בורוסיה דורטמונד 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Lars Ricken, ‏28/6/09.

1. Yotam Member

הרטה ברלין השאילה את פלוריאן קרינגה לעונה אחת תמורת 200 אלף יורו .

אני מאושר שקרינגה עוזב בהשאלה בלבד מכמה סיבות :

1) הוא עוזב לקבוצה קצת יותר מצליחה מדורטמונד .

2) הוא יראה יותר מהכישרון שלו .

3) הרטה משחקת בליגת אירופה וזה ידחוף קצת את קרינגה מעשית כדי לפתוח בהרכב הרטה .

4) עומס קשרים נופל על דורטמונד העונה , הוא יתיר לשחקנים פחות מנוסין ויותר צעירים ממנו לשחק .

5) המחיר , שהוא לא רע לשחקן שלא מתאמץ בדורטמונד

6) כנראה שקרינגה לא בתוכניות של יורגן קלופ לעונה לאחר שהשחקן לא שיחק מתחילת העונה בדורטמונד ובעונה הקודמת הוא שיחק 29 משחקים במדי דורטמונד .

בקיצור , עסקה סוף הדרך !

בהצלחה מול באיירן !

עדכון קצר :

פורתסמות' האחרונה בפריימר ליג רכשה את קווין פרינס בואטנג בסכום של 4.5 מיליון יורו מה שבטוח שדורטמונד לא היתה רוכשת אותו בסכום דומה .
    מקווה שיצליח , רק שלא ניתן להשוות בינו לבין הסכום שהוא נקנה .

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/9/09
  2. Strawberry Fields Member

אמנם הרבה אי אפשר להסיק מתקצירים אבל לא נראה לי שהגיע לדורטמונד להפסיד, לפחות לא בכזו תוצאה, ובטח לא כשהאיש שעזר להביא את המהפך היה חייב לקבל אדום עקב הדריכה שלו על טינגה.
    אני רואה שהולמס הפך לקשר אחורי בהיעדרו של קל אבל פתרון טוב מזה חייב להימצא אם הקבוצה לא מפסיקה לספוג שערים.

3. Yotam Member

לקבוצה יש חיסרון גדול , צריך להיות נחוש ולדעת את הצבת השחקנים שתהיה נכונה ולא להיות נאיביים .
    משחק הבא אנחנו בהנובר שברור לנו שהיא קבוצה יותר חלשה מאיתנו ואותם אנחנו חייבים לנצח בדרך כלשהי ,
    בשנה שעברה דורטמונד הייתה במקום לפני האחרון בדירוג של שערי חובה כך שכבשו לנו לא הרבה כיבושים , והשנה אנחנו במקום השני עם 2.2 שערי חובה למשחק ועם 2 הפסדים (בשנה שעברה היו לנו הכי פחות הפסדים בליגה) , אנחנו מובסים לקבוצות שאותן ניצחנו/סיימנו בתיקו בשנה שעברה .

המשחק מול באיירן הראה לנו כמה אנחנו טפשים ושוטים,
    4-3-3 זה הטקטיקה הכי לא מתאימה לדורטמונד , חשבנו התקפי וקיבלנו חמישייה ,
    אני רואה שיש שרשרת של בעיות בעקבות פציעתו של קל : המלס קשר אחורי , סנטנה בלם
    איך אנחנו מחזיקים במשחק מול הקבוצה החזקה בגרמניה 3 קשרים ?
    יש לנו קישור משובח וזה זלזול באינטילגנציה של האוהדים (לארס ריקן) , באמת שהוא צודק.
    אין לנו חלוץ אחד שיחזיק את הסגל שלנו , יש לנו קישור מוכשר מאוד וממנו אנו צריכים להחזיק . 4-5-1 לא יזיק !
    אני מקווה שמול הנובר נבצע לפחות תוצאה מינימלית - 1-0 .

4. Lars Ricken Member

רצף הופעות האימה הזה חייב להפסק!
    לא ייתכן שהרחבה שלנו תהפוך לטיילת מדי משחק כאשר על קבלת האורחים ממונה לא אחר מאשר הליצן פליפה סנטנה.
    עם כל שבוע שחולף אני בוש בקבוצתי,חבורת בטלנים בלי מזל, אולי ההגדרה הכי מתאימה לקבוצה של קלופ.
    באריוס מחליא אותי,וואלדז בלי מזל,קישור שלם שלא יודע לחבר 3 פסים או דאבל-פס לחלופין ולקינוחהדובדבן שבקצפת-הגנה עם חורים יותר מאשר בגבינה שוויצרית.
    זה מתמצת את כל הסיפור של בורוסיה דורטמונד מתחילה העונה,לא יודע איך ולא יודע על חשבון מי זה יבוא אבל צריך לזעזע את כל המערכת בבואסטפאלנשטדיון.
    נ.ב תומאס מולר-ללקק את האצבעות- אני רשמית מאוהב! שחקן העתיד של הבולי.

5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין הוא שלא שמענו אפילו מילת ביקורת על המאמן (ככה לפחות אתם קוראים לו) שלכם. לדעתי, נקודת התורפה הכי גדולה של הקבוצה היא בעמדה הזו. מאמן חלש מאוד, שחוץ מסימפטיה שהוא קיבל משום מה בתקשורת עוד בזמנו במיינץ אין בו ולא כלום.

6. johnnie walker Member

קלופ הוא תומאס דול 2.0 -
    מוטיבטור מצטיין וסחבק של השחקנים, איש נחמד ודיפלומט שמתנסח היטב ואוהב את התקשורת שאוהבת אותו בחזרה,
    מבחינה מקצועית אין לו יותר מידי למכור, הלשון היא הנשק העיקרי שלו.
    מישהו אמר גרנט ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

7. Yotam Member

מה רע בטקטיקה והצבת השחקנים של יורגן קלופ ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

4-1-2-1-2 זו הצבה נכונה לגבי דורטמונד , האומנם הוא לא משתף שחקנים כמו : לה טאלק , בנדר, קוץ' שהם העתיד של הקבוצה לעומת זאת הוא לא משתף הרבה שחקנים שלא צריכים אותם בקבוצה כגון : אוצקין ,
    סאדרייה, קולמן , ורזוגיץ' שסכומם לא עוקף את המיליון יורו .
    אני לא מבין למה שחקן מוכשר כמו מרקוס פאולנר לא משתתף בדורטמונד ?

ראיתי במוסף ספורט בעיתון ידיעות אחרונות בעמוד 5 טור של אמיר אפרת , אחלה בן אדם ואני מסכים לכל דעותיו .
    ראיתי שהוא כתב כמה טיפים לאלישע לוי על באיירן מינכן , לפחות 10-15 פעמים דורטמונד מוזכרת פה , רוב הפעמים הן לחיוב דווקא :
    "בשבת , קובה מדורטמונד עשה מבראפהייד פורפרה"
    "במחצית הראשונה דורטמונד עשתה צחוק מהבלמים הגבוהים ואן בויטן ובאדשטובר ואנחנו מדברים על קבוצה שהחלוצים שלה מגיעים ממעצמות כדורגל כמו מצרים , בולגריה ופולין(אותו קובה) .

בסך הכל כמה מחמאות שבאמת מתאימות לדורטמונד והוא באמת צודק, קובה הוא שחקן אדיר שמשחק בינתיים לבד ומצליח לבד .
    פה לא הזכירו את ואלדז , אותו חלוץ שהביא לניצחון את פרגוואי שניצחה את ארגנטינה בתוצאה 1-0 .

אנחנו צריכים לחכות שקל יחלים מפציעה ולאחר מכן נסיק מסקנות מהקבוצה לפחות עד ינואר .

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מקווה שאתה לא מאמין למה שכתבת.
    א. כי אני לא ראיתי איזה צחוק עשו החלוצים של דורטמונד מהבלמים של באיירן. בסה"כ דורטמונד הגיעו בדיוק לשני מצבים. אחד מטעות של בוט שיצא בטיפשות אבל גם תיקן והשני היה הגול שבכלל היה ממצב נייח.
    ב. אם אתה בונה את כל הקבוצה על סבסטיאן קל, אז המצב באמת חמור. אפשר לחשוב. אם החסרון שלו הוא הבעיה של הקבוצה, אם הוא ההבדל בין קבוצה חלשה לבין מה שהייתה רוצה לראות מדורטמונד, אז באמת באמת המצב חמור. ראשית, הוא כל שני וחמישי נפצע ושנית (ויותר חשוב) גם כשהוא בריא הוא אכזבה עצומה. כשהוא בא לדורטמונד חשבנו שהוא יהיה הדבר הבא בכדורגל הגרמני, אבל הוא מדשדש לו אי שם בבינויניות ואפילו את מקומו בנבחרת הוא מזמן מזמן הפסיד - אפילו בסגל הרחב רחב.

הבעיה הראשית של דורטמונד היא המאמן. ולא רק זה, אלא גם זה שלפניו. שניהם מאמנים חלשים מאוד שאולי יכולים להתאים למיינץ (דול אפילו לשם לא) אבל לא לאימפריות או מי ששואף לאימפריה.

9. Yotam Member

רגע , אתה לפחות מסכים שקלופ לא משתף את שחקני העתיד של המועדון .
    ושחקנים כמו סאדרייה וקולמן ועוד שלא צריכים אותם בקבוצה .
    אתה מסכים שפאולנר שעד כמה שהוא מוכשר לא משתתף במשחק למרות שמגיע לו .

מה שכתוב בעיתון זה ממקור ואני לא העלמתי/תיקנתי וזה דעה שאני מסכים איתה לחלוטין .
    קובה הוא שחקן מבריק בקבוצה , הוא תמיד איכשהו משחק לבד ואתה זוכר איך הוא שיחק בשבת מול מינכן ומול ריאל מדריד ?

"כולה" כתבתי משפט אחד על קל שתראה איך הוא ישתלב בקבוצה ,
    אתה רואה איך הומלס משחק איום בתפקידו ,
    ותראה גם איך סנטנה מחליף את הומלס בתפקידו ,
    הכל קשור אחד לשני .

ובאמת צריך לחכות עד לסוף ינואר כדי שנראה איזה קניות/מכירות יבצע קלופ ונקווה שזה ייצא הכי סביר שיש .

10. Yotam Member

תחילת עונה לא קלה עברה על בורוסיה דורטמונד וכמה שינויים שחשבו שהם יבטיחו פתיחה מדהימה של דורטמונד הפכו לסבל אמיתי :

שינויים :

* אלכסנדר פריי עוזב את בורוסיה דורטמונד לבאזל השוויצרית בתמורה ל4.25 מיליון יורו ובינתיים הוא לא רע בבאזל .

* מחליפו של אלכסנדר פריי הוא לוקאס בריוס הארגנטינאי שמסומן כאחת הרכישות המוצלחות של דורטמונד שבינתיים מוסיף עוד שליליות לקבוצה .

*ניסיון להכביר את רמתם של החלוצים הקיימים - וולדז וזידאן שבינתיים ולדז מצליח לתפוס מקום בהרכב לאחר שינויים לא מעטים בהתקפה הקיץ .

* בניית קבוצה של צעירים ומוכשרים שבינתיים המפקד קלופ לא משתף את רובם אפילו למשחקים .

* קולמה , אוצקין , סאדרייה , ורזוגיץ' שעלו לקבוצה הבוגרת לאחר שהתברגו בקבוצה השנייה של דורטמונד לא מורגשים בקבוצה .

* מכירתם של 5 שחקנים שרמתם וכושרם לא היו בשיאם נמכרים/נשאלים :
    קרינגה , לי יונג פיו , רוקבינה , פדריקו , ברנזסקה .

* עסקת רוקבינה-בנדר מסתיימת : בנדר לדורטמונד , רוקבינה למינכן 1860 .

תוצאות :

* המאזן בליגה : ניצחון - 2 תיקו - 2 הפסד .
    * מקום 14 עם 5 נקודות מתוך 15 אפשריות, -6 הפרש שערים : 11-5 , מקום 14 .

שינויים שכדאי לקבוצה :

שינויים שיכולים לשדרג מאוד את דורטמונד הם ?
    לחזור קצת אל העבר , לצרף שחקנים כמו מצלדר שלא זוכה לדקות משחק בריאל מדריד ופיליפ דגן שהתפקיד שלו מאוד חסר לנו והוא גם לא יקר כל כך , אבי סמולארק שהיה לפני כמה שנים מלך הכיבושים בקבוצה וחלוץ ביכולותו חסר בקבוצה , מאמן טוב לקבוצה בדמות מתיאס זאמר בהחלט ישדרג אותנו .
    הבעיה משלושה השחקנים האלו היא השכר שחלקם מקבלים מהקבוצות הגדולות וחלקם מציבים שכר גבוה

השילוב של שחקנים מוכשרים וצעירים עם שחקני עבר שממשיכים לתפקד הוא בהחלט מבריק .

מצלדר וניניס מועמדים לדורטמונד אך הסיכויים נמוכים .

קראתי שאברטון לפני כמה שבועות אחדים הביעה עניין גדול בסובוטיץ' ושלחה הצעה כבירה : 20 מיליון יורו .

*** במחיר שרכשנו את רנגלוב , לא היינו יכולים לרכוש את בן סהר ?

בהצלחה מול האנובר ! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

11. Strawberry Fields Member

קודם כל, לפי מה שהבנתי מצלדר מאוד הרשים במשחקי הטרום עונה של ריאל והוא שיחק 90 דקות בניצחון 0-3 על אספניול לפני שבוע.
    שנית, אין לדגן מה לתרום לדורטמונד. מלבד הקושי שלו להישאר כשיר במהלך כל העונה שעברה גם בקבוצת המילואים שלנו הוא מצליח להראות רע.
    אני לא רואה אותו רוצה לחזור אחרי שסיפר על יחסים לא טובים עם האוהדים ובכלל, הוא פשוט לא אופציה טובה יותר מאוומויילה בעיניי.
    סמולארק שוחרר ע"י ראסינג סנטנדר (אני מקווה שבגלל חוסר התאקלמות לספרד ולא מסיבות מקצועיות) לפני חודש כך שהסיכון, לפחות מבחינה פיננסית, קטן.

הכל תלוי איפה קוראים.
    אני בטוח שאברטון מעוניינת בסובוטיץ' כי מדובר בבלם שגדול על מידותיה אבל אין לה את המשאבים להגיש הצעה בסדר גודל הזה.

12. Yotam Member

אבל אנחנו צריכים מגן ימני , אוומויילה מבחינתי מבריק ביכולתיו אבל לך תדע , אם הוא מורחק ממשחק אחד או שהוא פצוע ... אז מי יחליף אותו ?
    אתה מעוניין שקוץ' ו-ורזוגיץ' יחליפו אותו ???
    למרות שקוץ' שחקן מצוין , מתאים לו יותר לפתוח בקבוצה השניה של דורטמונד ונכון שהוא שיחק לא רע מול מדריד בידידות כך אני לא אקח סיכון ואפתח עם מגן ימני מוכשר בן 18 שעדיף במקומו איזה שחקן שמשחק בבונדסליגה וקצת זולל ויש ארבעה שמות שכבר עולים לי באוויר :
    אם אני מאיית נכון -
    1) סטפנו קלוצי - שטוטגארט - 20 .
    2) לוקאס פיסצק - הרטה ברלין - 24 .
    3) דניס דיאקמאייר - נירנברג - 19 .
    4) מנסור מודזה - פרייבורג - 25 .

היום בורוסיה דורטמונד פוגשת את האנובר למשחק שבהחלט מעניין מי המנצחת :
    ההימור שבווינר :

ניצחון להאנובר - 2.45
    תיקו - 2.60
    ניצחון לבורוסיה דורטמונד - 2.20

הרכבים :
    http://bilder.sportsandbytes.de/bvb/2009_2010/Schema_Hannover_1253176973.Xxx

בהצלחה ! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

13. Strawberry Fields Member

סוף סוף קלופ משנה בדיוק את מה שדיברנו עליו. הומלס פותח בלם לצד סובוטיץ' ובנדר פותח כקשר אחורי.
    נקווה שזה יעזור.

14. Yotam Member

מה שעזר לנו זה היכולת לאו דווקא התוצאה שקיווינו לה .
    אין הרבה מה להגיד על הטקטיקה אבל זה הרכב שמשקף את היכולת והכושר של השחקנים -
    כפי שרואים בריוס מחליף .

4 שחקני הגנה שסוף סוף משחקים יחד ומשתלבים יפה ,
    אם הם שחקני ההגנה המבריקים ביותר אז כנראה שדורטמונד בבעיה .
    אין מה לעשות , דורטמונד תשחק ככה עד שנמצא שחקן הגנה שהוא נהדר ביכולתיו ושהוא בהחלט מתאים לקבוצה ,
    אני עדיין לא מבין למה קובה מחליף , ואני לא מבין למה אנחנו מבזבזים 2 חילופים על צמד החלוצים שלנו .
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad3.Xxx
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/happy11.Xxx
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/pottytrain2.Xxx

דורטמונד פתחה את העונה ברגל שמאלית ונקווה שבמחזור הבא בסיגנל אידונה פארק מול שאלקה ננצח , גם שאלקה בתקופה לא טובה .

15. Strawberry Fields Member

עד שרביעיית ההגנה נראית טוב באופן יחסי, את הגול של היריבה אפשר לרשום לזכות השוער.
    נכון שהבעיטה של יה קונאן הייתה רבת עוצמה אבל ווידנפלר היה צריך לסגור את הפינה הקרובה טוב יותר.
    בנדר עם משחק בכורה טוב ולדעתי הוא צריך לשמור על מקומו בהרכב.

לפני הדרבי נגד שאלקה יש משחק גביע נגד קרלסרוהה בחוץ ביום שלישי.