בורוסיה דורטמונד 2012/2013 :: זמן להתאושש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Ralph-Lauren, ‏5/7/12.

1. aloneli Member

דורטמונד לא צריכה לחכות עד לרגע שלבה יעזוב אותה ולכן זה צעד נכון שלה.אם לבה יעזוב עכשיו אז יש לה חלוץ במקום,אם הוא יישאר לעוד עונה אז יש לה גם חלוץ לרוטציה השנה וגם חלוץ לשנים הבאות כי לבה לא יישאר יותר משנה.
    חוץ מזה גם קראתי ראיון עם קלופ שהוא יירצה לפעמים לשנות סגנון כי היריבות למדו את דורטמונד.מי יודע אולי לפעמים נראה את דורטמונד עולה עם שני חלוצים בהרכב.
    אבל כן זה פחות סביר לדעתי היא פשוט תנסה למכור בכל הכוח את לבה לקבוצה שהיא לא באיירן ואפילו יש מצב שהיא תיכנע בסוף ותמכור אותו כבר עכשיו לבאיירן.

2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד לפני החתמת אובומינג אומר ווצקה שלמועדון יש 50 מליון יורו להבאת שחקנים הקיץ הזה.

3. bvb_fan Kevin Großkreutz

החתמה אדירה. מקווה שהוא לא פלופ ושהוא בנוי בשבילנו, עכשיו מחטיריאן ואריקסן ובנינו קבוצת ענק.

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לפי החשבון הזה יש עוד 35 בהישג יד...
    לא יודע את מי דורטמונד יביאו, הם אבל לא צריכים לחפש מחליף לגוצה כי הם לא ימצאו כזה, הם צריכים להביא את השחקן הכי טוב שיוכל להתשלב בקבוצה מתפקדת. זה משימה לא קלה. הגאבוני החדש הוא בהחלט התחלה, נראה שהוא סוג של לבנדובסקי, עכשי צריכים עוד קשר איכותי ואפשר בהחלט לסכם חלון לא רע.
    העיקר שלא ישתגעו שם כמו בתחילת שנות האלפיים שחיפשו לרוץ אחרי באיירן וזרקו סכומי עתק, שימשיכו בדרך שלהם ומפה הכל יסתדר.

5. aloneli Member

דורטמונד יכולה עכשיו להעביר את שיבר חזרה לאגף כמו ששיחק בשטוטגארט ואת רוייס לעמדה של גצה שם הוא לא פחות טוב ממה שהוא באגף.ככה שיהיה לה חלק התקפי של קובה-רוייס-שיבר ולבה חלוץ.אולי אפילו נראה מערך של שני חלוצים עם אומביאנג ולבה ביחד אבל זה פחות הגיוני.
    בכל מקרה גרוסקויץ' בלבד זה לא יספיק והיא יכולה לחפש שחקן לרוטציה לשלושת הקשרים ההתקפיים.שחקן הרכב אני בספק אם יגיע ובטח שהוא לא יהיה כוכב גדול.אולי מישהו כמו אריקסן.

בעיה נוספת היא הפציעה של פישצ'ק לחצי שנה.לדעתי הוא שחקן ההגנה הטוב ביותר של דורטמונד והפציעה שלו יכולה לשנות הרבה בעונה הבאה.שם קשה לי לראות את דורטמונד מחתימה שחקן נוסף והיא כנראה תצטרך להסתדר בלעדיו.

6. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

שיבר? גם בשטוטגארט הוא לא היה משהו. אם כבר נירנברג

7. AS R Member

שיבר בהרכב? אני לא בטוח אם אחרי ההגעה של אובמאינג הוא צריך להיות בסגל בכלל.

מעניין לראות מי עוד יגיע, מחטריאן, אריקסן או מישהו אחר. לפי הדברים של ואצקה נשארו 35 מיליון לבזבוזים, אפשר להביא בזה 2 שחקנים טובים. מחטריאן עשוי לעלות בין 25-30 מיליון אירו, ואילו אריקסן באיזור ה-15 מיליון ככה שאולי עדיף להביא את ההולנדי כי ככה יהיה יותר כסף לשחקן נוסף. מצד שני, הנתונים של מחטריאן העונה פשוט מדהימים מבחינת כיבושים ובישולים.

לפי מה שאני מבין סוקרטיס שהוחתם הקיץ יכול לשחק גם בתור מגן (אם כי ברור שזאת לא העמדה המועדפת עליו) וככה הוא יחפה על ההיעדרות של פישצ'ק.

8. Yotam Member

לפי ההבנה שלי ה50 מיליון יורו כוללים גם את רכישת סוקרטיס, ככה שזה אומר ש50 פחות שתי הרכישות יוצא בסופו של דבר בסביבות 25 מיליון יורו שמספיקים לשחקן ברמה של מחיטריאן, בכלל, ווצקה הודיע לקראת חלון העברות שהמטרה שלו בחלון העברות היא למלא כל חור ששחקן עוזב, ולכן הסיכוי שיבוא קשר התקפי במקום גוצה גבוה. כמו כן, בדורטמונד הבינו שלחוליית ההגנה אין עומק מספיק ובמיוחד כאשר פישצ'ק ייעדר במשך תחילת העונה, כך שסוקרטיס יימלא את מקומו ומי שיהווה רוטציה לבלמים יהיה שחקן רכש נוסף.

9. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובשביל לא להיכנס לברוך של תחילת שנות ה - 2000 הם חייבים, אבל חייבים למכור את לבנדובסקי.
    הם יביאו השנה ב - 50 מליון האלה מחליף לכל עמדה שחסרה אבל האחרי העונה הבאה יהיה להם חסר חלוץ תותח ו - 0 יורו להביא אותו. לעומת זאת, אם הם מוכרים אותו היום ב 25 - 30 מליון יורו הם יכולים להביא חלוץ פחות או יותר ברמתו עם חוזה ל - 4 שנים והם שוב מסודרים ל - 4 עונות. אם לא, יצטרכו למצוא מאיפשהו כסף לחלוץ של 20 - 30 מליון יורו.

10. Rosez Member

לא קצת יומרני להחליט שכל תקציב הרכש של דורטמונד בעונה הבאה תלוי במכירתו של שחקן בודד בקבוצה?

11. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

דורטמונד לא מסוגלת לשלם 20 - 30 מליון יורו על שחקן בודד בעונה שבה היא לא מוכרת שחקנים במחירים כאלה. אין מה לעשות.
    מה פתאום יש דווקא השנה 50 מליון יורו לרכש בעוד שבשנים קודמות היה מקסימום 20?
    מכרו את גוצה ב 37.5 מליון + הצלחה בליגת האלופות.
    יגמרו השנה את התקציב של 50 מליון יחזרו חזרה לתקציבים של 20 מליון (פלוס מינוס), אם לא ימכרו שוב מישהו בהרבה כסף.

ומה לעשות, ההיסטוריה של דורטמונד הוכיחה לא מזמן שהם השתוללו קצת יותר מידי (עם אותה הצלחה באירופה) הם נכנסו לבור כלכלי שרק עם עזרה של... באיירן מינכן הם הצליחו לצאת ממנו ולשמור על הרישיון שלהם.

12. Rosez Member

איזה מהלך הנהלת דורטמונד עשתה שגורם לך לחשוב שהם יחזרו לפזרנות של אותה תקופה? זאת מערכת שונה לחלוטין, אין מה להשוות בכלל. מי אמר שהם ישתמשו בכל הכסף שמוקצב לרכש? בינתיים גם את המשבצת של גוצה הם לא מיהרו למלא. הם בוחנים כל רכישה היטב והם לא צריכים לשלם 20-30 מיליון בשביל להביא שחקן להרכב, כל המערכת שלהם בנויה על זה שהם לא מתעסקים בסכומים האלה.

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם דורטמונד יוציאו את כל התקציב שהם הקציבו לרכש העונה (50 מליון) תהיה להם בעיה להתחזק בצורה רצינית ולמצוא מחליף הולם ללבנדובסקי בסיום הענוה הבאה. אם הם לא יוציאו את כל התקציב אז יהיה להם הרבה יותר קל.
    מי שאמר שהם מתכננים להשתמש ב 50 מליון להבאת שחקנים הקיץ הזה זה ווצקה ולא אני.
    ככה או ככה, דורטמונד עדיין לא מועדון שיכול להרשות לעצמו להפסיד 25 - 30 מליון יורו.

14. aloneli Member

יש להם כבר מחליף ללבה והוא אומיבאנג שאני מאמין שהוא נקנה ליום שאחרי לבה.
    נגיד וסוקרטיס ישחק מגן ימני אז מי יהיה המחליף במקרה של פציעת בלם או של סוקרטיס בעצמו?גצה השאיר חור גדול בלי ספק אבל לדורטמונד אסור לשכוח מההגנה שלה שהייתה נקודת התורפה שלה העונה.
    שמלצר הוא חור והומלס וסובוטיץ' היו בעונה חלשה.פישצ'ק אולי לא מוערך מספיק ולדורטמונד יהיה מאוד קשה בלעדיו בטח שהסגל קצר כל כך ואין מחליפים.ולמרות כל זאת קשה לי להאמין שנראה את דורטמונד מחתימה שחקן הגנה נוסף.קשר התקפי/קיצוני אני מאמין שהיא כן תביא.

נערך לאחרונה ב: ‏5/7/13
  15. OriRR Member

בתקשורת האוקראינית מדווחים ששחטאר הסכימה למכור את מחטריאן לדורטמונד תמורת 25 מיליון יורו. כעת נותר רק לסכם את תנאי החוזה של השחקן.

החתמה טובה. אני מאוד תופס מהבחור והוא מגיע אחרי עונה מדהימה, גם בליגה וגם באירופה.
    מה שכן סכום ההעברה נראה לי קצת מנופח(כיאה למחירים ההזויים של שוק ההעברות בשנים האחרונות).
    אני מניח גם שאריקסן כבר לא יגיע לדורטמונד(לפחות לא בקיץ הזה) וההחתמה הזאת סוגרת את הרכש של דורטמונד לקיץ הזה.
    חלון העברות טוב. הביאו עוד עומק בהגנה בדמות סוקרטיס, משהו שהיה חסר מאוד בעונה שעברה והחליפו את גצה במחטיראן שלדעתי לא כזה פחות טוב מהגרמני. בנוסף אליהם הביאו כמובן את אובמיאנג במקום/בנוסף(?) לבאנדובסקי שנהוא גם כן מחליף לא פחות טוב.

בונדסליגה מאוד מעניינת תהיה לנו בשנה הבאה. באיירן עם פפ, דורטמונד עם ההחתמות האחרונות, שאלקה ולברקוזן המתחזקות. לא יכול כבר לחכות!