בורוסיה דורטמונד 2007/8

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Ralph-Lauren, ‏27/5/07.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמנם אומרים שאין שמחה גדולה משחמה לאיד, אבל כששמחתם של האוהדים מסתכמת בלקלקל ליריבה הגדולה, זה סימן שהמצב של המועדון רע מאוד.

2. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אין ספק שזה כואב, תאמין לי שהיו לי דמעות בעיינים כאשר זה היה משחק הדרבי הראשון בחיים שלי שהייתי וראיתי את הקבוצה שלי מקבלת חזק מאוד בראש, אבל אז הבנתי כמה אני אוהב את המועדון הזה גם ברגעים הקשים.

נדב, אף אחד לא מכחיש את מצבה הרע של הקבוצה הזו. אך בכל זאת הדרבי הוא מעל הכל, כאשר אתה מנצח מבחינתך זכית באליפות ואילו אם אתה מפסיד זה כאילו נחרב עולמך.

3. FC_Bayern Member

בהשוואה לקבוצות הבונדסליגה, היכן עומדת דורטמונד מבחינה תקציבית?

4. Lahmagik Member

5. FC_Bayern Member

טוב, אז אני רואה שדורטמונד עם התקציב הנמוך ביותר מבין כל קבוצות הצמרת בגרמניה (חוץ מוולפסבורג). אותי זה דווקא מפתיע, תמיד חשבתי שיש לקבוצה תקציב גבוה יותר. יש איזשהו משאב כלכלי עיקרי וחזק לדורטמונד? (כמו למשל מפעל BAYER בלברקוזן?)

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם לא באיירן מינכן לפני שנתיים לא הייתה לנו היום בורוסיה דורטמונד. הקבוצה עמדה על סף פשיטת רגל ורק בזכות באיירן מינכן הצליחה ביום האחרון האפשרי לקבל את הרשיון להמשיך לשחק בליגות המקצועניות.

7. Lars Ricken Member

נדב,אתה יכול לפרט יותר בבקשה?
    (בלי שום קשר,הידעתם שפריי הוא השחקן היקר בקבוצה?)

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בטוח שיוני יודע יותר פרטים (השאלה אם הוא ישמח להיזכר בהם או שיעדיף להדחיק), אבל בגדול כל קבוצה שמשחקת באחת הליגות המקצועניות צריכה לקבל רשיון מההתאחדות כדי לשחק. הרישיון ניתן (אם אני לא טועה לשלוש שנים כל פעם, אבל יכול להיות שלתקופות אחרות). כדי לקבל את הרשיון או לחדש אותו צריך לעמוד בתנאים מסויימים. בין השאר אישור כלכלי ואישור התקציב וכדו'.
    לפני שנתיים או שלוש (לא זוכר בדיוק) מצב הכלכלי של דורטמונד היה רע מאוד עם אי יכולת לפרוע חובות לנושים וכו' והם לא הצליחו לעמוד בתנאים כדי לחדש את הרשיון. הם הכינו תוכניות הבראה וכדו' אבל זה לא היה מספיק. באיירן היו שם כדי לעזור (נתנו ערבויות או הלוואות - כבר לא זוכר) ודורטמונד קיבלו את הרשיון ממש ביום האחרון). בלי הרשיון דורטמונד לא היו משחקים בליגה המקוצענית בעונה שאחרי.

9. Lars Ricken Member

חשבתי שזה האוהדים שהצילו את דורטמונד ממשבר כלכלי,כשקנו באותו עונה מספר עצום של מנויים.

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקבוצה מוכרת (פחות או יותר) אותה כמות מנויים כל שנה כבר שנים. מעבר לזה, הכנסות מכרטיסים היא חלק שולי בתקציב של קבוצה.

11. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אני חושב שהגורם המכריע למצבה הכלכלי של דורטמונד בזמנו היה הבעיה עם החתמת הזרים היוקרתיים בהחלט, מרסיו אמורוסו הברזילאי הגיע בתמורה ל20 מיליון מארק, תומאס רוזיצקי הגיע מספרטה פראג לבורוסיה דורטמונד בתמורה ל25 מיליון מארק, אוורטון הברזילאי הגיע לדורטמונד בתמורה ל15 מיליון מארק. אך אלו הן לא רק הגורמים למצב הכלכלי של המועדון בזמנו. באיירן מינכן הייתה חלק מהטביעה של בורוסיה דורטמונד, כאשר בורוסיה לא הצליחה לעמוד בתשלומים הכבדים הציבה לה ההתאחדות אולטימטום של זמן קצר, באיירן הגיעה והלוותה לדורטמונד סכום מכובד ונאה על מנת להשאירה בליגה הראשונה. בשל המצב הנוראי בורוסיה דורטמונד הייתה חייבת למכור את שם האצטדיון לחברת סיגנל-אידונה-פארק.

12. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

יוני שני תיקונים.
    א. זה לא שהציבו להם אולטימטום. אלא, שכמו שאמרתי הם היו צריכים לעמוד ביעדים כדי לחדש את הרישיון ומבחינה כלכלית הם לא עמדו, עד שבאיירן באה.
    ב. זה לא בליגה הראשונה, אלא בליגות המקצועניות כולן, מהראושנה עד השלישית.

13. Lars Ricken Member

בוקר טוב,
    בראשון ובשלישי לאוגוסט,דורטמונד אמורה לקיים אימונים,בעיר רוטרדם ,שבהולנד.
    הסיבה שנבחרה העיר רוטרדם,עקב הזמנת הקבוצה המקומית "פיינורד" לטורניר שכולל את כל הקבוצות שהתמודדו מולה בגמר אירופי בשנים האחרונות. כזכור דורטמונד התמודדה בגמר גביע אופ"א מול פיינורד ההולנדית בה ניצחה פיינורד 3-2. בין השאר הקבוצות שהתמודדו בטורניר,משתתפת גם הקבוצה הבריטית המוכרת,טוטנהם. נקווה לטורניר מעניין.

http://bilder.sportsandbytes.de/bvb/20072008/Feyx_1211883607.Xxx

יורגן קולר נאבק עם שחקן דרטמונד בגמר הגביע ב2002.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/5/08
  14. joe Member

יש הבדל בין יאן קולר, ליורגן קוהלר.

15. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אווי פייר ואן הווידונק הוא השחקן שנאבק עם קוהלר, כמה אדיר היה השחקן הזה, בעיטות חופשיות מרהיבות רגל ימנית אימתנית. משחק טוב אבל כואב. אגב, בטורניר הזה תשחק בורוסיה דורטמונד נגד פיינורד רוטרדאם וטוטנהאם הוטספר.