיד הזכירו לה שהיא לא ממש התנגה ככזאת בכנסת -"חלק ממדיניות קואליציונית" מה קרה פתאום?) אז תשמרו על מפלגות כמו המפד"ל בעניינים כי אסור שהיא תמחק, אפילו עדיף להצביע לברק, כי אסור שמפלגת הפועלים תקבל מכה חזקה מדי זה לא טוב ל"דמוקרטיה" יש 20 אלף אפשרויות מדוע לא להצביע לביבי והן לא חייבות להסתכם בכך שחובה להצביע לליבני.