בורוסיה דורטמונד 2012/2013 :: זמן להתאושש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Ralph-Lauren, ‏5/7/12.

1. BvB Member

יש דיווחים שואצקה נסע לאוקראינה לסגור את כל הפרטים,ואז מחטיריאן שלנו.
    אין ספק שזה 2 החתמות מצוינות,של שחקנים צעירים,בהכי פחות כסף משאר אריות היבשת.
    הייתי מוסיף לרכישות עוד מגן,בלם ובזה מסכם חלון העברות נפלא,אומנם רק 3 רכישות אבל בול פגיעה בכל אחת מהן.

2. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

למה עוד בלם?
    הרגע קניתם את סוקרטיס.

3. BvB Member

כי יש 3 מסגרות לשחק בהם והומלס וסובוטיץ' לא יודע אם הם נשארים,אז שיהיה גם 4 בלמים אם צריך שיהיה רוטציה בכל המסגרות

4. AS R Member

הומלס כבר הצהיר שהוא נשאר ובסובוטיץ' אין התעניינות כרגע מצד קבוצות אחרות.

לא צריך עוד בלם, מה שכן רצוי מגן נוסף לרוטציה.

דורטמונד כבר עכשיו העמיקה את הסגל בצורה טובה מאוד. אין לי מושג איך שלוש השנים האחרונות דורטמונד הצליחה כל כך עם סגל כל כך קצר, עכשיו יהיה אפשר להעלות מהספסל שחקנים שלא נופלים מאלה שפתחו.

נערך לאחרונה ב: ‏5/7/13
  5. BvB Member

שיהיה מגן,בכל מקרה שנדע שכולם כרגע נשארים יהיה הרכב מצוין:

ויינדנפלר

פיסצ'ק,הומלס,סובוטיץ'(סוקרטיס),שמלצר
    גונדוגאן,מחטיריאן,בלצ'יקובסקי,רויס,בנדר(גרוסקרויץ')
    לבנדובסקי(אובמיאנג)

או שאפשר להוריד קשר את בנדר נניח ולשחק עם 4 קשרים,רויס,קובה,מחטריאן ואילקאי
    ובחוד 2 חלוצים תותחים אובמיאנג ורוברט,זה יהיה מפחיד ליריבות מכל רחבי תבל.
    מחכה כבר למשחקי של בורוסיה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה באמת חושב ככה? אתה חושב שדורטמונד קנו שחקן ב 20 מליון יורו (פלוס מינוס) לספסל? אתה באמת חושב ששחקן שהוא ברמה של לבנדובסקי יסכים לשבת על הספסל (בדורטמונד)? אתה חושב ששחקן שהיה שחקן ספסל שנה שלמה יוכל בכזו קלות להיות חלוץ תותח (מה עם זמן משחק. מה עם ביטחון. וכו )? אתה באמת חושב ששחקן בדרג של אובומינג יסכים להיות שחקן ספסל (בדורטמונד)? הוא לא יבכה? לא יתמרמר? אתה חושב שהם יוכלו להושיב את לבנדובסקי עונה שלמה כמחליף?
    או שאולי אתה חושב שיעברו לשחק העונה עם שני חלוצים? ואם כן, מה יהיה בעונה שאחרי? יחזרו לחלוץ בודד? או ש... יצטרכו להביא מחליף ללבנדובסקי.

וכל הסיבובים האלה רק כדי לא למכור שחקן בהרבה כסף לבאיירן שבסוף יקבלו אותו חינם.

7. Yotam Member

דורטמונד עוד צריכה להתחזק בעמדת הבלם, היא אומנם חיזקה כל נקודה אפשרית במערך ובין היתר החתימה את סוקראטיס במקומו של סנטנה, אך למרות זאת סוקראטיס ימלא את מקומו של פישצ'ק בחצי שנה הקרובה מה שאומר שאין מחליף ראוי להומלס וסובוטיץ' ולכן דורטמונד מחפשת והיא עוד תתחזק להערכתי בבלם נוסף.

8. aloneli Member

הכוונה במחליף שהוא יעבור להיות שחקן הרכב מתי שלבה יעזוב.אם זה יקרה עכשיו אז זה בסדר אם לא אני גם לא בטוח אם דורטמונד תחזיק שחקן כזה בספסל לעונה שלמה(לא שהוא כזה סופרסטאר אבל בסדר).הכי פשוט במקרה הזה שדורטמונד תנסה למכור את לבה לצ'לסי ותעשה עליו כסף,מחליף כבר יש לו.העניין רק אם לבנדובסקי באמת רוצה לחכות רק לבאיירן או שהוא כבר יעדיף להפסיק לחכות ולא להחמיץ הזדמנות להגיע לקבוצה גדולה.

דורטמונד צריכה מגן ימני,בלם היא כבר הביאה.אם דורטמונד חושבת שהיא תצליח להתמודד בלי מחליפים בהגנה היא תהיה בבעיה.כרגע היא מתחילה עונה בלי פישצ'ק ליותר מחצי שנה ובעצם בלי אף מחליף רציני לאף עמדה בהגנה.כל תשומת הלב הולכת על לחפש מחליף לגצה בסכומים מטורפים ונקודת התורפה שלה השנה די נשכחת.

9. BvB Member

אובמיאנג וסוקרטיס הוצגו היום באיצטדיון
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1001138_717049554973694_458987937_n.Xxx
    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/1012193_716967111648605_1983479000_n.Xxx
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/600499_716958734982776_1910322885_n.Xxx
    מחכה כבר לרכש החדש מחטריאן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/champions.Xxx :aaarse: :aaa025: :aaa031:

10. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

לפי התקשורת הגרמנית, קלופ הודיע שלבנדובסקי יסיים את החוזה שלו בדורטמונד ויעבור בקיץ הבא לבאיירן מינכן. עכשיו בסדר, דורטמונד רוצה את לבנדובסקי לעוד עונה כדי לנסות ולהילחם בבאיירן על האליפות, לא רוצה לבנות את ההתקפה שלה לגמרי מחדש וכיוצא באלה. אבל מצד שני..

רוברט לבנדובסקי, לעניות דעתי, הוא בין חמשת החלוצים הטובים ביותר ביבשת כיום. דורטמונד כבר עשתה קופה נכבדת בקיץ הזה על גצה, ואם מדברים ביזנס נטו, אני חושב שזו טעות חמורה לא למכור את לבנדובסקי היום. אז בסדר, עוד עונה תעבור והצלחת תיסע לבוואריה. תיאורטית, כן? אבל אם על גצה שולמו קרוב ל40 מיליון אירו, על לבנדובסקי ניתן לשלם הרבה יותר. בטח קרוב יותר ל50 מיליון. בטח לא פחות מ38 מיליון. מדובר פה בהכנסה של קרוב ל100 מיליון אירו על שני שחקנים שגם חוסכים כך את המשכורת הגבוהה של כל אחד שמביאה לעוד כמה מיליונים פנויים בתקציב.

ב100 מיליון אירו אפשר לעשות הרבה. הסגל שהביא לדורטמונד דאבל נקנה כולו בסביבות ה20 מיליון אירו, כך קראתי. יכול להיות שאני טועה או לא מדייק במספרים. ונכון שלקח להם זמן לבנות תבנית וסגל שירוץ, יתחבר ויתעלה מעל ומעבר ויביא שתי אליפויות וגביע. אבל בכדורגל המודרני גם הכסף מדבר. ועם סכום אסטרונומי של 100 מיליון אירו אפשר להביא כמעט כל שחקן שחושקים בו ורואים בו כתחליף לא פחות מראוי לזה שעזב. אם זה אובמייאנג או אם זה מחטריאן, אם זה אריקסן ואם זה אדין דזקו. זה לא חשוב בכלל.

נכון, לבה שחקן טוב. שחקן מצוין אפילו. אבל כסף בא והולך ושחקנים באים והולכים. בודדים השחקנים שיישארו היום עשרים שנה כשהם לובשים את אותם המדים ואותו הסמל. דורטמונד נוהגת בטיפשות ומפספסת כאן הזדמנות גם לשפר את עצמה עוד יותר בצורה כלכלית וגם לחזק את הסגל בצורה משמעותית כשאפילו יישאר לה אקסטרה.

11. AS R Member

שכחת שזאת השנה האחרונה של לבנדובסקי בחוזה, ולכן ההצעה עליו הייתה באיזור 25-30 מיליון אירו ולא כמו שאתה אומר.

בסך הכל זה היה די ברור שלבנדובסקי יעבור בעונה הבאה לבאיירן, אבל לא חשבתי שיודיעו על זה כבר מעכשיו. מעניין איך זה ישפיע על השחקן עצמו בעונה הקרובה, שיודע שהוא סגור בקבוצה מבוואריה אבל צריך לשחק עוד עונה אצל היריבה הגדולה שלה בליגה. מעניין איך זה ישפיע על קלופ, שכבר הביא לו מחליף, האם הוא ייתן לאובמיאנג לפתוח בהרכב על חשבון לבנדובסקי בחלק מהמשחקים כי הוא יודע שהפולני יעזוב בתום העונה. וכמובן, איך יגיבו האוהדים, ששוב שחקן שלהם בוגד בקבוצה ועובר לבוואריה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/7/13
  12. BvB Member

הכי מעצבן אותי שדבר כזה קורה,כמו שקרה עם גצה או שלבאנדובסקי "ייפצע" ויעביר את העונה,או שהוא באמת ווינר אמיתי ואפילו במשחקים נגד באיירן ייתן את כל כולו,ויחשוב רק על דורטמונד לפחות בשנה הזאת.
    האופציה ה-1 נראית לי יותר הגיונית ולעזאזל למה דווקא לבאיירן זה יכול להשפיע עליו,ואפ ייתן עונה לא טובה ויישב בספסל הוא יכול להגיע לבאיירן בכושר לא טוב.
    בקיצור הרבה סימני שאלה,צריך לתת לו את הקרדיט ואם יהיה מקרה גצה לייבש אותו על הספסל אין מה לעשות,אי אפשר להגיע למשחקים חשובים מול באיירן והחלוץ שלך לא יירצה להבקיע מולם.

13. aloneli Member

ללבה אין שחקן שיכול להחליף אותו גם לא מקצועית וגם לא מבחינת השם שלו..או במילים אחרות אין שחקן שדורטמונד יכולה להרשות לעצמה שיחליף אותו.גם ההגעה של אומביאנג לא תשנה זאת כי לבנדובסקי הוא החלוץ מטרה הכי טוב בעולם ולהשאיר אותו גם לעונה אחת יכול לשנות המון.
    אם חושבים קדימה כמובן שיש פה סיכון כי לבנדובסקי רק מחכה למועדון הבא שלו(באיירן) ודורטמונד מפסידה פה המון כסף.גם הקהל של דורטמונד לא יקבל את זה יפה כל כך.
    אבל במידה ויישאר ויהיה טוב דורטמונד תרוויח שחקן טוב לעונה שלמה.היא יכולה לקבל עוד המון כסף מליגת האלופות ועוד מפעלים.חוץ מזה לבנדובסקי הוא אחד שמביא רייטניג וכסף,הוא סופרסטאר אמיתי ואומביאנג עוד רחוק מכך.זה עד כדי כך שדורטמונד בלי לבנדובסקי פשוט שווה התייחסות אחרת בכדורגל העולמי ואם היא רוצה להיות קבוצת צמרת היא חייבת להשאיר אותו עד לתום החוזה.מי יודע אולי כמו במקרה של ריברי בסוף הוא כן יישאר.

אגב לפי מה שהבנתי אומביאנג שחקן מהיר מאוד וגם מאוד טכני אז מי יודע אולי נראה אותו מתפקד באגף שמאל ואז רוייס יעבור מתחת לחלוץ.

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק שככה דורטמונד רק דוחים את הבעיה (בשנה). בעיה שיהיה צורך לפתור - החיים בלי לבנדובסקי (ולא משנה אם פותרים את הבעיה בשינוי שיטה או ע?י הבאת מחליף נטו). ולא רק שבסה?כ דוחים את הבעיה, אלא שיצטרכו לפתור אותה עם 25 - 30 מליון יורו פחות. סכום משמעותי למועדון כמו דורטמונד.
    וכל זה מבלי להתייחס להשפעות העונה על השחקן, על המועדון, על שאר השחקנים.
    בעיה לא קלה לווצקה

(דרך אגב זה בכלל לא דומה למקרה ריברי שכשבאה ההצעה (ככה נטען ואנחנו לא יודעים עד כמנ זה היה אמיתי) היו לו עוד שנתיים במועדון ואח?כ באה הנפילה. אז גם לא הייתה טענה שריברי כבר סיכם הכל עם ריאל בעוד שכאן הסוכן שללבה טוען שכן).

15. Raulito Madridista

הבחור עד כדי-כך אוהב את גרמניה והשם 'ריאל מדריד' הוא לא מספיק סקסי בשבילו? יכול להיות שאני עדיין בטראומה וכשאני רואה את הספרה 4 זה כבר לא מזכיר לי את היירו או ראמוס אלא את הרביעייה שלבאנדובסקי דפק לנו - אבל זו לא הגזמה להגיד שהוא בין שלושת החלוצים הטובים באירופה, ומאוד הייתי רוצה לראות אותו בריאל מדריד. אני לא חושב שלמועדון כמו דורטמונד יש את הלוקסוס לוותר על 30 מליון יורו, מבלי להעליב כמובן. ואי-אפשר להתעלם מהעובדה ששוב שחקן מרכזי ואהוד עוזב ליריבה המרה. אגב, ברור שהבחור מקצוען ואף-אחד בדורטמונד לא יתן לו לחפף, אבל ההצהרה של הרגיעה ממש, ואני לא אתפלא אם בעונה הבאה הבחור יהיה פחות טוב. אני מציע שתיקחו את בנזמה, נוסיף כסף ונסגור את העסקה, מה אתם אומרים?