זה קשה, אבל חיים...... רק שתדע, שלרב בא-גד היו חסרים 4 קולות בשביל להיכנס!!!! בושה, פשוט בושה שכל כך מעט אנשים בחרו בו...
איך!!! איך אני לא מבין, איך אפשר להצביע לאיחוד הלאומי של ליברמן?! איך?! ואז מתפלאים למה כולם אומרים שהישראלים מפגרים... ותזכרו שפרשת השחיתות היא קריטית ביותר, למרות שאני מאמין שהחקירה פתאום תפסיק ולא ישמעו ממנה יותר (אפשר לקחת דוגמאות מ"שופטים באדום" וישראל כהן), אם בכל זאת זה יתגלה כנכון - הליכוד לא יגיע ל-30 מנדטים! אפילו יש אפשרות שהליכוד לא ינצח בבחירות (כפי שראו את האווירה בכנס הליכוד אתמול, אי אפשר לומר שהאווירה שם טובה).
למה לרעות בשדות זרים? כולם הצביעו שינוי! בשינוי כל אחד יכול למצוא משהו שמדבר אליו ושהוא מסכים איתו. אך רק לא ש"ס! חבורת מפגרים שמנוהלת ע"י טרוריסט(עובדיה יוסף) ששוטף את המוח לאנשים באמרות נוסח "מי שלא יצביע ש"ס לא יכנס לגן עדן". מה ההבדל בינו לבין איזה נסראללה או שייח' יאסין שמעודדים ככה פעולות טרור?
הבחירות באמת בפתח... הליכוד באמת התחלש בגלל פרשת השחיטות, אבל המצבעים האחרונים שעושה שרון בשטחים, והעובדה שכבר ארבעה שבועות(טפו טפו, אני נושך את הלשון) לא היה פיגוע יעזרו לו ביום הבחירות. אם כל הכבוד למערכת הבחירות של מצנע, האידואלגיה שלו לא תואמות למה שרוב העם רוצה. לא עושים שלום בכח, אלא במוח. גם חוסר הניסיון הפולטי של מצנע נגדו כמו שאומרים :" לא כל חיפאי עם זקן הוא הרצל" שינוי יעשו התקדמות, שטובה למדינה שלנו כדי לסגור את הפער שנוצר בין חרדים לחילונים. המצע של שינוי תומך במדינת חילונית שוויונית, כי הרוב מדינה חילונית. כלכלה חופשית, חוק גיוס חובה ושלום אבל לא עם ערפת כי הוכח כי הוא כבר לא פרטנר לשלום. אני מאוד מקווה למרות שזה קצת מופרך, ששינוי יעברו את העבודה במספר המנדטים. עם הבחירות היו מתקיימים כמועדם בשנה הבאה היה לי זכות להצביע, אבל אצלנו ממשלה לא יכולה להחזיק מעמד. אז אני יחכה לעוד שנתיים(ככה זה אצלנו)..ובנתיים אשכנע את המשפחה להצביע...ליכוד!
גם אצלנו עשו מדגם בביה"ס והצבעתי ליכוד! אני לא יודע מה היו התוצאות הסופיות של המדגם אבל ממה שהבנתי על חצי רגל זה ששינוי קבלו מלא קולות אח"כ מרץ (איך אפשר להצביע להם?) והעבודה והליכוד תיקו אבל זה מקלפי אחד בכל מקרה אני חושב שהליכוד ייקחו את הבחירות בהפרש קטן מאוד מהעבודה בגלל השחטויות שינוי יפתיעו וצליחו בצורה מדהימה אני חושב בסביבות ה-20 מנדטים ואני מאוד יישמח אם זה ייקרה לצערי מרץ תקבל מלא קולות(שוב אני אגיד איך אפשר להצביע להם????) ותהיה עם איזה 25 מנדטים וש"ס לשמחתי הגדולה ייפלו ובגדול אני מקוה שהם ייקבלו ככה איזה מנדט וחצי (אין ממש סיכוי אבל יש לי תקוה) ישראל אחרת זה לא המפלגה שאומרת שצריך טרנספר ומי שלא מסכים אז הורגים אותו? חחח איזה אנשים משוגעים מישהו כאן השווה את עובדייה יוסף לטרוריסט, תגיד לי אתה בסדר ? אני שונא את עובדייה יוסף ואני חושב שהוא דיקטטור מגעיל אבל אני לא אקרא לו טרוריסט! מה הוא התפוצץ לך ברחוב? בסוף אני מקוה שהליכוד ייבחר ויוסיף את שינוי לקואליציה (אם זו תהיה ממשלה של שתי מפלגות כאלה זה יהיה מעולה) בקשר לראשי הממשלה - אני חושב שאם שרון ייבחר זה לא יהיה נורא כי אחריי הכל הוא החזיק את המדינה במצב ממש קשה וגם אם הוא ייבחר אז ביבי יהיה שר החוץ שזה התפקיד שהכי מתאים לו ושיכול לעזור למדינה, אבל הדבר הרע זה שהוא מושחט ותארו לכם מדינה שמנוהלת לפי המאפייה כמו רוסיה. כמובן שאני מגזים אבל אני רק רוצה להראות מדינה מושחטת לדוגמא. מצד שני מצנע חסר הנסיון וקצת קשה לתת לו את הממשלה בידיים אבל לפחות הוא לא מושחט וגם מי שלא יודע למצנע יש הרבה נסיון בבטחון וצבא , הוא היה משהו חשוב מאוד בצבא שאני לא זוכר בדיוק איך קוראים לתפקיד. אבל בכל מקרה יש לו ניסיון בזה לסיכום אם היה לי אפשרות לבחירה אז הייתי בוחר ככה: מפלגה - הייתי מתלבט בין הליכוד לשינוי והייתי מכריע את ההחלטה שלי לפי הימים האחרונים וההתפתחויות בקשר לפרשה של השחיטות. ראש ממשלה - פחות או יותר אותו הדבר. בנתיים אני נוטה לכוון שרון בגלל שאחריי הכל הוא ימני אבל בימים האלה תאמינו לי שכמעט כל שמאלני הוא גם ימני (חוץ מיוסי שריד ויוסי ביליין הדפוקים עם המפלגה הפלשתינאית שלה. מבזק חדשות מרץ אתם מייצגים את העם שלנו לא את הפלסתינאים וכמה שהם מסכנים) בקשר לטומי לפיד, אני חושב שהבן אדם ממש גאון וכל זה אבל יש לי בעיה אחת איתו הוא יותר מדי אנטי כל הזמן, אי אפשר להקים מפלגה על אנטי. חוץ מזה הוא יכול לתרום למדינה הזאתי הרבה. נ.ב. משהו פה הזכיר משהו בקשר לזה שהשחיטות משפיעה על ההצבעה אז אבא שלי רצה להצביע ליכוד ובגלל ההתפתחויות האחרונות בנושא הוא לא רוצה להצביע למפלגה מושחטת.
תעזרו לי להבין למה יש הרבה אנשים שתומכים בשינוי אני מבין את זה ששינוי נילחמת נגד החרדים המושחתים אבל מישהו יכול להסביר לי מה היא מבחינה מדינית היא מפלגה שכל הזמן זזה לה מימין לשמאל בלי עמדה קבועה. אבל מה שחשוב באמת זה ששרון יקח את הבחירות ויתחיל לעבוד ברצינות לא כמו השנתיים האחרונות שהוא כל הזמן היתעסק בלישמור על הממשלה במקום על התושבים.!!
פיימן, טום... אתם כל כך עצבניים על פרשת השחיתות של הליכוד עד שאתם רוצים לשחוט אותם??? שחיתות עם ת', ולא עם ט', אנאלפביתים! בכל מקרה - תום, אין דבר כזה מנדט וחצי. ש"ס - אולי ייחלשו עד לסביבות 7-8 מנדטים או אפילו פחות (ואם אתם תוהים מדוע, זה בגלל אז ששרון זעם עליהם וזרק אותם מהקואליציה, ובגלל הקמת המפלגה "אהבת ארץ ישראל" של הרב כדורי). אפשר לצפות שבכנסת הבאה לא יהיה להם כוח, וזהו צעד מבורך. שתבינו, אין לי שום דבר נגד החרדים, אבל יש לי הרבה מאד נגד המפלגה עצמה. שינוי - 20+ מנדטים. אין, המון אנשים מצביעים למפלגה הזאת, ואתם יודעים מה? אם טומי לפיד היה מתמודד, אני חושב שבהחלט ייתכן שהוא היה נבחר להיות ראש ממשלה. שינוי סוף סוף תוכל ליישם את הרעיונות שלה בקשר לכפייה הדתית וגיוס החובה. הליכוד - פרשת השחיתות פוגעת כל כך בליכוד...אין מה לומר. שרון בפאניקה, הליכוד מקושר עם אלפרון, כל מני פרשות חדשות יוצאות כל הזמן והכי גרוע מבחינתם - עמרם מצנע ומפלגת העבודה חוגגים על הפרשה ובתעמולה הם הולכים להיכנס בליכוד עם הנתון הזה. הליכוד ככל הנראה יזכה, אבל בחירות צמודות יהיו בהחלט. עבודה - עמרם מצנע רק נכנס לאחר הפריימריס וכבר בשיא המרץ מתחיל לעבוד ולחרוש. קודם הוא דואג לטפל במפלגה שלו כשניטרל את בן-אליעזר (שמעלה טיעון טפשי שלא נבחר בגלל רקע עדתי), הוא מתחיל להרצות בכל מני מקומות, מוציא רעיונות שגורמים אפילו לימינים לתהות לגביו, מציע מנהיגות אחרת, שומר על המצביעים הפוטנציאלים של מרץ ומושך אליו את מצביעי שינוי (טוען שהוא לא יסכים לכפייה הדתית) והכי חשוב מנצל עד תום את פשרת השחיתות בפריימריס של הליכוד. לפני מצנע חשבו שהעבודה תקבל את התבוסה הגדולה ביותר מאז ייסודה, אבל בעצם - מצנע מאושש את המפלגה ואפילו יש סיכוי לניצחון. מרץ - ייחלשו, פשוט אין להם מה לומר יותר והם איבדו א כל הרלוונטיות. גם אני תוהה כיצד אפשר להצביע למרץ, שבראשה עומד יוסי שריד. תצפו ל-10 מנדטים, לא יותר. האיחוד הלאומי - המפלגה של ליברמן אמורה לקבל כ-5 מנדטים או פחות. פשוט טמטום להצביע להם. (וידוקה אני נאלץ להביא לך הזהרה תתחיל להשתמש במילים מתאימות). עלה ירוק - אני בקושי יודע עליהם! אין לי מושג מה העקרונות שלהם בכלל (חוץ מהעובדה שהם רוצים להכניס סמים קלים לחוק, ועל זה כבר מגיע להם לא לעבור את אחוז החסימה)! מישהו מוכן להסביר לי? המפד"ל - מפלגה שבראשה עומד אדם כל כך חולני ודוחה כמו אפי איתם - דינה להיכשל בבחירות. 3 מנדטים, אפילו 2. אהבת ארץ ישראל - מפלגתו של הרב כדורי לוקחת ח"כים מש"ס ויחד איתם את הבוחרים. 4 מנדטים, לדעתי. יהדות התורה - מפלגה בלי ממש עיקרון, לא ברור בכלל מדוע היא הוקמה. בכל מקרה, 4 מנדטים. טוב, מישהו לא מסכים עם הקביעה הזאת? כי היא נראית לי הגיונית מאד...
אני מסכים עם הרוב, חוץ מזה שלא יהיו בחירות צמודות לפי דעתי... למרות השחיתות, אין לי ספק ששרון ייקח בגדול בקשר ליהדות התורה ולמפלגתו של הרב כדורי, אני לא חושב שביחד יהיו להם 8 מנדטים (4 ו-4 כמו שאמרת), אלא שבבחירות האלה הכוח החרדי באמת יקטן לגמרי, ויהדות התורה יהיו עם 2-3, ומפלגתו של כדורי אני בספק אם תכנס בכלל לכנסת שכחת את המפלגות של הערבים, ובקשר למפד"ל, אין סיכוי שהם יקבלו כל כך מעט... הם מייצגים ציבור שלם של חובשי כיפות סרוגות
אני נאלץ לא להסכים. ראשית כל האיחוד הלאומי שלי (שאין לי מושג מה יש לך נגד המפלגה הישראלית יהודית היחידה??) ייקבל כ-8 מנדטים וגם זו תהיה אכזבה גדולה. מקווים לעבור לפחות את ש"ס מבחינת הגודל. בצמרת הליכוד ייקחו בכל זאת ביתרון (למרות שהיום כולם יודעים שהליכוד האמיתי הוא האיחוד הלאומי) די משמעותי של כ-35 מנדטים לעומת 26 לעבודה לטעמי. שינוי יכולים להגיע ל-20 מנדטים - אבל הרצון שלך שלפיד ירוץ לראשות הממשלה הוא הכי פחות הגיוני ששמעתי - הרי הבן אדם פשוט איש רע!! וכן מי ששאל בקשר לשינוי וחוסר עמדה מדינית מבחינתה... זו חוסר אחריות לתמוך בשינוי בזמן שהמצב הרע במדינה נובע ב99% מהמצב הבטחוני. מי ששאל איך אפשר להצביע למרץ למרות שאני בא מהצד השני של המפה אני אסביר לכם - הם מביאים פתרונות! אז נכון שאילו פתרונות שיובילו אותנו לאבדון ולא תהיה מדינת ישראל אבל לפחות פתרונות למצב. ומרץ יגיעו לאיזור ה-15 מנדטים. המפד"ל יגיעו באמת ל-3 מנדטים אולי 4 - איכשהו נעלמו. עלה ירוק הם בעיקרם מפלגה ירוקה. קראתי את מצעם והוא קיים אבל האבסורד של לגליזציה של סמים קלים לא יכול להביאם רחוק. המפלגות הערביות ייקבלו את ה-8 חכי"ם ערביים שלהם. רק 'ל' בקלפי למדינת ישראל שלמה. רק ממשלה ימנית אמיתית תשמור עלינו.
הרבה מאוד אנשים מוטרדים מפרשת השחיתות שהייתה בליכוד, ואני מגנה אותו בכל תוקף. יש להבין שהעם באמת מבין שאין פרטנר לשלום בצד השני, וכל החולמים מהשמאל שחושבים שאפשר לעשות שלום עם רשות טרור טועים בגדול.
טוב תום לפי מה שאני הבנתי בבחירות באלון מרץ דווקא לקחו הכי הרבה קולות! כשלישי מהקולות אבל לא אמרו לי בדיוק אחרי זה שינוי אחר כך ליכוד ורביעי עבודה! אני עדיין חושב ששינוי ומרץ ישימו קפיצה גדולה וקבלו הרבה מנדטים והגדולות יחלשו