בורוסיה דורטמונד 2010/11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Yotam, ‏25/7/10.

1. 亚历山大帕托 Member

למה הסמיילי הזה?

גם במילאנו יש לו מחזרים עם כוונות רציניות, במיוחד במילאן שמחפשת מחליף לפירלו, והטורקי עצמו אמר שהוא אוהב את איטליה (לא חשוב) ובואטנג הוא חבר טוב שלו (יותר חשוב).

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני חושב שרוזנר מנסה לומר שמעבר לריאל יכול להוות סיכון עבור הקריירה של שאהין. הוא יכול בשנים הכי טובות שלו לראות יותר מידי ספסל ואז אולי הקריירה שלו תיסוג אחורה. תמיד היה את הסיכון הזה שאתה עובר לריאל מדריד ואתה לא איזה זידאן או רונלדו ותמיד יהיה. אולי באמת עדיף לו מילאן, רעיון לא רע, אך אולי הוא כן יצליח בריאל כמו שאוזיל מצליח. לא אתה לא רוזנר וגם לא אנוכי באמת יכולים לדעת.

3. 亚历山大帕托 Member

אם כך, אז כמובן שהסמיילי במקום. כל שחקן שעובר לריאל הוא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx. שאלתי כי חשבתי שאולי הכוונה היא שסאהין לא ברמה הזאת.

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לצד אלונסו, דיארה ועכשיו גם פפה ודיארה וגרנארו...
    לא נראה לך שיש קבוצות אחרות שמתאימות לו כמו גם מילאן בין היתר?

הסמיילי היה שהוא אולי עובר לקבוצה שהוא יהיה בה שחקן ספסל...

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

הוא מסכים איתנו, לא צריך לחפור לו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

6. Yotam Member

אני חושב שדורטמונד כבר העלתה דרגה בקשר להעברות, אני מקווה שלא יהיו החלטות פזיזות.
    עוד מצב שיכול לקרות בקשר לסהאין הוא שסהאין לארסנל, ופברגס לברצלונה.
    התלהבתי מאוד מרויס ומהכישרון שלו, וכמובן מגונדוגן שכנראה מונחות עליו תפקיד מאוד מרכזי בקבוצה במידה ויחתום.

7. Ian Wright Member

סהאין מתאים לרמות האלה? והוא בכלל לא משחק יותר מאחור כמ צ'אבי אלונסו ומנווט משם את הנעת הכדור של הקבוצה, לא? פברגאס בשנים האחרונות משחק הרבה יותר מקדימה.

הבעיה היחידה פה זה צ'אבי אלונסו. אם התכוונת למאמדו דיארה הוא כבר לא בקבוצה, לא בטוח שלאס ימשיך בכלל, גראנרו כמעט בוודאות לא ימשיך כי הוא הוכיח יותר מדי פעמים שהוא לא לרמה הזאת ופפה הוא לא באמת קשר אחורי. מוריניו פשוט עשה אותו כזה רק בשביל המשחקים מול ברצלונה. דווקא לריאל מדריד חסר מאוד עוד שחקן כמו צ'אבי אלונסו שיכול לנווט את המשחק של ריאל מדריד כי הוא היחידי היום בסגל שמסוגל לעשות את זה וכל פעם שהוא לא משחק ריאל נראית קבוצה אחרת לחלוטין.

אני מאוד מקווה שיגיע לדורטמונד. חלוץ ענק! דורטמונד גם לא יצטרכו לשלם עליו כסף כי הוא מסיים את החוזה שלו העונה בבאיירן מינכן והאמת שקשה לי לראות אותו עוזב בתקופה כ"כ מאוחרת בקריירה שלו את גרמניה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/4/11
  8. Yotam Member

אתה לא חושב שסהאין מתאים לארסנל? אחת הבעיות העיקריות של ארסנל שאין לה שחקן שמניע את המשחק מאחור, ואם יש, אז לא ברמה מבטיחה, ואם אתה חשוב שדיאבי הוא ברמה של סהאין אז כדאי שתחשוב פעמיים.
    עוד בעיה שנוצרה היא הרוטציה בין הקשרים ההתקפיים בקבוצה, שחקנים בקושי מתקדמים לרמות הגבוהות, רוזיצקי ונאסרי חייבים להנהיג את הקישור ההתקפי של ארסנל.
    ולמרות שהדיון פה על דורטמונד, אז במחשבה שניה אני באמת מבין שסהאין לא משלים את ארסנל, למרות שאני סותר את עצמי אני עדיין חושב שסהאין מתאים לרמות הגדולות, יש לו טכניקה ומסירות שלא היו מביישים אותו בהשוואה לשחקן בדרג בכיר, ואם הוא היה עובר לארסנל אז היה מצב שהוא לא היה מתקדם בעצמו לקבוצות טובות יותר, והיה מקדם את ארסנל כמו שהגישה שלה מביאה אותה לזה.

9. Ian Wright Member

אני (ישתדל) לא להיכנס איתך לדיון על ארסנל כי זה דיון על דורטמונד אבל אתה טועה. הבעיה היא ממש לא בהנעת הכדור. זאת הבעיה האחרונה של הקבוצה הזאת. לא ראיתי את סהאין כמעט בשביל "לדבר" עליו אבל ג'ק ווילשייר ואלכסנדר סונג מספיק טובים בשביל הנעת הכדור שלנו בחלק האחורי וגם ככה כל הבלמים שלנו בסגל טכנים כיאה לפילוסופיה של ארסן וונגר.

כמו שרשמתי מקודם. לא ראיתי את סהאין כמעט ולכן שאלתי עליו מלכתחילה אבל אני בטוח שדיאבי הוא לא כי הוא לא עשה כלום בקריירה שלו והוא חתיכת אידיוט. הוא כנראה השחקן הכי מטומטם שיצא לי לראות מאז שהתחלתי לראות כדורגל. אני כמובן מדבר על הצרפתי ולא על הטורקי שמוביל את את דורטמונד לאליפות גרמניה. אני גם חושב שאין שום קשר בצורת המשחק של שניהם מבחינה מקצועית חוץ מזה ששניהם קשרים. תקן אותי אם אני טועה אבל סהאין הוא יותר במשחק שלו כמו צ'אבי אלונסו ופירלו, לא? דיאבי הוא פשוט כישרון אתלטי ודריבליסט מהטובים שיש אבל גם אידיוט נדיר.

רוזיצקי? ראית את ארסנל בשנים האחרונות? מצידי שיחזור לגרמניה ובהקדם האפשרי.

נערך לאחרונה ב: ‏24/4/11
  10. ג'ק המרטש Member

בורוסיה דורטמונד,מלכת נורדריין-ואסטפליה!מלכת גרמניה!כמה שאהבתי אלייך.פרנץ יהקובי מתהפך בקברו,101 שנה לאחר שנשבע להפוך את בורוסיה דורטמונד למועדון הגדול בגרמניה דורטמונד זוכה לחגוג אליפות בכיכר הגדולה בדורטמונד ששנים על גבי שנים שימשה כמקום לחגוג בו את הישגיה והצלחותיה של הקבוצה.צלחת אליפות שביעית מתווספת לבורוסיה-מיוזיים,המוזיאון החדש השוכן בסינגאל אידונה פארק.לרשימת השחקנים שהביאו אליפות לבורוסיה מאז לנץ',דרך קוויאטכובסקי,נרלינגר,זאמר שולץ ועד טילקובסקי יצטרף שם אחד נוסף לרשימה דדה.לוותיקים שבין האוהדים וודאי זלגה דמעה בראותם את דדה מדלג וצוהל ברחבי כר הדשא,במשך 13 שנה דדה,הסמל הברזילאי של הקבוצה,זכה באליפיות,גביעים ואף בצ'מפיונס ליג אך מכל התארים הללו מעולם דדה לא נראה שמח וצוהל כפי שנראה היום. תודה לך רומן ווינדפלר! על תצוגה פנומנאלית בשער למרות שמעולם נחשבתה כאוברייטד בגרמניה.תודה לך לוקאז פיסז'ק!שבעונתך הראשונה עמדתה בתפקיד כלוחם הנמצא בגוב האריות.תודה לך נבן סובוטיץ'!שעל אף היותך ילד בן 19 נלחמתה על כל כדור והבאתה אליפות זאת בשינייך.תודה לך מאט הומלס!על עבודת הגנה יוצאת דופן שבזכותה ולא בחסד אתה כיום הבלם הטוב בבונדסליגה.תודה לך מרסל שמלצר!מי ייתן ותמשיך עוד שנים רבות לאייש את אגף שמאל.למרות שחשבנו שכמעט בלתי אפשרי למלא את הפער שהותיר אחריו דדה,אתה הוכחתה לנו אחרת.תודה לך סוון בנדר!על משחק מצויין בתפקיד הקשה ביותר בכדורגל. הצלחתה להסיר דאגה מליבנו כאשר הקפיטן שלנו נפצע.תודה לך נורי שהאין!שחקן הבית המוכשר ביותר שדורטמונד יצרה בכל 101 שנותיה,במסירותיך ובגאונותך הבאתה לנו אליפות על מגש הכסף,אנא ממך קבל את תחינתי,למד מג'רארד,למד מלאמפרד,למד מטוטי,למד מדל פיירו.אנא ממך הישאר בבורסיה. הרומנטיקה לא נעלמה כליל מהכדורגל,הכסף ממדריד אומנם נוצץ הוא, וחבירך הטורקים חדירה ואוזיל משחקים שמה,אך אנא אל תשכח את חסד נעורייך.תודה לך קווין גרוסקרוייץ!מי כמוך יודע,יליד העיר אשר דורטמונד בשר מבשריך, כמה חפצנו באליפות זו,מגיל קטן חונכתה לערכים של הבורוסיה,מי ייתן ותוכל לחגוג עם ילדייך,נכדיך,ונינך אליפויות נוספות בבורסיגפלאטץ כאשר תהייה בא בימים.תודה לך שינג'י קאגווה! שמהרגע הראשון בו נחתת בדורטמונד הוכחתה את יכולותיך ולא חסכתה אותם ממנו,מי ייתן ואליפות זו תמתיק את מר אסונך והאבל שאתה ועמך סובלים.תודה לך מריו גוצ'ה!סופר-מריו סה"כ בן 18 ובגפך הבאת אליפות שביעית בעונתך הראשונה בקבוצה הבוגרת,במו רגליך ניצחתה את הקשוחות
    שבבונדסליגה.מי ייתן ותשאר בבורסיה עוד שנים רבות כשאר יתנוסס על יד ימינך סרט הקפטן בגאווה אותו תרכוש בעבודה קשה,ביזע,בדם ודמעות.תודה לך לוקאס באריוס!מוציא לפועל של הקבוצה,סקורר ללא עוררין,מאז שאלקסנדר פריי עזב למולדתו נשארנו יתומים מחלוץ,חלוץ קלאסי אתה בכל רמ"ח איבריו, אתה נתתה את כל כולך ואתה ראוי לאיפות זו,יאן קולר בוודאי גאה בך על היותך החלוץ הראשון שמביא אליפות לצהובים-שחורים מאז שהוא היה שחקן בקבוצה.תודה לך גייקוב בלאז'יקובסקי!קובה,סילון,ברדלס.למרות שזו לא הייתה עונה טובה שלך,לא נשכח לך כלל וכלל שהצלתה אותנו מאובדן האליפות עם גול יפהפה בדקה התשעים מול הכחולים מהנמל.תודה לך סבסטייאן קל!אף על שלא הירבתה לשחק בעונה הנוכחית,עקב פציעה כרונית שהשביתה אותך,אליפות זו רשומה עליך לא פחות מאשר על אחרים,שימשתה כאבא לשחקנים,מורה דרך,קיר להישען עליו.מי ייתן ותישאר בדורטמונד עוד שנים רבות בקבוצה ותמונה ביום מן הימים למנג'ר האימפריה.תודה לך יורגן קלופ!מאז אאוטמר היצפלד לא עברה כזו צמרמורת בקהל האוהדים בכל הקשור לעמדת המאמן.על אף היותך פה שלוש שנים בסה"כ,לנו זה מרגיש כאילו אנו מכירים אותך שנים על גבי שנים,אנחנו אוהבים אותך ומוקירים אותך על האליפות השביעית שהבאתה לדורטמונד.תודה לך ריינהארד ראהובל!על אף שלא תמיד הסכמנו איתך,בין אם שמרתה בקנאות על כספי המועדון ולא הייתה מוכן לשחרר אף לא מארק שחוק כדי לקנות שחקנים יוקרתים ובין אם רציתה להכניס שותפים כלכלים מסוג הבעלים של הסיטיזנס שהיו משחיתים כל חלקה טובה בקבוצה.אנו מודים לך על הדרך החסכונית שנקטתה שהביאה בסופו של דבר המון כבוד למועדון.השיטה של כשורנות צעירים-במחירים זולים הוכיחה את עצמה ועל כך אנו מודים לך. ברכות לסוחרי המניה של בורסיה דורטמונד בבורסה.אמונתכם בקבוצה הניבה לכם, ככל הניתן לשער,רווח לא רע בכלל.אלפי תודות לקבוצה על אליפות שביעית במספר!דנקה בורוסיה,היינו כחולמים.

11. Strawberry Fields Member

http://cache.daylife.com/imageserve/04q10016cU6z7/610x.Xxx
    http://cache.daylife.com/imageserve/0bVF2FS3ncaVI/610x.Xxx

12. Ajax Amsterdam Member

מזל טוב לברוסיה דורטמונד על זכייתה באליפות גם אני מניח שמאוד התגעגתם לליגת האלופות אני בכל אופן שמח לראות אותכם שמחים כל הכבוד על העונה המדהימה

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/5/11
  13. Strawberry Fields Member

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לא יודע אם ריאל מדריד הוא היעד הכי טוב, אבל התיזמון והצורך לעזוב היה כן מושלם מבחינתו. הוא הגיע לשלב בקריירה שהוא צריך להתקדם ואחרי אליפות תיהיה ירידת מתח בעונה הבאה, מבחינתו הוא עוזב בזמן.

15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אין ספק. יהיה אבל מעניין לראות איך הוא יתמודד בריאל עם קדירה, אלונסו, לאס, גאגו ושות על מקום בהרכב.
    בשבילו ובשביל נבחרת טורקיה אני מקווה שהמעבר הזה לא יפגע בו דווקא שהוא בשיאו.