לירן, שאלת אותי מה יש לי נגד ציגלר אחרי המשחק בשבוע שעבר, נדמה לי. ראיתי עכשיו את התקציר מיום ראשון. אני חושב שהתמונות מדברות בעד עצמן. מעניין לעניין באותו עניין. לא ראיתי ולא קראתי בשום מקום שהוא נפצע (מי שכן נפצע בכתף הוא קלימוביץ') אז אני דיי מניח שהוא הוחלף בגלל היכולת שלו.
עכשיו נזכרתי. שאלת אותי אחרי משחק הגביע. אז נכון שהןא עצר פנדל שם, אבל מעבר לזה כל נתתנועות וההתנהלות שלו אז הן בדיוק כמו בדרבי. אז בגביע היה לו מזל שדייגו טעה. לא יותר מזה.
ניצחון חשוב בלאוזיץ, דורטמונד מנצחת במאבק תחתית את קוטבוס עם צמד של מלאדן פטריץ' שממשיך להצטיין בעונה החלשה של בורוסיה דורטמונד. מטס הומלס המושאל מבאיירן, פתח בהרכב בפעם הראשונה העונה והציג יכולת לא רעה כלל. ניצחון חשוב שנותן אוויר לנשימה אך בכל זאת דורטמונד פגשה יריבה חלשה מאוד על כר דשא מהגרועים שראיתי בחיי. פריי ממשיך לפתוח בהרכב וממשיך לתת אסיסטים לחבריו הפעם הוא בישל את השער השני של הקבוצה שחתם את תוצאת המשחק, בישל למלאדן פטריץ' עם הראש. דלרון באקלי אשר פתח בהגנה היום הציג יכולות הגנתיות מפתיעות בהחלט כאשר תפקידו המקורי בקישור האופנסיבי. בסה''כ משחק חלש אך ניצחון חשוב לדורטמונד להמשך הדרך.
דורטמונד היתה חלשה מאד, פטריץ היה כרגיל ענק, חוץ מזה לא היה לכם מה למכור. לקוטבוס לא הגיע להפסיד. אני במקומך הייתי עצוב, שכן זה עוד חיזוק לדול.
קודם כל 3 נקודות זה הדבר הכי חשוב. קוטבוס לא שיחקה יותר טוב מדורטמונד. הכדורגל שדורטמונד הציגה היה זוועה ללא ספק, אך בסופו של דבר מסתכלים על הנקודות. לגבי דול, לא נותר לי להגיד כלום עליו, אני את שלי לגביו אמרתי. אני לא עצוב כי בכל זאת ניצחון הוא ניצחון, מכאן אנו יכולים לצאת לדרך חדשה ואני מקווה שזה יעשה עכשיו.
'קובה', פצוע והוא לא משחק כבר כמה וכמה משחקים. הוא לא אחד השחקנים הטובים שם, הוא פוטנציאל להיות אחד מהם. מבחינתי הוא אכזבה גדולה העונה, לאחר הדיבורים ציפינו ממנו להרבה יותר בדורטמונד אז כך שיש עוד למה לצפות.
מצטער יוני, אבל אין שום סיכוי שתצאו לדרך חדשה. לא כל עוד דול מאמן. היכולת של אתמול מספיקה נגד קבוצה מסכנה כמו קוטבוס אותה אתם צריכים לאכול בלי מלח, אבל זה לא יספיק מול קבוצות קצת יותר טובות. הכי גרוע זה שעכשיו דול מבסוט מעצמו (שוב) ובטוח שה"שיטה" החדשה של האימונים שלו היא המפתח והנה הדרך. כלום לא יצא מזה. דול, המאמן הכי חלש בליגה.
עזוב את זה נדב, קוטבוס לא היתה ראוייה אתמול להפסד, וזה שיש לדורטמונד מטצ' ווינר כמו פטריץ לא ישנה את העובדה שדורטמונד אתמול היתה רעה. לפחות אני מקווה בזה ברחתם לתחתית, 9 נ"ק זה פער יפה עליו צריך לשמור, יש לכם שחקנים אינדבדואלים שלא יתנו לצהובים שחורים ליפול, אבל עדיין יוני, קוטבוס אתמול במחצית השניה מרגע שייליץ' נכנס עשו לכם בית ספר. ד"א הופעה טובה של מאט הומלס שהגיע מבאיירן.
ניצחון שני רצוף, נכון שזה ניצחון על קבוצת תחתית אך בכל זאת הקבוצה הפגינה היום כדורגל התקפי, עם משחק יוצא מן הכלל של דלרון באקליי שתיפקד היום בתור מגן שמאלי במקומו של לאונרדו דדה המורחק. חילוף של דול שניצח את המשחק, קלימוביץ' הג'וקר של דורטמונד שממשיך לכבוש נכנס במקומו של פלוריאן קרינגה שהיה לקפטן היום על המגרש. אין ספק שזהו ניצחון חשוב להמשך המאבק והגשמת המטרה של הקבוצה. יום שלישי תפגוש דורטמונד ברבע גמר הגביע את הופנהיים מהליגה השנייה למשחק קשה אך דורטמונד חייבת לנצח בו.
מזמן לא הייתי שמח ככה, בורוסיה דורטמונד עוברת בלי הרבה בעיות לחצי הגמר ה-DFB POKAL. המון זמן הקבוצה לא הגיעה לשלבים המכריעים של הגביע והינה זה קורה שוב. בורוסיה דורטמונד שיחקה היום כדורגל מהיר, שותף והתקפי במיוחד. כובשי השערים: פדריקו במשחק ענק, טינגה ומי אם לא מלאדן פטריץ' הכישרון המרהיב הזה ששוב כובש שער לטובת בורוסיה דורטמונד. פנדל שנשרק לטובת הופנהיים לא היה מחויב למציאות, טעות שיפוט אך לא הפריעה לדורטמונד לנצח במשחק הזה ולסלול את דרכה לחצי הגמר ! חולמים על ברלין !
הפסד שהיה בדלת, בורוסיה דורטמונד ממשיכה עם הנדנד שלה, יכולת טובה במשחקים ולאחר מכן שוב נכנעים לקבוצה. חייבים לשמור על מומנטום, דול מציב הרכבים מוזרים משבוע לשבוע אך לו זה לא ממש מזיז ושוב מקומו בדורטמונד לטעמי הוא לא טוב, חייב מועדון קטן יותר. יכולת הכדורגל של בורוסיה דורטמונד במשחק הייתה חלשה בהחלט, נכנעים לקבוצה בלי מנהיג על המגרש שאותה אפשר לנצח אך בכל זאת משתפנים לצאת קדימה ולהילחם כמו בשני המחזורים האחרונים למרות היכולת. אין ספק כי המטרה העיקרית של בורוסיה דורטמונד היא זכייה בגביע גרמניה!
האמתי יוני, שדורטמונד דווקא שיחקה מצויין לטעמי, פטריץ' כרגיל תענוג צרוף ובכלל הקבוצה מתפקדת טוב, עם קצת יותר מזל, אם השער של טינגה היה מאושר, אם השער בנבדל של ברמן לא היה מאושר דורטומונד לא היתה מפסידה. בכל אופן נראה שמתייצבת לה קבוצה טובה בדורטמונד, השאלה אם היכולת הזאת מופגנת גם מול קבוצות תחתית או רק מול קבוצות צמרת ?
זהו, בורוסיה דורטמונד מציגה כדורגל נהדר במשחקים מול קבוצות צמרת, אך נגד קבוצות תחתית הכדורגל נראה זוועה לא פעם ולא פעמיים. אני אישית מרוצה מהתקופה האחרונה למרות ההפסד אתמול לברמן, הקבוצה משחקת בחצי הגמר עם פייבוריטיות על יינה והחלום יכול להתגשם השנה במידה ונעשה את הבלתי יאומן והקבוצה תיקח את הגביע. הכל פתוח. פטריץ' הוא שחקן פשוט מדהים, כבוד לנו ששחקן כזה משחק במועדון שלנו בתקופה קשה כמו זאת שאנו עוברים.