שים לב,התכוונתי על המפלגה כמפלגה ולא על האנשים שבה. צודק,לא הייתי צריך להזכיר את זה,אבל כולם יודעים(ואני במיוחד)שהיא צחה כשלג.
http://news.walla.co.il/?w=//829486 הנה חברה עוד רקטה נפלה הפעם כבר לא יורים על שדרות עבור על זיקים בסיסי צה"ל והחלק הצפוני של אשקלון. מאיפה יורים? נכון מניסנית ודוגית למי שלא יודע 2 התנחלויות עד לא מזמן שלנו היום כבר שלהם.. בואו נמשיך לתת להם שטחים ניתן להם את כל הארץ. הרי הם יפסיקו עם קאסמים לא יפגעו בנו.. הרי זה ברור..ערבים זה הם של גברים יש להם מילה. השלב הבא של שרון לתת את איו"ש לתת להם שליטה אסטרטגית על גוש דן והשרון.. תיהיה גדר.. הרי זה יעזור נגד קאסמים. תיהיה מערכת לחסימךת קאסמים הרי זה יהיה הפיתרון בסופו של דבר? בואו נפסיק להיות תמימים לתת להם מה שהם רוצים. הם רואים שהטרור נותן להם ניצחון נותן להם שטחים. נצביע לשרון זה להמשיך להאמין לשקר שלהם. הרי הפיגועים לא ירדו..הרצון שלהם לנקום לא ירד.. אולי הכמות ירדה. אבל הרוע והכוונות שלהם לא ירדו. הכל יחזור ובגדול. די לתמימות!
וביבי זה הפתרון שלך? עזוב נו , השקרן נכשל פעם אחת והפעם ( נקווה שזה לא יגיע לזה) יכשל שוב, אם לא היו שני לייצנים בדמות פרץ וביבי הייתי שוקל לבחור בליכוד...אבל....
אני לא אומר שביבי זה הפיתרון אבל ביבי יעשה הכי פחות נזק. בעוד גם שרון וגם פרץ הולכים לקראת שלום תמורת שטחים. לפחות ביבי לא. אני לא מצפה ממנו שיעשה שלום אני מצפה רק שלא יגדיל את הנזק. ואולי הוא יפתיע זה אני כבר לא יודע. לפי דעתי לא צריך לחשוב יותר מידי צריך בעיקר כוח ואת זה יש לביבי.
לא ושישבנו שם היה כל כך שקט, שדרות הוזכרה בתקשורת כעיר קיט דרומית, גם בלי ההתנתקות היינו סובלים מהקאסמים האלה, בזמן שישבנו בעזה לא הצלחנו למנוע את שיגורן ואני לא רואה כרגע איך מצליחים. הישיבה בעזה לא תרמה לנו כמעט דבר. טווח הרקטות הזה ממש מפחיד, זה נראה שזה מאוד קרוב גם לראשון.
הרקאטה זה דבר שסה"כ פועל על גודל הקאסם כמה שיותר גדול יש יותר דלק עף יותר רחוק ופחות מדוייק. אני לא אומר שהיינו צריכים לשבת בתוך עזה כל כך הרבה זמן אני אומר שצריך להיות תגובה. צריך להפסיק לתת להם מים ותשתיות צריך להפסיק כל הזמן לרחם עליהם. אמר פה "יחי" שהוא בוחר ליברמן.. אני גם. אין מה לעשות. אני כבר לא מוכן לספוג כל פעם עוד ועוד בראש ליראות את התקשורת מלאה במה הם עושים לנו ומה אנחנומתכננים לעשות להם. אריאל הבטיח שעם ימשיך הקאסמים והפיגועים בעזה אז אנחנו ניכנס בהם ונגיב. בנתיים אני לא רואה דבר כזה. יודע מה מעבר לזה. עד לפני שנה (קצת פחות) השליטה שלך בשטחים הערבית מבחינה ביטחונית היתה בלעדית. היום כח צבא שרוצה ליכנס לשכם או ג'נין כבר לא יכול לא מסוגל. עכשיו ניקח עוד קצת אחורה.. הצבא לא יכל ליכנס לעזה מה קרה מזה? העזתים הביאו כמיות של נשק ושל חומרי נפץ בלתי מוגבלים ועד היום הם נמצאים שמה ואנחנו סובלים מזה. אתה חושב שעכשיו שאין ביקורת בתוך השטחים הפלשתיניים שאין לך את ה10-15 מטענים בשבוע שאתה מוצא בכל עיר.. אז אתה חושב שזה לא קיים? אתה טועה עוד 5 או 10 שנים יתברר לנו כמה נשק וכמה רקטות אר פי ג'י יהיו שמה שאנחנו לא נוכל ליכנס לשמה בדיוק כמו בעזה. לפני התנתקות היתה לך ביקורת ידעת מה הולך. עכשיו אתה מאבד את הכל אתה מוותר על הכל.. אנחנו חוזרים לתקופה של לפני "חומת מגן".
אני מסכים עם כל מילה של יוגב! אריאל שרון עשה בשנה האחרונה סוויצ' ענקי במוח ובתפיסת העולם שלו משהו שפשוט לא ייאמן... מה שקורה עכשיו באשקלון,שדרות ובכל הערים והיישובים באיזור של עזה,נזכיר לי ימים אפורים של קטיושות בקרית שמונה וביישובי הצפון (בלי עין הרע כבר 6 שנים של שקט,תודה לאל..). ורק היציאה מלבנון הפסיקה רצף של 33 שנים של הפגזות וכך ירדה סוף סוף קצת שלווה על העיר המופגזת ביותר בעולם-קרית שמונה. ונחזור לענייננו...רק מישהו קיצוני כמו אביגדוק ליברמן יכול לעשות פה סדר בבלאגאן ולא להיות בייבי של בוש ושל ארה"ב. שרון הוא כבר מזמן לא אותו בנאדם שהכרנו..גועל נפש. צריך להיכנס בהם. כי ערבים-כמו ערבים מבינים רק כח. יום טוב.
יהיה פחות נזק ? להזכיר לך את גל הפיגועים הרצחני בתקופתו של ביבי? אצל שרון לדעתי היה ויהיה הכי פחות נזק! נכון שאין עם מי לדבר ונכון שלהחזיר שטחים זה לא התשובה, אבל הפיתרון הוא לא ממשלה ימנית עקשנית אלא ממשלה שתהיה גם מוכנה להתפשר, ולהציג לעולם שאנחנו בסדר, הם העויינים! שזה המציאות ללא שום צל של ספק. אבל העולם מה לעשות לא חווה מה שאנחנו חווים ומושפע מהעולם הערבי. רק בתקופה האחרונה אני שם לב שדעת הקהל העולמית הופכת לפשרנית איתנו שזה שינוי קיצוני, ועוד בקדנציה של שרון שנחשב בעייני רבים כרודן וטרוריסט! לחזור לתקופתו של ביבי אומר לחזור בגלגל אחורה, אני אישית ממש נגד! נראה לכם שפרץ הליצן יבחר? ביום שבו ירד שלג בחיפה ! ד"א מי שרואה ארץ נהדרת , סאטירי אומנם, אבל כמה שזה מצחיק ולא אמיתי , שאני רואה את פרץ בכנסת אני רק מחכה שיוציא את המגאפון, עצוב אבל אמיתי!
לירן ידידי אתה מסתכל על התמונה של כרגע. אתה מסתכל על זה של יופי עכשיו ירדנו במקום 20 פיגועים בחודש ל1-2 ואולי גם זה לא. אני מסתכל על זה אחרת. אני רואה את המצב של ישראל מבחינה כלכלית אני מבין כמה כסף הלך ויצא לנו במדינה הזאת על ביטחון כמה אנחנו זקוקוים להפסקת אש הזאת כדי לאגור הכל מחדש כדי להסתדר כלכלית וכדי להתחדש בטחונית... ואני מסתכל על הצד של המטבע אני מסתכל הפלשתיניים ואומר שעם אצלנו עם כל הגלגול כסף הגדול עם כל המס הכנסה אנחנו במצב כזה. אז מה המצב אצלהם. ואני מבין שהפסקת אש הזאת זה הדבר שהם הכי צריכים עכשיו. זה הזמן שלהם לבוא ולהארגן להמשך המלחמה לבוא ולהציב לנו אולטימטום חדש בדמות חטיפת חייל כדמות מיכוח על שיחרור פלשתניים נוספים, או לבוא ולבקש את השליטה ביטחונית גם ביריחו (דבר שאסור שיקרה). לא חסר להם מה לסחוט מאיתנו וכל עוד נהייה קיימים הם ימצאו תמיד מה לירצות ולקחת. לכן אני רואה את השקט הזה ואת זה שכרגע יש פחות פיגועים מאשר בתקופה של ביבי כחלק מזמן שהם לוקחים לעצמם להתארגן כחלק מצורת לחימה שהם עובדים בה שנים. עושים בלאגן יורדים לשנה שנתיים עושים לעצמם יחסי ציבור וסבב הופעות במדינות הערב מוצאיים ממנים חדשים.. (בקרוב התנוסס ספונסר של מקדולנד על חולצות המתאבדים) ואז יחזרו לעשות פיגועים. בין לבין הם מכנסים את הישראלים פה לתקופה שאננות תקופה של הכל בסדר ואז הנזק הוא גדול בהרבה. מה שאני אומר לך עכשיו קיים לא 10 ולא 20 שנה קיים מקום המדינה.. פשוט כבר איבדתי כל אמון כל ביטחון בהם. אני מוכן לחנוק את עצמי ולהרוג אותם.. ולא לתת חופש לשתי הצדדים דבר שתמיד בדיעבד מתברר כמוטעה.. ----------------------------------------------------------------------------------- אל תספר לי עמשיות על זה שכרגע יש שקט ורק קצת פיגועים וקצת קאסמים. תספר לי סיפור.. על איך באמת לא יהיה פה ערבים שיעשו פיגועים איך באמת יהיה שלום איך באמת נקבל את התמיכה של כל העולם.. ואת סיפור הפיתרון הקבוע שלך ולא הזמני. אני מחכה לשמוע, כי עד היום לא קיבלתי ממצבעי שרון או שמאל תשובה למצב קבוע אלא הסתכלות רק לתמונה של כרגע.
הירידה, לכאורה, בכמות הפיגועים בחודשים האחרונים, היא לא תוצאה של ירידה בניסיונות או במוטיבציה של הפלשניתאים להוציא פיגועים אל הפועל. היא תוצאה עקיפה של תוכנית הגירוש של שרון, שגם אם זו לא הייתה כוונתה, הצליחה לפחות באופן זמני, להקטין את היכולת להוציא פיגועים. אבל, כמו שכולנו יודעים, המחבלים ימצאו גם את הדרכים לעקוף את המכשולים האלה, כשאחת מהן היא הקסאמים. אמרו פה שלא יבחרו בביבי כי הוא יותר מדי פוליטיקאי. ואני רוצה לשאול אתכם- מה התפקיד של ראש ממשלה אם לא להיות פוליטיקאי?? התימרונים האלו, הם הכישורים הנדרשים מאיש העומד בשילטון, גם אם לפעמים הם לא נראים הכי מוסריים. ואם כבר מוסריות, איך אפשר להעלות את הטענה הזאת,כשמנגד תומכים בשרון?! נמאס כבר להזכיר את כל פרשיות השחיתות בהן היה מעורב. וזה עוד בלי להזכיר בכלל את הפרשה המבישה, בה פיטר 2 שרים מממשלתו כדי להשיג רוב בהצבעה על ההתנתקות. איפה כאן ההגינות? איפה כאן הדמוקרטיה? אומרים שביבי שקרן. זה בדיוק המקום להזכיר את המשפט "דין נצרים כדין ת"א"- אז מי פה השקרן? כולי תקווה שביבי יצליח לעשות לשרון את תרגיל ה-61, ויראה לו שבמשחק מלוכלך שניים יכולים לשחק. אם יגיע בנובמבר לבחירות כראש ממשלה, אני משער שהוא יגיע גם כפייבוריט לזכייה. דיברו פה על המפלגות הימניות הקיצוניות- איחוד לאומי, מפד"ל והשאר. אם סילבן היה זוכה בפריימריז בליכוד, סביר שהייתי בוחר באחת מהן. אבל ביבי הוא מנהיג שיכול להשיב את ההגמוניה של הליכוד, ובשביל שזה יקרה, המפלגה צריכה כל קול ימני שהיא יכולה להשיג. זאת הסיבה שכולנו חייבים להתגייס למען המטרה הזאת, כי אם הליכוד ישרד גם את זה, הוא יעבור את הכל.
טוב אני אפריע לכם שנייה בויכוח הזה - שתיים הצביעו ש"ס (ועוד אחד למפלגה ערבית אבל ניחא)? יש לנו דוסים בפורום?
יוגבי, אני בוודאי לא מגלה לך את אמריקה אבל אין לנו פרטנר, לא יהיה שלום...גם שלום קר הוא בגדר חלום, לצערי... תן לי לצטט לךמשפט מהקשר אחר ובעיוות שלי של שגיא כהו: לטנגו צריך שניים, וביננו לפלסטינאים יש בקושי אחד! גם אנחנו לא טלית שכולה תכלת, ותמיד אבל תמיד ברגע שנראה שסוף סוף משהו טוב מתבשל, הריח הטוב מציף אותנו מגיעה איזה מהלומה ובסוף מתברר שהריח הגיע מנעל מבושלת! נשמע מגוחך אולי פתטי, אבל זה המציאות חברים! פעם אחת אנחנו מחסלים להם מנהיג וחותכים את השקט , לא מעניין אף אחד שיש פעילות מתחת לקרקע והמנהיג הזה הוא דמות מפתח, חוות הדעת העולמית רואה בישראל כמחממת, וזה מה שיוצר מוטיבציה לפלסטינאים להמשיך במעין תמיכה של חוות הדעת העולמית, מה לעשות זה משפיע! ופעם אחרת חודשיים אחרי מגיעה התגובה של האויב בדמות פיגוע! ואם בציטוטים עסקיננו : ככה לא בונים חומה או במקרה הספציפי הזה שלום! ומי סובל? 95% מהפלסטינאים ו95% מהישראלים סובלים מ 5% פנאטים בכל צד שתמיד ידעו לחמם את הגזרה, שלום שלום http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx