אתה כבר אמרת בפה מלא שאתה מאמין מכל הלב בשנאה שלך לערבים, לכן הכל נראה לך תקין. YYY, היטלר לא סופרים כבנאדם בכלל. חדל קשקשת. תשדירי הבחירות מתחילים 30 יום בדיוק לפני הבחירות. תעשה חישוב.
אני לא מאמין בשום שנאה לערבים. אני מאמין בפתרון הגיוני ומציאותי. חוץ מזה,שהחלק הזה של ליברמן הוא אחד הדברים הפחות חשובים לי במצע הבחירות שלו. הוא היחיד שמבטיח לטפל בבעית האלימות המטורפת שיש לנו פה במדינה. אני רוצה לראות אם הוא באמת יעמוד מאחורי המילה שלו. כי עד היום עוד לא ראיתי את קדימה שולחים כמה יחידות ימ"מ לבתי מבוקשים בעולם התחתון.
אלו לא בעיות שראש הממשלה צריך לטפל בהם, אלא שר המשטרה (השר לביטחון פנים). אכן בעיות מצדיקות פיתרון. זה ליברמן יכל לעשות בתור שר ואפילו להציע חוקים כחבר כנסת, אבל ליברמן וכל השנים שלו בפוליטיקה רק דיבר ובפועל כלום. אם הייתי בוחר שלו, הייתי מתאכזב. מה גם שיש מפלגות לא גזעניות ואידיאולוגיסטיות כמו האיחוד הלאומי שמעולם לא יצאו בהצהרות גזעניות ומלאות שנאה כמו ליברמן. האיחוד הלאומי יותר לגיטימיים לטעמי.
אבל תסכים איתי שלאיחוד הלאומי יהיה פחות כח בכנסת? אני מעדיף לתת את הקול שלי למלפגה מתחזקת בשנים האחרונות מאשר לאחת שנשארת באותו מקום עם אותו קהל בוחרים מזה שנים. בבחירות הקודמות ליברמן הוציא 10 מנדטים. מחר הוא יוציא 13 ולאחר מכן 16. וכן הלאה...
אתה חושב שהוא במגמת התחזקות, אבל אם הוא ימשיך לשבת בממשלות עם 10 או 15 מנדטים (לא משנה) ולא יעשה כלום מכל ההצהרות בתעמולה שלו שהוא מבטיח, הוא גם יתחיל בירידה כמו שינוי. לפיד הסית נגד מגזר במקום לטפל בכפיה הדתית בצורה מכובדת כמו שמרצ עושים. הוא לא עשה שום שינוי בחוק ולכולם ירד ממנו מהר.
מתי ליברמן אמר שהוא רוצה לזרוק את הערבים לים? אני לא זוכר שהוא אמר דבר כזה. הוא קרא לחברי הכנסת הערבים מחבלים, כי אין כינוי מתאים יותר למי שיוצא לעזה כדי לחפש ראיות נגד מדינת ישראל וחותר בגלוי נגד קיומה. טרנספר מרצון אם אני לא טועה זה הרעיון של האיחוד הלאומי בכלל, ליברמן מציע משהו שונה לגמרי, חילופי שטחים שבמסגרתם שטחים עם ריכוז אוכלוסיה ערבי גבוה יעברו לשליטה פלסטינית ושטחים בגדה עם ריכוז אוכלוסיה יהודי גבוה כמו אריאל ומקומות אחרים יעברו לשליטה ישראלית, ואף אחד לא יזוז מהבית שלו. בכל מקרה מדינה פלסטינית בגדה ובעזה לצד מיעוט ערבי שהולך וגדל במדינת ישראל היא רעיון לא קביל בעליל שיביא לסכנה קיומית למדינת ישראל. האמת שאני בכלל לא רוצה לראות מדינה פלסטינית, לפחות לא בשנים הקרובות. אם תקום אחת כזאת אין לי ספק שהיא תהיה מדינת טרור שבשלב כלשהו כשיהיה לה צבא מסודר גם תצא למלחמה נגד ישראל. רק אם הטרור יחוסל לחלוטין עד אחרון המחבלים והאירגונים ותקום הנהגה שפויה ומתונה, והטרור יוצא אל מחוץ לחוק(ושהחוק הזה גם ייאכף בחומרה), ויהיה הסכם שלום חזק ויציב בין 2 המדינות, ובלי מיעוט ערבי במדינת ישראל, רק אז אני מוכן לקבל מדינה פלסטינית. אבל אני לא רואה את זה קורה... ואני רואה רק 2 מפלגות שאני יכול לסמוך עליהן בנושא הזה, הליכוד וישראל ביתנו. אז זה הופך אותי לגזען עלוב ו"לא בן אדם"?
יש לי עקרונות מאוד לא פופולרים שאפילו לאוכלוסיה של 3% אין.. ולצערי העקרונות הללו לא תואמים את כל המפלגות שמתמודדות לכנסת. לכן הרע במיעוטו בשבילי הוא ליברמן וביבי. ביבי כבר ראינו מה יודע לעשות. עכשיו הגיע הזמן לתת צ'אנס לליברמאן.
אתה דוחף לנו עובדות על עצמינו שלא ידענו מקודם. אומרים לך מה אנחנו שונאים, לא כתבתי פעם אחת "אני שונא ערבים" מכל האנשים שציינתי שאני שונא. אבל אתה משום מה החלטת שאני עובד על עצמי, נו טוב, אתה יודע יותר טוב ממני מה אני שונא ומה אני לא, לא ככה דינדין? כמו שאמרת-חדל קשקשת.
אתה דוחף לנו עובדות על עצמינו שלא ידענו מקודם. אומרים לך מה אנחנו שונאים, לא כתבתי פעם אחת "אני שונא ערבים" מכל האנשים שציינתי שאני שונא. אבל אתה משום מה החלטת שאני עובד על עצמי, נו טוב, אתה יודע יותר טוב ממני מה אני שונא ומה אני לא, לא ככה דינדין? כמו שאמרת-חדל קשקשת.
הרבה אנשים בישראל משווים הרבה דברים ומעשים לשואה (דבר שאני מאוד מאוד לא אוהב ולא עושה את זה כמעט ואף פעם אלא אם זו הדרך היחידה להסביר משהו), וכמו שאמרתי לפני כמה עמודים בדיון הזה (ואם לא פה אז בדיון המצב הבטחוני) לגבי ההשוואות לנאצים והשואה. שאומרים כזה דבר לא מתכוונים להשוואה מלאה אלא לקווי דמיון, ועם כל הצער שבדבר יש נקודות דמיון בין היטלר לבין ליברמן. שניהם מנהיגי מפלגות שדוגלים בגירוש עם על פי מוצא וגם אם יש להם כביכול סיבה מוצדקת הם מכלילים אותה על כל פרט בקבוצה הזאת. הוא משווה ח"כ ערבים למחבלים מפני שהם ערבים, תרצו או לא זהו כינוי משפיל, מעליב וגזעני. אם ח"כ ישראלי ינסה לדבר כנגד המדינה ולבקר את צעדיה אני לא חושב שךיברמן יכנה אותו כך, יש דרך להתנגד ולמחות כנגד צעדיהם של חברי הכנסת הערבים. לכולם ידועה דעתם, תחושת חוסר השייכות שלהם למדינה וצריך להבין גם את המיעוטים. אני לא מצדיק ולא מביע שום עמדה פוליטית, יש דברים נכונים אצל ליברמן והסיסמא שלו ('בלי נאמנות אין אזרחות') אומרת לי משהו, הרי ידוע שחלק נכבד מערביי ישראל אינו מכיר במדינה כמדינתו ואינו נאמן לה ואני מבין את זה לגמרי! תתפלאו גם ליברמן מבין, אז מה ההבדל? לכל אחד פתרון משלו... אז שוב, הדרך של ליברמן לדעתי קיצונית, ההתבטאויות אינן במקום ומה שהוא משדר זה רק כח כח ועוד כח. יד קשה, חזקה, איך שתרצו. ליברמן "קונה" גם את הימנים המתונים וגורם להם לחשוב שהוא באמת יביא את השינוי עם כל מיני פרובוקציות ומצע נוקשה. ממה שזכור לי היטלר כן התבטא כנגד יהודים ואף אמר משהו בגלוי על 'השמדת יהדות אירופה'. אני די בטוח ששמעתי וזכרתי נכון, ראיתי הרבה סרטים דוקומנטרים על נאצים שהראו קטעים בהם היטלר אומר את זה. מה שכן, הוא אמר את זה כשכבר היה בשלטון ולא כחלק מהתעמולה שלו. דהיינו, זה לא היה במצע המפלגתי שלו ולא כך קנה את לבבות הגרמנים. אם מישהו יודע משהו אחר אשמח לשמוע את דעתו, יכול להיות שלא דייקתי בכמה דברים בפסקה האחרונה.
ממש לא נכון,הוא משווה אותם למחבלים בגלל הפעולות שהם עושים ובגלל הדברים שהם אומרים. תסלח לי אבל לא תמצא חבר כנסת יהודי שרק מלכלך על ארץ ישראל. אף חבר כנסת ישראלי לא עשה דברים כמו שאחמד טיבי או בשארה עשו,הם טסים ומדברים עם מדינות עוינות לנו ולא בשביל לקדם שלום. ואגב לליברמן היו התבטאויות די קשות בעבר על שולמית אלוני אם אני לא טועה. לא ראיתי שאף אחד מכם דיבר על זה שטאלב אה-סנע כינה את ליברמן שהוא כולה עולה חדש(ולא בתור מחמאה) ואמר שזה לא בסדר. עם כל הכבוד,גם ההשוואה שלך דבילית לגמרי.. היטלר דגל לא בגירוש עם אלא בהשמדת דת שלמה והשמדת הומואים וכושים(צוענים ועוד..). ליברמן דוגל בהפרדת מדינות,בין אלה שרוצים להיות שייכים לישראל ותומכים בה לבין אלה שלא. לליברמן לא אכפת דת גזע ומין(עובדה אפילו שהטטרים שהם מוסלמים בוחרים בו),היטלר רצה להשמיד את היהודים בכלל. עם השוואת כמו שלך אפשר למצוא דמיון בין כל מנהיג לבין היטלר,אז עם כל הכבוד להשוות אפילו בקווי דימיון קלושים מישהו להיטלר זה הקצנה וזה ממש לא מכובד.
זיו, בשבילך שוב: ליברמן, החותר בלא ליאות לדה-לגיטימציה של פוליטיקאים ערבים, ולמעשה של הציבור הערבי כולו, איננו הקיצוני ביותר. ברוך מרזל, איתמר בן גביר ואפי איתם משולחי רסן יותר ממנו בכל הנוגע לזכויות הערבים בישראל. ואולם דווקא ליברמן, שחזותו ומצעו מצטיירים כרציונליים ומנומקים, הוא סיכון חמור יותר לדמוקרטיה. רעיונות, שלפני עשר או עשרים שנה לא העז איש להעלות על דל שפתיו בלי להיחשב פשיסט גמור, זכו בחודשים האחרונים לזריקת עידוד לנוכח המלחמה בדרום. נראה, כי הערבים בישראל משלמים שוב את מחיר מאבק הדמים בין ישראל לשכנותיה, ושוב פוליטיקאים פופוליסטיים, המבקשים להתחנף לדעת הקהל המתלהמת, משתמשים בהם כבשק חבטות, בבחינת הכו בערבים והצילו את המפלגה בסקרים. עתה, לאחר שבית המשפט הפך את החלטת הפסילה, מוכרחים המועמדים המובילים להתנער פומבית מן הליברמניזם המחלחל וממאפייניו הגזעניים. כל תגובה אחרת פירושה פסילה, בלתי דמוקרטית ובלתי מוסרית, של הערבים אזרחי ישראל.
לזה התכוונתי, אולי לא הבנת נכון. כמובן שהוא לא עד כדי כך גזען שהוא משווה ערבי למחבל, אבל בגלל שח"כ עשה סך הכל משהו חוקי (ביקש רשות להיכנס לעזה, בחוק זה לא פשע) הוא קרא לו מחבל. הכוונה שלי שהוא קרא לו מחבל בגלל שהוא ערבי, הרי אם חבר כנסת שמאלני קיצוני היה עושה את זה אני די בספק אם הוא היה מכנה אותו מחבל (אולי, אבל אני בספק). על אותו משקל, זה כמו שמישהו יראה אפריקאי עושה משהו רע הוא יקרא לו כושי, או שאשכנזי יעשה משהו רע אז יקראו לו אשכנזון. אז כשערבי עושה משהו רע, קוראים לו מחבל. מסכים איתך לגמרי, גם הוא גזען. פשוט לא דיברנו עליו אלא על חסרונותיו של ליברמן. אבל כמו שאמרתי, זה שחברי הכנסת הערבים לא בסדר לא עושה את ליברמן בסדר, פשוט עליו התדיינו אז עליו הגבתי. עולה-חדש זהו כינוי משפיל לא פחות! תחילה היטלר דגל בגירוש יהודי אירופה וכשפלש לברה"מ והבין שהכמות עצומה הביא פקודה לחסל אותם ביערות ואחרי חצי שנה הגיעו להסכמה במפלגה הנאצית על הפתרון הסופי-השמדתם. לליברמן לא אכפת הבדל דת וגזע? הוא מתכוון רק לערבים. בעיקרון גם היטלר תמך בהפרדה של מדינות, הוא רצה לסלק את היהודים משטח הרייך (איפה שהגזע הארי נמצא, היכן שהוא שולט). ולא כל מנהיג אפשר להשוות להיטלר, לפחות לא בדברים השליליים. כל אחד רואה את נקודות הדמיון שלו, מבחינתי אצל ליברמן זה בולט.
וזה לא נראה לך תמוה שאתה מתרעם על ליברמן על זה שהוא משווה בין ח"כ ערבי למחבל ואתה משווה בצורה כזאת או אחרת בין ליברמן לאדם הכי שפל בהיסטוריה של האנושות? זה כנראה עניין של דיעה,אני חושב שליברמן היה קורה למישהו גם אם הוא לא ערבי מחבל,בנוסף אלה לא הדברים הרעים שאחמד טיבי למשל עשה נגד המדינה. לא הייתי משווה את זה כמו לקרוא למישהו כושי כי זה גזענות נטו..אבל כן,אם תראה מישהו הולך לארומה ומתלהב מזה ותקרא לו אשכנזי זאת תהיה דוגמא יותר טובה,בסופו של דבר אם אני רואה ח"כ שכל פועלו הוא לחבל במדינת ישראל,אני אקרא לו מחבל. הוא לא מתכוון רק לערבים,הוא מתכוון לערבים שהם אנטי מדינה,אני(ואני מאמין שגם ליברמן ככה) בעד בכלל לזרוק את כל מי שנגד המדינה אם הוא רוסי,יהודי,עיראקי או ערבי,פשוט,בוא לא נהיה תמימים - לצערנו אנחנו יודעים איפה יש את הריכוז הכי גדול של כאלה שהם אנטי של המדינה. בנוסף,אני בטוח ב-100 אחוז ששליברמן אין בעיה עם ערבים נוצרים או אפילו ערבים מוסלמים שבעד המדינה או שפשוט לא אנטי המדינה. אני גם בטח ב-100 אחוז שאזרח שבדי לא היה מרוצה שיגור בשבדיה מישהו שכל הזמן מנסה לשנות הכל בשבדיה והיה רוצה לחסל את רוב האוכלוסיה של שבדיה. אפשר לחשוב שמדובר על ציבור שקם בבוקר,לא עשה כלום ו"משלם" מחיר. כן,אם תעשה הפגנות נגד המדינה,תביע את דעתך בכל מקום שתוכל נגד המדינה ותירק על חיילים,ייתכן מאוד שלא יאהבו אותך במדינה הזאת,תזרוק אבנים על תושבים,תגיד מוות ליהודים. הדוגמא שלך כרגיל מנסה לעשות כאילו מדובר באנשים שלווים שלא עשו כלום. זה כמו שתיכנס לאיזה מקום עם אנשים,תקלל אותם ואז לא תבין למה לא אוהבים אותך.
ההפגנות של ערביי ישראל? כמה הפגינו באונברסיטה 200 איש? יודע כמה זה מתוך כל ערביי ישראל? זה 0.1 אחוז. לפסול ציבור שלם ואת נציגיו זה רעיון קיצוני ומטורף, לחלוטין אנטי דמוקרטי. שלא נדבר על ההצהרות היותר כוחניות של ליברמן הנטופות גזענות מושרשת.