בורוסיה דורטמונד 2007/8

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Ralph-Lauren, ‏27/5/07.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה יעזור השקט אם המאמן גרוע?
    גם אם יחתימו אותי ל - 10 שנים יהיה שקט. זה יעזור משהו? לא.

2. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

תענוג גדול לנצח את ורדר ברמן אצלנו פעמיים העונה, הפעם זה הלך קשה יותר אך אין ספק שזה מתוק יותר. משחק מצוין של ההתקפה והקישור במיוחד בלט טינגה היום למרות עבירות מיותרות עשה עבודה גדולה וסיפק לחלוצים מצבים לכיבוש שערים. כמה שכיף לראות את מלאדן פטריץ' מככב, היום הוא עשה את זה קצת יותר בשקט אך בישל וייצר מצבים לחבריו, שחקן פנטסטי. לאונרדו דדה הנשמה של ההגנה ללא ספק, שחקן שנלחם עד זוב דם. כדורגל גדול לא ראינו מדורטמונד היום, אך היה אפשר להבחין במלחמה שנתנו שחקני הקבוצה. עם כניסתו של דלרון באקליי שיצר מצבים מסוכים מאוד בורוסיה דורטמונד הייתה נראית שונה לחלוטין ויותר מסוכנת. מארק ציגלר חייב לקבל את אפודת השוער הראשון גם כאשר יחזור ווידנפלר לשער, את זה אמרתי כבר סיבוב שלם, אני מקווה שדול רואה את זה ויפנים את זה.

3. Olli Member

יוני, אני ממש לא מסכים עם האמירה הזו. דורטמונד עשתה היום בית-ספר לשאף וברמן. כל הזמן הצליחו לעבוד על ההגנה של ברמן. משחק פשוט פנטסטי של הקישור וההתקפה של דורטמונד. וגם על ההגנה צריך להרעיף שבחים. ומלאדן פטריץ' היה היום פשוט עשר. תענוג של שחקן. הוא מוכיח כמה נכס הוא לקבוצה.

4. דנידין Member

לא יודע איזה משחק ראית, אבל אם ראית את ה 4 החמצות הבטוחות של קלאסניץ אז לא היית אומר כזה דבר.
    וההגנה של דורטמונד פרט לציגלר על הפנים אם אתה שואל אותי.

5. Olli Member

דיברתי על המשחק של דורטמונד. לא ברמן.

במחשבה שניה יש משהו בדבריך. ההגנה לא תיפקדה כל כך טוב. אבל פרט אליה כל השאר שיחקו מעולה.

נערך לאחרונה ב: ‏30/1/08
  6. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

ראובן, סה''כ אני כנה, בורוסיה דורטמונד לא סיפקה היום כדורגל נהדר, היא עשתה עבודה טובה בכל הקשר לניצול מצבים ולייצירת מצבים. עבודת ההגנה לא הייתה טובה עד כדי כך, המון טעויות של צמד הבלמים כאשר קלאסניץ' פשוט ברח מהם לא פעם ואפילו לא פעמיים. הצדדים בהגנת דורטמונד הייתה בסה''כ בסדר, רווקאווינה שעדיין לא מספיק חד נתן הופעה בהחלט מפתיעה ואילו על לאונרדו דדה כל מילה מיותר, פייטר רציני. במידה ובורוסיה דורטמונד הייתה משחקת כדורגל ברמה גבוהה, אני בטוח שהיינו רואים הרבה יותר שערים וניצול מצבים גדול יותר. לכן מגיע לברמן את הקרדיט על המשחק המשובח שלה במיוחד לאחר כניסתו של דייגו אך דורטמונד לא סיפקה כדורגל מרהיב.

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

המצטיינים היום בדורטמונד:
    מארק ציגלר, מלדאן פטריץ ופלוריאן קרינגה.

יוני תהרוג אותי מה אתה רואה אצל דדה. פייטר? גם עבאס פייטר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    מעניין שאת החורים מהצד שלו ואיך רוזנברג, האנט וקלאסניץ קירקסו אותו לא ראית.
    נו טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

8. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אווי לירן אווי לירן, ראית את הלחימה שלו ? תעשה לי טובה אל תשווה לי אותו לשחקן סוג ד'. הטכניקה של דדה היא יוצאת מן הכלל, ההשפעה שלו על המשחק של בורוסיה היא חשובה ללא ספק והוא עמוד תווך בהגנה של דורטמונד. עם כל הכבוד למארק ולההצלה שלו, עבודה רבה לא הייתה לו, הוא נכנע לבעיטה של אלמיידה שהייתה מאוד קרובה לשער ונכנע לבעיטה של ארון האנט שבמידה והיתה נמוכה בקצת הייתה בוודאות נוחתת בשער שלנו. אז באמת הוא עשה עבודה טובה ונקווה להמשכיות, אך עבודה רבה לא הייתה לו.

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

יוני, שים לב שוב למשחק ומה ברמן עשו לכם מהאגפים ( משניהם). אמדיק דווקא סולידי, קובאץ בינוני. רקוביניה ודדה תגיד מה שתגיד היו די חלשים.
    אני מבין שאתה אוהב את דדה, גם אני אוהב לדוגמא את מייסנר, אתה יודע מה משותף לשניהם?
    שניהם פייטרים שחקני סמל, באותה מידה אצל שניהם הזמן עבר.
    אתה רוצה להתווכח בי מיי גסט, אני כאחד נייראלי מהצד אומר לך את זה.

10. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

לירן, כל עוד לא הגיעו שערים מהצדדים של המגנים שלנו, אני נותן להם את הקרדיט, לשחקני ברמן באגפים הייתה עבודה לא קלה, היום במיוחד בצד של רווקאווינה.

11. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הגיעו שערים מהצד של דדה רק בגלל הפיזור של קלסניץ' ורוזנברג (במחצית הראשונה) היו לפחות כמה פעמים שבורובסקי והנט שיחקו על הקו הימני שלהם (השמאלי של דורטמונד) כאילו אין שם אף אחד וגם העבירו כמה כדורי רוחב בלא הפרעה, כולל הכמעט שער עצמי של קרינגה.
    גם מציגלר לא ממש התלהבתי. לא הייתה לו שום עבודה וכשהוא כן זינק זה היה נראה קצת ליצני.
    דווקא סבסטיאן קל היה מצויין אתמול למרות הפנדל שנשרק נגדו (אבל לטעמי בכלל לא היה פנדל) וגם טינגה היה מצויין. אמנם הרבה טכניקה אין ממנו אבל הוא רץ מהר ושורף המון שטחים ועושה עבודת הגנה מצויינת בקישור. גם פדריקו היה טוב מאוד.
    אבל, הבעיה הכי גדולה היא עדיין ושוב תומאס דול. לבחור אין מושג. הוא מתלהב כמו ילד ולחוץ כמו אחרון האוהדים. כל פעם שהיה צילום שלו ראו כמה הוא לחוץ. במצב כזה אי אפשר לחשוב (למי שמלכתחילה מסוגל לחשוב, ואני לא בטוח שדול הוא אחד כזה) ואין לו שום מושג מניהול משחק.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

מסכים לגבי דדה, יוני פשוט לא ראה כנראה מה שכל אחד ראה.
    לגבי ציגלר, נדב לא יודע ממה לא התרשמת, או יותר נכון ממה התרשמת, לטעמי הוא היה בסדר גמור.

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטח שהוא היה בסדר גמור. חוץ מהפנדלים לא הייתה לו שום עבודה.
    אבל אם תסתכל על הזינוקים שלו גם כשקרינגה כמעט הבקיע את הגול העצמי גם בבעיטה של אלמידה, גם בבעיטה של האנט וגם על ההרחקה שלו ברגל מול בורובסקי וההתנגשות עם רוזנברג בפנדל, לא יודע התנועה שלו בכל המקרים האלה (וגם בשאר המשחק) מופרכת. מין זינוקים ותנועה ביזאריים משהו. לא יודע איך להסביר את זה.

14. Frings Member

לדעתי דורטמונד ניצחה בגלל העבודה המדהימה שעשה רוקאוינה בהגנה !! תושיץ ניסה כמה פעמים לעבור אותו אך לא הצליח , גם יינסן לא הצליח מולו ..
    גם סבסטיאן קל עשה עבודה נהדרת ונתן כמה מסירות יפות מאוד !! ואחת מהן הביאה לשער .

מזל טוב לדורטמונד.
    בהצלחה לורדר ברמן חובבים.

15. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

כמה לא צפוי, דול מרוצה מהתיקו של הקבוצה נגד דואיסבורג. "שיחקנו טוב", הוא אמר לאחר התיקו. מבחינה מוראלית אין ספק שהחזרה למשחק היא נהדרת אך מבחינת נקודות היא לא משמעותית וכנראה דורטמונד שוב תהיה קבוצת אמצע טבלה במידה ומשהו לא ישתנה בקרוב מאוד. המטרה עכשיו היא להגיע כמה רחוק בגביע ולנסות לזכות. דדה מחסיר כמה אימונים עקב מתיחה בשריר ובספק למשחק מול שאלקה. פריי מתאקלם באימונים בצורה נהדרת וכובש ללא הרף, ימשיך לשבת על הספסל במשחק מול שאלקה. דייגו קלימוביץ' שכבש שלושה שערים בארבעה ימים צפוי לפתוח בהרכב במקומו של ואלדז המאכזב.