דורטמונד שיחקו טוב מאוד ממה שראיתי (כמעט כל המחצית השניה) אבל היה חסרה הסיומת וקצת יותר ביטחון, כי בכל זאת היריבה היא ארסנל עם הגנת פח ומצב מנטלי עלוב. לא נורא, תיקו זה סביר כי אני מאמין שכל עוד דורטמונד תבוא עם ביטחון היא תטייל באמירויות.
דורטמונד שיחקה כדורגל נפלא היום. היא הייתה בעיקר נאיבית מבחינת ניצול המצבים, 3 מצבים מצוינים כבר ב-11 דקות הראשוונת ועוד לא מעט בהמשך. טעות חמורה של קהל שהביאה לשער שארסנל גנבה. דורטמונד הצליחה סוף סוף להשוות 2 דקות לסיום משער מדהים של פריסיץ', לא הגיע להם להפסיד. נהניתי במיוחד ממריו גוצה, שינג'י קגאווה ומאטס הומלס המצוין.
למרות גל האופוריה כאן אני יצאתי מאד מאוכזב. קודם כל מקלופ שצריך להבין באיזה מסגרת הוא נמצא. קודם כל תבטיח שההגנה יציבה ואחרי זה תתרכז בכדורגל מרהיב. לא יודע מה גרוסקרוייץ עושה בהרכב. שחקן מאד אוברייטד לטעמי. גם קל ראו מתחילת המשחק שהוא לא מתאים למעמד. שניהם היו צריכים כבר במחצית למצא את עצמם על הספסל. מעבר לזה קלופ צריך לקחת את השחקנים שלו ולהסביר להם שהם משחקים כקבוצה ולא כאינדבידואל. יותר מדי אגואיסטיות. גוטצה מנסה יותר מדי, קגאווה מנסה יותר מדי וכל זה במקום לשחק אחד עם השני. מה שכן מאטס הומלס פשוט ענק!
בגדול אני מאוד מסכים עם לירן ועוד כמה נקודות שצדו את עיניי. השותף שלי שמאוד מתעניין בליגה האנגלית אמר לי אתמול בבוקר שארסנל קבוצה חלשה. לא האמנתי לא. אבל אתמול ראיתי קבוצה מאוד לא מאורגנת שם שבכלל לא ברור מה היא ובכל זאת עשתה בדיוק מה שרצתה. לצאת עם נקודה ואולי לגנוב ניצחון. כמו שארסנל נראית דורטמונד היו חייבים לנצח אבל בשום שלב הם לא היו קרובים לזה וההרגשה הייתה דיי ברורה שזה לא יקרה. נכון דורטמונד הגיעה ל - 3 מצבים נחמדים בהתחלה אבל אחרי 20 דקות זה נגמר ומאז דורטמונד לא מצאה את עצמה. לא הגנתית ועוד פחות התקפית. כולכם מאוד אוהבים את קלופ, אבל אני אתמול, שוב, ראיתי קבוצה לא מאורגנת בלי שיטה אמיתית שהמעמד גדול עליה ועל המאמן שלה. לדורטמונד אין התקפה. אם באריוס (שהוא באמת חלוץ ענק) לא משחק אין לקבוצה חלוץ. כבר כתבתי לפני תחילת העונה שלבנדובסקי הוא מחמיצן ענק. מבדיקה בסטטיסטיקה של עונה שעברה (מופיע בשפורט בילד של תחילת העונה) מצאתי שההרגשה שלי נכונה והוא החלוץ הכי גרוע מבחינת ניצול מצבים. ואתמול ראינו את זה שוב. שמלצר ממשיך את הקו שלו משנה שעברה. בליגה הוא אולי שחקן לא רע, באירופה ובנבחרת הוא חלש להחריד. עשה אתמול חורים ענקיים ולא עשה אפילו פעולה התקפית חיובית אחת. מה שכן, לירן, משום מה שכחת שהומלס עשה חור בתחילת המשחק שרק בנס לא נגמר בשער. אוי ואבוי מה היה קורה כאן אם באדשטובר או בואטנג היו עושים את זה.
גם אם הייתי אוהד דורטמונד הייתי מאוכזב, כי הם היו צריכים לשים לארסנל 3 חתיכות לפחות. בכל מקרה אני חושב שאתה קצת נסחף, הקבוצה לראשונה בליגת האלופות אחרי 9 שנים, אין ספק שהשחקנים והקבוצה התרגשו מהמעמד וזה ניכר עליהם. סבסטיאן קהל הוא אחת האכזבות של הכדורגל הגרמני, אני זוכר שהוא היה יותר צעיר דיברו עליו כעל הדבר הבא (כמו שדיברו על מצלדר), ושניהם פשוט אכזבות. המסירה שלו שהביאה לגול של ואן פרסי, פשוט שערורייה. כמו שהומלס נראה אתמול, הוא צריך לשחק לפני מרטסקר בנבחרת (בלי קשר ליכולת של מרטסקר אתמול). נדב לגבי שמלצר, אני חושב שהיה לו משחק מצוין, הוא תקף ללא הכרה. הוא פשוט לקה במסירה האחרונה בתוך הרחבה, אבל זה משהו שהוא יכול לשפר. סה"כ הרשים אותי מאד.
טל זה נכון ששמלצר עולה הרבה להתקפה אבל מה זה שווה אם המסירה האחרונה שלו מגיעה ישר ליריב (או החוצה)? זה לא רק שלא תורם לקבוצה שלו זה אפילו מזיק. דברים דומים היו עם לאם כאשר הוא שיחק כמגן ימני. הגנתית, ראיתי אותו יותר מידי פעמים לא בעמדה שלו ומאפשר לשחקן שלכם מצד ימין לעשות התקפות וגם עברו אותו לא מעט פעמים. העניין הוא שככה זה אצלו בכל המשחקים הבינלאומיים שלו שאני ראיתי, הן בשנה שעברה בליגת אירופה (ראיתי את כל המשחקים של דורטמונד) והן בנבחרת. בליגה הוא יותר טוב. למה? אין לי מושג. טל אין מחלוקת שהומלס צריך להיות לפני מרטסקר ברשימת ה - 11 של הנבחרת (אפילו יוגי, כנראה מסכים).
ארסנל כמעט לא עשתה התקפות אתמול, הכל היה מקרי עם כדורים ארוכים ולא ממהלכי כדורגל מתוכננים, לא ראיתי חורים מיוחדים באגף של שמלצר למרות שהוא עלה. אם היה לנו שחקן יותר יעיל מוולקוט, אז אולי היינו יכולים לנצל את העליות של שמלצר למעלה. זה מעניין שמצד אחד יש שחקנים שהם טובים בנבחרת אך לא בליגה, ומן הצד השני יש שחקנים שטובים בליגה אך לא בנבחרת. נסתרות הם דרכי האל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
זה לא ממש הדיון כאן, אבל זה בכל זאת זה עניין מעניין. זה לא. האל ולא הנעליים. שחקן טוב אם משתמשימים בו נכון, אם שמים אותו עם מי שמתאים לו לשחק ועם שחקנים ברמה מסויימת ומעלה. שמלצר למשל, היה טוב בליגה בעונה שעברה כי הליגה הייתה מאוד חלשה במיוחד בסיבוב הראשון בו דורטמונד סיימה ראשונה ומספיק אם נסתכל מי היו היריבות שלה בצמרת באותה חצי עונה לברקוזן (שאי אפשר להגיד עליה חלשה) ומיינץ והאנובר שעם כל הכבוד זה לא זה. (בסיבוב השני היא סיימה שלישית). לעומת זאת בליגת אירופה הוא נתקל בשתי קבוצות הרבה יותר ?חכמות? מהקבוצה שלו.
גם אם גוצה יפצע מחר ויגמור את הקריירה, אין לו מה לדאוג בהבט הפיננסי. חתם בנייק עד 2022 (לפחות) ומשם יוזרמו כמויות יפות של מיליונים.
:aa1: שמלצר בספק גדול למשחק מול באיירן בשבת, לעומתו סובוטיץ' לא ישחק עד סוף 2011 אחרי המרפק שקיבל מקירגיאקוס, אגב, היווני התנצל וסובוטיץ' סירב לכך. :aa1: לפי הדיווחים, לאונרדו ביטנקורט מקוטבוס, ילד הפלא הגרמני ברזילאי קרוב לדורטמונד ולמרות שהוא חתום על חוזה לעוד שנתיים וחצי, דורטמונד תשים עליו את היד ותרכוש אותו ב-3 וחצי מיליון.
ויידנפלר נראה אופטימי מאוד לקראת המשחק מול באיירן בשבת. זה לא שהוא צודק או טועה, אלא תמיד מומלץ לדבר קצת פחות (שטויות?) לקראת משחקים חשובים.
איפה אלו שזילזלו בדורטמונד ואמרו שהם לקחו אליפות בגלל שהליגה חלשה? גם השנה הליגה חלשה או סתם הם מסתכלים על באיירן מלמעלה? דורטמונד ידעו להוציא את המייטב מהפציעות שפקדו אותם, טוב יותר מבאיירן. יש להם הרבה כישרון ומאמן מצויין. עדיין לא מאמן שיודע איך להעמיד קבוצה במפעלים בינלאומיים, אך כמו שהוא למד בהדרגה והשתדרג כל שנה במיינץ הקטנה ולאחר מכן בדורטמונד, כך הוא גם ימשיך להתפתח ויביא את דורטמונד גם למקומות יפים באירופה. זה רק שאלה של זמן וסובלנות.
מנסיון העבר העגום של כל אלופות גרמניה שהן לא באיירן מינכן, תסמין העונה של אחרי האליפות אומר צניחה חופשית ללא מצנח (למעט אולי ברמן שהמשיכו להיות קבוצת צמרת גם בעונות אחרי שלקחו את האליפות). אני אשמח עבור דורטמונד והליגה כולה כל עוד היא תסיים גבוה למעלה (לא יותר מידי גבוה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) ותוכיח שזה לא חייב להיות כך. יש להם סיכוי יפה להמשיך להיות קבוצת צמרת כי הם בסך הכל התנהלו די טוב. הצליחו לשמור על מרבית השחקנים לאחר עונת האליפות, המשיכו להאמין בצעירים ולשלב את אלו הנכונים מבניהם ברוטצייה ופשוט משחקים כדורגל טוב. אחלה לדורטמונד, מצויין לליגה וטוב אפילו לבאיירן.
אבל בעצם למה? מה רע לדבר? אם שחקן מאמין בעצמו ויודע מה הוא שווה (ולא שוכח להפסיק לשחק רק בגלל שהוא אופטימי. קוראים לזה מקצוענות) שידבר כמה שהוא רוצה. הקלישאה אומרת שכל משחק חשוב, וגם ככה מיוחסת לכדורגל יותר מדי רצינות.