אני עשיתי צבא וגם עושה מילואים (לצורך העניין בתור לוחם גם). הסיסמא של ליברמן בעייתית כי מי קובע מה זה נאמנות ומה זה לא ? אתה מדבר על שירות צבאי\לאומי ואחרים יכולים גם להגיד תשלום מיסים...יש כאלו שכבר אמרו פה על גבי הפורום שירת ההמנון... מה גם שיש דרכים אחרות לעודד "נאמנות" מאשר הפחדה באיום פופוליסטי ריק מתוכן, שליברמן יגדיל את המענקים למסיימי שירות צבאי או לאומי או שיתן להם עדיפות באוניברסיטה ומקומות עבודה מצידי אבל שלא יבלבל את השכל עם סיסמאות פאשיסטיות על שלילת אזרחות!!!
עזוב נו מה אתה מתרגש? כמו שאמרתי עם מגעיל שצריך איזה זבנג בשביל להתעורר מהפנטזיה שהוא מצוי בה. חושבים שאם סטאלין הממ סליחה זה גדול עליו ליברמן יקבל יותר כוח הוא ישנה דברים ויהיה לנו גן עדן כאן. FC BAYERN אתה דוחה אותי.
אז התבלבלתי לגביך,חשבתי שאתה ערבי וטעיתי,סליחה. אז השאלה מופנת לערבים מהפורום, לא יהודים ולא דרוזים,ערבים בלבד, לו המדינה היתה שולחת לכם בגיל 18 דואר שבו היא קוראת לכם לשירות לאומי, משכורת ממוצעת של חייל והעבודה היא תרומה לחברה,מה שזה לא יהיה, בלי נשק,בלי מדים,בלי המנונים ובלי קשר להיבט הביטחוני ובמשך 3 שנים, מי היה הולך?
טל, חבר שלי ערבי נוצרי שירת בצבא שלוש שנים כלוחם, אז בבקשה בלי הכללות. אלעד, ימין רושמים RECHTS עם S בסוף דבר ראשון (אחרת זה נשמע כמו זכות = RECHT), דבר שני בפעם האחרונה שבדקתי קדימה לא היתה בדיוק שמאל. ואיך הגעת פתאום לכך שהשמאל ינצח? עדי, אני רק מבקש דבר אחד, עוד שנה שתבוא לכאן שוב בטוב וברע ותדע להוריד את הכובע אם צריך.
מי שלא שר את ההמנון לא צריך לשלול לו את הזכות לבחור ולהיבחר. כמו שלא שוללים את הזכות לבחור ולהיבחר לאלה שלא עומדים בשואה, כך אי אפשר לשולל זכות של מישהו שלא שר את ההמנון.(יש הרבה חרדים שלא עומדים ביום השואה) הבעיה שלי זה עם הערבים שקראו פה מוות ליהודים והניפו דגלי פלסטין.(לא משנה בי הם תמכו).מה היה קורה אם הם היו עושים את אותם דברים בסוריה איראן עירק. מה היה קורה אילו הם היו מניפים את דגלי ישראל במקום אחר או יוצאים נגד הממשלה בזמן מלחמה? פשוט הדמוקרטיה מאוד נוחה לערבים.. הם יודעים לשחק איתה הכי טוב.
צחי - זו דוגמא לבעייתיות של סיסמאות פופוליסטיות חסרות תוכן כמו של ליברמן, כל אחד יכול לפרש את זה איך שנוח לו, מה זה נאמנות ? אתה אומר ככה , אחר אומר ככה ואחר אמר ככה :
אני מסכים שבלי נאמנות אין אזרחות היא סיסמא לא הכי מפורטת,מצד שני בסך הכל סיסמאות תמיד לא מפורטות.. בסך הכל אפשר להבין שהכוונה לאנשים שהתבטאו קשה כנגד המדינה או עשו יותר מזה אפילו. זה לא יכול להיות שמשפחת מחבל תקבל כסף מהמדינה,לא יכול להיות שאנשים שאמרו שהם מוכנים להיות שהידים או מצדיקים שהידים יקבלו שכר מהמדינה. איכשהו אני חושב שהסיסמא הזאת טובה מ-90 אחוז מהסיסמאות שיש. מה עדיף?"מסתכלת לאמת בעיניים"?מה זה בדיוק אומר?אני מסתכל על הקיר,נו אז אני לא הולך להיות ראש ממשלה.
אמרתי כבר מה עדיף לדעתי וזה לא העניין, למסתכל לאמת בעיניים וכו' אין השלכות קשות כל כך על אנשים מסוימים...שלילת אזרחות זה צעד קשה ולכן רצוי שאדון ליברמן יסביר את עצמו היטב כשהוא אומר כזה דבר. פרון בזמנו זרק סיסמאות שקנו את מחצית ארגנטינה ורק כמה שנים אחרי בחירתו נזכר לספר לעם מה הכוונה בסיסמאות, מבחינתי אין מקום לדברים כאלו.
אני עדיין משתייך למחנה בלי המפלגה. מצד אחד הסקרים מתחילים להדאיג אותי, אני סורח מכל המנהיגים האלה אבל אני לא בטוח מה עדיף, ביבי או לבני. ואני מתחיל לחשוש שאם אני לא מצביע ביבי ולבני תיקח זאת תהיה טעות. הפחד מכונן בי, אני לא בטוח שביבי יהיה טוב יותר, אבל כשהיה ברור שהוא מוביל והוא ראש הממשלה הבא, אז לא חששתי לתת את קולי למי שאני מאמין בו ואף דיברתי על מפלגות כירוקים וכו'. אבל כרגע שבאמת צריך להכריע - לא ממש מתחשק לי לעשות את זה. אני אצביע זה בטוח, אבל מה להצביע זה קצת מטריד. מצד אחד ליברמן -על שלל הסיסמאות מתי תבינו שליברמן באמת ריאלי. הוא לא גזען כמו שמציגים אותו, הוא זה שאומר את האמת. יש כאן אנשים במדינה הזאת (יהודים וערבים אבל ברור מי הרוב המוחלט של האנשים הללו) שנהנים מהזכויות שהדמוקרטיה נותנת להם אבל קצת מצפצפים על המדינה מוסדותיה ועל רוב האנשים (המוחלט) שחיים כאן בעוד שלהם (הרוב הזה ) צריך לנהוג בהרבה דברים באיפוק למרות שהוא הריבון, למרות שהמדינה מוגדרת קודם כל כיהודית! מפלגת העבודה היא מפלגת סופרמרקט - יש בה הכל וזה רק מראה על חוסר זהות. היא מורכבת מסוציאליסטים כשלי יחימוביץ' לעומת קפטליסטים רודפי תיקים ובעלי מנהיגות כושלת כראש המפלגה - אהוד ברק. כך גם לבני שלא הוכיחה עליונות יתר במהלך המלחמה האחרונה ואלוהים יודע על איזה הישגים היא מברברת. מפלגת ביבינוקיו סובלת ממנו, ביבי יכל להביס את הבחירות האלה להכריע אותן בקלילות, אם לא היה מתנהג בכוחניות ובפופוליסטיות האופיינית לו. החל מדחיקת פייגלין עוד בריימריז כשבוחרי הליכוד אמרו את דברם והחל מהצהרות כפולות שמצד אחד אומרות ימינה אבל עדיין פוזלות אל השמאל. כמו כן, בל לנו לשכוח שהוא היה זה שהפקיר את קרנות הפנסיה וקופות הגמל והוא האחראי הישיר לנפילה הכלכלית עכשיו, ומצד שני כנראה שהוא גם היחיד שידע לחלץ אותנו מבוץ שכזה והוא היחיד שיכול להקים מערך הסברה נורמאלי השאלה הגדולה האם שוב זה יהיה על חשבון העם כשהוא דואג לחבריו העסקנים או שמה ביבי באמת השתנה והפעם הוא ביבי של הליכוד. בקיצור הליכוד היא תעלומה. לגבי מתלבטי מרץ - חבר'ה זאת מפלגה כושלת, שכבר הוכח שמפלגת הליכוד (לא בעלת הראש הכי סוציאלי) פעלמה הרבה ותר ממנה בהיבט החברתי. ובאשר למדיני זוהי מפלגה אנטי ציונית ואנשים כזהבה גלאון צריך להקיא מן הפוליטיקה שלנו. כל זה מחזיר אותנו לליברמן שנשאר בערך האופציה היחידה - ואני רוצה להוסיף ליברמן ביקש לשלול את בל"ד שלילה לגיטימת ואלמלא התקשורת כנראה שבג"ץ לא היה דוחה אותה, בל"ד בקרוב מאוד תהפוך כאן למפלגת בת של חיזבאללה מפלגת עזמי בשארה באמת - האם להם מגיעים הזכויות? ועכשיו תגידו לי כאן מי הריאלי?
סמואל, אי אפשר לשלול אזרחויות במדינה דמוקרטית, זה מעשה שיכול לצאת לפועל רק אם נשנה את שיטת הממשל למשהו קצת יותר רודני. אי אפשר לשלול את האזרחות של כל החרדים שלא עושים צבא. לאן נשלח אותם? נגלה אותם מהמדינה? וערביי ארץ ישראל יעזבו את בתיהם? מה זה לשלול אזרחויות ואיך עושים את זה? אני שואל ועונה: אי אפשר, זאת סיסמה ריקה.
עזמי בשארה אומר לך משהו? וד"א כל מה שליברמן אומר זה לא נשלול להם את האזרחות, אם הם רוצים להיות אזרחים הם צריכים להראות נאמנות (וזה יפורט בהמשך ותאמין לי שזה יהיה קביל) ואם לא, אנחנו כמו שכבר עשינו בעבר, נתנתק חד צדדית ונשלח אותם לחיות במדינה משלהם עם האחים שלהם לא ככה?
יפורט בהמשך.. יענו אתה לא יודע אבל אתה סומך על ליברמן שזה היה הגיוני? גם אני לא מבין מה הקטע עם האזרחות... איך אפשר ומה זה נאמנות.