בחירות 2009: ניצחון דחוק לקדימה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏20/1/09.

1. דנידין Member

בתור חבר כנסת זמן כה רב ושר בממשלה, הוא לפחות היה צריך לנסות ולהראות שהוא אכן אדם שנאבק למען מטרותיו. הוא אפילו לא באמת ניסה. אפילו שינוי ניסו יותר להציע הצעות חוק של חילוניים ממנו. שלא נדבר על כל הצעדים מרחקי הלכת לגבי אזרחויות וכל השטויות שהוא לא יכול לעולם להוציא לפועל.

אחרי הבחירות זה ימשיך כך. הצהרות מצד אחד ושום דבר בשטח מצד שני. אז תבוא האכזבה של הבוחרים שלא רואים את התמונה כולה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/2/09
  2. דנידין Member

3. FC_Bayern Member

מה זה יעזור אם מר"צ תבנה רכבת בשדרות? ממשלה עם מר"צ תתפקד כ"כ גרוע, עד שהתחנת רכבת המסכנה הזו תתפוצץ מהקסאמים.
    הכל שטויות- לא רכבת זה מה שיעזור לאנשים בשדרות, אלא שקט נפשי, שינה בלילה, להסיר דאגה מהלב כשהילדים הולכים לגן או לבית הספר. כדי שזה יקרה, חייבת לבוא ממשלה ימנית אמיתית.

4. דנידין Member

עזוב שניה בצד את הראיה המדינית של מרצ. חברתית כל מה שהם מבטיחים הם עושים את המקסימום כדי שזה יצא לפועל. יותר מכל מפלגה אחרת. לא הכל מצליח מהרבה סיבות, אבל יש לא מעט דברים שכן.

אפילו אנשי ימין יגידו לך שבהבט הזה מרצ יוצאים מן הכלל.

5. yonmu Member

אז מה?

בעיות חברתיות יש בכל (ברוב) המדינות. בעיות פשיעה גם כן. כנ"ל לגבי בעיות איכות הסביבה.
    הבעיה העיקרית של מדינת ישראל היא הטרור. לכן בבחירות צריך לבחור את המפלגה שהכי מתאימה מבחינה מדינית, ולא מבחינה חברתית או סביבתית.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ממש - שרצו לפנות את תושבי כפר שלם מבתייהם בצורה שפלה מרץ עמדה בצד בזמן שפוליטיקאים מחד"ש,ליכוד ואחת המפלגות הדתיות נלחמו בחולדאי וכרישי הנדל"ן !!! מרץ, המפלגה החברתית כביכול, ישבה בצד וחיכתה כדי לא לפגוע ביחסים עם חולדאי במועצת העיר...

הבאתי לזה כבר קישור בנושא גלעד ארדן, אתה יכול לראות לבד שם מי היו החכ"ים שנרתמו ומי לא.

7. דנידין Member

לא בטוח שאני מסכים עם זה.

רוב המפלגות הזניחו לגמרי מה שבאמת נוגע לנו ביום יום. את המלחמות כולם יודעים לנהל (או לפקוד על צה"ל לנהל), אין הבדל גדול של אידיאולוגיה בין המפלגות בכל הנוגע למדיניות חוץ, אבל הבעיות מבפנים מוזנחות כבר שנים ארוכות. צריך לטפל בחלוקת כספים הוגנת, חינוך בקריסה, אבטלה ועוני מוזנחים בעיקר בדרום וכו'. מישהו צריך לדאוג לאזרחים האלו.

תאמין לי שאנשים בלי אוכל בצלחת זורקים זין על כל המפלגות הגדולות ועל המלחמות. הם רוצים קודם לחיות!

נערך לאחרונה ב: ‏5/2/09
  8. אלי מתחן Member

החינוך בארץ נמצא בקרשים ביחס למדינות אחרות, אחוזי ההשתמטות עולים וזה מעיד על ירידה באיכות הנוער, הפשע המאורגן שולט ברחובות ושלא נדבר בכלל על הפשע הלא מאורגן שפשוט מרקיע שחקים, הכבישים במצב זוועה והבנייה הלא חוקית הורסת שמורות טבע ופרקים בקצב מסחרר.
    נתתי לך כבר כמה בעיות שחשוב לטפל בהן לא פחות מאשר בעיית הטרור. המדינה שלנו נחלשת מבפנים ואת זה שום צבא חזק לא יפתור.

9. y56kh Member

בישראל יש מלא מפלגות
    תאמין יש מספיק מפלגות שידאגו לביטחון
    ומשהו שיפתיע אותך אולי לגביי מרצ
    ג'ומס (יו"ר מרצ)-תמך במלחמה
    נכון בעיית הטרור היא מאוד מרכזית
    אבל זה אומר שצריך להתעלם מבעיית הסביבה?, משבר המים?, הפשיעה?.
    אני לא אומר שצריך מפלגה לכל נושא-אבל מרצ אולי חלשים בבטחון אבל חזקים ברווחה ובסביבה.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

דנידין - נכון, אבל מרץ היא מפלגה עם רטוריקה חברתית וזהו, לא חברתית ולא נעליים בתכלס. סטח שלא הרבה יותר מכל מפלגה אחרת...זה שהיו צריכים להביא את הורוביץ כדי שיראו צד סביבתי וזה שחיפשו בכח מזרחי שיחליף את רן כהן "כנציג המזרחי ברשימה" מראה כמה עלובים הם.
    מרץ = מפלגת לאומית עם נטיות שמאלה...

11. דנידין Member

אני לא בטוח שמפלגתך חד"ש עשו הרבה יותר למען החינוך, הרווחה ואיכות הסביבה ממרצ. אני לא יודע ע"פ מה אתה קובע את הדברים ולמה כל כך קריטי לך אם חברי הכנסת מזרחיים או אשכנזים. אנחנו עדיין בימים הערוכים האלו?

12. samoel Member

ג'ומס תומך גם בפתיחת כל המעברים לאלתר וזה כולל את רפיח ואנחנו יודעים מה יקרה.
    אגב, אם תבדוק טוב תראה שדווקא גלעד ארדן וחברי הליכוד (ועוד מן האופוזיציה!) העבירו יותר חוקים חברתיים מאשר מר"צ הדגולה ! אז נכון מבחינת הקו החברתי הם נשמעים סבבה, אבל גם הם - פקה פקה.

לגבי ליברמן -ישב בממשלות? שלושה חודשים או כמה זה הי בממשלת אולמרט עד שמה? מהר הוא הבין שזה לא בשבילו. בכלל זה רק בשני הקמפינים האחרונים שליברמן פונה לציבור במצע כה ימני לפניכן הוא עבד על הקול הרוסי בכלל ואני חושב שדווקא ייצג יפה את המיעוט, הוא פשוט לטעמי מבין וקורה את המפה הפוליטית בראיה ל-50 שנה הבאות. לך תדע אולי עכשיו עדיף לחבור לרוסים? בעבר גם להם היה אינטרס כמו של ארצות הברית לראות את מדינת ישראל קמה לתחייה מי אמר שהאינטרס הזה נגוז? אולי דווקא זה מה שימנע את התחמשות איראן? אני חושב שבאמת ליברמן לא קיבל מספיק צ'אנס להוכיח את עצמו אך אם וכאשר יהיה לו הכח שמדובר עליו אולי אז נראה משהו שונה.

ד"א, אני עדיין לא יודע במי אני בוחר ועוד 6 ימים נותרו.

13. דנידין Member

14. samoel Member

אני באמת מתקשה להבין, זה סתם נתת את זה .
    או שיש מטרה שאני לא אבחר בביבי. כי אם כך מדוע לגרום לי לחזק את ליברמן שונא הערבים?

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

העובדה שלהם זה קריטי להכניס מישהו בגלל שהוא מזרחי אומרת שכנראה זה חשוב להם, אחרי שמצאו אחד כזה (הפרופסור הבאר שבעי) הם פסלו אותו כי הוא היה יותר מדי מזרחי, בסופו של דבר בשביל להתקדם במפלגת מרץ אתה צריך להיות ממקום מסוים בחברה בישראל (לא רק מזרחי מול אשכנזי אלא גם עוד אספקטים) מה שהופך אותה למפלג אלטיסטית שאני לא יכול להזדהות איתה.

מבחינת נושאי הסביבה אין לי ספק שחד"ש בכנסת האחרונה עשו יותר ממרץ (דב חנין לבדו עשה יותר ויש עוד ח"כ דתי שעשה יותר משנייהן לדעתי) ובשאר הנושאים יכול להיות שמרץ עשתה יותר אבל גם חד"ש עשתה רבות ולזכותה לא זכור לי שהם עשו זיגזג פוליטי כמו מרץ במקרה תכנית וויסקונסין של ביבי.

והבהרה אחת - חד"ש זה לא מפלגתי כמו שרשמת, אני יודע שרק כתבת את זה ככה מבחינת נוחות אבל חשוב לי להדגיש שלא הצבעתי לחד"ש באופן קבוע ואני לא שלם עם כל המצע של המפלגה. מבחינתי זו האופצייה השפויה.