בורוסיה דורטמונד 14/15: תם עידן קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י HapoelFan, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

מסיבת עיתונאים כואבת מאוד ואפילו מרגשת, זה מתחיל בזה שהאנס יוהאכים וואצקה פשוט מגמגם ומדבר לאט ונמשך בזה שהוא קם ומחבק את יורגן קלופ ומודה לו על תקופה לא רגילה. קלופ מתרגש מאוד ומבין את גודל הכאב בקרב המועדון ואוהדי הקבוצה ואומר כי הקבוצה הזאת נתנה לו את הבמה הכי גבוהה בכדורגל והוא גאה להיות חלק מהמועדון הזה והמועדון תמיד ישאר בליבו. בנוגע לעתידו הוא סרב להתייחס למרות מבול השאלות של הכתבים שהגיעו לאצטדיון בדורטמונד. כמו קלופ גם הנהלת בורוסיה דורטמונד סירבה להתייחס בנוגע לעמדת המאמן, כאשר הם הוא יודיעו שכבר בקרוב מאוד יגיעו להחלטה ביחד עם קלופ שיתן את חוות דעתו על המאמנים החופשיים בשוק. כמובן שתומאס טוכל כרגע הוא המועמד המוביל לרשת את שרביט האימון של קלופ. קלופ אמר גם כי הוא מתכנן לתת את הכל עד הדקה ה90 של העונה ולנסות להגיע לאירופה בשביל שהמועדון יזכה לנחת מעונה קשה מאוד.

אלעד ו-Die Werkself אוהבים את זה.
  2. Civil Anti Madridista

התחנה הבאה - סיטי

3. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

מסיבת העיתונאים שקיימה בורוסיה דורטמונד עם יורגן קלופ

4. bvb_fan Kevin Großkreutz

כואב.

5. VAR Member

משה רבנו של הכדורגל. הביא את הקבוצה הכי רחוק שהיא יכל, ופינה את מקומו.

אני חושב שהוא יעשה טעות אם יילך לסיטי, ברצלונה, באיירן או כל קבוצה אחרת שהציפייה ממנה היא תארים ועכשיו. הוא צריך להיות מודע למגבלות שלו. התבוסה מול יובנטוס לא הייתה מקרית, היא תוצאה של נחיתות טקטית ברורה מול אלגרי, קבוצה לא יכולה לאורך זמן להיות בצמרת הגבוהה עם מאמן שמוגבל למערך ולסגנון משחק אחד ולא יודע להתכונן טקטית אלא לבוא לכל משחק עם האני מאמין שלו. הוא עשה את השם שלו כשלקח קבוצה בינונית לגמרי והביא אותה לצמרת הגבוהה של הכדורגל העולמי אבל ברגע שקבוצות התחילו להתאים את עצמן לסגנון המשחק שלו, לא היו לו תשובות.

הייתי מת אם יבוא למילאן, שם צריך בדיוק מאמן כזה שיעיף את כל הזבל ויבנה משהו ארוך טווח.

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@SoloConTe,

השאלה שלי אם הוא האיש שמסוגל לבנות את הקבוצה (כל קבוצה), קרי, לבחור את הרכש - או שמי שעמד מאחורי כל הרכש היה בעצם צורק, בטוב וברע. או שבכלל כל ההחלטות מאחורי הרכש היו משותפות. בחיי, ג׳נרל מנג׳ר זה תפקיד לא פחות חשוב בעיניי ממאמן. מספיק להציץ קצת לעבר הספורט האמריקאי ולהבין את גודל התפקיד. משום מה בכדורגל הוא עדיין חסר מושג ויוצר שטח אפור לחלוטין.

7. VAR Member

לא ברור לי באיזה הקשר אתה שואל. תן לו חומר גלם וזמן והוא יבנה לך קבוצה בת זונה, לא משנה אם הוא אחראי על הרכש או לא (אני לא מאמין שהוא זה שמחליט כמה כסף זורקים על שחקן כזה או אחר, אני מאמין שהוא זה שנותן אור ירוק במקרה שכן מתאים לו לאמן שחקן מסוים ובלוק במקרה שלא). אם אתה מנסה לבחון סיבות לכישלון שלו העונה אתה לא תמצא אותן בתשובה לשאלת הסמכות שלו בנושאי הרכש.

8. AS R Member

מבחינה טקטית הוא ממש לא הראה שהוא מי יודע מה ויודע לנהל משחק. כל ההצלחות של דורטמונד בתקופתו נבעו מאותה שיטה ואותו מערך בדיוק.

בכל מקרה מאוד עצוב לי לראות אותו עוזב, גם אם ברור שזה המהלך הנכון לעשות מבחינתו ומבחינת המועדון. אי אפשר שלא לאהוב אותו. כל הכבוד לו שהוא היה נאמן למועדון וגם ידע לפנות את הדרך כשהגיע הזמן.

בקיץ יצטרך להיות ניקוי אורוות רציני, כשהמטרה העיקרית צריכה להיות להיפטר ממיקיטריאן. אני מקווה שהעזיבה של קלופ לא תעודד את הכוכבים לעזוב גם כן.

VAR אוהב/ת את זה.
  9. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין אם הוא יגיע לאיזשהו מועדון בעסקת חבילה ביחד עם הומלס ורויס.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

כנראה שטוכל יגיע, והוא בעייני הדבר הכי טוב שיכול לקרות לדורטמונד בעידן של אחרי קלופו.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  11. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

הבוקר שאחרי הודעת העזיבה של יורגן קלופ, התקשורת בגרמניה לא נחה לרגע. אז ככה :

*/aa1 כפי שכתבנו כבר בדיון, תומאס טוכל הוא המועמד המוביל והבילד מפרסם כי החוזה שיקבל יהיה עד 2019.
    */aa1 מה בנוגע לעתידם של ויידנפלר, הומלס וגונדוגאן ?
    הומלס : מנצ'סטר יונייטד היא הקבוצה שמראה הכי הרבה התעניינות כרגע ומוכנה לשלם 40 מיליון יורו. אך מנגד דווח בקיקר הבוקר כי הומלס מרגיש כרגע מחויבות למועדון עקב עזיבת המאמן והסיכוי שישאר גדל.
    גונדוגאן : שיחות רבות ללא הצלחה, גונדוגאן ככל הנראה יעזוב בתום העונה, בלי קשר לעזיבת קלופ.
    ווידנפלר : למרות התעניינות מצידה של פיורנטינה, השוער הראשון של דורטמונד ישאר עד סיום הקריירה לפי ה''בילד''.
    */aa1 ה''בילד'' וה''טרנספר-מרקט'' מדווחים כי השחקן הראשון שטוכל רוצה להביא איתו הוא סמי קאדירה שמסיים את חוזהו בתום העונה אצל ריאל מדריד ואין ספק שבמידה ואילקאי או הומלס יעזבו, אנחנו נצטרך מנהיג על המגרש ואין ספק שקאדירה מתאים לזה.
    */aa1 ראמוס ואימובילה, שני שחקנים שלא קיבלו דקות אצל קלופ וככל הנראה יסיימו את דרכם במועדון. ראמוס ככל הנראה יעבור לשחק בפ.צ קלן בעונה הבאה ואילו אימובילה מבוקש במועדונים באיטליה.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לפני שמדברים על שיחרורים צריך לבדוק קודם כל מה טוכל רוצה.
    ראמוס לדוגמא יכול להיות לשחקן רוטציה מצויין. משנה מאמן משנה מזל.
    לגבי גונדוגאן חבל. לגבי הומלס למכור למכור למכור ולהביא תחליף מתאים (לתת לטוכל להביא את מי שרוצה).
    לגבי ווידנפלר, אני הייתי משאיר אותו רק כשוער שני.

VAR אוהב/ת את זה.
  13. Raulito Madridista

את סמי קדירה אנחנו מוכנים לתת גם בחינם. בעצם - הוא מסיים את החוזה, אז דורטמונד ושאלקה יכנסו לעוד דרבי מרתק, הפעם עליו.

וברצינות: בתור אוהד נייטראלי יחסית עם קצת סימפטיה לדורטמונד כמובן(משהו שתמיד היה בגלל הקהל הנפלא שלה, והתעצם בשנים האחרונות בגלל ההצלחות שהגיעו עם הרבה סטייל, סגנון המשחק וקלופ עצמו) - היה משהו צורם לשמוע על כך שהרומן בין הצדדים נגמר. מה לגבי מרקו רויס למשל שרק האריך את חוזהו בקבוצה ונשבע אמונים לפרק זמן ארוך, הוא לא מרגיש מאוכזב? אני מקווה שדורטמונד תדע לשמור על שחקני המפתח שלה, גם על הומלס למשל. ויידנפלר נמצא בירידה גדולה בכושרו והצעה מפיורנטינה היא לא רעה אבל גם לא כל-כך מפתה, לא כל שחקן מעוניין בעוד הרפתקאה לפני סיום הקריירה או בשינוי אווירה.

הנסיגה ביכולת של דורטמונד הייתה צפויה לאור עזיבתו של לבאנדובסקי ומכת הפציעות שלא מרחמת עליה, קלופ גם לא בדיוק הצליח השנה בבנייה מחדש, אימובילה למשל נכשל - אבל אף-אחד לא ציפה על ימים חשוכים במקום האחרון או ממש באיזור. ובכל-מקרה, עם כל ההערכה לקלופ שהוא מרגיש שמיצה את עצמו וזה הזמן ללכת, בניגוד לוונגר למשל - השאלה מה הלאה מבחינת דורטמונד. המקום באירופה די אבוד לקראת העונה הבאה. היא לא יכולה פתאום לשים 100 מליון יורו על רכש(וההפסדים בגלל אי ההעפלה לאירופה ודאי לא מוסיפים) והסגל דרוש שיפוץ ושינוי, עייפות החומר ניכרת שם. אולי דורטמונד עוד תתגעגע לדשדוש הזה. שתי האליפויות היו קסומות, משהו שקשה מאוד לשחזר. לא יודע עד כמה ההקבלה לאתלטיקו מדריד נכונה ואם יש מקום להשוות, אבל נראה כמה שנים היא תישאר. מבחינה רומנטית על-אף הכישלון העונה ותחושת המיצוי - יהיה עצוב לראות מישהו אחר על הקווים, תמיד ברגעים כאלה יש תחושה של 'עוד צ'אנס', 'עוד עונה אחת', 'למה למהר לחתוך?'

קלופ עשה מעל ומעבר, הוציא מים מהסלע, הקשר בין המאמן לאוהדים והמועדון מאוד מרגש, ואיך הוא אמר? הוא תמיד יישאר אוהד בורוסיה דורטמונד והוא שריין כבר שלושה מנויים לקראת העונה הבאה. מעניין מהי התחנה הבאה, בטוח יהיו קופצות על המציאה, ובמנצ'סטר סיטי למשל עם פנקס צ'קים כמעט פתוח אך גם משרה מאוד לחוצה - זו אופרה אחרת, וחובת ההוכחה עדיין עליו.

14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

רויס חתם על חוזה ארוך טווח לא בהכרח כדי להישאר. אם וכאשר הוא יחליט לעזוב אז דורטמונד יקבלו עליו סכום גבוה בהתאם לשוק. אני מניח שמצד אחד הוא קיבל בעצמו שדרוג משמעותי בשכר, אבל יש כאן בעיקר רצון לעזור לדורטמונד שלמדו ממקרי עבר.

האמת מעניין מה יהיה עם גונדוגאן. לפני הפציעות שלו הוא היה מחוזר אצל כל הגדולות אירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/4/15
  15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

Farewell Jürgen: how Klopp became a legend among Borussia Dortmund fans | Andy Brassell | Football | The Guardian
    גבר שבגברים.

מצב נושא:
הנושא נעול.