ליברמן יצליח רק בזכות העובדה שהוא התנתק מהאיחוד הלאומי. הדעות שלו לא קיצוניות והשם שיצא לאיחוד הלאומי לא מתאים לדעות שלו ושל הבוחרים שלי. ד"א, אריאל יש הבדל לא קטן בין חירות לחזית יהודית, חירות שמים בראשם את חוק פינוי-פיצוי בניגוד למרזל שהמצע שלו מתבסס על טיפול בבעיית הערבים. אין לי בעיה עם הדעות שלהם, רק שלדעתי אין שום ביסוס הגיוני לרעיונות של מרזל.
עם כל הכבוד (ואין טיפה כזה), תזכירו לי מה ההבדל בין קדימה, הליכוד והעבודה? בגדול, מדובר בשלוש מפלגות שהיו מוכרות את קרובי משפחתיהן מדרגה ראשונה בשביל לשבת בקואליציה. אף אחת מהן לא באמת מציגה מצע שונה מקודמתה, וגם אלו שחוטאות באג'נדה כזו או אחרת מתנערות ממנה כשחקני צ'לקסי משערוריות מין ולו רק בכדי להשאר בתודעה. חבל שאף אחד לא מבין שהקולות לשלוש הגדולות מבוזבזים ולא אומרים דבר. זה לא משנה אם ביבי, אולמרט או פרץ יהיו ראשי ממשלה. כולם בסופו של דבר יונעו לא מההעדפות הפוליטיות שלהם ושל בוחריהם אלא מגורמים חיצוניים כמו ארה"ב ושכנינו "עורגי-השלום". מר"צ? קמפיין נחמד מאוד, אבל אין לי אמא ערביה. ואם הייתה לי - הייתי מצביעה לחד"ש, כמו שרוב ערביי ישראל עושים (ובצדק). האופציה השפויה ביותר כרגע הן המפלגות שמתרכזות בפן החברתי-תרבותי ולא מלכלכות ידיהן בפוליטיקה, ואותן באמת חשוב לקדם. אני אישית אצביע ל"עלה ירוק", חרף הקמפיין המביש והפרובקטיבי-שלא-בצדק שלהם. לסביות לסביות, לפחות שיהיו כוסיות.
עלה ירוק זה מפלגה של מתחכמים, נכון שאין הרבה ברירות אבל אסור להתעלם מהצד המדיני ששם אין להם שום דבר להגיד. זה נכון שאין הבדל מהותי בין קדימה, העבודה והליכוד, אבל עובדתית לליכוד ולקדימה יש השקפות שונות לגביי תוכנית החלוקה וגדר ההפרדה ואני בטוח שגם לעבודה יש חילוקי דעות עם קדימה.
אני לא אומרת שאין ביניהן חילוקי דעות, הם בכל זאת פוליטיקאים, אבל אני כן אומרת שזה ממש לא משנה. איך בדיוק אני אמורה לקחת ברצינות אנשים שנהרו לפני כמה חודשים מן הליכוד לקדימה בריצת אמוק של סייל פסח בדיוטי פרי? אם הם עצמם לא מכבדים את העקרונות שלהם, למה שאכבד אותם כפוליטיקאים? נכון, "עלה ירוק" לא מדברת על פוליטיקה, אבל היא תצטרך לדבר עליה מתישהו, אחרי שבעזרת, ככל הנראה לא השם, תעשה ליגליזציה לקנביס ונישואים חד-מיניים. כך או כך, זה באמת חשוב מי יעמוד בראש מדינתנו: המוקיון, השרלטן או הוואנבי-של-שרון. אני כבר אתן לכם לנחש לבד מי זה מי. עצם העובדה ש-90% פה יגיעו לתשובה אומרת שגם אתם יודעים שהשלושה לא מציאה גדולה.
כמו שאומרים בהרבה מקומות: עלה ירוק או עלה לניידת. אם היה לי כח ללכת ולהצביע, אז הייתי מצביע לעלה ירוק רק בגלל זה http://underground.ale-yarok.org.il/root/images/image07/image07.Xxx
ליהי, גם המנהיג הכי גדול בהסטוריה (וכל אחד מוזמן לעשות כאן את הבחירה שלו) היה קודם כל פוליטיקאי. אחרת, אין לו שום סיכוי להצליח. לכל אדם שכזה, גדול, מצליח ומוערץ ככל שיהיה, יש שני מטרות עיקריות (סדר העדיפויות כבר משתנה) - האחת היא להחזיק בכוח, השנייה היא לעשות טוב לגוף אותו הוא מנהל. הם חייבים לתמרן תמיד בין שני אינטרסים אלה, אפילו כאשר הם מנוגדים. לכן, אינני חושב כי קול למפלגה א-פוליטית כביכול (ואני בכלל לא משוכנע ש"עלה ירוק" היא אחת כזו) מבוזבז פחות - אפילו אם במקרה הם יעברו את אחוז החסימה ו- 90% ממחשבותיהם אכן עוסקות בליברליזם על סוגיו השונים, הם יהיו דגי רקק קטנטנים לצידם של פולטיקאים מחוספסים. אפשר לא לאהוב את זה, אבל כדי להיות מנהיג מוצלח, צריך להיות קודם כל פוליטיקאי.
האנלוגיות של ליהי.... משהו! אני גם חושב שהצבעה למפלגה א-פוליטית יכול לתרום הרבה, נימקתי את זה לפני כמה הודעות, שדווקא בנושאים שיש בהם קונצנזוס צריך לפעול. אני לא רוצה שאיזה חברה סלולרית תשתול לי מתחת לדוד שמש איזה אנטנה שתאכיל אותי בקרינה, אני רוצה שיחמירו בענישה לחולי נפש שמתעללים בחיות, שיפסיקו לתת לקבלנים סוג ז' אישורים להרוס פרדסים ושתאגידים יפסיקו לזהם לי את הסביבה. הירוקים עונים לקריטריונים האלה, אלו נושאים שקל לאשר אותם ושנבחר ציבור מספיק אמפתי יכול להעלות בלי לחטוף על הראש מפוליטיקאים שמנוניים ועיתונאים תאווי סקופים. ראיתם את הקמפיין של רע"ש? אני פשוט מת על המפלגה הזאת. התחלתי לעקוב אחריהם בבחירות של 96 נקמה לי (אני כבר לא זוכר איזה, היו כל כך הרבה בחירות בשנים האחרונת), וזה כל כך הצחיק אותי שהבחור הזה, שאשתו בטח דפקה אותו בהסכם גירושים רץ עם זה לכנסת, הם מנסים כל פעם מחדש להיבחר למרות שידוע, ברור ומובטח שאין להם סיכוי.. חשבתי להצביע אליהם סתם בשביל הקטע, אבל אז הבנתי שזה כמו רובי מים - זה עדיין כיף, אבל די שטותי לעשות את זה בגיל הזה.
גיא, עם 2 מנדטים, הדבר היחיד שהירוקים יכולים לעשות בעצמם זה לשתול עצים ברחובות ת"א. אז הם יעלו עשרות הצעות חוקים. כל אלה יהיו שוות בערכן לנייר טואלט אם מפלגה גדולה לא תתמוך. לכן, אתה יכול באותה המידה להצביע למפלגה גדולה בעלת הסיכויים הגבוהים ביותר בעיניך להשקיע באיכות הסביבה.
למה אתה חושב ש"עלה ירוק" לא מאכלסת מוחות פוליטיקאים? כי הם לא מתלכלכים בנושא השטחים? החמאס? הקו הירוק? האינטיליגנציה של רוחמה אברהם? מי מינה אותך, מר בוריס הכה-יקר ונפלא, כמבקר הבקרה של ראשי המפלגות? לפי התאוריה המוצלחת שלך, טומי יותר טוב מבועז וכטל, שיותר טוב מפרץ, שפחות טוב מביבי אבל מעט יותר טוב מביילין, וכהנה וכהנה (צדק וצדק). כלומר, מדד האיכות של פוליטיקאי נמדד באופן ישיר לעצם היותו קונטרול-פריק שמת על אור הזרקורים, ורק אחד שממש חולה-כוח-סופני יושיע אותנו ממצבנו החמור. הממ, זאת תאוריה מעניינת. אני מניחה שזה אומר שאתה מצביע למי...סטאלין? קסטרו? הממ...אגם רודברג?
אני באופן אישי מסתובב כבר כמה חודשים עם ההרגשה שפתק לבן יהיה הכי במקום. לכל מפלגה יש לי סיבה טובה למה לא להצביע לה, אבל לאחרונה אני מוצא את עצמי שוקל הצבעה ל3 מפלגות, אבל עדיין נוטה ללא להצביע בכלל. ה-3: א. ישראל ביתנו. ליברמן הוא אולי פאשיסט, נראה מטורף, קצת מוזר, אבל הוא בולדוזר. אחד שכן מסוגל להזיז דברים. ב. הירוקים. אמנם אני אחד האנשים שהנושא הזה פחות נוגע להם באופן אישי, אבל אני מעדיף מישהו שינסה להזיז נושא פשוט וקל לשינוי כמו איכות הסביבה, מאשר עוד כמה שמנים שרק חושבים על הועידת ליכוד הבאה. ג. הגימלאים. הם הפייבוריטים שלי. דבר ראשון יש להם אג'נדה. דבר שני יש להם אנשים מאוד איכותיים. דבר שלישי והכי חשוב - מדובר על המפלגה היחידה שמייצגת משהו שנוגע ופוגע באמת בכולם ומציעה אפשרויות לשיפור המצב. לכולנו יש סבים וסבתות (ואצל חלקינו ההורים אפילו), ואמנם אצלנו במשפחה המצב טפו טפו טפו טוב אבל יוצא לי הרבה לשמוע ולראות אנשים בגילם של סבא שלי, שפשוט חיים בתנאים שמבזים אותם ויותר מזה מבזים אותנו. אז אולי זה נראה לכם במבט ראשון נושא לא חושב, ומאוד מגזרי וספיציפי, אבל זה ממש לא. ודווקא אנחנו הצעירים יכולים אולי לשנות את זה. ובכל זאת, אני עדיין שוקל לא להצביע. לא יודע למה. אולי תחושת שביזות כללית מהמערכת בחירות הזאת
אה, ליהי יקירתי. טוב שאת כאן. ואני חשבתי שיקח לנו לפחות יומיים עד למאבק האגו הבא. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx זה המשפט שלך אליו אני נטפל. אם "עלה ירוק" אכן לא "מלכלכת את ידה בפוליטיקה" (והיא ועוד איך כן), אין לה מה לעשות בכנסת. כפי שציינתי די במפורש, מדובר באיש אשר משלב בין זה ואיכויות של מנהיג מוצלח.