מה ? הרטה ברלין הקהל הכי עייף בגרמניה, על מה אתה מדבר ? הם מדברים על קהלים מרעישים, בורוסיה דורטמונד ללא ספק מקום ראשון פרנקפורט אחרייה במקצת, הקהל של שאלקה מדהים והאווירה בגלנקירשן באצטדיונה הביתי של שאלקה מרהיב במיוחד שיש דרבי (מחכה לפעם הבאה בכדי להיות שם). כאשר הייתי בגמר בברלין, אני מוכרח לציין כי לא ניתן לשמוע את הקהל של באיירן במיוחד שאנחנו מרעישים. Hier Regiert Der BVB תומאס דול חתם באמצע העונה על חוזה לעוד עונה וחצי, מה שאומר שכרגע הוא מאמן בורוסיה דורטמונד ועליו להכין שיעורי בית כל יום לאורך הפגרה עד לתחילת העונה הבאה. אני אישית מקווה שיעזוב, יורגן קלופ וכריסטיאן גרוס הם המועמדים המובילים כעת.
כן, כן, שמענו. רק חבל שלמשחק סיום העונה (שהייתה בסה"כ אחת המוצלחות של דורטמונד מזה שנים - העפלה למפעל אירופי) היתה תפוסה של כ 92% בלבד.
נדב אני חושב שאתה מזלזל בהישג של אוהדי הקבוצה, אין אף מועדון אחר בגרמניה שמכר כמות מאסיבית כזו של מנויים כמו דורטמונד, אין אף מועדון אחר בגרמניה שלו יש אצטדיון כזה עצום. בכל זאת 92% של תפוסה "בלבד" במיקום הנוכחי של הקבוצה אף מועדון אחר לא היה עושה, כאשר באיירן אשתקד לא הצליחה לסיים בין שלושת הראשונות כמה פעמיים הגעתם למצב של תפוסה מלאה באצטדיון ? איך אתה מגדיר "מזה שנים", כי בורוסיה דורטמונד לקחה אליפות, לפני שש שנים כך שאני לא יודע איך אתה מגדיר את המושג "מזה שנים". אפילו בגמר הגביע הגרמני נכחנו לדעת, לראות, להרגיש ולשמוע את הכמות הגדולה שהביאה בורוסיה דורטמונד לאצטדיון, כזכור בורוסיה דורטמונד הביאה 10.000 אוהדים יותר מהיריבה. כל ברלין הייתה צבועה בצהוב שחור ואילו רק בחלק קטן היה ניתן לראות אוהדי באיירן, כמו גם בFan meile בברלין הכל היה צהוב שחור.
שדורטמונד מוכרת במספרים הכי הרבה כרטיסים או מינויים זה לא חוכמה. יש להם את האיצטדיון הכי גדול. באיירן למשל, דחו 15,000 בקשות העונה למינויים. צר לי לאכזב אותך, יוני, מאז שהאליאנץ ארנה נפתח הוא אאוס פרקאופט בכל משחקי הליגה. כן, כולל בעונה שעברה וכולל במשחק האחרון נגד קוטבוס. וגם לתלות את העניין במיקום שלכם זה לא לעניין. אפילו למשחק פתיחת העונה כשעוד הציפיות של כל אוהדי דורטמונד היו בשמיים (ועקרונית, אם מתעלמים מהמאמן (או שוכחים מיהו) אז בצדק) התפוסה הייתה רק 93%. הייתי יכול להסכים איתך על ה 92% ו 93% וכו', אבל אנחנו הרי יודעים שאוהדי דורטמונד גם יודעים למלא את האיצטדיון בכל משחק. היו שנים שהם עשו זאת. אז, הם היו אולי הקהל הטוב ביותר. אבל זה היה בעבר. ולצערנו, זה מה שנשאר מדורטמונד. רק עבר. ואם אתה דווקא רוצה אז נגד שטוטגרט לא מזמן התפוסה עמדה על 76%.
נדב, אל תשכח שחלק ניכר מהאחוזים שלא מגיעים לדורטמונד הם אוהדי הקבוצה האורחת, לא הייתה העונה אף קבוצה שהביאה אוהדים רבים לדורטמונד למעט אוהדי שאלקה וורדר ברמן בלבד. נגד דויסבורג במשחק הפתיחה נחכתי באצטדיון, כאשר אוהדי הזברות לא מילאו כלל את היציעים שניתנו להם ובכך האחוזים יורדים. אני מוכרח להתווכח איתך על העובדה שהקהל של בורוסיה דורטמונד היה בעבר הטוב ביותר, הוא עדיין הטוב ביותר ללא צל של ספק.
נדב, האחרי הסבל שאוהדי דורטמונד סבלו בשנים האחרונות, כולל השנה ( פרט אולי לגמר הגביע) אפשר להבין למה למשחק סיום העונה שהקבוצה שוב בדרך לשום מקום מגיעים רק 93%. ואחרי מה שראיתי אתמול מהקבוצה, היה עדיף שעוד פחות היו מגיעים, כמו שכבר אמרתי דורטמונד פרט לפריי ופטריץ' נראת העונה כמו קבוצה של ליגה שניה, הגנה שערורייתית, אין תוכנית משחק מוגדרת, והמשחק עם חלוץ אנמי כמו ואלדז מתאים לקבוצה שמשחקת בליגה השניה. לבוא בטענות לקהל האדיר של דורטמונד זה לא במקום. באמת הקהל מ"ס אחד בגרמניה אם לא באירופה כולה. אבל עד מתי? עד מתי הקהל הזה ישאר נאמן? עד מתי הוא יסבול? לכל אחד יש גבול. ההשוואה לבאיירן הוליווד גם לא רצינית, שבדורטמונד יראו כדורגל כמו שרואים במינכן, לא רק שיהיה 100% תפוסה תהיה אף 110.
עם צל גדול של ספק יוני, עם צל גדול. והאמת, קשה להאשים אותם. עם כל החרא (סליחה על הביטוי - אבל רק שתבין כמה זה כואב גם לי) שמאכילים אותם כל השנים. אתה יודע, למשל, שאפילו לפני המשחק ה"מוצלח" אתמול של דול שעוד מוריד את ההישגים שלו, ברט ואן מארוויק שגורש בבושת פנים הביא להשיגים עדיפים. אפילו לפני המשחק של אתמול ואן מארוויק זכה ביותר נקודות למשחק מאשר דול. רק ללמדך על ההנהלה המטומטמת. שגם אשמה שלמשחק סיום עונה האיצטדיון לא מלא וססגוני כשקבוצות הרבה יותר קטנות (כולל כאלה שירדו ליגה) מילאו את האיצטדיונים שלהם ועשו כירואגרפיה יפה במשחק הבית האחרון של העונה. פשוט חבל וכואב. ואני רק מפחד ממה שיהיה שנה הבאה באופ"א.
לירן, הכל תירוצים. שים לב, כמו שכתבתי, גם למשחק פתיחת העונה האיצטדיון לא היה מלא. ושים לב, שהכל זה בלשון עבר. היום בדורטמונד אולי קהל רעשני, אבל מזמן כבר לא לגמרי נאמן.
ובעצם אתה מסכים איתי. פעם (אולי) היה לדורטמונד הקהל הכי טוב. היום כבר לא. אפילו אם זה "רק" באשמת ההנהלה.
זהו אחרי עונה רעה, משעממת ולא איכותית, תומאס דול ודורטמונד נפרדים. היום בפגישה שהתקיימה בדורטמונד הודיע תומאס דול להנהלה על פיטוריו ועל הכוונת הועלה חזק שמו של יורגן קלופ שבכל מקרה יעזוב את מאיינץ. יורגן קלופ יגיע לבורוסיה דורטמונד ויעורר שינויים גדולים.
קבוצה כמו דורטמונד לא צריכה טפיחה על השכם מגמר גביע, היא צריכה מיקום (מאוד) גבוה בצמרת ביחד עם גמר גביע. מבחינתי, כל עונה שדורטמונד לא במקום של העפלה לצ'מפיונס, היא אכזבה למועדון. המועדון הזה שווה המון, המון.