בורוסיה דורטמונד 2012/2013 :: זמן להתאושש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Ralph-Lauren, ‏5/7/12.

1. OriRR Member

תודה על העדכון.
    זה נכון שכרגע גומז עדיף על פני שאר המועמדים(אולי חוץ מדז'קו ומדז'וקיץ) אבל זה כרגע. ההבדל בינו לבין אובמאינג או בנטקה למשל זה שהוא כבר עוד מעט בן 28 ואחרי פציעה והם שחקנים צעירים מפוצצים בכישרון. השאלה היא מה דורטמונד רוצה, חלוץ לטווח הקצר או לטווח הרחוק. אגב, בכמה בערך הוא אמור להגיע?

לגבי ברנרד, מדובר באחד הכישרונות הכי גדולים בברזיל היום. אמור להיות כישרוני מאוד עם פוטנציאל גדול. מצד שני, גם רוביניו היה כישרון גדול בברזיל ואנחנו יודעים איפה הוא נמצא היום.

למה אתה חושב שסוקרטיס יוריד את סובוטיץ' לספסל? סוקרטיס אמנם בלם טוב אבל זה היה בברמן, דורטמונד זו קבוצה יותר גדולה.

2. BvB Member

אנחנו בערך באותו ראש,אני איתך בנוגע לגומז אין חלוץ 9 שיותר מתאים לדורטמונד במקום לבה.
    לגבי הקישור יהיה מעניין דה ברוין זה המועדף עליי אבל גם לברקוזן באלופות והוא ישחק אצלה,אבל גם אריקסן מצוין ואני מקווה שהוא יגיע.
    אני לא מתלהב מסוקרטיס לא יודע למה,התיאום של האמלס את סובוטיץ' עבד נהדר,לא חושב שהוא יתפוס את מקומו של סובוטיץ'.
    בנוסף הקבוצה מעוניינת בכריסטיאן טייו מברצלונה,יכולה להיות החתמה מעניינת,אבל רק שמועות לבינתיים.

3. Yotam Member

דניאל גינצ'ק עבר רשמית לנירנברג תמורת 1.5 מיליון יורו.

4. OriRR Member

קובה האריך את חוזהו במועדון עד לשנת 2018.

5. Rosez Member

אין מה להשוות בין ברנרד לרוביניו. רוביניו הגיע לאותן ציפיות שעכשיו ניימאר מגיע איתן לברצלונה. ברנרד אם יגיע, ייועד כנראה קודם כל למחליף ראשון בקישור ולא לשחקן הרכב. דווקא החממה של דורטמונד יכולה להוות הבמה המושלמת לשחקן כמוהו. הוא מגיע מהספסל וקלופ יכול להכין אותו ולהוציא ממנו דברים נחמדים מאוד בהמשך וליצור תחרות טובה על ההרכב. זה המעבר הכי נכון לברזילאי כדוגמתו.

6. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

:aa1: דורטמונד הודיעה רשמית שלבנדובסקי לא יעזוב את הקבוצה, ובאיירן, המועמדת המרכזית לקלוט אותו, תיאלץ לחכות עד סוף העונה הבאה כדי להחתים את החלוץ הפולני שחוזהו יסתיים.

:aa1: חזרתו של לוקאש פישצ'ק למגרשים צפויה לקחת מעט יותר זמן, כך התבשר לאחר שעבר את הניתוח בירכו. על פי הרופא שניתח אותו, התגלו מס' פציעות קטנות שככל הנראה לא טופלו, שיאריכו את חזרת המגן במס' שבועות נוספים.

7. JohnTerry26 Member

החלטה מצויינת לדעתי של דורטמונד.

למי שיותר מכיר, אולי לאוהדים של דורטמונד, יש לכם הסבר איך שחקנים כמו גצה ולבנדובסקי שזכו בשתי אליפויות בקבוצה, אליפויות על חשבון באיירן, כל כך ממהרים לתפוס את הרכבת החוצה למינכן? עניין הכסף והפרוייקט המבטיח בבאיירן מפתה, אבל לא יודע זה פשוט נראה לי קל מדי בשבילם לזרוק את דורטמונד מאחוריהם ולרוץ דוקא ליריבה הגדולה ולא לאף מקום אחר... אני לא מכיר יותר מדי את האווירה בדורטמונד, אבל לפחות מהמשחק של הקבוצה היא נראית טובה מאוד כשכולם נלחמים בשביל קלופ והכימיה בין השחקנים מצויינת, יכול להיות שמשהו שם לא לגמרי כשורה בין השחקנים למועדון?

זה פשוט נראה לי מסריח וכפוי טובה מצידם, לא יעזור כמה יגידו ש"זה הכדורגל", יש עוד קבוצות חוץ מבאיירן. בעיני גם האובססיה של באיירן לקנות דוקא מדורטמונד ולסגור את התחרותיות בליגה זה עניין די.. בוא נגיד שלא נעים לראות את זה מהצד. אבל זה נושא אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/13
  8. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאמין שגצה ולבנדובסקי מרגישים שהם כבר השיגו הכל בדורטמונד ומרגישים תחושת מיצוי במועדון. עם כל הכבוד לדורטמונד, הוא עדיין לא הוכיח את עצמו כמועדון שמסוגל לרוץ בכל שלושת הזירות(ליגה, גביע ובצ'מפיונס) ולכן הנהירה שלהם לכיוון מינכן שמשלמת טוב ונחשבת כמועדון גדול יותר ובכיר יותר בבולי מובנת. תוסיף לזה את ההגעה של גוארדיולה לבירת בוואריה ותקבל את מה שקורה הקיץ בדורטמונד. מה גם שהקבוצה עוד לא ממש התחזקה משמעותית לאחר עזיבתו של גצה וקשה לי לראות אותה משחזרת אפילו את הישגי העונה הנוכחית באירופה.

9. JohnTerry26 Member

כמו שכתבתי אחרי שציינתי בדיוק את מה שאתה ציינת - יש עוד קבוצות חוץ מבאיירן.

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל, בכלל לא בטוח שזו החלטה כל כך טובה של דורטמונד. ההחלטה הזו עולה להם בבערך 30 מליון יורו. לא ילך השנה בשביל הסכום הזה (בערך) יילך שנה הבאה בחינם. השנה עם 30 מליון יורו הם יכולים למצוא מחליף אפילו מסדר גודל רציני (בהנהח שאחד כזה יסכים לבוא אליהם) בשנה הבאה עם 0 יורו הם לא יכולו להביא כלום. אלא אם ימצאו איזה מציאה במקרה.
    שנית, ההחלטה אומרת שהוא לא רשאי לעבור השנה לבאיירן. החלטה מגעילה ומסריחה (כמו הסעיף שהכניסו בזמנו לחוזה של לא זוכר מי) שרק עלתה להם ביוקר. כי מה לעשות, מי שמרגיז את באיירן עלול למצוא את עצמו מועמד לנקמה, אפילו סתמית. קניית סתם שחקנים (מה שהיום לא קורה). ומעבר לזה, אתה אף פעם לא יודע מתי תפגש שוב ומתי אולי תצטרך (שוב) את העזרה של באיירן. (למי שלא יודע, לפני כמה שנים דורטמונד עמדה לאבד את הרשיון לשחק בליגה ובאיירן קמה לעזרתה. כמו גם לעזרת שאלקה לפני שנתיים).
    שלישית. הם יקבלו השנה שחקן ממורמר. מצד שני, באיירן לא תיפגע מזה בשום מקרה. אז גומז לא ילך השנה ויחכה לעונה הבאה. בניגוד ללבנדובסקי שלפי הפרסומים כבר סגר בבאיירן את התנאים גם אם הם יהיו לשנה הבאה. גומז עוד לא סגר בשום קבוצה והוא לא יכול להרשות לעצמו להיות ממורמר, אלא חייב להוכיח את עצמו כדי שגם בשנה הבאה קבוצות ירצו אותו.

דבר שני. צריך קצת להעמיד דברים על דיוקם. באיירן לא קנתה ולא קונה שחקנים דווקא מדורטמונד דורטמונד. יותר מזה באיירן קונה הרבה פחות שחקנים מקבוצות אחרות בליגה מאשר שאר הקבוצות. אם נסתכל על גמר ליגת האלופות לשם הדוגמא נראה שבבאיירן שיחקו 4 שחקני בית, שני שחקנים שנקנו בתוך הליגה ועוד 5 שנקנו מחוץ לליגה בהרכב הפותח כשכולנו יודעים שאם לא היו פצועים היו משחקים 6 שחקני בית, שחקן אחד שבא מהליגה והשאר מחו"ל. בדורטמונד לעומת זאת שיחקו 2 שחקני בית, 5 שחקנים שנקנו מהליגה, שחקן שנקנה מהליגה השניה והשאר מחו"ל. אז אם מישהו מחליש את היריבות זה לא באיירן. (דרך אגב, אחד משחקני דורמונד בגמר נקנה מ... באיירן).

לשאלה עצמה. עם כל הכבוד לדורטמונד. אתה יכול לשאול את אותה השאלה גם למה נורי שאהין הלך לספסל של ריאל במקום להישאר בהרכב של דורטמונד? למה קגאווה הלך להתנדנד במנצ'סטר במקום להישאר כוכב בדורטמונד? ולמה שחקנים כמו ריברי או רובן או מרטינז יסיכימו לבוא לבאיירן מחו"ל אבל לא לדורטמונד. אין מה לעשות. עדיין עם כל הכבוד לשתי האליפויות וגם להופעה בגמר ליגת האלופות השנה, זה עדיין (במיוחד גמר ליגת האלופות) יותר מקרי מאשר לעשות את זה בבאיירן. דורטמונד עדיין נחשבת לקבוצה דרג ב' באירופה(אולי אחרי העונה הזו הם יעלו קצת לקצה התחתון של דרג א'. אולי) וצריך לזכור את ה"הישגים" שלהם משתי העונות האחרונות באירופה.
    אם הם ימשיכו בדרך שבה הלכו השנה הדברים ישתנו. אבל זה יקח עוד לא מעט זמן.

11. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובכל זאת - הם כבר מכירים את הליגה, השפה, הנוחות, הקרבה לבית וכמובן - גוארדיולה.

12. JohnTerry26 Member

ברור לי למה כוכבי דורטמונד רוצים לעבור קבוצה, זו לא הנקודה. אני לא אחזור פעם שלישית על השאלה האמיתית שלי (ראה הודעה מעליך). לכן זה לא כמו שנורי שאהין הלך לריאל או קאגווה ליונייטד.

בדר"כ, ואני מדגיש בדר"כ, שחקנים לא אוהבים לעזוב לקבוצה שהיתה היריבה הגדולה שלהם ושל המועדון בו שיחקו ואפילו התחנכו וגדלו במקרה הזה. קל מאוד לזהות שלגצה ולבנדובסקי זה לא אכפת אפילו קצת ומבחינתם זה אפילו החלום הגדול לשחק בבאיירן. כל זאת למרות ששניהם יכלו למצוא מקום אחר לשחק בו, לא פחות איכותי, שאפתני ויוקרתי מבאיירן.

לגבי ההחלטה אם טובה או לא, נקודה אחת שציינת נכונה בעיני - הם מפסידים 30 מיליון יורו (אך ורק בגלל שלבנדובסקי רוצה רק באיירן ולא קבוצה אחרת), אבל הם לפחות קונים את מעט הכבוד שנשאר להם אחרי המהלכים של גצה ולבנדובסקי. ומעבר לזה, מה לא הגיוני בזה שדורטמונד לא רוצה למכור את הכוכב שלה ליריבה הכי גדולה שלה, מהלך הגיוני ביותר ואף רצוי. אין פה שום דבר מגעיל ומסריח, המטרה של דורטמונד זה מקום ראשון או מקום ראשון אחרי באיירן? מאמין שהאפשרות הראשונה. אני לא הייתי רוצה לראות את הקבוצה שלי מוכרת את כוכב הקבוצה ליריבה הכי גדולה, בשום פנים ואופן.

לגבי "באיירן לא מפסידה מזה כלום". אני מציע שתשאל קודם את פפ אם זה מה שהוא חושב. כשמאמן רוצה לשים את הידיים על שחקן והוא לא מקבל אותו, הוא בטח לא קופץ משמחה. אם הוא רצה את לבנדובסקי למרות שיש לו חלוצים טובים מאוד בסגל, כנראה סגל בלי לבנדובסקי הוא סגל פחות טוב בשבילו. גומז יכול להיות ממורמר כמו שלבנדובסקי יכול. גומז יכול להרגיש לא רצוי. בקשר ללבנדובסקי, הדוגמא שאני זוכר לאחרונה היא מודריץ' שרצה לעזוב את טוטנהאם אבל לא נתנו לו, בהתחלה זה היה נראה מאולץ אבל הקבוצה והוא התגברו על זה והוא נתן עונה רגילה מבחינתו.

"מה לעשות, מי שמרגיז את באיירן עלול למצוא את עצמו מועמד לנקמה, אפילו סתמית. קניית סתם שחקנים".

אז אתה אומר שזה משהו שקרה בעבר.. אתה מבין כמה רע זה נשמע מבחוץ? באיירן לא עושה בזה משהו לא חוקי, הכל כשורה, אבל זה נשמע ונראה רע. זה כל מה שאני אומר בעצם. כמו שאמרתי אני גם לא רואה משהו מגעיל בלא לרצות לחזק את היריבה הגדולה. בין אם אתה לברקוזן או דורטמונד.

ולגבי הנושא המדובר- בשורה התחתונה באיירן רצתה הקיץ חלוץ וקשר התקפי, והיא בחרה לפנות דוקא לשחקני דורטמונד. שני השחקנים הם כשרונות אדירים, אבל יש עוד שחקנים מצויינים ברחבי היבשת על העמדות האלו. זו עובדה. אם זה היה מסתכם בגצה- וואטאבר, קורה, כשזה מגיע לשחקן שני, לא פלא שגם אוהדים מהדיון שלכם הרימו גבה והרגישו לא בנוח. אני הייתי מרגיש במקומכם האמת (לא שאני מכריח אותך להרגיש אחרת, זו רק הזווית שלי). לגבי השחקן שנקנה מבאיירן, הומלס בוא לא נתעלם מהשוני הגדול בין המקרים..

אני לא חושב שצריך עד כדי כך לזכור לדורטמונד את הכישלון באלופות ב2011/2012 כשעונה אחר כך היא הגיעה לגמר והראתה לאורך כל הטורניר שהיא בין שתי הקבוצות הטובות במפעל, צריך לתת לה את הכבוד המגיע לה ולהגיד שהיא עשתה את ההתאמות ונראתה הרבה יותר טוב. ברור שיהיה להם קשה מאוד לחזור על זה במידה וימכרו עוד שחקנים הקיץ, כי יהיה קשה להרכיב שוב סגל שחקנים שכזה וחיבור כזה. ואגב, כקבוצה היא בטוח תחשב בעונה הבאה לדרג א' באירופה. אולי אתה מתכוון כ"מועדון" שהם עדיין דרג ב', אבל כקבוצת כדורגל- מה שהיא מביאה למגרש, איך שהיא משחקת, היא בהחלט בטופ של הטופ. אני לא חושב שהיא במקרה עברה את ריאל מדריד, היא היתה טובה ממנה, ולדעתי בהחלט היתה בין השתיים הטובות באירופה בעונה שחלפה. צפויה היחלשות אחרי העזיבה של גצה ואולי עוד שחקן או שניים, אבל בוא נראה כמה היא תצליח לשמור על היכולת.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/13
  13. נעם Member

נדב אל תיתמם,
    הרשימה של הסופרסטארים שביירן לקחה מהיריבות שלה בליגה הוא עצומה וסיפור גצה-לבנדובסקי זה לא הדוגמא הראשונה. ביירן מחלישה יריבות, שאל את :

באלאק, לוסיו, זה רוברטו, פיסארו, קלוזה, באסלר, איסמאל,פרינגס, גומז וכו'.

14. BvB Member

אמרתה פה דבר נכון מאוד
    זה שבאיירן לוקחת שחקנים כמו גצה ולבאנדובסקי אם אכן יעבור היא מחלשת היריבות ולא רק מתחזקת
    אפילו עם הרכש נמצאים בספסל הם בבאיירן ולא יכולים להרוס להם או לנצח אותם
    כמו שקרה עם גומז בשטוטגארט ופיזארו בברמן

15. aloneli Member

ומה בדיוק רע בזה?השחקנים הכי טובים צריכים להיות בקבוצות הכי טובות.זה לגיטמי שבאיירן,דורטמונד ושאלקה לוקחות שחקנים טובים מקבוצות קטנות יותר.זה שהם מאותה ליגה זה גם בונוס שהם מכירים את השפה והסביבה וגם הוכיחו את עצמם בליגה.כך שלבאיירן עדיף ללכת על גצה שהוא מקומי במקום על נייאמר.גם דורטמונד העדיפה להחתים את רוייס במקום שחקן זר אחר.

אולי באיירן תשלח מכתב התנצלות לדורטמונד על שלקחה לה את גצה או שדורטמונד תשלח לגלדבאך על רוייס.אני בכוונה מכניס עוד קבוצות חוץ מבאיירן לתמונה כדי להראות שהיא לא היחידה שעושה כך.יש עוד קבוצות מגרמניה ותאמינו גם מחוץ לגרמניה שמחתימות שחקנים מהיריבות שלה.פשוט שבאיירן עושה מהלך כזה אז כולם קופצים כאילו שקורה משהו חדש בכדורגל.