בורוסיה דורטמונד 14/15: תם עידן קלופ

Discussion in 'פורום כדורגל גרמני' started by HapoelFan, Oct 20, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נדב,

אני מכיר את הדעה שלך לגבי קלופ לאורך השנים, ועם חלק מהדברים אני גם מסכים, ועדיין הביקורת שלך כלפיו היא חריפה מדי; אתה לא יכול להקטין כל הישג שלו מצד אחד ומצד שני כל כישלון שעבר עם הקבוצה הוא לכאורה כמעט האשם המוחלט. ברור שיש לו אחריות, הוא לא חסין מכלום, אבל גם בעונה רעה כמו זו הוא יותר מהרוויח את האמון של המועדון והאוהדים כדי לנסות להחזיר אותם למקום טבעי יותר. עוד לא הייתי ממהר לקבור את דורטמונד, נראה איך הם יחזרו מהפגרה לליגה, ועדיין יש להם גם את ליגת האלופות על הראש.

לגבי המשך עתיד הקריירה שלו, אני לא באמת רואה אותו עוזב בזמן הקרוב, הקשר בינו לבין דורטמונד הוא מאוד נדיר בנוף של הכדורגל המודרני של היום, וגם למיינץ הוא היה סופר נאמן בזמנו. אבל עדיין כמו רוב האנשים הייתי רוצה לראות אותו מגיע למועדון גדול יותר מבחינה כלכלית שיאפשר לו להביא שחקנים איכותיים יותר ובאמת להצליח לשמור עליהם, כי כשהיו לו את הכלים בדורטמונד הוא הצליח לבנות את אחת התלכידים המשובחים, מקצועית והישגית, שנראו בשנים האחרונות באירופה - ואף אחד לא יוכל לקחת לו את זה.

בסך-הכול דורטמונד עשו לא מעט טעויות אחרי ההצלחות הגדולות שלהם בשנים האחרונות וכבר דיברנו על-כך הרבה, אבל זה לא קל לבנות כל שנה קבוצה חדשה כשאתה מאבד את הכוכבים הכי גדולים שלך מדי עונה. אי אפשר תמיד לפגוע בכל שחקן שאתה מביא. במקרה הזה אני חושב שהאחריות של קלופ היא בעיקר טקטית, שלא נראה שהוא באמת החליט אם הוא מנסה להתאים את השחקנים שהחתים לשיטה שהצליח בה עם דורטמונד או שהוא מתאים את עצמו לשחקנים, וזו גם גדולה בפני עצמה של מאמן.

אגב, אתה הזכרת את ההחמצות של ריאל בחצי-הגמר לפני שנתיים. תסריט דומה קרה גם בעונה שעברה, רק בצד ההפוך.

Last edited: Dec 25, 2014
    Die Werkself and golding like this.
  2. Bon Argumentum Ad Hóminem

השנה קלופ סוגר 7 שנים בדורטמונד. לפני שבע השנים הללו, קלופ סגר שבע שנים עם מיינץ; הרומן בין זורק ו-ואטצקה לקלופ נראה מבטיח מתמיד, שופע בכימיה נהדרת. ואולי בכל-זאת, קלופ מיצה את עצמו בדורטמונד. לא רק בגלל התוצאות של העונה אלא כי לפעמים יש תקרת זכוכית שמסמנת שהגיע הזמן לאתגר חדש. ואולי המשבר הזה בכלל יוציא ממנו דברים שטרם ראינו ממנו, הוא מאמן צעיר, יכול להיות שהמשבר הזה יגרום לו להמציא את עצמו מחדש. מצד שלישי, לך תאשים את הנהלת דורטמונד שהם לא מפטרים אותו, האיש החזיר אותם לקדמת הבמה בגרמניה ואירופה כאחד, לך תזרוק את אחד המאמנים הכי מבוקשים באירופה. ואולי זה בדיוק מסוג ההחלטות שהנהלת דורטמונד נדרשן אליהן ביותר בגרות והבנה רחבה של טבע הכדורגל המודרני ולדעת לשחרר לפני שהשנים הפחות יפים יאפילו על השנים היותר יפים.

זה שהיחסים בין ההנהלה למאמן נהדרים, לא אומר שאין מקום לריענון שורות, מצד שני הצדדים. העובדה שקלופ חתם בהינף יד על הארכת חוזה בכזאת קלות מרמזת על נוחות במקום שלו ואולי כאן הבעיה. אולי בשביל להוציא מקלופ את המיטב, הוא צריך אתגר. קצת כמו דורטמונד עצמה. אולי ה-Comfort Zone שהם נקלעו אליו ביחסים ביניהם עם השנים הוא למעשה האויב הכי גדול של שניהם, דורטמונד וקלופ כאחד.

3. bvb_fan Kevin Großkreutz

יותר מזה, הוא שכח לציין שמה שחנק את התלכיד ואת קלופ הוא לא המיצוי בעיקר או הגזמה ברכישות אלא מה שגרם לרכישות, רמז, מהלך מגעיל של לקיחת שחקן מדורטמונד, אחד לשנה, באופן קבוע.

4. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

בגלל שאתה חי בשקר אז כואב לך יותר שהמציאות מתפוצצת בפנים. עד לפני חודש לא הבנתם מה קורה וחשבתם שהכל רק חוסר מזל, זה רק מראה עד כמה אתם בחלום וחייבים להתעורר. גוצה ולבנדובסקי, גם אם לא היו עוברים אלינו, לא היו בכל מקרה נשארים אצלכם. אולי אולי במקרה הטוב הייתם מושכים עוד עונה עם כל אחד מהם, אבל הם רצו להתקדם הלאה ולהרוויח יותר ודורטמונד קטנה על סטארים במעמדים שלהם. כמו שהיא קטנה גם על רוייס שיעזוב. רק רגשות הרדיפה שלך מכוונים אלינו את החצים. אנחנו אלו שפשוט הצלחנו להחתים אותם לפני שריאל או בארסה היו עושים זאת, זה הכל.

5. bvb_fan Kevin Großkreutz

אני לא חושב שהם לא היו נשארים, אני מזכיר לך שבאותה שנה שגצה עבר הוא אמר שהוא רוצה להמשיך המון בדורטמונד וששם זה הבית שלו ועוד כל מיני דברים שהתגלו כבולשיט גדול. בכל אופן, באיירן עשתה את זה באופן הכי מכוער, תמיד לפני משחקים גורליים באלופות, מלוכלך כמו שרק באיירן (ומכבי גם) יודעת לעשות. בנוסף, כל הלכלוך על קלופ, הוא הביא אליפויות מדהימות שבהם דורטמונד שיחקה מדהים, אל תגידו לי שהליגה הייתה חלשה וכל מיני שטויות כאלה כי הליגה הייתה חזקה ומעניינת יותר, אבל דורטמונד פשוט הייתה שתי רמות על המכונה הבווארית הדורסנית, בזכות קלופ, רק בזכות קלופ ובדיוק בגלל זה אתם כביכול חושבים שהוא הצרה.
    נראה את באיירן אחרי שכל שנה יעזוב אותם נוייר, לאם, שוויני רובן או ריברי (כשהם בשיא), נראה אתכם.
    להגיד שהוא בינוני ולא מסוגל לעשות התאמות למצב, בטח, מי הוציא אותנו מהתחתית? אף מאמן לא היה עושה את זה.
    מצחיק אותי שאתה ממשיך להאמין לשטויות שאתה אומר "גמר מקרי" נחמד מאוד לשכנע את עצמך, דורטמונד הייתה (גם באיירן כמובן) הקבוצה הכי מרשימה באלופות, עברה בית מוות בקלאסה מול קבוצה שעם הרכב דומה לחלוטין פירקה אתכם באליאנץ ארינה, קבוצה ששנה אחרי זה חטפה מדורטמונד וכמעט הודחה (וכמעט נשארה בלי הזכות לפרק אתכם והזכות לזכות כמובן) אז אני חושב שלפני שמלכלכים על קלופ, מאמן שהביא קבוצה מתוך בור אל השמיים כמעט, ניתן לו הזדמנות לתקן וכמובן נכבד, איך לא, את המאמן הטוב בעולם, אולי.

6. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

מכוער זה בעיני המתבונן, כי אני לא רואה את זה כך וזו גם לא טענה. אם אתה אפילו יודע שזה היה רק עניין של זמן מי ישים עליהם ראשון את היד והם רצו להמשיך הלאה, אז אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה. הדברים אולי פורסמו ברגעים קריטיים אבל נסגרו הרבה לפני, לא תמיד ידוע לנו הקהל מתי בדיוק. אנחנו מקבלים את המידע רק כשהוא מודלף החוצה. כל פעם שאתה מביא טענות נגד באיירן זה נגמר בכך שאתה פשוט שונא מבלי לנמק, מבלי שום קייס. כל טענה שאתה מעלה מאז שאתה כאן בסוף נגמרת בסתירה, כמו גם למה סופנסרים מגיעים לבאיירן ואליכם לא. עדיין לא מובן לי במה באיירן פשעה בכך שספונסרים רוצים להשתמש במותג כמו באיירן כדי לקדם את המוצר שלהם ולא פונים אליכם. אולי בגלל שאנחנו השטן, לא? אתה הזוי חביבי.

7. bvb_fan Kevin Großkreutz

אתה אפילו אומר: הדברים נסגרו הרבה לפני וכל מה שבאיירן רצתה לעשות הוא להרוס לדורטמונד כשהיא פרסמה את זה ברגעים הכי קריטיים, זה ממש מכוער. אחרי זה בטח תנפנפו בתרומה של כמה לירות בימי המשבר של דורטמונד, בטח.
    יש לי הרבה טענות נגד באיירן, אני מנמק אותן ועוד איך. זה לא קשור לספונסרים זה קשור לדרכים מלוכלכות של באיירן לפרק את הליגה, בין אם זה כשהבילד, העיתון של באיירן מפרסם דברים ברגעים קריטיים או בין אם באיירן קונה את השחקנים הטובים או המאיימים של מי שבאה בדרכה, למרות שעכשיו למשל, היריבה שכביכול מהווה איום על באיירן זו וולפסבורג שגם היא מלאה בכסף אז יהיה מעניין לראות אם באיירן ינסו לקנות ממנה את הסטארים שלה.

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם התגובות שלך לא היו עצובות הן היו מצחיקות.
    אתם במקום האחרון בטבלה. ומי אשם. לא השחקנים. לא המאמן ולא ההנהלה. רק באיירן. :sm_5eek:
    וכל זה למה? כי הם ״לקחו״ לכם את לבנדובסקי. גצה לא נחשב לשיטתך שהרי גם אחרי שעזב עוד הייתם בצמרת. ואז בדיחה עוד יותר גדולה: "נראה את באיירן אחרי שכל שנה יעזוב אותם נוייר, לאם, שוויני רובן או ריברי (כשהם בשיא), נראה אתכם." אז קודם כל לכם הלך רק שחקן אחד ואם ממש תתעקש אז שניים כל אחד בשנה נפרדת ואתה רוצה לראות איך באיירן תסדר בלי 5 שחקנים ועוד באותה השנה. שנית, מה אתה יודע אבל את באיירן עזבו העונה שניים מהאדריכלים הכי גדולים של עונת הטריפל (שניהם ביחד) קרוס ומנדזוקיץ'. והנה לא רק שבאיירן לא הדרדרה לתחתית, אלא דאגה למחליפים ראויים ומבעוד מועד.
    שלישית גם על המקום של לבנדובסקי המועדון שלך הביא 3 שחקנים (אימובילה, ראמוס וג'י) ועל המקום של גצה שניים (אובמאיינג ומקיטריאן).
    ככה שלא רק שלא ניזוקתם אלא הבאתם יותר ממחליף אחד לכל אחד. ככה שלא האובדן של לבנדובסקי או גצה או שניהם הוא הבעיה, אלא משהו אחר. (ושוב, לשיטתך האובדן של גצה בכלל לא גרם לבעיות כי עדיין הייתם בצמרת).
    זה שהבאתם מחליפים לא ראויים ללבנדובסקי זה בעיה שלכם. או של הסקואטינג או של המאמן או של ההנהלה. זה שבחרתם שלא לשחרר את לבנדובסקי בזמן ולקבל חלוץ ליגה וליגת אלופות עם קבלות וגם עוד הרבה כסף. זה שוב לא קשור לבאיירן (שדווקא הציעה את ההצעה הזו) אלא למשהו/מישהו אחרים.
    וההודעה הקודמת אפילו יותר מצחיקה/עצובה. תחשוב רגע, למה הכוכבים הגדולים שלכם עוזבים? למה גצה לא נשאר, למה לבנדובסקי לא נשאר ולמה גם רוייס לא יישאר? כנראה שהם, אלה שמבפנים יודעים שדורטמונד זה בסה"כ בלוף אחד גדול וששם אין להם באמת סיכוי להגיע לתארים אמיתיים ולהתמודד כל שנה. תחשוב למה הכוכבים לא בורחים מבאיירן או ריאל או ברצלונה ומדורטמונד כן.

האמת שבכלל חבל להתייחס להודעות שלך (לא רק כאן, אלא בכל מקום זה נכנס). אין בהן כלום מלבד שנאה עיוורת בלי שום קשר לכלום. שנאה ובכיינות. לנו אסור לקנות את גצה או לבנדובסקי להרכב ולכם מותר לקנות את גינטר, ראמוס, ג'י וסוקראטס לספסל.
    עוד מעט גם תגיד שבאיירן הכריחה את דורטמונד לקנות את אימובילה וקגאווה. אה וגם את שאהין.

Uli Hoeness likes this.
  9. bvb_fan Kevin Großkreutz

לא האשמתי בשום צורה את באיירן במקום האחרון שלנו, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה, אני כן מאשים בזה שאתה אומר שקלופ מיצה ואשם ברכישות.
    בכל אופן, הזחיחות והחשיבה שאנחנו בטוחים במקום 1-3 היא הסיבה האמיתית למקום שלנו, אבל זה הגיוני ומותר אחרי כל כך הרבה שנים של הצלחה.
    סוקרטס נקנה לספסל? כן? אתה בטוח שאתה צופה במשחקים של דורטמונד?

10. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

:sm_notworthy:

11. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא האשמת בשום צורה את באיירן? אז מה זה ״יותר מזה, הוא שכח לציין שמה שחנק את התלכיד ואת קלופ הוא לא המיצוי בעיקר או הגזמה ברכישות אלא מה שגרם לרכישות, רמז, מהלך מגעיל של לקיחת שחקן מדורטמונד, אחד לשנה, באופן קבוע.״

לא. אני לא ראיתי אפילו דקה של דורטמונד. כל החיים שלי.
    אם סוקרטיס לא נקנה לספסל אז מי היה אמור לרדת לשם. סובוטיץ׳ או הומלס? מזל שלו (של סוקרטיס) שהם נפצעו. אחרת הוא היה רואה דשא רק באימונים. אז כן. הוא נקנה לספסל. (ואני אגלה לך סוד קטן. אין לי בעיה עם קניית שחקנים לספסל. גם אם הם כוכבים של היריב וגם אם הם עולים לא מעט כסף. קבוצה טובה צריכה שחקני ספסל. מה שכן מפריע לי שאנשים כועסים על אחרים שקונים שחקנים להרכב אבל שמחים על זה שהם קונים שחקנים לספסל).

12. bvb_fan Kevin Großkreutz

לקנות זה לגיטימי, לקנות את הכוכב, להחליש, אחת לשנה זה לא לגיטימי בכלל.

פאפא לא נקנה בשביל שום ספסל, הוא שיחק יותר מסובוטיץ' כשהוא היה כשיר, כרגע הוא פצוע תקופה ארוכה, מעל חודש וכשהוא יחזור, הוא ישחק בהרכב כי הוא אחד הבלמים הטובים באירופה.

13. AS R Member

זה לא לגיטימי לקנות שני כוכבים של אותה הקבוצה ? מה זה השטויות האלה. אפשר לחשוב שגצה ולבנדובסקי לא רצו לעבור.

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוקרטיס שיחק כי סובוטיץ׳ היה פצוע כשנה. אם לא זה סובוטיץ׳ היה משחק ולא הוא.
    ועוד משהו מוזר.
    יש לכם את אחד הבלמים הכי טובים באירופה. הקשר הכי טוב בעולם. ואחד המאמנים הכי טובים בעולם. ואתם מקום אחרון בליגה. איך זה?

15. נעם Member

פאפדופולוס נקנה כי הוא היה בלם יחסית צעיר עם סטטיסטיקת הדו קרבים (zweikampf) הכי טובה בליגה באותה עונה. אני מתקשה להאמין שעם עונה כמו שלו, בלם כזה נקנה כמחליף. הוא היה העוגן היחידי היציב בעונת הפח של ברמן.
    ונדב, לא מאשים את ביירן, אבל ההתממות שלך בנוגע לפעולות שביירן עושה כדי להחליש את הליגה ואת מתחרותיה היא מאוד עיוורת.
    ביירן היא מכבי של גרמניה, זה לא סוד וכולם יודעים את זה. אי אפשר ליהיות הכי טובים והכי בסדר, ככה זה בעולם. עד היום חשבתי שדורטמונד כזאת אבל מסתבר שלא...
    אגב המעבר של לבנדובסקי הוא דוגמא מוחלטת לצורך שלכם להחליש את היריב. היה לכם את אחד החלוצים הטובים באירופה שסטטיסטית שלא נפל מלבה בהרבה או בכלל, ועדיין דאגתם שהסופרסטאר המוחלט (יחד עם רוייס) של היריבה העיקרית שלכם ב3 שנים האחרונות יבוא לחליף אותו. וכל זה כשמריו היה בכושר הבקעה מצויין!

bvb_fan, שי and Rosner like this.
Thread Status:
Not open for further replies.